• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

onemsenmemek...

eminent8787

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2015
153
187
103
38
Evet ne soylenmeli ki, dogru sozcukler neler olabilir ki. 7 aylik bir anne ve evin temizlikcisi,ascisi ama bir es degil. Yalnizsin konusacak dertlesecek sacmalayabilcegin bir esin var etrafinda ama o hep yorgun hep dinlenmesi gerek hep sadece kendine ozel zamanlar ayirmasi gerek. Ve ne zaman kendine sira gelecegini 7aydir bekleyen bir anne.biz kadinla hep fedakar olmak zorundayiz galiba.o kadarda anlasilmasi zor insanlar degiliz,aksamlari bir tebessum bir hal hatir sorma tamam.yetiyor bize.daha fazlasini hic istemedik ki hep aza kanaat ettik. Ama iste gel gor ki kanaat ettigimiz bile cok goruldu bize,veril(e)medi...
Sadece yazmak istedim.yazmak rahatlatiyor insani.herkese hayirli geceler.

Hayırlı geceler, eşinizin işi stresli yoğun falan mı? Konuşsanız bir çare bulmaya çalışsanız. Konuşarak ama içten konuşarak aşılamayacak bir problem yoktur kanaatimce, eşiniz anlayışlı ise tabi..

Bu durum sadece esinden kaynaklaniyor.
Genellemek yanlis olur.
Her anne bu durumda degil.

Esini karsina al konus uzuldugunu belirt.

İyi geceler, acaba siz biraz ortam yaratsanız olmaz mı? Yani ne bileyim bir masa hazırlasanız eşiniz kalkıp gitmez sonuçta. Ya da o film izlerken başınızı omzuna koysanız "of napıyosun kaldır kafanı!!" demez bence.

Evet isi yogun stresli.surekli insanlarla hemhal.evlendigimizden beri hep onceligi kendisi oldu.once kendi dinlenecek keyfi yerine gelecek sonra benimle ilgilenecek.beni dinlemekten yorgun yuzume bakmaktan yorgun.bir baksa gorecek aksama kadar onunla konusmak icin ne kadar heyecanla bekledigimi.ama dedim ya yorgun.dirdir eden biri degilimdir o gun icinde ne olduysa onlari anlatmak isterim.dogrusu konusmak mantikli veya.mantiksiz.o bana birsey soylerken mutlaka yuzune bakarim.o ise ben anlatirken telefonu ile ilgilenir.konustum guzellikle soyledim o anlik tamam ozur dilerim dikkat edecegim sonra yine ayni yine ayni. Bir yerden sonra ister gurur deyin ister vurdumduymazlik. Insanin icinden ne soylemek geliyor ne birsey yapmak

Anlayissiz bir insan degil kendisi ancak surekli dogru olani soylemek gostermek yoruyor insani 3 yildir hergun hergun.

Çocuk sanırım dengeleri bir sarsıyor evliliklerde. Rayına oturtmak zaman alıyor. Siz de bu süreçten geçiyor olabilirsiniz.
Çok içten yazmışsınız. Belki bu şekilde eşinize de yazmalısınız. Konuşmayın ama, bazen sözcükler yanlış yerlere gidiyor ya da kızınca kalp kolay kırılıyor. Hissettiklerinizi bilsin.

Bilirim o gururu...
Gurur duygusunun içine sığdırılan aslında kırılmış, incinmişliği...
Canınızı göz kırpmadan onun için verebileceğiniz kişinin aslında sizin adınıza gün içinde bile hiçbir şey yapmıyor oluşuna tanık olmayı.
Görünür olmak için verilen emeği, inceden inceden yapılan konuşmaları, onaylanmak ve bir yerde beğenilir, sevilir olduğunuzu hissetmek adına kendinizce atılan ama karşı tarafın hiç görmediği adımları...

Çaresinin ne olduğunu inanın bilmiyorum.
Belki daha az insan, eş, kadın ve bencil olduğumuz gün bir şey değişebilir.
O da ne kadar mutluluk getirir bilinmez.

Cocuktan oncede oyleydi hep ilk adim atan bendim her noktada.beraber vakit gecir(e)memekten hep rahatsizligim dile getiren bendim. Ama en azindan oncesi calisiyordum gun icinde konusabildigim insanlar vardi. Ama simdi butun gun bebegimleyim.ailemden uzaktayim.komsuluk derseniz yok.arkadaslarima uzak oturuyorum merkezde degilim.yani butun gun esimi bekliyorum dort gozle gelsede konussam diye.

Ne yapmayi dusunuyorsunuz diyorsaniz. Beklemeyi evet sadece beklemeyi ve uzaktan bakmayi. Belki o da birsey paylasmamamizdan rahatsiz olur birgun...birgun.. evet o birgun ne kadar yakin veya ne kadar uzak bilemiyorum. O 'birgun' u umarim sabirla bekleyebilirim..

Böyle hayat mi geçer bir kıyamet kopar bakim nasıl hersey düzeliyor yok içten anlat yok onla konuş. Bunlar ise yaramaz karşında sekillenmeyi bekleyen bir odun var ve sen elini çabuk tut ağaç yasken eğilir. Ayrıca sen kıyamet koparinca hersey daha kötüye gider önce ki bu eğitim kuraldır daha sonrada davranış söner. Yoksa arkadaşım çürüyüp gideceksin evde.bekle bekle neyi kimi?hayat kısa. Ben seni tanımam ama sen kendini tanirsin oyüzden sana nasıl yaşamak layıksa onu seç lütfen.

Benim eşimde evde bir süs bitkisi gibi yaşardı ilk zaman şimdi iki çocuğum var bezlerinin değiştirir evi supurur her işi yapar bu hale getirmek biraz uğraştırdi ama değdi :)yoksa bende sizin gibi onu beklerken yaslanirdim ha sohbete gelince tam dört dörtlük değil ama benimkinin fıtrati uyuz.konuskan değil .ne yapalım o da kısmet.ama yani sizin gibi olsam patlardim kesin :(

sıkıntılı bir durum ama inanın işte sürekli konuşan başkalarını dinleyende eve gelince, bir kişinin daha sesini çekecek hal kalmıyor. Bir ara işim nedeniyle bende böyle sürekli konuşup, başkalarını dinliyordum, inanın eve gelince annem babamın tek bir söz söylemesi, yemeğe gelecek misin demesi bile çileden çıkartır olmuştu beni, herkes sussun sadece huzurum kalsın sessizlik olsun istiyordum.Kötü niyetten değil ama kafam kaldırmıyordu artık. Eğer eşinizde benim durumuma düşmüşse, ya işini değiştirsin, ya da siz bu duruma alışın derim

eş olmak
anne olmak
evlat olmak
gelin olmak....
zaten biz bile kendimize vakit ayiramiyoruz digerleri şöyle dursun

mutlu huzurlu olmak istiyorsaniz bir kere erkekten birsey beklemeyin
bu ilk etap tabiki
siz yapin birseyler
siz canli olun enerji dolu olun
pozitif olun
sikayet etmeyin
küsmeyin
kavga etmeyin
karsidan beklemeyin birseyleri siz yapin
esiniz huzur bulacaktir
alisacaktir
zamanlar oda degisecektir
bizde bu sekilde oldu
o yuzden bunu tavsiye diyorum size
evlilikte kadin cok önemli
erkeklere kalsa hicbir evlilik yürümez bence

bence bir blog yazın
ınstagramda anne olan kısılerle ıletısımde bulunun
bu yanlızlıgı anlayabılıyorum

ben 3 ay evdeydım amelıyat oldugumdan dolayı
sureklı blogları dolastım ders calıstım kıtap okudum ona rağmen baygınlık geldi
sizi çok iyi anlıyorum

esınız evdeyken telefonda konusurken mutlu bır sesınız olsun
maalesef kı bencıl bır kocayı konusarak ya da baska seylerle degıl sızde bencıllık yaparak duzeltebılırsınız

oncelıkle haftasonu bır gun o evdeyken ben suraya gıdecegım dıyın bebegı bıkac saat ona bırakın 7 aylık bebek sızsız bıka saatten cokta etkılenmez

bebek bakımının ne kadar zor oldugunu gorsun bı sızde bır nefes alın o aralarda

Evet isi yogun stresli.surekli insanlarla hemhal.evlendigimizden beri hep onceligi kendisi oldu.once kendi dinlenecek keyfi yerine gelecek sonra benimle ilgilenecek.beni dinlemekten yorgun yuzume bakmaktan yorgun.bir baksa gorecek aksama kadar onunla konusmak icin ne kadar heyecanla bekledigimi.ama dedim ya yorgun.dirdir eden biri degilimdir o gun icinde ne olduysa onlari anlatmak isterim.dogrusu konusmak mantikli veya.mantiksiz.o bana birsey soylerken mutlaka yuzune bakarim.o ise ben anlatirken telefonu ile ilgilenir.konustum guzellikle soyledim o anlik tamam ozur dilerim dikkat edecegim sonra yine ayni yine ayni. Bir yerden sonra ister gurur deyin ister vurdumduymazlik. Insanin icinden ne soylemek geliyor ne birsey yapmak

haklısın 10 gündür yıllık izinde evdeyim
eşim akşam gelse de sohbet etsek diye bekliyorum
en son dün patladım konuşmuyosun diye
halbuki adam her zamanki gibi davranıyordu
ama ben o kadar sıkıldım ki daha fazla ilgilensin istedim
çözüm olarak ne olabilir bilmiyorum :(

Back
X