Önemsemeyen kaynana

Evlilik olaylarında en güzeli herşeyi evleneceğimiz erkekle yapmak bence.
Yok kaynanam şunu aldı bunu sormadı şunu istedim almadılar şunu getirmediler, insanın ömrü kısalır valla.
Gitcen alcan ortak ödücen nişanlınla oh kafalar rahat.
Şahsen ben öyle yapıcam ya ne kimseye yük olucam ne de beğendirip alsın diye bekliycem.
En misi böyle. :KK69:

Selam kızlar
Ben 1,5 aylık nişanlıyım. 1senedirde sevgiliydik.Kaynana başından beri beni biliyodu geçen yazdan beri tanıyo. Bundan 2.5 ay önce aileler tanıştı.Bu tanışma esnasında hiç nişan evlilik vesaireden bahsetmediler. Sanki komşuya oturmaya gelmiş gibi havadan sudan bahsedip gittiler. Sonraki görüşmede eve gelip istediler akşamda Restauranta nişana gidildi. Yalnız nişan sandığı alırken bana hiç bir şey sormadan almış içindekileri gecelik sabahlık terlik Vs. Bahanede benim çalışıyo olmam. Vaktim yokmuş. Kendide kız kardeşine bakıyo kadın hasta.İyide 3ay önce belliydi nişan olacağı. İnsan izin günümü sorar bigün ayarlar gel kızım seç beğen der. Tatsızlık çıkmasın hadi neyse dedim sustum. Şuandada düğüne 2 ay var. Gene gel sana gelinlik bakalım kızım demedi.Genel adet böyle değilmidir gelinliği alcak olan damat tarafıdır.Ben herşeye karışsın demiyorum ama çok ilgisiz. Biz annemle gidip baktık araştırma yaptık model belirledim. Nişanlım bunu annesine söylediğinde aa seçmişmi diye şaşırmış bide. Ben annen bişi demedi gerçi ama gelinlik modelini göstermeye sipariş vermeye gitcem annende gelsin dedim yinede. Hayır normalde benle sorunu varmış gibi durmuyor. Normal oturup sohbet ediyoruz. İyi karşılıyor ağırlıyor. Neden bu konularda umursamaz davranıyor önemsemiyormu istemiyor mu anlayamadım. Kendi kendime gelin güvey oluyor gibi hissettim. Haksızmıyım kızlar Nişanlım baskın agresif biri uygun bi dille anlatmam lazim dahada susamam. Napayım ben:KK43:
Neden bu kadar herseye kadını dahil etmeye çalışıyorsun kendin bir şey bekleme

Canım bence sen düğün üstü strese girmişsin saracak adam arıyosun. Ben kv de hiç bi anormal tutum göremedim. Aksine çok anlayışlı biri gibi..

Sadece batılı bir kadın gibi davranmış, tanışma faslında evlilikten laf açıp üstünüzde baskı kurmak istememiş, genel olarak da herşeye karışmak istemeyen biri, hevessizlik değil bu yani, kafaya takacak bir sorun yok, klasik Türk kayınvalidesi değil.

Kayınvalide olursam tam da sizinki gibi olurum. Bu ilgisizlik değil, siz zaten kendiniz tanışmış sevgili olmuşsunuz evlenme kararı almışsınız. İki kendi kararını veren, adet ve gelenek yoluyla tanışmamış aklı başında iki gence niye müdahale etsin ki?
Ben gelinliğimi gittim sevgilimle seçtim sevgilimle aldım, evi de kendimiz seçtik kendimiz yerleştirdik, her eşyayı da kendimiz aldık. Bohça dedi benim annemlerde onun annesi de ben gelenek istemiyorum dedim geçtim.
Sonuçta kimse bana karışmadı her şey kendi zevkimde oldu, bu süreçte durduk yere birbirimize gıcık olmadık yada birbirimize kırılmadık. Burada aç oku, gelinliğe müdahale etti istediği modeli söyledi diye gerilenler veya bohça alışverişinde atılan nişanlara bak.
Kadın zevkini söyler almasan o kırılır alsan sen sinir olursun, durduk yere ağız tadı kaçıyor.
Ha aileler tanışır görücü usülü olur çift de çok tanışmaz, gelenekçi bir ailedir eski usul devam edilir, bohçası bilmem nesi. Ama siz zaten tanışmada sevgililikte gelenekçi değilsiniz ki kadın niye size karışsın.
En iyisini yapıyor bence.
Şimdi tatlı gelenler düğünden sonra ızdırap olacak ondan sakın sakın üzülme dert etme aslında büyük nimet. Kendi zevkinle yap her şeyi ne güzel

Kadını bohça getirdi ne alacağını bana sormadı diye suçlayacağına teşekkür et .nişan bohçası artık pek yok ,gelinliğide damat alır kayınvalide değil eş adayından bekleyeceğin yada kendin yapacağın şeyleri kayınvalideden bekliyorsun bide pes yani:KK69:

Biz de eşimle gittik seçtik aldık. Bu kadar çok takılma bence. Sonuçta sen ne istersen onu alacaklar ;)

İyi ya işte şimdiden bazılarının 10 yılda geçemediği sorunları atlamışsın canım, kv karışmıyor bundan alası olurmu

Selam kızlar
Ben 1,5 aylık nişanlıyım. 1senedirde sevgiliydik.Kaynana başından beri beni biliyodu geçen yazdan beri tanıyo. Bundan 2.5 ay önce aileler tanıştı.Bu tanışma esnasında hiç nişan evlilik vesaireden bahsetmediler. Sanki komşuya oturmaya gelmiş gibi havadan sudan bahsedip gittiler. Sonraki görüşmede eve gelip istediler akşamda Restauranta nişana gidildi. Yalnız nişan sandığı alırken bana hiç bir şey sormadan almış içindekileri gecelik sabahlık terlik Vs. Bahanede benim çalışıyo olmam. Vaktim yokmuş. Kendide kız kardeşine bakıyo kadın hasta.İyide 3ay önce belliydi nişan olacağı. İnsan izin günümü sorar bigün ayarlar gel kızım seç beğen der. Tatsızlık çıkmasın hadi neyse dedim sustum. Şuandada düğüne 2 ay var. Gene gel sana gelinlik bakalım kızım demedi.Genel adet böyle değilmidir gelinliği alcak olan damat tarafıdır.Ben herşeye karışsın demiyorum ama çok ilgisiz. Biz annemle gidip baktık araştırma yaptık model belirledim. Nişanlım bunu annesine söylediğinde aa seçmişmi diye şaşırmış bide. Ben annen bişi demedi gerçi ama gelinlik modelini göstermeye sipariş vermeye gitcem annende gelsin dedim yinede. Hayır normalde benle sorunu varmış gibi durmuyor. Normal oturup sohbet ediyoruz. İyi karşılıyor ağırlıyor. Neden bu konularda umursamaz davranıyor önemsemiyormu istemiyor mu anlayamadım. Kendi kendime gelin güvey oluyor gibi hissettim. Haksızmıyım kızlar Nişanlım baskın agresif biri uygun bi dille anlatmam lazim dahada susamam. Napayım ben:KK43:
!!! Agresif olmasindan çekinme duygusal gir olaya,benimle ilgilenmesini istiyorum ben onun gelini olacagim falan de olmuyorsa da artik yapacak bisey yok gibi Ama haline sukret betern beterini yaşayan var .. Bkz: BEN! Anlatsam benden beteri de varmış dersin samimi söylüyorum ..

Ne iyi işte karışmaktan çekiniyor olabilir,şimdiki gençleri zaten anlamıyorum, nasıl yaranacığımızı bilemiyorum gerçekten, belki maddi durumu iyi değil ,herkeste para çok değil, karışmaması daha iyi oda sorun olur sen onlarla geçineceksin başkalarının lafı nada kulak asmaýin , düğün zamanı akrabaları felan karıştırmayın

Niye derdini rahat anlatamadigin baskın, agresif biriyle evlenmeye çabalıyorsun dert çekmek için mi canim

ben gelinliğimi annemle seçtim, eşim düğün gününe kadar görmedi bile, kaynanam zaten fransız, ona bohça falan desem ne diyon bacım falan der heralde bana, allahın fransızı olarak ne bişeye karışır, ne bıdıbıdı yapar, bi kere kızımın uykusuna müdahele edecek oldu, alışmamışım tabe, beynimde devreler yandı sinirden, en güzeli nefes alan ama fikir belirtmeyen karşıdan gülümseyen kaynana
zorla kaşınmamak lazım netekim

Hangi devirde yasiyoruz ya. Gelin sandigida neymis. Biz de evlendik . K.validem de hic birsey gormedim. Ve istemedim. Herseyi esim ve benim ailem yapti. Kayinvalideme de hic sinir olmadim valla. Suan ben hastayim. Ve 40 gundur yanimda ve bana bakiyor. Cayimi bile onume getiriyor. Onemli olan insanlik ve vicdani. Bu tarz seyleri kafaya takip mutlulugunuza golge dusurmeyin. Ben de bilmiyordum bu kadar iyi dusunceli oldugunu. Ama benim bu kotu gunumde yanimda olmasi kendi kizi gibi bana bakmasi herseye deger. Annemi cokk seviyorum.

Umursamaz olunacak en guzeli benim kaynanam bir çorap dahi koymadi ne yaptiysa eltime yapti ondan kortugu icin ben dışardan gelin geldim diye öbür gelin kendi memleketinden diye yapmadigi ayrim kalmadi umursamaz ol evlendikten sonra erkekler değişiyor anneye aşık oluyorlar eşine yansitirsan daha cok araniz gerilir

Kadın hasta kardeşine bakıyormuş ya, sen 3 ay boyunc sandık istediğim gibi hazirlamamis diyorsun madem oyle sen nisanlinla sececktin veya gidip seçip haber edecektin bunları şu mağazada ayirttim almak isterseniz gidip alalım diye. Gelinlik için de kadın ancak isterse gidip birl ikte alinir herkesin adeti farklı bizde de erkek tarafı alır bütçesine göre. Ama arkadaş senin kv kardeşine bakıyormuş biraz insaf bence :(

Hanımlar bu kv niye umursuyosunuz ilgi bekliyorsunuz anlamıyorum önemli olan zarar gelmemesi gelirse çaresine bakılır.onun dışında bu ilgi isteği nerden geliyor sen iki kişi kurucan yuvani eşinin dışındaki insanlar dış kapının dış mandali.yok diğer eltiye şöyle davrandı falan filan kadınlar kendi evlatlarını bile ayırıyor çok güzel bi şekilde, gelininle niye yakınlık kursunki bırakın bunları da yuvaniza dönün gelecek planları kurun çalışın kariyer yapın gezin eglenin

Selam kızlar

Cnm bak sana benden tavsiye...
Ben esimle tanisip 3 ay icinde nişanlandim senin yaşadiklarini bende yaşadim ama yapim geregi ve çalisiyor olmamdan dolayi takmamak gibi bir durumum vardi.
Kv bana alisveriste senin annen cook biliyo diye laf soktu.
Gelinligimi 1 ay kala kiraladik lafi bile olmamışken..
En ufak bir kuafor meselesinden tartismalar cikti birbirimizi kirdik esimle gerildik ayriliyoduk...
Mobilyalar çok gec alindi
Umursanmadi
Birsey sordugumda daha erken dedi
Dugunde oynamam dedi
Dugun olmayacakmis gibi sanki hic konusulmuyordu.
Hatirlamadigm daha cok sey olmuştur sonra evlendik...
Ben bunlarin hepsini ama hepsini unuttum. Icimde ona karsi bi kizginlik yok hep iyi yaklastim hep iyi olduk şuandada aramiz allaha sukur çok iyi...
Yani diyecegim şu ki...
Bunlar yaşanilacak şeyler sen sabirli ol sayginj bozma iyiymişşiniz bu donemlerde araniz boş yere boş şeylerden bozulmasin.
Ha birde hala konuşulur benim sakinligim. O konuşmadikca bunlari yaptikca sustum cunku bende umursamadim sonra onlar düştüler peşime...
Gelinlik zaten olacak , esyalar alinacak. Kendi zevklerine gore alsalar ne olacak evlendikten sonra istedigin geceligi alirsin..
Zaten ben karsiyim gelinin afedersiniz donuna kadar kaynanasiyla almasina...
Özeldir bu gider begenir alirsin. Kafana takma dugunune odaklan.
Ilerdeki ilişkilerin guzel olsun istiyorsan bu gergin donemlerde insanlari kırma...

Selam kızlar

Bence altında bişey aramayın nişanlım agresif biri demişsin belki bişey der alınırsın oğluyla kavga etmekten çekiniyodur kadın. Benim kayınvalidemde karışmaz hiç bişeye hatta geldiklerindede söyledi. Karışmıcam kendileri ne istiyo beğeniyosa halletsinler diye. Bence moralinizi bozmayın bu süreçte böyle olması daha iyi sizin için :KK14:

Selam kızlar
"Nisanlim baskin agresif biri" demissin.. Ben kv de den once buna takildim

Back
X