• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ondan vazgeçip hayatıma kaldigim yerden devam edebilir miyim..

Eğri oturalım dogru konusalım
Çok daha modern ınsanların bıle evlılıkte hayatları kısıtlanıyor.
Hangimiz yeterince özgürüz ki, calısıyorsak harcıyoruz (iş adamlarıyla evli olanları gecıyorum, kastım orta hallıler) kacımızın kursa gıdecek ımkanı var , veyahut vakti ?
Yanai ben sadece calısıyorum dogulularla evlı degılım , zaten tum vaktım aıleme ve cocuguma gecıyor ne kursa nede her sanıye gezecek vaktım yok yanı bende ozgur degılım aslında

Hangimiz yeterince özgürüz ki, calısıyorsak harcıyoruz (iş adamlarıyla evli olanları gecıyorum, kastım orta hallıler) kacımızın kursa gıdecek ımkanı var , veyahut vakti ?
Yanai ben sadece calısıyorum dogulularla evlı degılım , zaten tum vaktım aıleme ve cocuguma gecıyor ne kursa nede her sanıye gezecek vaktım yok yanı bende ozgur degılım aslında
Değil mi bazende böyle dusunuyorum insanlar er yada geç evleniyor, Birsey değişmiyor... İste ben Bu yüzden boşanmaya net bakamiyorum

Evet kaynanamda diyordu birlikte yapalım diye , gerçekten okadar karmaşık bir durumun içindeyim ki , bu yönden bakinca da doğru geliyor, diğer yönden bakincada doğru geliyor.. artık yaşamakta çok zorlanıyorum ne yapacağımi bilemiyorum yoruldum yaşamaktan :KK43:
hangi yönden bakınca size mantıklı geliyor bir kadının evden çıkmasının yasaklanmış olması çok merak ettim..
sadece normalleştirme çabaları bunlar...

iyi de cute seninki vakitsizlikten ya da belki çok isteyip çabalamadığından kaynaklı..ama istediğin zaman dışarı çıkabilme özgürlüğün var neticede. kursa gitmek gezmek vs istemiyorsun ya da tercih etmiyorsun diyelim.. ama istediğinde yapabilme özgürlüğün var.
bu kadın istese de yapamaz.
özgrülük her zaman "yapma" hali değildir ki,"yapabilme hakkı " halidir.

özgürlük hayatta en önemli şey o olmadan sen var olamazsın bence bu konuyu oturup konuşmalısın annene gidememeni gerektirmez evlenmiş olman yerinde olsam çalışırdım sonrasında da o binadan taşınmaya bakardım eşimi de alıp hele hele seviyorsam asla ayrılmayı düşünmezdim. neden sevdiğimden ayrılayım ki...

Birde bu ailenin öyle adetleri var ama tabiki ilerde çocuğum olunca evliligim oturunca daha rahat olacağım
özgürlük hayatta en önemli şey o olmadan sen var olamazsın bence bu konuyu oturup konuşmalısın annene gidememeni gerektirmez evlenmiş olman yerinde olsam çalışırdım sonrasında da o binadan taşınmaya bakardım eşimi de alıp hele hele seviyorsam asla ayrılmayı düşünmezdim. neden sevdiğimden ayrılayım ki...
Bende çok istiyorum .. bi söz vardır ya bu deveyi gudeceksin yada bu diyardan gideceksin.. Eşim şuanda bırakın taşınmayı kendi evimizde yemek yemeye bile gelmiyor bütün gün kaynanamin evindeyim yeme içme bir. Tabi bi yönden de çok borcumuz var evin geçimi zor onlarında paraya ihtiyacı var vs .. Bilmiyorum eşimle konuşsam da değişen birşey olmaz hele kaynanam zaten evin reisi kayınbabamin sözü geçmez onun geçer. Bunu duysa heralde olamaz bizde öyle olmaz şöyle böyle der direk.. Offfffffffffff :(

Birde bu ailenin öyle adetleri var ama tabiki ilerde çocuğum olunca evliligim oturunca daha rahat olacağım

Bende çok istiyorum .. bi söz vardır ya bu deveyi gudeceksin yada bu diyardan gideceksin.. Eşim şuanda bırakın taşınmayı kendi evimizde yemek yemeye bile gelmiyor bütün gün kaynanamin evindeyim yeme içme bir. Tabi bi yönden de çok borcumuz var evin geçimi zor onlarında paraya ihtiyacı var vs .. Bilmiyorum eşimle konuşsam da değişen birşey olmaz hele kaynanam zaten evin reisi kayınbabamin sözü geçmez onun geçer. Bunu duysa heralde olamaz bizde öyle olmaz şöyle böyle der direk.. Offfffffffffff :KK43:

amaaaaaaaaaaann hayatınızı onlara göre mi dizayn edeceksiniz yaa. konuş kocanla ağzından gir burnundan çık çıkarttır kendini o binadan sen daha güzel yemekler yap hep senle yemek istesin kaynanaya da çok yağlı davran biraz ikili oyna kadınlarda aranılan bir özellik ne yazık ki

amaaaaaaaaaaann hayatınızı onlara göre mi dizayn edeceksiniz yaa. konuş kocanla ağzından gir burnundan çık çıkarttır kendini o binadan sen daha güzel yemekler yap hep senle yemek istesin kaynanaya da çok yağlı davran biraz ikili oyna kadınlarda aranılan bir özellik ne yazık ki
ama onu nasıl yapacağımi bilmiyorum ya inanın hergunnn dua ediyorum taşınmak için burdan. Ama eşim en ufak biseyde bile ailesini istemediğimi düşünüp sorun yaratıyor.. Ailesiylede çok sorunlarımız oldu boşanma lafını kaç defa duydum eşimden ailesi yuzunden. Ama Ben iyiysem onlar iyi kisacaa . Ailesine biraz fazla bağlı :(

ama onu nasıl yapacağımi bilmiyorum ya inanın hergunnn dua ediyorum taşınmak için burdan. Ama eşim en ufak biseyde bile ailesini istemediğimi düşünüp sorun yaratıyor.. Ailesiylede çok sorunlarımız oldu boşanma lafını kaç defa duydum eşimden ailesi yuzunden. Ama Ben iyiysem onlar iyi kisacaa . Ailesine biraz fazla bağlı :KK43:

çocuk karakterli erkek seninkisi o zaman biraz. valla işin zor canım ama benden sana tavsiye bu yöntemi uygula aileye bırakma eşini sen bu birazda kadınların elinde sana düşkün olmasını birazda sen sağlarsın

çocuk karakterli erkek seninkisi o zaman biraz. valla işin zor canım ama benden sana tavsiye bu yöntemi uygula aileye bırakma eşini sen bu birazda kadınların elinde sana düşkün olmasını birazda sen sağlarsın
Evet ilk başta çok uğraştım olmadı sırf ailesiyle kötü oldum burdan gidebilmek için oda ters tepti eşim benden ozellikle buaralar çok soğumuş durumda ailesini istemediğimi düşündüğü için.. Bide eşim benim ailemle bir araya geldiğinde çok iyi çok konuşkan sevecen vs benimde onun ailesiyle öyle olmamı istiyor ben yapamıyorum tabi içimden gelmiyor :( bununda etkisi var . sanırım önce onu kendime cekmem baglamam lazım nasıl yapacaksam onuda

Evet ilk başta çok uğraştım olmadı sırf ailesiyle kötü oldum burdan gidebilmek için oda ters tepti eşim benden ozellikle buaralar çok soğumuş durumda ailesini istemediğimi düşündüğü için.. Bide eşim benim ailemle bir araya geldiğinde çok iyi çok konuşkan sevecen vs benimde onun ailesiyle öyle olmamı istiyor ben yapamıyorum tabi içimden gelmiyor :KK43: bununda etkisi var . sanırım önce onu kendime cekmem baglamam lazım nasıl yapacaksam onuda
Bunları yazdım bi kenara annem hep der ki eşinin ailesini sevmesen bile çok seviyormuş gibi görün hiç içinden gelmese bile maalesef hep doğru olunca da kaybediyor insan kaypaklık Lazım bazen hayatta annesine mesela Annecim de bi kere Babasına çok iyi davran yemekte vs çok yardım et uysak bir dil kullan son derece Yağlı davran bak o zaman nasıl Göze gireceksin

Bunları yazdım bi kenara annem hep der ki eşinin ailesini sevmesen bile çok seviyormuş gibi görün hiç içinden gelmese bile maalesef hep doğru olunca da kaybediyor insan kaypaklık Lazım bazen hayatta annesine mesela Annecim de bi kere Babasına çok iyi davran yemekte vs çok yardım et uysak bir dil kullan son derece Yağlı davran bak o zaman nasıl Göze gireceksin
Evet hep yardım felan ediyorum ama çok suskunum hiç konusasim gelmiyo kaynanamda konuşmak istiyor konusmayinca istemiyorum saniyo oda surat yapip benle konusmuyo ama BN konuşacak bisey bulamıyorum ki

Evet hep yardım felan ediyorum ama çok suskunum hiç konusasim gelmiyo kaynanamda konuşmak istiyor konusmayinca istemiyorum saniyo oda surat yapip benle konusmuyo ama BN konuşacak bisey bulamıyorum ki
Aynısı bende de var ya sen bakma benim böyle konuştuğuma insan sevgilisinin ailesinin yanına gelince iki laf edemiyo ya çekinmemek Lazım aslında ama bende de tık yok

Boşanmayı düşünmeden önce evlilikte kendini ezdirmemeyi, kendi kurallarını koymayı, onları uygulamayı düşünmelisin.
Onların adetleri varsa senin de isteklerin, özgürlüğün var bunları kimse kısıtlayamaz.
Çok pasif davranma daha çok üzerine gelirler.

Aynısı bende de var ya sen bakma benim böyle konuştuğuma insan sevgilisinin ailesinin yanına gelince iki laf edemiyo ya çekinmemek Lazım aslında ama bende de tık yok
Valla bunca zman oldu hâlâ kadina alisamadimmi nedir sus pus oturuyorum karşısında bisey dediginde cevap veriyorum okadar o_O

Kızlar ben küçük yaşta çok severek evlendim ama olmuyor özgürlüğüm kısıtlı artık kendime ait bi hayatım kalmadi hep aynı şeyler ne çalışma ne bi kurs ne bi tek başına çıkıp dolasabilme imkanı.... Bunların hepsi elimden alındı . Sebep ; eşimin ailesini adetleri cok farklı , gelin tek başına çıkıp gezmez biyere gitmez .. halbuki bekarken kimse bana karışmazdı istediğim yere giderdim. Aslında evime baglida bi insanım ama bazen cok bunalıyorum.. 10 dk mesafede olan annemle bile 1 ay felan gorusemedigim oluyor.. En çokta buna üzülüyorum :-( annem 56 yasinda calisiyor maddi sikintilari var.. Allah korusun yarin bu dunyadan gocup gittiklerinde annemi bidaha bulamam diyorum gideyim ve onunla yaşayalım yaşayabildiğimiz kadar :KK43: ben gitsem maddi sıkıntilarida kalmayacak.. Ama sonrada diger ablama bakıyorum o şehir dışında bayramdan bayrama bile çok nadir bizimle gorusebiliyor ki oda küçük yaşta boşandı onun cocugu bile vardi boşanınca bile gelmedi yanımıza şehir dışında kaldı.. uzun zaman sonra yeniden evlendi halen orada ... O nasil alismissa bende alisabilirmiyim acaba.. ve bunların dışında kaynanayla da altlı ustluyuz, ama benim bu sorunlarım dışında pekte sorunumuz yok onlarla... Offf

Bunları bilerek evlendim ama kader işte gözümü kor etmiş. Hic dusunmedim evlenirken . Eşimi hala seviyorum arada şiddet vs yok..( Tabi bi cok kez sorun yasadik çok ufak şeylerden kavga ediyoruz )alıştım ona hele onu başkasıyla dusununce deli oluyorum. Yani bu hayat nereden tutsam elimde kalıyor... Gitsem üzüleceğim kalsam üzüleceğim... Yaşım daha çok küçük yeniden başlayabilirim hayata . .

Ama ya pişman olursam eşimden ayrıldığıma .. Ya ayrılınca annemin babamın başı öne eğilirse. Herkes dedikodumu yaparsa... Ya daha kötü olursa ona olan alışkanlıgimdan vazgecemezsem :KK43:

Severken ayrılip kendini toparlayabilen var mı?

Butun bunlari içime ata ata Çok bunaldim dertleşmek istiyorum kimsem yok .. yargılamadan yapacağıniz yorumlara ihtiyacım var uzun oldu okuyanlara teşekkürler :KK43:
eşine annen için burada yazdığın şeyi söyle iyi niyetli yaklaş götürür bence

Boşan yada boşanma.ama anneni mutlaka her fırsatta gör.ilerde yaşayacağın en büyük pişmanlık bu olur..bir deliha vardı ,söylemişti dersin.....

eşine annen için burada yazdığın şeyi söyle iyi niyetli yaklaş götürür bence
Aslında esim götürür evet annemde eşime demişti oda getiririm tabi dedi ama ben teklif etmedim hiç eşime nedense
:) gidince geri gelesim gelmiyo ondan olabilir:)

Back
X