• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önceden pismişim galiba

TeslaninOsilatoru

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2015
1.527
3.487
133
Düşünmüyorum da virüse birlikte bir uyanış yaşadım galiba. Market alışverişi yapar öylece yerleştirirdim onlara daha önce kimlerin dokunduğunu düşünmezdim ya da bir kıyafet alırdım mesela yıpranmasın hemen diye yıkamadan giyerdim bir iki defa. Şimdi dışarı çıkmak istemiyorum eşimin de çıkmasını istemiyorum kapının önündeki ayakkabı bile pislik yuvası geliyor gözüme önceden nasıl terlik veya açık ayakkabı giymişim diyorum ayaklarım nasıl toz oluyordu kim bilir eve girip lavoboya kadar gittiğim yolu uçarak gidemeyeceğime göre baya baya ev batıyormuş. İlkokul çağındayken haftada iki defa duş aldırırdı annem formalarımız da haftada iki defa yıkanırdı şimdi okulda çocukların nasıl dikkatsiz olduğunu düşününce okuldan gelip formalarla koltuğa falan nasıl oturmuşum diyorum. Benim bebe küçük ama okula gidince baya bi koşusturma bekliyor beni. Galiba hiç bir yere dokundurmadan direkt duşa giricez hergün. Dün çocuklar gördüm koşup eğleniyor düşüp kalkıyorlardı toz toprak içinde zamanında ben de öyleydim şimdi annem beni nasıl eve almış diyorum. Ya da bir misafir gelir otobüsle ellerini yıkar otururdu kıyafetinde dışarı temas eden yerleri düşünmezdim. Misafir de kabul etmemeye karar verdim virüs bitse dahi. Bir an önce hayata karışmam lazım işe dönmem lazım sanırım bunlar hep boşluktan oluyor galiba. Sizde nasıl temizlik rutini. Bir de çocuğun tuvalet eğitimi başlayacak bir iki aya bunun altına kaçırması var parçasına kaydırması var of şiştim

Biraz fazla takıntı yapıyorsunuz bence. Hepimiz çocukken düştük kalktık, o giysilerle eve oturduk, ellerimizi yıkamadan sokakta ekmek arası yiyecekleri götürdük. Bağışıklık kazanmamız için virüse, bakteriye de ihtiyacımız var. Olaya bu şekilde bakarsanız daha rahatlamış olacaksınız.

Bende bunları düşünüyorum ama takıntı boyutuna getirmemek gerek
Sonuçta şuan ciddi bir virüs var ve önlem alınması gerek
Önceden boyle bir durum yoktu
Grip vs yine çevreden kapiyorduk ama onun dışında bunyemiz en ufak toza toprağa büyük tepki verecek kadar da dayanıksız değil (alerji gibi bir durum yoksa)

Bende bunları düşünüyorum ama takıntı boyutuna getirmemek gerek
Sonuçta şuan ciddi bir virüs var ve önlem alınması gerek
Önceden boyle bir durum yoktu
Grip vs yine çevreden kapiyorduk ama onun dışında bunyemiz en ufak toza toprağa büyük tepki verecek kadar da dayanıksız değil (alerji gibi bir durum yoksa)
Hastalık kapaktan ziyade temizlik konusunu takıntı yaptım sanırım

Önceden bu kadar hastalıklar yokmuş. Şimdi herşey kötüleşmeye başladı. Covid 19 çıktı. Daha neler çıkacak Allah bilir. Dünyanın sonu. Ama bu kadar takıntı yapıp kendinizi yıpratmayın. Siz elinizden geleni zaten yapıyorsunuz. Gerisi Allah'a kalan bişey. Tedbiri alıp takdiri Allah'a bırakmak lazım.

Bu dusunceler normal degil yalniz..
Insanin bakteriye ihtiyaci var,toza topraga..
Bu bagisikligi destekler, olusturur zaten.
Kumda yerde oynayan,kosan oynayan cocuk gibisi var mi?
Korona olcaz, olduk belkide, bakin bunu zamanla grip gibi kabul etmek zorundayiz.
Kendinizi full izole ederek ilerisi icin bagisikliginizi dusuruyorsunuz.
Temizlik ve olculu tedbir yeterli.

Kuzum boyle dusunmeye devam edersen ne sen hayata ne hayat sana karisir bak soyleyeyim takintilar boyle boyle basliyor dikkat et

Her evin duzeni farkli,annenizin ve sizin de duzeniniz boyleymis demek ki. Biz de tam tersi buyutulduk mesela. Marketten aldiklarimi yikamadan buzdolabina veya kilere koymazdim bana deli gozuyle bakarlardi. Sebze meyve yikar kurular temiz posetlerle kaldirirdim,sokaktan gelince kiyafet ust bas her seyi havalandirma programina atardim hemen kurutma makinesinde. Herkes manyak misin ne ugrasiyorsun derdi. Simdi onlar camasir suyuyla yikiyorlar her seyi ;)
Sokaktan gelinen kiyafetle oturmak dogru degil zaten. Elbette misafirler icin gecerli degil bu durum,ustlerini degistiremeyeceklerine gore. Kendimiz dikkat etmeliyiz,virus icin degil pislik icinde yasamak su devirde cok akil kari bir is degil

Istedigini yap ama obsesiflige dogru gidersin o yuzden abartma. Cok derin dusununce haklisin.. ama mesela disari kiyafetyle evet koltuga oturma.. dusunursen toplu tasimada oturduysan sonra gelip oturdun o koltuga.. derken pijamani cikarmadan sabah ayni koltuga oturdun.. o pijamayla tekrar yataga girdin😂😂😂 bunun sonu yok!!!! Ben viruste mesafe harici ekstra bisey yapmiyorum dogrusu, bilmem belki yanlis yapiyorumdur. Ellerimizi zaten disardan gelince yikiyordum ev kiyafeti ve disari kiyafetim hep ayridir zaten.. yani daha ne yapayim😐😂

Dışarıda toza toprağa bulanmış kıyafetle zaten evde oturulmaz.

Iceriye ayağını ilk attığında terlik giymeli kişiler , bu tartışmasız ; ayak, kokuyor, terliyor , tozlanıyor v.s

Her ambalajı yıkamıyorum , yoğurt v.s gibi içeriye su sizmayacaklari yıkıyorum, o da uzun uzadıya değil.

Bu yıllardır böyle, Bu pandami döneminde de öyle yaptım.

Abartmamak lazım. Dışarıda havalandirip alınsa yeter .

Zaten hiçbir bilim adamı söylediklerinden emin değildi. Sadece en uç noktayı konuştular.

Ellerinde veriler yoktu , net bir kaç bilgi üstünde aylarca konuşuldu.

Sosyal medya da şişirdi.

Virüs asla bitmeyecek, Bugün " a " Yarın " b " şeklinde yıllarca hep karşımıza çıkacak.

Geçmiş yıllarda da onlarca örneği var bunun.

Şu anlattığınız durum okb ye kadar gider, dikkat edin.

Her evin duzeni farkli,annenizin ve sizin de duzeniniz boyleymis demek ki. Biz de tam tersi buyutulduk mesela. Marketten aldiklarimi yikamadan buzdolabina veya kilere koymazdim bana deli gozuyle bakarlardi. Sebze meyve yikar kurular temiz posetlerle kaldirirdim,sokaktan gelince kiyafet ust bas her seyi havalandirma programina atardim hemen kurutma makinesinde. Herkes manyak misin ne ugrasiyorsun derdi. Simdi onlar camasir suyuyla yikiyorlar her seyi ;)
Sokaktan gelinen kiyafetle oturmak dogru degil zaten. Elbette misafirler icin gecerli degil bu durum,ustlerini degistiremeyeceklerine gore. Kendimiz dikkat etmeliyiz,virus icin degil pislik icinde yasamak su devirde cok akil kari bir is degil
Böyle yaşamak zormuş. Biz evet çok dikkatli büyütülmedik bu konularda ama bir yandan düşününce de baya rahatmışız diyorum. Şimdi her şeye dikkat etmek yorucu oluyor bundan sonra hep böyle yaşayacak olmak da yorucu geliyor. Ben saf gibi mesela tuvaletten çıkan her insanın elini doğal olarak yıkadığını düşünürdüm öyle olmadığı gerçeğiyle yeni yüzleştim bu insanlar asansöre marketteki ürünlere alacağımız kıyafetlere ve daha bir cok yere dokunuyor.

Kurutma makinesi almayı düşünüyorum da yorumunuzda görünce ilgimi çekti. Hangi marka kullanıyorsunuz? Neye dikkat etmeliyim alırken

Dışarıda toza toprağa bulanmış kıyafetle zaten evde oturulmaz.

Iceriye ayağını ilk attığında terlik giymeli kişiler , bu tartışmasız ; ayak, kokuyor, terliyor , tozlanıyor v.s

Her ambalajı yıkamıyorum , yoğurt v.s gibi içeriye su sizmayacaklari yıkıyorum, o da uzun uzadıya değil.

Bu yıllardır böyle, Bu pandami döneminde de öyle yaptım.

Abartmamak lazım. Dışarıda havalandirip alınsa yeter .

Zaten hiçbir bilim adamı söylediklerinden emin değildi. Sadece en uç noktayı konuştular.

Ellerinde veriler yoktu , net bir kaç bilgi üstünde aylarca konuşuldu.

Sosyal medya da şişirdi.

Virüs asla bitmeyecek, Bugün " a " Yarın " b " şeklinde yıllarca hep karşımıza çıkacak.

Geçmiş yıllarda da onlarca örneği var bunun.

Şu anlattığınız durum okb ye kadar gider, dikkat edin.
Aslında okb vardı bende. Psikologumun dediğine göre ben üstüne gitmeyip korkumu beslemişim beni korkutan şeylerden kaçarak. Şimdi bu korkundan kaçtın ama başka bir zamanda başka bir takıntı olarak bu karşına gelecek demişti ve gerçekten geliyor sanırım

Kurutma makinesi almayı düşünüyorum da yorumunuzda görünce ilgimi çekti. Hangi marka kullanıyorsunuz? Neye dikkat etmeliyim alırken
Benim makinem cok eski artik gozu topraga bakacak kivama geldi ama azimle calisiyor ;) beko markasi. Tum markalar aynidir bence, sadece koyacak yeriniz uygun olmali kapali balkon vs gibi bir yerde cok rahat kullanirsiniz. Kisin bulundugu ortami bile isitir mis gibi kokar etraf ;)

Temizlik konusunda hep rahat bir insan oldum belli bie rutinim yok beni mutlu edecek kadarını yapıyorum ama bu bahsettikleriniz beri gerer mesela. Kızlarım toz toprakla oynayabilirler öyle eve de girebilirler en fazla duşa girerler ki olması gereken o birde yürüdüleri yer silinir ama onları rahatsız etmeyecek şekilde yqaa ne oluyor alt tarafı eğlendik demesinler fazlası zarar. Virüs hepimizi kötü etkiledi bir ara korkudan çamaşır suyu kullandım her yerde ama bunda fazla vazgeçtim hayatın bir akışı var insan yetişemiyor toplu mu ev temiz mi tamam dahası yok

Vücudun kire mikroba ve pisliğe de ihtiyacı var.
Aşırı steril yaşayan cocuklarin vücudu o mikropla tanismaz,tanismadigi için onu yenmeyi öğrenemez. İlerleyen yaşında her şeyden hasta olmaya meyilli biri haline gelir.
Oysa toprak çamur içinde oynayarak büyüyen çocuğun vücudu çoğu şeye hazırlıklıdir. Bağışikligi güçlüdür ve kolay kolay hastalanmaz.
Bence böyle düşünün. Çocuğa yapacağınız en büyük kötülük onu tüm virüslerden korumaya çalışmak bence

Back
X