Önce tamam dedi, sonra vazgeçti, çok çaresizim...

Rokselana

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2013
113
13
28
Adana
Merhaba arkadaslar, ben Azerıyım, ıyı bır evlılık yaptım, 3 sene olacak, esım cok ıyı bır ınsan, her açıdan hem de. Ama annesıne geregınden fazla duskun. Kayınvalıdem benı ınanılmaz sever ve ısıme asla karısmaZ gorunumu veren bırısı. Esım yoluyla yaptırır ıstedıklerını. Inanın, adalet ve vıcdan benım ıcın en onemlı seylerdır. Annem hatalıysa, annemdır dıye asla savunmam. Ama esım annem ne derse o dıyor. Asıl konu şu, ben 4 sene unıversıte okudum, 2 sene yuksek lisans, dereceyle bıtırdım. Evlenmeden once eşime calısacagım dedım. Tabı demıstı. Annem de calısıyor, bızde kadınların calısmasına kotu bakılmaz demıstı. Evlendık, oglumuz oldu, 3sene gecti, mukemmel bır ıs teklıfı aldım, kesınlıkle olmazz dıyor. Annesının tavırlarından anladım ki o da onaylamıyor, yoksa esım evet derdi. Resmen cıldırmak uzereyım. Esım ve aılesı cekıp gıdersen peşinden gelmeyecek cınstendırler. Ben sonra kendım sana ıs bulurum deyıp gecıstırıyor. Ne yapayım kızlar ben ya?

Son düzenleme:
evlısın ve cocugun var. eşin öyle kolay kolay vazgececegını sanmıyorum senden.
madem o bulmak ıstıyor
o zaman şimdiden bulmaya baslasın iş. kararlıysan gerı adım atmamalısın çalışma konusunda.
eşini karsına al insna gibi konus, e tabi insansa senı anlayacaktır.

maddi durumunuzu bılmıyorum
madem calısmanı ıstemıyor
o zaman harcamalarını abart. bakalım ne yapacak ;)

evlısın ve cocugun var. eşin öyle kolay kolay vazgececegını sanmıyorum senden.
madem o bulmak ıstıyor
o zaman şimdiden bulmaya baslasın iş. kararlıysan gerı adım atmamalısın çalışma konusunda.
eşini karsına al insna gibi konus, e tabi insansa senı anlayacaktır.

maddi durumunuzu bılmıyorum
madem calısmanı ıstemıyor
o zaman harcamalarını abart. bakalım ne yapacak :KK66:
Tesekkur ederim fıkırlerınız ıcın. Yani hic bilemiyorum ne yapacagımı. Esım melek resmen, ama iş konusu acılınca seytana donusuyor. Ben senelerce bu iş teklifi için okudum. Cope mi atayım onca emegi dıyorum, ailenı cope atmaktan ıyıdır diyor. Of ya, blöf mü yapıyorlar, ben mi blöf yapayım napim? İş bulup çalıştım diye boşarlar mı ? Of yaaa

Tesekkur ederim fıkırlerınız ıcın. Yani hic bilemiyorum ne yapacagımı. Esım melek resmen, ama iş konusu acılınca seytana donusuyor. Ben senelerce bu iş teklifi için okudum. Cope mi atayım onca emegi dıyorum, ailenı cope atmaktan ıyıdır diyor. Of ya, blöf mü yapıyorlar, ben mi blöf yapayım napim? İş bulup çalıştım diye boşarlar mı ? Of yaaa
eşini en iyi sen tanırsın. ama nabız ölçmelısın emın degılsen.
meslegı olan kadınlarla evlenıp neden çalışmasına ızın vermezler anlamıs degılım.
o zaman kendıne gçre birini bulacaksın be adam!

Delirdiğim nokta şu: işim oyle bir iş ki her erkegın tamam diyecegı cınsten, sakin bir yer, kadınların daha fazla oldugu yer, eve yakın, sabahtan öğlene kadar. Demek ki ikna olmama nedeni kendı ayaklarım uzerınde durmamı ıstemıyorlar

eşini en iyi sen tanırsın. ama nabız ölçmelısın emın degılsen.
meslegı olan kadınlarla evlenıp neden çalışmasına ızın vermezler anlamıs degılım.
o zaman kendıne gçre birini bulacaksın be adam!
Haklısınız.
Annemler de cok uzuluyor, o kadar emek verdiler bana, karyer yaptıgımı gormekti dıleklerı, senelerce evlat buyutur okutursun, bırısı gelır hayallerının ustunu cıZer, neyse ya, saolun en azından ıcımı doktum.

Haklısınız.
Annemler de cok uzuluyor, o kadar emek verdiler bana, karyer yaptıgımı gormekti dıleklerı, senelerce evlat buyutur okutursun, bırısı gelır hayallerının ustunu cıZer, neyse ya, saolun en azından ıcımı doktum.
gercekten çok istiyorsan
her türlü yolu denemelisin
gerekırse sen blöf yapmalısın eşine. yani kaybeden imajı vermemelısın.

gercekten çok istiyorsan
her türlü yolu denemelisin
gerekırse sen blöf yapmalısın eşine. yani kaybeden imajı vermemelısın.
Aynen. Savasıcam, bakalım nolucak. Zaten cok hassas her seyı ıcıne atan bırıyım. Dusunmekten cocuguma bakamaz oldum. Onlar konu kapandı restini cekerken ben onlerıne yemek cay tasıyorum.

Aynen. Savasıcam, bakalım nolucak. Zaten cok hassas her seyı ıcıne atan bırıyım. Dusunmekten cocuguma bakamaz oldum. Onlar konu kapandı restini cekerken ben onlerıne yemek cay tasıyorum.
kendınden bu kadar çok taviz vermemelısın.
olan sana olur hep

O kadar haklısınız ki, cok ıyı geldi yaZdıklarınız. Tesekkur ederım. Umarım uygulayabılırım. Şu surekli gulumseyen, tabı nasıl ıstersenız tavrımdan kurtulabılırım umarım
konunu bır derdım var kısmına açsaydın
daha cok cevap alırdın. tasıttırabılırsın ıstersen

Evliliğin mutlu ise eşini razı etmeye çalış güzel bir dille anlat sana değer veriyorsa karşı çıkmamalı. Çalışacağım ortamda onu rahatsız etmeyecek şekilde madem bence kayınvalide ile de konuşun. Anne ben istiyorum ama eşim istemiyor diyerek işin artı yönlerini gösterin. Eşimi nasıl razı edeceğim diye ondan akıl alarak konuşursanız belki kafasına yatar onunds

Güzel bir dille anlatmaya çalış, belki de annesinin etkisinde kalıyor. Kim böyle bir iş istemez ki çok saçma. Senin üçlü olmanı istemiyorlar herhalde! Yazık günah boşuna mı okudun o kadar

Back
X