!ÖNEMLİ Gazetelerin Arşivlerine Nasıl Ulaşabilirim?

nur0993

Türkiye Cumhuriyeti <3
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2011
2.496
31
158
Merhaba arkadaşlar. Gazetelerin arşivlerine ulaşmak istiyorum ama çok kısıtlı bilgi alınıyor internetten. 1997 yılındaki bir habere bakmak istiyorum. Ama büyük gazetelerde var mıdır bilmiyorum. İzmirin yerel gazetelerinde kesin var. O zamanlar izmirin yerel gazeteleri hangileriydi acaba? Görmek istediğim birşey var o yüzden arıyorum haberi ve benim için çok önemli. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Canım geçen sene kitap fuarında bir stant görmüştüm. Doğduğun gündeki gazetelerin sayfalarını hatıra olarak satıyorlardı. Belki bu şekilde istediğin tarihteki gazeteleri elde edebilirsin. Kartlarını almıştım ama kayboldu. İstanbul'da Beyoğlu'nda ofisleri vardı. Araştırırsan belki ulaşabilirsin.

Haberin icerigini soylesen ona gore yardimci olsak netten izmirin yerel gazeteleri yazinca bir suru gazete cikiyor.

Canım geçen sene kitap fuarında bir stant görmüştüm. Doğduğun gündeki gazetelerin sayfalarını hatıra olarak satıyorlardı. Belki bu şekilde istediğin tarihteki gazeteleri elde edebilirsin. Kartlarını almıştım ama kayboldu. İstanbul'da Beyoğlu'nda ofisleri vardı. Araştırırsan belki ulaşabilirsin.

Teşekkür ederim cnm cevap verdiğin için. Konuya cevap verilmesi için illa ki bir olay olması gerekiyor artık onu anladım. İzmirde oturuyorum. Görmek istediğim olay büyük gazetelerde var mı bilemiyorum. Ama bir gazetede vardı hatırlıyorum evimizdeydi o gazete.

Açıkçası ben babamı öldüren adamı görmek istiyorum. Resmi vardı o gazetede

Büyük gazetelerde aramıyorsan internette biraz zor gibi ama belki İzmir kütüphanelerinde bulabilirsin.

Bir de şöyle bir site buldum İzmir Sesi falan var ama bilmiyorum işine yarar mı?

Beyazt Devlet Ktphanesi

Haberin icerigini soylesen ona gore yardimci olsak netten izmirin yerel gazeteleri yazinca bir suru gazete cikiyor.

23 mart 1997de öldü babam. Öldürüldü daha doğrusu. Ne zamandır araştırıyorum haber bulabilmek için ama bulamıyorum. o adamı görmek istiyorum. öldüren adamı yani.

Teşekkür ederim cnm cevap verdiğin için. Konuya cevap verilmesi için illa ki bir olay olması gerekiyor artık onu anladım. İzmirde oturuyorum. Görmek istediğim olay büyük gazetelerde var mı bilemiyorum. Ama bir gazetede vardı hatırlıyorum evimizdeydi o gazete.

Açıkçası ben babamı öldüren adamı görmek istiyorum. Resmi vardı o gazetede

Canım başın sağolsun. Acını anlamaya çalışıyorum ama zor bir durumdur. Yine de senin yerinde olsam üstüne gitmem. Tekrar tekrar yaralarının kabuğunu kaldırma. Hem görsen ne olacak ki? Neden kendini üzeceksin durduk yere?

Üstünü kapat, unutulmaz ama bunca yıl geçmiş bazı şeylere alışmışken tekrar üzme kendini. Bence babacığın da hiç istemezdi. Dua et babana, özle. Kendini yıpratma.

babanın adı soyadıyla ılgılı olayla ılgılı google yazın
cok acı
cok uzun zaman once
ne dıyebılırım Allah boyle katıllerın belalarını versın ınsallah

Canım başın sağolsun. Acını anlamaya çalışıyorum ama zor bir durumdur. Yine de senin yerinde olsam üstüne gitmem. Tekrar tekrar yaralarının kabuğunu kaldırma. Hem görsen ne olacak ki? Neden kendini üzeceksin durduk yere?

Üstünü kapat, unutulmaz ama bunca yıl geçmiş bazı şeylere alışmışken tekrar üzme kendini. Bence babacığın da hiç istemezdi. Dua et babana, özle. Kendini yıpratma.

Sağolasın cnm. Acım yok malesef. 1997de 4 yaşındaydım ben ve çok zor hatırlıyorum. Bilemediğim birşeyi çok özlemiyorum acı gerçek bu. Ama yinede görmek istiyorum çok. İzmirde mi oturuyor hala. Yani nasıl yaşıyor merak ediyorum. Her ay aklına geliyoruz biliyorum.

Beyazıt devlet kütüphanesinde tüm gazetelerin arşivi var. Biz ordan inceliyorduk:44:

babanın adı soyadıyla ılgılı olayla ılgılı google yazın
cok acı
cok uzun zaman once
ne dıyebılırım Allah boyle katıllerın belalarını versın ınsallah

Yazdım ama bulamadım. İnternet çok yaygın olmadığı için sanırım. Bulmam zor gibi ama çok istiyorum yazılan haberi okumayı

Basin sagolsun canim o donemde net pek yaygin degildi o yuzden biraz zor olabilir.O kisi hapistemi yoksa disarida mi

Basin sagolsun canim

Butun illerin universite kutuphanesinde gazete arsivleri vardir

Eger izmirdeyse bu olay univ kutuphanesinde izmirin yerel gazeteleride vardir

Bir diger yol

Yerel bir gazetenin ana matbaasina tum arsiv tutulur onlardanda rica edebilirsin

Basin sagolsun canim

Butun illerin universite kutuphanesinde gazete arsivleri vardir

Eger izmirdeyse bu olay univ kutuphanesinde izmirin yerel gazeteleride vardir

Bir diger yol

Yerel bir gazetenin ana matbaasina tum arsiv tutulur onlardanda rica edebilirsin

Evet yeni asırda olabilir orayı araarsam yardımcı olurlar belki.

Yeni asırı aradım şimdi. milli kütüphaneden bulabilirmişim ancak

Back
X