Önde çürük diş :(

CatlakB

ALLAH'ım Hakkım(ız)da Hayırlısı
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2013
8.601
5.099
248
Başlıktaki gibi alt ön dişimin arası çürümeye başlamış..
Az bişey belli ama 2 dişin arasında bi yer..
Hemde ön diş
Canımıda bi kaç gündür acıtıyor sızı gibi ama hafif bi sızı..
Bu dişe napılır sizce ?
Arka olsa çek kurtul denir ama değil işte en öndeki diş çekilmez ki..
Hem o kadar büyük bi çürüklüğüde yok..
Doktora gitsem napar dolgu olur mu yada çeker mi

Fikri olan yookkk muuu

Benim de ust dislerimde var ayni sorun. Korkma cekmez hemen disci dolgu yapiyorlar on dis olsa da.

Sen doktora git sana sunucağı seçenekler karşısında kararsız kalıcaksın.
Çok güzel dolgu yapılıyor kaplama yapılıyor ve daha nicesi.
Bence hekime gidin çok kısa bir işlem

hemen doktora gitmelisin muhtemel dolgu yaparlar, eğer ihmal edersen apse yaparsa kurtaramazsın o dişi :18:

Çok çok küçük bi alan ama yaparlar dimi..
15inde memlekete gidicem orda yaptırsam çok geç kalmış olmam dimi çünkü burda sınavlarımdan yetişemem hastaneye

15inde memlekete gidicem orda yaptırsam çok geç kalmış olmam dimi çünkü burda sınavlarımdan yetişemem hastaneye

çok pahalı bişey değil, en fazla 200 e çıkar özelde o kadar bile çıkmaz.
Bence ihmal etme, ön dişler daha ince sert bişey ısırınca kafan riskli olur.

canım film çekecekler öyle belli olur ancak biz ne söylersek şimdi yanlış olur :26:

dilerim ufacık bir tedaviyle atlatırsın...

ben iki ay once ozelde yaptirdim on disimde hafif siyah nokta gibi bisey wardi yarim saatte halletti hic aci da hissetmedim sorularin warsa yanitlayabilirim

çok pahalı bişey değil, en fazla 200 e çıkar özelde o kadar bile çıkmaz.
Bence ihmal etme, ön dişler daha ince sert bişey ısırınca kafan riskli olur.

canım film çekecekler öyle belli olur ancak biz ne söylersek şimdi yanlış olur :26:

dilerim ufacık bir tedaviyle atlatırsın...

İnşALLAH atlatırım...
200tl vericek durumda değilim malesef devlete gidicem..
Birde şöyle bi durum var tam diş etinin orda bu çürük..
Off ya korkuyorum.. ! hafta önce hiç bişey yoktu daha yeni peydah oldu.
Dişlerim az bişey üst üstede

Devlette yapar dimi

evet canım devlette de yaptırabilirsin..ufak bir dolguyla halledilir merak etme..hem belki çürük değildir alt ön dişlerde diş taşı da çok sık görülür hastalar genelde çürük zannederler diş taşının siyahlığını..

Fırçalamana dikkat etmeni tavsiye ederim. Benim ön 2 dişim epey çürüktü kanal tedavisi vs herşey yapıldı ama dişim diğer dişlerimden koyu renkte şuanda. Daha önce dolgu yapılmıştı resmen iki dişi birbirine yapıştırmış gibiydi üstünde altında yemek kalıyordu.
Sonra güzel bir yerde iyi paraya yaptırdım ama şükür düzeldi, mesela diş ipi ile temizleyebiliyorum.
Püf noktası dişlerin arasında yemek kalmamalı

Ayni sekilde in disimde curuk vardi fazla olmadigindan hemen doktora kosup temizletip dolgu yaptrmistm ama doktor isin.kolayina kacip adam akilli temizlememis ustten altan tertemiz ama ici icini yemis daha snra kontrole baska doktora gitti ve curugun tam.temizlenmedigi icin kist olusmus dedi on oldugu icin ustten yani dudagin ic kisminda alti dikislik bur kesik acildi ve kistle birlikte disimin kokude alindi cokmesin diyede kemik tozu koyuldu dizledde kanal tedavisi yada byle islemler oldugu zaman.dis sararmaya baslar benim.on disimde gunden gune sararmaya basladi snra bundan rahatsiz olup bir doktor arama telasina basladim snra doktor buldum ve zirkonyum yaptirdim on dort disimi doktorum cok iyi oldugundan zirkonyum disimin oldugu bile belli degil sanirsin benim.kendi disim cok memnunum yani demem oki hemen git doktora ve adam akilli dolgu yapsinlar temizleyip benimki gbi snradan kist olusmasin simdiden gecmis olsun canim:)

Yaparlar canim merak etme benimde on disimde kucuk bi curuk vardi dolgu yapildi.Ama iki uc sene sonra o disimin ustunde et sisti filan meger yanlis dolgu yuzunden icerden iltihap yapmis eger o sislik cikmasaymis kemigi eritebilirmis.Ne sovmustum o doktora.Simdi onu cektirip kopru yaptrcam mecbur.O yuzden iyi bir doktora git.Goruntu olarak kendi disin gibi oluyor.

Aynayla dişlerin arkasına baktım düşün iç yüzeyi değil ama kenarları tartardan geçilmiyo

Teşekkür ederim dikkat edicem.
İnşALLAH sizinki gibi olmaz

bir konuda bilgi vermek istiyorum.estetik dolgularda bir süre sonra problem çıkarma durumu çok sık yaşanıyor..hemen hekime suç bulmamak lazım..tabiki hekim hatası da olabilir ama malzeme kaliteside çok önemli..ne yazık ki kalitesi düşük dolgu malzemelerinde sızdırma sonucu dolgunun altından diş tekrar çürümeye başlıyor..özeldeki bir hekim istediği malzemeyi seçme şansına sahiptir ancak devlet hastanelerinde ne verirlerse onu kullanır doktor..bazen herşey dört dörtlük yapılmasına rağmen yinede sizin ki gibi problemler yaşanır..bazen de bir bakarız çok kötü bir tedavi ama yıllarca sıkıntı çıkarmadan kullanılmış..tabii hastanın ağız bakımıda çok önemli..dünyanın en iyi dolgusu da yapılsa eğer yeterince ağız bakımı yapılmıyorsa beslenme alışkanlığı yanlışsa o dişler çürümeye mahkumdur..

Hekim hatasiydi canim cunku daha once baska disime de dolgu yapildi ve o dolguyu da gene o adam yapti onda da sorun cikti hatta baska doktorlara gittim onlar da hekim hatasi dediler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…