Önemli, tüp bebek raporu

Sperm sayısında sıkıntı olursa gerek kalmaz belki asilamaya. Bende ilk etapta zubeyde hanim a asilama için gitmiştim ama stres faktörü bile çok etkiliyormus sperm sayısını . Velhasil asilama derken tüp bebeğe döndü bizimkisi . Bakalım ayın 11 ı bir sıkıntı olmaz da rapor alabilirsem ben de gideceğim ankaraya tedaviye . Rapor alamazsam gelecek yaza kalıyor rahat bir 15 gün rapor gerekir galiba hayırlısı herşeyin ...

1cift1tekannesi ayrıca tüp bebek öncesi ofis hitereskopi de yapıyorlar bunu söylemeyi unutmuşum . Bana söylemediklerı için bu sebeple de tedavim 1 ay daha uzamis ti .

1cift1tekannesi ayrıca tüp bebek öncesi ofis hitereskopi de yapıyorlar bunu söylemeyi unutmuşum . Bana söylemediklerı için bu sebeple de tedavim 1 ay daha uzamis ti .
evet zübeyde hanımda direk histereskopide yapalım dedi doktor ama doğudayız izin kısıtlı ancak herhalde aşılamaya izin yetecek herhalde raporda alabiliriz bizde .gerçi haklısın stresli eşimin işi etkiliyor düşüşde oluyor bazen. Ama en son gittiğimizde aşılama için sperm yıkama testindeki değerleri yeterli buldu üroloji doktoru.

Bizde de yeterli bulmuştu . Son bir kez daha bakalim demisti ki 1 hafta sonrasında çıkan değerler le tüp bebeğe yonlendirdi bizi . Sağolsun aslı hanım üroloji doktoru çok güzel ilgileniyor ve moral veriyor Allah razı olsun .

Merhaba arkadaşlar konu gerilerde kalmış ama olsun belki bir cevap veren olur...ben özel de üç kere tup denedim olmadı ...şimdi tekrar deniyecem ama rapor çıkartmak istiyorum ne kadar sürede çıkartabilirım ve neler isteniyor

Canım devlet tüp bebek raporunu 3 kere veriyo hakkınız bitmiş

Canım devlet tüp bebek raporunu 3 kere veriyo hakkınız bitmiş
Eğerki oncekıler raporlu degılse smdı raporlu cıkartacaksan 2 veya 3asılama denenmiş olmalı sonra adetn 2. Gunu ozeldeki doktorun recete yazıcak unıverste hstanesıne goturceksın

Rapor ilk kez çıkaracağım tup ten önce iki kez aşılama yaptım dr rapor çıkar öyle başlayalım dedi esin ürolojiye gitsin sende kadın doğuma git dedi rapor çıkar gel dedi...neler istiyorlar onu öğrenmek istiyorum

Tıp fakultesinden aldım ben raporumu kanı ordan aldılar esşim sperm verdi ayrıca ürüloji kadın doguma gtmedk raporumu evrakları eşin ve snn fotografın vukuatlı nufus kayıt ornegi esler için ayrıca ayrıca sgk hizmet dökümü evlilik cuzdanının ılk 3 sayfasının fotokopisi kımlık fotokopisi gerekıyo birde yaptrcagn merkz sna reçete yazıo onu götürüosun hangi ildesiniz?

Kocaeli bu kadar karışık mi reçete de ne yaziyo
Bu kadr karısık degl size birazdn foto atayım ordan bakarsınız sadece kaymakamlıktan nufus kayt ornegi alıyorsunuz sgk hizmet dökümü e devletten cıkıyor diğerleri zaten fotokopi

Recetede doktorunuz gonal f felan yazıyo onunda fotokopisini çekip veriyosunuz sonra ilaçları alp kullanıyosunuz

Fotoda yazıyo canım ben daha once rapor aldm vesikalık Fotoda ondan sildiler ama sen götürceksin

Eklentiler

• DSC_0131.webp
    21 KB · Görüntüleme: 855
Teşekkürler bu ay çıkarmayı planlıyoruz raporu inşallah hersey yolunda gider...sen denedin mi tup

Teşekkürler bu ay çıkarmayı planlıyoruz raporu inşallah hersey yolunda gider...sen denedin mi tup
Adet olur olmz hallet işlerini canm ben denedim evt tuttu ama kalbi durdu 7hftalık bende Adet olunca denicem tekrar hayrlısı bklm

merhaba,

siteye yeni üye oldum, tüp bebekle ilgili neredeyse tüm postları okudum. bu sürecin ne kadar zor ve yıpratıcı olduğunu az çok tahmin edebiliyorum artık. umarım herkes sağlıkla bebeğini kucağına alabilsin.
biz de bebek sahibi olmak istiyoruz ancak eşimin sperm sonuçları ve benim yumurtalık rezervlerim (AMH 0,47)normal yolla gebeliğin çok zor olacağı sonucunu çıkardı karşımıza. medical park göztepe hastanesine gidiyoruz. aşılamayla şansımızı denemek istedik öncelikle. ilk iğnemi bugün vuruldum. bundan sonraki süreçte devlet desteği konusunda pek bilgimiz yok. anladığım kadarıyla aşılama için sgk'nın bir desteği olmuyor? okuduğum tüm yorumlar tüp bebek denemeleriyle ilgiliydi çünkü. eğer aşılama için de bir destek varsa bilgi verirseniz çok sevinirim.
bunun yanında, eğer aşılama başarısız olursa tüp bebeğe başvuracağız. eşim de ben de 36 yaşındayız. Tedaviye Medical Park Göztepe hastanesinde devam edeceğiz. tüp bebek raporu alabilmemiz için izlememiz gereken yol tam olarak nedir? mesajların bir çoğunu okudum başta da belirttiğim gibi ama kafam çok karıştı. mesela ben bu raporu Medical Park'tan alamıyor muyum? diyelim zeynep kamile gittim, elimdeki sonuçlarla gitmem yeterli olacak mı yoksa tüm kontrolleri tekrar yaptırmamız gerekiyor mu? eğer normal yollarla gebe kalmam mümkün değilse 3 yıl şartı aranmıyor değil mi?
cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim

Bnm bildgm kaDaryla bir eğitim arastrma hastanesinin tüp bebek infertilite bölümüne basvuracaksnz sizden cesitli evraklar istenyr eliniZdeki tahlıllerin dısında hastane kendi bünyasınde yapılmıs spermıygram ve hormon testleri isteyeblr basvurmayo düşündgnz hastaneye gidip bilgi alın bnce snrasında durumunza göre asılama yada tup bebek kararı cıkıyr devlet 3 asılama ve 3 tüp bebegi karsılıyor. 3 yıllık evlilk sarrtı bazı durumlarda aranmıyor erkegn sperm sayısı 5 mılyonun altnda fln oldgnda. Ozelde yaptrdgnz asılama için hastane size rapor cıkartıp ilaçlarını sgkdan alırsn onun raporunu da dosyana ekleyblrsn ama sgk girişi yapılmazsa özelde yapılan işlemleri saymıyorlarmıs. Bnce devlet hastanesyle görüşüp bilgi alın hngı evraklar istenyr diye. Hastanelern uygulamaları değişeblyrmus.

merhaba,

dün rapor için zeynep kamil'e gittim. kısaca deneyimlerimi paylaşayım burda.

öncelikle adetinizin 2. ve ya 3. günü, sabah çok erken saatte gidin. bölüm sabah 8'de açılıyor ama ben 7:30'da tüp bebek bölümündeydim, önümde 30 kişi vardı.

hastanede bir düzen yok, kadınlar kendi içinde bir düzen oturtmaya çalışıyor anladığım kadarıyla. mesela tüp bebek ünitesinin önüne gittiğinizde sırada bekleyen kadınların bir liste hazırladığını görüyorsunuz. ne listesi bu dedim. ultrason olacaklar buraya adını yazıyor, bu sıradan giriliyor ultrasona dediler. adınızı listeye ne olursa olsun yazdırın, ultrason olmayacaksanız da yazdırın.

saat 08:10'da tüp bebek sekreteri kapıyı açıyor. sıradan kaydetmeye başlıyor. Ilk kez rapor alacaksanız da , normal tüp bebek tedavisine devam ediyorsanız da, kontrole geldiyseniz de ... her şey için sekretere kayıt yaptırmanız gerekiyor.

sıra bana geldi. kaydımı yaptırdım. rapor için geldiğimi, ilk kez geldiğimi, ne yapacağımı bilmediğimi söyledim. tamam önce kan vermeye git, ordan ultrasona git dedi.

siz önce ultrasona gidin bence, saat ilerledikçe ultrason tarafında olay kargaşaya dönüyor.

ben kan vermeye gittim. kan bölümü karşı blokta, gidip direk kan odasına giriyorsunuz, bir kadın size barkod veriyor, onun yanında bir adam kanınızı alıyor. yarın sonuç çıkar deyip yolluyorlar.

ordan ultrasona gittim.

Bu kısım hakikaten rezalet..

sekreterin kayıt yaptığı bölümde, küçük bir odaya giriyorsunuz.

2 m2 bir oda. Bütün kadınlar içerde. Perdeyle ayrılmış yerler var. bir köşede dolapta temiz örtüler, kağıt rulolar var. önce ordan temiz bir bez, bir de kağıt rulodan kağıt alıyorsunuz. Bunlar ne işe yarıyor? Perdenin ardında çamaşırınızı çıkarmanız, o şekilde kazır beklemeniz gerekiyor. Bu esnada o bezi belinize bağlayıp duruyorsunuz (pantolonla gidenler için en azından bundan başka seçenek yok L ) , sıra size geldiğinde ultrason odasına giriyorsunuz, (beklediğiniz odaya bağlı başka bir oda), daha önce içerde rulodan kopardığınız kağıdı koltuğa seriyorsunuz (evet, kendiniz yapıyorsunuz bunu. Kağıt almadıysanız öylece yatıyorsunuz koltuğa), belinize doladığınız bezi bacaklarınızın üstüne sarıyorsunuz, muayene başlıyor. 3-4 dk sürüyor zaten.

Burden çıkıp doktor odasına gidiyorsunuz. Genelde burda da bir sıra oluyor. Doktor odası, sekreter, ultrason odası hepsi toplam 20m2’lik bir alanda.

Bu arada ben iki aydır medical park hastanesinde tedaviye başladığım için bir çok tahlilim vs hazırdı (eşimin üroloji raporu, benim hsg, hormon, amh vs.) . doktor toparladığım evraklara baktı, dosyamı açtı (normalde tüm evraklar hazır olmadan bu dosyayı kesinlikle vermiyorlar. Muhtemelen dosyayı kapıp onaya giden ve red yiyen hastalar oldu, onun için bu titizlik).
“Sen aklı başında birine benziyorsun, dosyanı açalım, bundan sonraki kısmını sekretere sor, o seni yönlendirecek” dedi. Ha bir de, “bir dahaki gelişinde eşin de gelsin, onun da imza atması gerekiyor dedi.
Doktorun yanından çıkıp sekreteri buldum. kaydı yapan değil, başka bir sekreter, Gani bey.
“Şimdi ne yapacağım?” dedim. “Bu günden itibaren 15 gün say, 15 gün sonra yeniden gel, rutin sağlık raporlarını çıkar” dedi. Neden 15 gün bilmiyorum, sormadım.
15 gün sonra gidip eksik işlemleri tamamlayacağım işalah…

Böyle anlatınca zor görünüyor ama bi girince oraya o işleyişin bir parçası oluyorsunuz.
Bi ara baktım sanki 40 yıldır tüpbebek ünitesine gelip gidiyor gibiyim. Oranın kendine has bir habitatı var resmen.

Son 4-5 aydır bu sürecin içindeyim arkadaşlar.. Bir şekilde dışarda yürüttük hep işlemlerimizi. Çalıştığım şirketin sağladığı sağlık imkanı sebebiyle de devlet hastanesine çok uzun zamandır gitmemiştim. Bu rapor işi olmasaydı da uzunca süre yolumuz düşmeyecekti buralara. Moral bozmak istemiyorum ama, zaten bu kadar zor bir süreci yaşarken, sosyal devlet olmaktan, gelişmiş bir toplum olmaktan ne kadar uzak olduğumuzu bir kez daha çok net görmüş oldum. O ultrason odasındaki kadınların hali hakikaten utanç vericiydi. Bunu da sağlık bakanlığına uzunca bir maille yazdım aslında. Ama çok da karşılık bulacağını düşünmüyorum açıkçasıL

Dilerim herkes en kısa zamanda hayallerine, umutlarına kavuşur da, şu muameleden kurtulur…

sevgiler, selamlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…