• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önceden pismişim galiba

ama mesela disari kiyafetyle evet koltuga oturma.. dusunursen toplu tasimada oturduysan sonra gelip oturdun o koltuga.. derken pijamani cikarmadan sabah ayni koltuga oturdun.. o pijamayla tekrar yataga girdin😂😂
Ay deme fena oluyorum 😂

Benim makinem cok eski artik gozu topraga bakacak kivama geldi ama azimle calisiyor ;) beko markasi. Tum markalar aynidir bence, sadece koyacak yeriniz uygun olmali kapali balkon vs gibi bir yerde cok rahat kullanirsiniz. Kisin bulundugu ortami bile isitir mis gibi kokar etraf ;)
Yaaa ne güzel hiç bilgi sahibi değilim. Çamaşır balkonu var kurutma için uygun bir alan özellikle kıl mevsimi için bana aşırı lazım oluyor işkence çekiyorum resmen kurutma için o yüzden alacağım eşyalarda yıpratma oluyır diyorlar doğru mu

Böyle yaşamak zormuş. Biz evet çok dikkatli büyütülmedik bu konularda ama bir yandan düşününce de baya rahatmışız diyorum. Şimdi her şeye dikkat etmek yorucu oluyor bundan sonra hep böyle yaşayacak olmak da yorucu geliyor. Ben saf gibi mesela tuvaletten çıkan her insanın elini doğal olarak yıkadığını düşünürdüm öyle olmadığı gerçeğiyle yeni yüzleştim bu insanlar asansöre marketteki ürünlere alacağımız kıyafetlere ve daha bir cok yere dokunuyor.
Cogu insan yikamiyor elini evet. Misafir gelir mesela dogrudan sofraya otururdu,ya da ikramlari yemeye baslardi. Insan bir elini yikar dimi ama yok. Ya da solakta gezdigi esofmanla gece yataga giren insan var yani. Benim icin ultra pis bir durum. Boylelerinin evinde su bile icmem mesela. Takinti oldugunu dusunmuyorum,bence gereklilik. Toplum olarak pisiz zaten bari azicik dikkat edelim.

Yaaa ne güzel hiç bilgi sahibi değilim. Çamaşır balkonu var kurutma için uygun bir alan özellikle kıl mevsimi için bana aşırı lazım oluyor işkence çekiyorum resmen kurutma için o yüzden alacağım eşyalarda yıpratma oluyır diyorlar doğru mu
Benim hic esyam yipranmadi. Belli püf noktalari var onlara dikkat edilmeli. Mesela orgu urunler bir arada,dokuma urunler bir arada kurutulmali. O zaman kirisma ve yipranma olmuyor homojen sekilde kuruyor hersey. Renk onemli degil karistirabilirsiniz. Yumusatici kullanmaniza gerek yok,camasirlar yumusacik cikiyor. Utu yapmaniza bile gerek yok. Erkek gomlekleri falan dumduz cikiyor cok kullanisli.

Tek başımıza yaşamıyorsak diğer insanları kontrol etmek ve onlara müdahale etmek imkansız ve çok yıpratıcı.

Benim evde kontrol edemeyeceğim çok fazla sey var ve uyum saglamak zorundayim yoksa hasta olurum. Evlenmeden önce asla normal kiyafetle yatagima oturmazdim, pijamamla baska yerde durduysam yatak icin baska pijama giyerdim, ailemle yasarken her sabah tv kumandasini, kapi kollarini dezenfekte edip dokunurdum, ailemden birinin orttugu battaniyeyi ortmezdim, yere terliksiz bastiysam yatagima giremezdim falan falan, esim daha farkli büyümüs ve ikimiz de kendimizi degistiriyoruz ben daha rahat olmaya çalisiyorum o da daha dikkat ediyor. Her yeri tekrar tekrar dezenfekte etmem mumkun degil ama bir yerlere dokunduktan sonra elimi agzima, burnuma götürmemeye dikkat ediyorum.

Maalesef ben virüsten önce de böyleydim. Açık ayakkabı giymem, dışarıdan gelince hemen el yüz köpükle yıkar üst başı kirliye atarım. Koltuklarımda örtü vardır , misafirden sonra mutlaka makineye atarım kırlent kılıfları ile beraber ve koltuk kolçaklarını silerim alkollü bezle. Dışarıdan aldığım hiçbir şeyi öylece koymam çünkü maalesef genelde erkek çalışanlar oluyor ve tuvaletten sonra çoğunun el yıkadığını düşünmüyorum. Milletin sidiğini buzdolabına koymak istemem. O nedenle sirkeyle yıkarım. Telefonu mutlaka sirkeli bezle silerim, cüzdanımı da aynı şekilde. En önemlisi dışarıda kullandığım çantamı başka odaya getirmem onu da silerim ara ara sirkeli suyla, kapı kollarını ve priz, lamba anahtarlarını söylememe gerek yok herhalde mutlaka silerim vs vs. Benim için evim tozlu olursa rahatsız olmam ama birinin mikroplarından rahatsız olurum, evime dışarıdan pislik girmesin yeter gerisi hasta etmiyor zaten, ev tozundan çok bir şey olmaz ama asıl o para, yıkanmayan ellerin pisliği hasta ediyor insanı. Bu virüsün tek iyi yanı herkes artık benim yaptıklarımı yapıyor, tuhaf karşılamıyorlar, ben çok memnunum. Küçükken ben de otururdum önlükle falan evde , annemlerle yaşarken çok dikkat etmezdim ama ayrı eve çıkınca çok dikkat etmeye başladım. Doğru yapıyorsunuz evet bağışıklık için mikroba ihtiyacımız var ama başkasının yıkamadığı elinden gelen tuvalet mikrobuna değil, o mikrop insanın beynini bile uyuşturur bence

Tek başımıza yaşamıyorsak diğer insanları kontrol etmek ve onlara müdahale etmek imkansız ve çok yıpratıcı.

Benim evde kontrol edemeyeceğim çok fazla sey var ve uyum saglamak zorundayim yoksa hasta olurum. Evlenmeden önce asla normal kiyafetle yatagima oturmazdim, pijamamla baska yerde durduysam yatak icin baska pijama giyerdim, ailemle yasarken her sabah tv kumandasini, kapi kollarini dezenfekte edip dokunurdum, ailemden birinin orttugu battaniyeyi ortmezdim, yere terliksiz bastiysam yatagima giremezdim falan falan, esim daha farkli büyümüs ve ikimiz de kendimizi degistiriyoruz ben daha rahat olmaya çalisiyorum o da daha dikkat ediyor. Her yeri tekrar tekrar dezenfekte etmem mumkun degil ama bir yerlere dokunduktan sonra elimi agzima, burnuma götürmemeye dikkat ediyorum.
Sizin durum daha fenaymış. Şuan o kadar değil sanırım

Cogu insan yikamiyor elini evet. Misafir gelir mesela dogrudan sofraya otururdu,ya da ikramlari yemeye baslardi. Insan bir elini yikar dimi ama yok. Ya da solakta gezdigi esofmanla gece yataga giren insan var yani. Benim icin ultra pis bir durum. Boylelerinin evinde su bile icmem mesela. Takinti oldugunu dusunmuyorum,bence gereklilik. Toplum olarak pisiz zaten bari azicik dikkat edelim.
Bu şekilde arkadaşlarım var maalesef ve bebekleri var üstelik. Düz mantıkla benim daha rahat onların daha dikkatli olması lazım ama öyle değil. Markete sağa sola gider gelir evinde de yemek yapmaya başlar el yıkamadan , bana gelir hemen oturur , hele o dışarıda kullandıkları çantayı getirip yemek masasına koymaalrı, o pis telefonları yemek masasına koymaları yok mu , arkalarından ameliyat masası gibi dezenfekte ediyorum. Bunun da kesinlikle gerekli olduğunu düşünüyorum. Tuvalete bile telefonla giden var o telefonun benim yemek yediğim yerde ne işi var değil mi? O yüzden uzun süredir eve misafir almıyorum dışarıda görüşüyorum, akıl sağlığım daha iyi oluyor :KK48: Yalnız olmadığıma sevindim , demekki tuhaf olan ben değilim 💐

Maalesef ben virüsten önce de böyleydim. Açık ayakkabı giymem, dışarıdan gelince hemen el yüz köpükle yıkar üst başı kirliye atarım. Koltuklarımda örtü vardır , misafirden sonra mutlaka makineye atarım kırlent kılıfları ile beraber ve koltuk kolçaklarını silerim alkollü bezle. Dışarıdan aldığım hiçbir şeyi öylece koymam çünkü maalesef genelde erkek çalışanlar oluyor ve tuvaletten sonra çoğunun el yıkadığını düşünmüyorum. Milletin sidiğini buzdolabına koymak istemem. O nedenle sirkeyle yıkarım. Telefonu mutlaka sirkeli bezle silerim, cüzdanımı da aynı şekilde. En önemlisi dışarıda kullandığım çantamı başka odaya getirmem onu da silerim ara ara sirkeli suyla, kapı kollarını ve priz, lamba anahtarlarını söylememe gerek yok herhalde mutlaka silerim vs vs. Benim için evim tozlu olursa rahatsız olmam ama birinin mikroplarından rahatsız olurum, evime dışarıdan pislik girmesin yeter gerisi hasta etmiyor zaten, ev tozundan çok bir şey olmaz ama asıl o para, yıkanmayan ellerin pisliği hasta ediyor insanı. Bu virüsün tek iyi yanı herkes artık benim yaptıklarımı yapıyor, tuhaf karşılamıyorlar, ben çok memnunum. Küçükken ben de otururdum önlükle falan evde , annemlerle yaşarken çok dikkat etmezdim ama ayrı eve çıkınca çok dikkat etmeye başladım. Doğru yapıyorsunuz evet bağışıklık için mikroba ihtiyacımız var ama başkasının yıkamadığı elinden gelen tuvalet mikrobuna değil, o mikrop insanın beynini bile uyuşturur bence
Ben ilk defa kayınpederimi gördüm tuvaletten çıkıp el yıkamayan ve bu insan bizi ne zaman evine davet edeceksin diyor yeni eve geçtikten sonra duvarları ellerimle sildim malum kayınpeder gibi biri dokunmuş olabilir önceden. Ve hayret ettiğim bir şey varsa o da ben tanıdığımdan beri bu adamın hiç hasta olmaması pisliği ve gamsızlığıyla hayatta kalıyor resmen.

Bu şekilde arkadaşlarım var maalesef ve bebekleri var üstelik. Düz mantıkla benim daha rahat onların daha dikkatli olması lazım ama öyle değil. Markete sağa sola gider gelir evinde de yemek yapmaya başlar el yıkamadan , bana gelir hemen oturur , hele o dışarıda kullandıkları çantayı getirip yemek masasına koymaalrı, o pis telefonları yemek masasına koymaları yok mu , arkalarından ameliyat masası gibi dezenfekte ediyorum. Bunun da kesinlikle gerekli olduğunu düşünüyorum. Tuvalete bile telefonla giden var o telefonun benim yemek yediğim yerde ne işi var değil mi? O yüzden uzun süredir eve misafir almıyorum dışarıda görüşüyorum, akıl sağlığım daha iyi oluyor :KK48: Yalnız olmadığıma sevindim , demekki tuhaf olan ben değilim 💐
Kesinlikle tuhaf degilsiniz,bence gereklilik bunlar. Ev tozlu olsun dert degil,elalemin moklu mikrobuyla bagisiklik kazanilmaz anca hastalik kazanilir diye dusunuyorum arkadasim. Kimse dikkat etmiyor bana gore,karsi komsum yogun bakim hemsiresi,cocugu sokakta oynadigi tayt tisortle yatiyor,sabah uyaniyor yine ayni kiyafetle sokaga oyuna cikiyor. Benim icin kabul edilemez bir durum. Hele o cantayla ilgili yazdiklarinizda o kadar haklisiniz ki. Ozellikle sirt cantalarini belediye otobusunde,umumi tuvaletlerde yerlere koyan insanlar var,sonra getirip eve bas koseye koyuyorlar o cantalari inanilmaz igrenc. Boylelerini camasir suyuna mi yatiralim napalim abi gelmesinler bari bize deyip geciyorum 😂

Ben ilk defa kayınpederimi gördüm tuvaletten çıkıp el yıkamayan ve bu insan bizi ne zaman evine davet edeceksin diyor yeni eve geçtikten sonra duvarları ellerimle sildim malum kayınpeder gibi biri dokunmuş olabilir önceden. Ve hayret ettiğim bir şey varsa o da ben tanıdığımdan beri bu adamın hiç hasta olmaması pisliği ve gamsızlığıyla hayatta kalıyor resmen.
Benim de yakınlarımda var maalesef öyle insanlar. Hatta ikisi yakın arkadaşım kızları çok seviyorum dostluğunu falan ama bir kez tuvaletten sonra el yıkamadıklarını fark ettim, üstelik bu insanlar belli mesleği olanlar, toplumda saygınlıkları var yani mesleklerinden dolayı. O günden beri eve almıyorum dışarıda görüşüyor pek öpüp koklaşmadan arkadaşlığımı sürdürüyorum. Köydeki akrabalarım da öyle aman aman el yıkamaz, eski toprak erkeklerde afedersiniz küçük abdestten sonra el yıkamaya gerek yok gibi bir alışkanlık var. Bir erkek arkadaşımın dahi ki onun da baksanız mesleği iyi okumuş kültürlü her daim üst başı temiz , parfüm kokan biriydi, o dahi el yıkamadı bir kez bende kaldığında. Bir daha ne evine gittim ne bana geldi, tiksindim çünkü. Ben bu tarz insanlar çok gördüğüm için böyle takıntılı oldum. Sizin eskiden takıntılı olmamanız belki bu tarz insanları çok görmediğinizdendşr bu sizin pis olduğunuzdan değil yani, şanslıymışsınız çevreniz temizmiş ne güzel 💐

İşte tam olarak bundan korkuyorum takıntı haline gelmesinden
Takıntı haline gelmeye başlamış bile. Bağışıklık sistemimizi güçlü tutmak için aslında o bakterilere ihtiyacımız var.

Virüsten tabii ki korunun ama virüs geçse de böyle devam edicem demeniz sıkıntılı. Kendinizi bu kadar izole ederseniz bağışıklık sisteminiz zayıflar ve olası bir virüs bulaş durumuna daha açık hale gelirsiniz.

Bebekler neden çok kolay mikrop kapıyor? Çünkü bağışıklık sistemleri henüz güçlenmedi hiç bakteri alışverişi yapmadılar. Doğduğumuz andan beri aşırı titiz halde büyütülsek en ufak dış temasla hasta olurduk.

Yani özetle çocuğunuzun okulda çamurlu çamurlu oyunlar oynamaya ihtiyacı var aslında. Takmayın yani bu kadar hasta olursunuz vallahi

Kesinlikle tuhaf degilsiniz,bence gereklilik bunlar. Ev tozlu olsun dert degil,elalemin moklu mikrobuyla bagisiklik kazanilmaz anca hastalik kazanilir diye dusunuyorum arkadasim. Kimse dikkat etmiyor bana gore,karsi komsum yogun bakim hemsiresi,cocugu sokakta oynadigi tayt tisortle yatiyor,sabah uyaniyor yine ayni kiyafetle sokaga oyuna cikiyor. Benim icin kabul edilemez bir durum. Hele o cantayla ilgili yazdiklarinizda o kadar haklisiniz ki. Ozellikle sirt cantalarini belediye otobusunde,umumi tuvaletlerde yerlere koyan insanlar var,sonra getirip eve bas koseye koyuyorlar o cantalari inanilmaz igrenc. Boylelerini camasir suyuna mi yatiralim napalim abi gelmesinler bari bize deyip geciyorum 😂
Sağlıkçılar biraz salıyor galiba benim tanıdığım sağlıkçılarda öyleydi :KK51: O çanta konusunda çok haklısınız nasıl yere koyuyorlar öğk. Kadınlar tuvaletine gidiyorum kamuya açık, ki zorda kalmadıkça girmem de, giriyorum, şıkır şıkır Kızlar çantaları koymuş tuvalette sağa sola makyaj yapıyor.Elleri mutlaka frenchli, makyaj parfüm on numara, dışarıdan görsek ooo çok derli toplu titiz kız deriz, ama işin Aslı öyle değil:KK53:

Düşünmüyorum da virüse birlikte bir uyanış yaşadım galiba. Market alışverişi yapar öylece yerleştirirdim onlara daha önce kimlerin dokunduğunu düşünmezdim ya da bir kıyafet alırdım mesela yıpranmasın hemen diye yıkamadan giyerdim bir iki defa. Şimdi dışarı çıkmak istemiyorum eşimin de çıkmasını istemiyorum kapının önündeki ayakkabı bile pislik yuvası geliyor gözüme önceden nasıl terlik veya açık ayakkabı giymişim diyorum ayaklarım nasıl toz oluyordu kim bilir eve girip lavoboya kadar gittiğim yolu uçarak gidemeyeceğime göre baya baya ev batıyormuş. İlkokul çağındayken haftada iki defa duş aldırırdı annem formalarımız da haftada iki defa yıkanırdı şimdi okulda çocukların nasıl dikkatsiz olduğunu düşününce okuldan gelip formalarla koltuğa falan nasıl oturmuşum diyorum. Benim bebe küçük ama okula gidince baya bi koşusturma bekliyor beni. Galiba hiç bir yere dokundurmadan direkt duşa giricez hergün. Dün çocuklar gördüm koşup eğleniyor düşüp kalkıyorlardı toz toprak içinde zamanında ben de öyleydim şimdi annem beni nasıl eve almış diyorum. Ya da bir misafir gelir otobüsle ellerini yıkar otururdu kıyafetinde dışarı temas eden yerleri düşünmezdim. Misafir de kabul etmemeye karar verdim virüs bitse dahi. Bir an önce hayata karışmam lazım işe dönmem lazım sanırım bunlar hep boşluktan oluyor galiba. Sizde nasıl temizlik rutini. Bir de çocuğun tuvalet eğitimi başlayacak bir iki aya bunun altına kaçırması var parçasına kaydırması var of şiştim
bence terapi alman lazım.hiç normal düşünceler değil bu kadarı.

bence terapi alman lazım.hiç normal düşünceler değil bu kadarı.
Kimisine çok normal geldi aslında burda evet takıntı yapmak yanlış sanırım doğru olan bunları takıntı yapmadan günlük rutin haline getirmek. Burada aylar önce daha virüs buralara ugramamısken biri konu açmıştı o geldi aklıma eşim ve çocugum eve giriyor kapının girişinde üst baş hepsini çıkarttırıp lavoboya yolluyorum bu normal mi diye o zaman herkes şaşırmış yardım alın hayatı cevrenıze zından etmeyın vs demişti şimdi ise ülkenin en az yarısının böyle yaşadığını düşünüyorum

Titiz degilim ama cok planci ve duzenliyimdir. Hergunum memur gibi saatlik planlidir. Evim (3yas kizim ve 2 kedim olmasinq ragmen) iddia ediyorum her zaman duzenlidir. Herzaman cat kapi biri gelse yemek verebilrim onune.

Gunluk 2x ev supurur bir defa silerim. Posetli hic bir seyim yoktur, hepsini kaplarina bosaltir tertemiz yerlestiririm. Butun celik tencerelerim ilk gunki gibi (5 yillik evliyim). Kizim dogdufundan beri yaz kis hastalik farketmeksizin hergun yikarim.

Ama benim ki uhu yerlerde yuvarlanir bahcede. Arkadaslari ile lokmasini paylasir. Salyangoz arar bulur. Boceklerle oynar. Asla da mudahele etmem.

Abimin esi sizin gibiydi, cocuklari kapinin onunde soyar, kucaklayip banyo ya atardi. Cixuklarda sürekli hasta gezerlerdi ama. Yapmayin.

Benim hic esyam yipranmadi. Belli püf noktalari var onlara dikkat edilmeli. Mesela orgu urunler bir arada,dokuma urunler bir arada kurutulmali. O zaman kirisma ve yipranma olmuyor homojen sekilde kuruyor hersey. Renk onemli degil karistirabilirsiniz. Yumusatici kullanmaniza gerek yok,camasirlar yumusacik cikiyor. Utu yapmaniza bile gerek yok. Erkek gomlekleri falan dumduz cikiyor cok kullanisli.
Yaaa bu kadr iyi olduğunu düşünmemiştim ama şuan sevindim sadece kurusunda aman diyordum ☺️ Teşekkür ederim tüyolar için

Back
X