• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önemli adim atacagim..yardim edermisiniz

Iyi aksamlar
sirf bu konuda fikir almak icin üye oldum cünki kimseye anlatamiyorum bukadar detayli.
Ben 24 yasindayim yurtdisinda yasiyorum bir yil sonra ögretmen olacagim
Erkek arkadasim 27 yasinda Türkiyede yasiyor. 5 aydir birlikteyiz. Sorunumuz onun issiz olmasi

Lise mezunu ve bu zamana kadar hep orda burda calismis yani anlicaginiz bir birikimi yok iside yok bu aralar.Kesinlikle kimseyi asagilamiyorum ama birlikteligimiz sürecinde bu tür meselelerin sorun yaratabilecegini anladim.
Umudunu benim yasadigim ülkeye baglamis acikcada söylüyor Evlenince orda yasariz diye. Buda ister istemez kafamda soru isareti yaratiyor sonucta benim sayemde Türkiyeden cikis yapabilecek.
Suan issiz ve gecici bir is ariyor dügünümüze birikim yapmak icin ondan sonrada zaten buraya gelicekmis. Ha is bulamiyor bu aralar o ayri.

Cok acele ediyor mesela ailesiyle tanismak istemedim cok erken diye bir baktim haberim yokken bi gün karsima cikarmis annesini babasini ve mecburen el öptüm tanistim.
Kisacasi ona kalsa hemen nisanlanip evlenmek istiyor bense kafamda soru isaretleri oldugu icin erteliyorum.

Anneme acikladim ve kesinlikle karsi cikti cünki o beni tek basina büyüttü okumam icin cok cabaladi zorluklar cekti simdi erkek arkadasimi buraya getirdigimde cok zorluklar cekicez sonucta dil kültür bilmiyor isi yok ondan dolayi annemide anliyorum bnim iyiligimi rahatligimi düsünüyor.
Bir yandan onu seviyorum diger yandanda kafamda bu tür sorular var sorguluyorum kafam cok karisik
anlatilacak daha cok sey var ama kisacasi bu

sizlerin fikirlerinizi almak istiyorum
Ne düsünüyorsunuz..benim yerimde olsaniz ne yapardiniz
Tanımadığım için yok bu seni sevmiyor falan diyemem ama bana da tuzağa düşüyorsunuz gibi geldi. Yurtdışına kapağı atmak için uğraşıyor gibi. Üstelik siz okumuş mesleği olacak bir insan olarak bir iş bulup onu elinde tutamayan biriyle neden birliktesiniz ki? Hem de yaz tatilinde falan mı tanıştınız anlamadım. Nasıl bir araya geliyorsunuz?
Üstelik sadece beş ayda hemen evlenicez diye tutturmuş. Çok naif olmayın.

Herkez gibi bende sirf yabanci ulke icin istiyor diyorum ve cok akrabam orda hatta amcam oglunu sirf almanya icin evlendirdi kizla simdi 3 cocukla bosandilar emin ol yanlis yoldasin...bak onu dene tūrkiyeye kesin donus yapiyorum de artik orda yasicam orda yapicam gorevimide tepkisini ölç??
Amcamın karışı Fransa'dan dönmek istiyormuşmuş. Ki babamın (aynı zamanda amcamın tabi) dayısının kızı oluyor. Kızı bizimkiler kandırmışlar tamam hadi evlenin buraya dönersiniz diye. Amcam da imamlık yapmaya başlamış o ara imam hatip mezunu olunca, oysa köyde imam gidince sen yapadur demişler yani resmi bile değil. Bak benim işim var burda zaten demiş. Öyle kandırmışlar kızı, lafını bile ettirmemişler sonra Türkiye'ye dönmenin. Fransa'dan bir sürü parayla yıllar sonra döndüler, amcam tabi ki bir baltaya sap olamayan haliyle hepsini batırdı. En son şimdi dört çocukla (ki çocuklardan biri evli, baya büyükler) ayrı yaşıyorlar.

Iyi aksamlar
sirf bu konuda fikir almak icin üye oldum cünki kimseye anlatamiyorum bukadar detayli.
Erkek arkadasim 27 yasinda Türkiyede yasiyor. 5 aydir birlikteyiz. Sorunumuz onun issiz olmasi

Lise mezunu ve bu zamana kadar hep orda burda calismis yani anlicaginiz bir birikimi yok iside yok bu aralar.Kesinlikle kimseyi asagilamiyorum ama birlikteligimiz sürecinde bu tür meselelerin sorun yaratabilecegini anladim.
Umudunu benim yasadigim ülkeye baglamis acikcada söylüyor Evlenince orda yasariz diye. Buda ister istemez kafamda soru isareti yaratiyor sonucta benim sayemde Türkiyeden cikis yapabilecek.
Suan issiz ve gecici bir is ariyor dügünümüze birikim yapmak icin ondan sonrada zaten buraya gelicekmis. Ha is bulamiyor bu aralar o ayri.

Cok acele ediyor mesela ailesiyle tanismak istemedim cok erken diye bir baktim haberim yokken bi gün karsima cikarmis annesini babasini ve mecburen el öptüm tanistim.
Kisacasi ona kalsa hemen nisanlanip evlenmek istiyor bense kafamda soru isaretleri oldugu icin erteliyorum.

Anneme acikladim ve kesinlikle karsi cikti cünki o beni tek basina büyüttü okumam icin cok cabaladi zorluklar cekti simdi erkek arkadasimi buraya getirdigimde cok zorluklar cekicez sonucta dil kültür bilmiyor isi yok ondan dolayi annemide anliyorum bnim iyiligimi rahatligimi düsünüyor.
Bir yandan onu seviyorum diger yandanda kafamda bu tür sorular var sorguluyorum kafam cok karisik

Güven veriyorsa sorun yok fakat bana kalırsa tek niyeti oraya gelip kendini kurtarmak .genelde burda yaşayanlar yurt dışında yattığın yerden para yağıyor gibi düşünüyor .halbuki bi vasfın ve dilin yoksa orda hayat daha zor .kafaları buna bir türlü basmıyor . İşi yok,mesleği yok,orda burda vakit öldürmüş adam oraya beklentileri sebebiyle (sözde rahat hayat) gelir .iyi düşün derim .

Uzak durun, ne eğitimi ne görgüsü denk degil. Ayrıca ben bu işlerde acele edenin bir kusuru olduğuna inanırım.

Evlendiğimizde 20 yaşına daha girmemistik. Eşim üniversite okuyordu . Çocuktuk ,öğrenci adamla evlenmenin ne demek olduğunu bilmiyordum (evcilik sandim:) baktım bizim gidişat vahim :)eşim de farkına vardı düşüncelerimin. Hemen bir işe girdi 800 lira maaşla! !! Okuduğu okulun ücreti 25.000 aldığı maaş 800 :)biraz oturduk güldük ama yapacak birşey yok .çalıştı çabaladı 28 yaşındayız ikimizde. Bugün o zamanlar aldığı maaşı bazen bir kaç günde harcıyoruz .işte böyle bazıları kafasını kullanır , bazıları da başkasının kafasını kullanır ..zamanında çok sıkıntı çektik bugünleri görebilmek için .ikimizin ailesinin de maddi durumu iyi ama biz kendi ayaklarımız üzerinde durmayı tercih ettik .niye anlattım bunu ? Adam 27 yaşına kadar bir baltaya sap olamamış. Okuyamadı diyelim ,bir meslekte mi edinemedi? Çalışıp para biriktiremedi. ..bugün çıkmış evlenicem diyo sorsan yarın kahvaltıya 2 ekmek alacak parası yoktur . CicimBalim CicimBalim

Iyi aksamlar

Annen doğru söylüyor. Anneler hisseder ve doğruyu söyler. Anneni dinle. ihya olmamış bir adamı niye ihya etmekle uğraşasın amacı gayet ortada.

Anneni dinle sen.

Bende avrupadayim, sevgilim ise Turkiyede.. ama kendisi calismayi sever duzenli isi var.. hatta baslarda ben avrupayi istemiyorum demisti.. daha sonrasinda ben belki Turkiyede yasayamam dedim, sen nerede mutlu olacaksan orasi olsun dedi.. yani henuz karar vermis degiliz.. mesela su an para biriktirme asamasinda dugun icin.. evliligide aceleye getirmiyor.. bende getirmiyorum.. senin ailen hakli cnm sevgilin tuhafmis.. eski esimde aceleciydi hayatimi maf etmisti en sonunda bosandim..

• hedefi tamamwn yuetdisia japaknatmak olsaydi anlasmali nikah kiyardi kagit uzerinde baskasiyla...yoksa ne isii var karsina anasini vabasini cukarcak
  • ..e mesleginde var e bide yurt disiinda yasiyon tabi kacirirmi seni aniden karsina cikarir tabi ailesini ve acele de eder...bence hic ugrasma kendun gibi egitiimli birini bul..belluki calusma meraklisi da degil

bence sizi fırsat olarak görüyor.

bi tanıdığım erkek hep çok güzel kızlarla çıktı sonra bi dönem yani ben kimseye çirkin demem gerçekten yüz kemik yapısı sorunlu bir kızla çıktı anlamadım başta sonra dedim herhalde seviyor. sonra kızın almanya vatandaşı olduğunu fark ettim bu sefer anladım sebebini. olmadı ilişkileri.

sonra o çocuk yine güzel bir kızla evlendi geçen sene.

yani içimden bu almanyaya gitmek için kızla evlenir sonra orda aldatır demiştim. erkekler gerçekten çok pislik olabiliyorlar bu avrupa vatandaşlığı için.

hollanda vatandaşlığı için gay olmasa bile erkek bi arkadaşını ikna edip evlenmeye çalışan birini de duymuştum. artık çüş demiştim bu kadar da olmaz diye.

bence denkiniz birini bulmalısınız, çevrenizde elbet vardır, onlara bakın bırakın bu çocuğu.

Arkadasim saf misin tabiki kapagi Almanya'ya atmaya calisiyr, uyaniklik yapmaya calisiyor. Ben de yurtdisindayim bu tipleri iyi bilirim. Zamaninda bana da akrabalardan cok yanasan oldu dayi olsun hala olsun. Iste evlense, bizden de biri ekmek yer oralarda gibisinden. Kandirabildiler mi? Hayir? Az mantigi calistirinca oluru olmadigini her seferinde belli ettim. Sonra daha kimse konusunu acmadi. Ki adam sana da acikca belli etmis amacini, daha ne utaniyorum diyorsun? Okumussun, egitimlisin, mis gibi isin de var. Hele bir is hayatina atil, kendi parani kazan, harca daha yasin 24 ne evliligi, pesinden atli mi kovaliyor?

Ben 15 yasimda geldim yurtdisina ve 20li yaslarimda artik emindim ki ben Turkiye'den bir erkekle zaten yapamam. Farzet ki sevgilin Almanya'ya geldi. Dil bilmiyor, birsey bilmiyor ne yapacak onun Ingilizcesi'de hic yoktur. Sen pesinde dadi gibi dolasacaksin, her isini halletmek zorunda kalacaksin. Butun konusulanlari tercume edeceksin. Kavga ustune kavga edeceksiniz. O hic is bulamayacak, sen calisacaksin o gel keyfim gel yapacak hazir parayi yiyecek. Sen is bul diyeceksin, sonra bu sana sinirlenecek. Al sana yine kavga. Allah bilir gidecek kendini kumara felan verecek oralarda, olmayan parasini ivira zivira harcayacak. Hemen de is bulacagini saniyor guya. Ben universite mezunuyum su an isimden ayrilacagim, baska is ariyorum, 3 dil biliyorum ama ben bile is bulmakta zorlaniyorum o mu bulacakmis? Avrupa olarak ayrica musluman olarak icinde bulundugumuz durum belli. Hicbir avrupa ulkesinin yabancilara hele hele dil bilmeyen yabancilara toleransi yok. O sonradan gelipte orda bastaci yapilacagini mi zannediyor?

Ben bunlari cevremde cok gordum, sahit oldum. Akrabam olan kadin, ayni senin sevgilin profilindeki bir adamla evlendi. Issiz gucsuz buraya getirdi. Sonuc? Yillar suren kavgalar, yenilen dayaklar. Napti kadin. Polise sikayet etti, oturum kartini uzattirmadi. Bir guzel de bosandi, tekmeyi vurdu yallah Turkiye'ye. Kendisi 2 cocugunu bakip buyuttu.

Yanisi asla diyorum, ASLA yapma. Hatta Turkiye'den felan evlenme. Almanya'dan kafa dengin birisini bul. Oranin erkeginin kafasi ters hem de cok terz. Uyusamazsin. Nasil ayrilacagim diye de dert yapma. Iyi dusundum, olurumuz yok de. Sozlu degilsin, nisanli degilsin ne yani. Ailesinden ne utaniyorsun, onlarda oglumuz yagli kapiya postayi atacak diye seviniyorlardir, kimseleri sevindirme.

Sakın bu önemli adimi atma/evlenme! Bana da evlenirsen herkes gibi pişman olacaksin gibi geliyor!
Eşimle sevgiliyken ayni sekilde ben almanyada o ise türkiyede yasiyordu.
Bastan beri bana güven vermişti ve çalismak biriktirmek icin cok çabalamişti.
Hic kötü niyet sezmememe ragmen yine de tepkisini ölcmek istemistim ve "ben kesinlikle türkiyede yasamak istiyorum" deyince şok olup sesi kesildi "tüh almanya icin evlenmek istiyor benimle" diye üzülmeye başlamistim ki "Ben asla buraya gelmek istedigini tahmin etmezdim cok şaşirdim ama buna cok sevindim. Böylesi daha güzel benim icin." demisti.

Bir arkadas teyzesinin oglu ile evlendi birbirlerini cok seviyorlardi. İssiz aylak ve gece hayati olmasina ragmen ona bir şans verdi cünkü seviyordu. türkiyeden almanyaya götürdü. Sonuc evde yatmalar aldatmalar uyusturucu (!) bile vardi isin icinde. Kizin hayati basina yikildi mahvoldu psikolojisi bozuldu. Allahtan cocuk olmadan ortaya cikti hersey ve ayrildilar.

Iyi aksamlar

Bence biraz daha bekle is bulsun düzgün bir is bana esinin sirtindan gecinmeyi seven bir adammis gibi geldi dikkat et bence

Iyi aksamlar

Bence biraz daha bekle is bulsun düzgün bir is bana esinin sirtindan gecinmeyi seven bir adammis gibi geldi dikkat et bence

Yazık etme kendine.Adam resmen Avrupa hayaliyle yatıp kalkıyor biran evvel evlenmek istediğine göre.Üstelik donanımlı da değil hatta biz bile tanımadığımız halde amacını çözdüğümüze göre zeki de değil gibi geldi bana.Bunaltir yorar seni.Yavas yavaş iletişimini kes bence.Annen haklı.

Sen sevgilinin evlenip yurtdisina gidince birden calisma sevdalisi olacagini mi saniyorsun? Dogru duzgun biri ihtiyaci olmasa da sirf bos kalmamak icin calisir. Sevgilin bos biri. Seni de sevdigi falan yok, onun gozunde yuruyen bir vize kagidisin. Yoksa en azindan gidene kadar calisir para biriktirirdi.

Bizim komsunun oglu da aynen sevgilini anlattigin gibiydi. Calismaz okumaz evde yayilir dururdu. Koylerinde uzak akrabalardan birinin almanyadan tatile gelmis kizini gormus. Kiz hic tipi olmamasina ragmen gidip teklif etmis. Kizin annesi asla istemedi. Seni almanya icin kullaniyor dedi. Kiz da yok biz zaten burada yasayacagiz almanyaya donmem dedi. Bunlar da kactilar cocugun ailesinin koy evine. Kiz bi ise girdi calisti, oglan hala evde yayilmaya devam. Elindeki parayi da evdekiler aldilar. Bir tisort bir pantolonu kiz yikayip yikayip giyip bir yaz gecirdi. En sonunda dayanamadi kocasini da alip almanyaya goturdu. Yaklasik 10 sene oldu. Kiz satisci olarak basladigi isyerinde mudur oldu. Kocasi daha dil ogrenemedi ve hala evde yatisa devam. Gunluk dil gerektirmeyen is bulursa calisir onu da ah oldum vah yoruldum deyip kizin burnundan getirir. Muhtemelen oyle de devam edecekler. Ayrica ikide bir de ailesine para yollatiyor ihtiyaclari var diye. Bu hanim kizimiz baya saf. Ama anlasilan sen degilsin ki bu durum kafani kurcalamis.

Iyi aksamlar

adam 27 yasında hıc mı bır gelecek kaygısına duşup calısmaz bırıkım yapmaz.bence annen haklı .heryer iş dolu o calısmak ıstesın yeterkı bırde annesını babasını karsına haberın yokken cıkarması tamamen fırsatcılık oldu bıttıye getırıyor.bence yasın daha cok genc hata yapma tamamen sana guvenıyor .bence ayrıl ayrılma sebebınıde acık acık anlat annem de ıstemıyor maddı ımkansızlık ben sıkıntı yasamak ıstemıyorum de .annemın kararları benım ıcın önemli de.bırde yapışkan bır tıpe benzıyor ayrılırken senı tehdıt edecek herhangı bır mevzu varsa ayrılmadan bı sekılde hallet.ayrılmamak icin tehdıte falan gıder. burda cok göruyoruz oyle tipleri.

Back
X