Önemsiz bir dert..

sizin babanız en azından herkese öyleymiş. benim sevgili kocam, kendi akrabalarına koşa koşa gider bayramlarda. sıra benimkilere gelince yan çizer. :19:

o zman olmadı işte....
sen de surat as ozaman giderken sorarsada kendisini taklit ettiğini söylersin zorlada olsa empati kurdurmak iyi gelebilir tabi ihtimal:ssz::ssz:

Senin söyledigin gibide önemsiz birşey canım boşver bir insan yedisinde neyse yetmişindede öyle olur derler tabiki sende haklısın gezmek istersin ama ne yapcaksın bunun için evliligini yıpratma

Senin söyledigin gibide önemsiz birşey canım boşver bir insan yedisinde neyse yetmişindede öyle olur derler tabiki sende haklısın gezmek istersin ama ne yapcaksın bunun için evliligini yıpratma

Allahtan eşim sadece akraba muhabbetlerinde böyle. yoksa dışarda gezmeyi ikimiz de çok severiz. o avm senin, bu sahil benim gezer dururuz. yoka gerçekten çekemezdim sanırım.

sinirlenmekte kırılmakta haklısın çünkü kocan ayrımcılık yapıyor kendi akrabasına arkadaşlarına giderken sorun çıkarmıyor ama iş senin ailene gelince pürüz çıkarıyor:23:ben de olsam yerinde kızarım ama çözümü sahura kaldırmamak değil canım eşinle konuş ne hissettiğini bilsin seni ne kadar kırdığını üzdüğünü anlat:31:

adam gitmek istemiyor sende anlamissin zaten daha ne diye zorluyorsunki senin gitmene izin vermis kendin gitseydin sorarlarsada yorgundu vs birseyler derdin olurdu biterdi:34:

canım eşine o kadar kızma mesela bende hiç sevmem akraba
davetlerini bayram ziyaretleri bile bitsede gitsem derim düşün daha
evli bile değilim amcam kendi amcam dayım kendi dayım ama gerçekten
içimden gelmiyor aslında düşündüğümde yanlış bir davranış ama düzeltemiyorum
ne yazık ki ...
sahura bence kaldırmalısın biraz trip atabilirsin tabi ama büyütme bence...

adam gitmek istemiyor sende anlamissin zaten daha ne diye zorluyorsunki senin gitmene izin vermis kendin gitseydin sorarlarsada yorgundu vs birseyler derdin olurdu biterdi:34:

evet çok zorladım. kendim yetmedi bi de ''oğlum bak baban bizi gezmeye götürmüyo, söyle de bizi gezmeye götürsün'' diye gıcıklık yaptım.:17: o da sonunda istemeye istemeye kabul etti.
bebek olduğu için yalnız gidebileceğim bi yer değildi. ama önceden yapıyodum onu. oğlum biraz büyüdüğü zaman yine yaparım.

eşimi sahura kalırdım. sabah da tavır yapmaya kaldığım yerden devam ettim. akşama kadar devamlı laf attı falan.. akşam da bana sarılıp dedi ki '' ben çok üzüldüm, çok pişman oldum, yarın akşam istediğin yere gideriz'' :44: acaba bu topiğimi mi okudu nedir :26:

Son düzenleme:
Eşimle tartıştık bu akşam. Kuzenimin doğumgünü vardı. Oraya çağırdılar. Pek böyle akraba olaylarından çok hoşlanmaz benimki. Bayramlarda falan çok sorun yaşıyoruz bu yüzden. Dün akşam kendisi arkadaşlarıyla iftara gitti. Gece geldiğinde söyledim doğumgünü mevzusunu. Cevap vermedi, ben de çok üstüne gitmedim. Bugün de akşama kadar defalarca sordum sürekli geçiştirdi. Gitmek istemediği belli ama kızıcam diye de bişey diyemiyo. Sonunda gönülsüz gönülsüz kabul etti. İftardan sonra hazırlandık, çıkıcaz ama beyefendi de surat beş karış. Gitmek istemiyosan gitmeyelim, böyle surat asmana gerek yok dedim. Bi başladı yok efendim bütün gününü mahvetmişim, gitcez mi gitcez mi diye sorarak, yok efendim gitmek istemediğini belli etmiş zaten bana, yok benim ramazana,oruca bile saygım yokmuş, iftardan sonra insana ağırlık çöküyomuş, yok onu niye sürüklüyomuşum ki kendim gidebilirmişim, sıkılıyomuş oralarda falan filan. çok kızdım çok da kırıldım. Her şeyi geçtim de bu ramazana bile saygın yok lafı çok koydu. Ben ona razamanın başından beri (kendim emzirdiğim için oruç tutmadığım halde) gece kalkıp sahur hazırlıyorum, oruçluyken yorulmasın diye bebek arabasını bile ittirmiyorum. Offf neyse.. İşte bu gece kendisini sahura kaldırmayıp, yarın niye kaldırmadın derse de ''ramazana saygısı olmayan bi insanım ne de olsa'' demek istiyorum. Ama bunu yapmamalıyım değil mi? :47:

Kilit noktasını kırmızıyla işaretledim.

Gelmek istemediğini belli etmiş ama gelmem dememiş.
Hazırlanmış,tam çıkarken bu lafı söylemişsin.O da dayanamayıp dökülmüş:)

Bir dahaki sefere surat yaparsa görmezden gelmeye çalış.
Oldu bittiye getirmek daha iyi olabilir.
Gelir misin,sıkılmazsın değil mi,surat asacaksan gelme gibi sözler negatif etki yaratır.
Gelmesi gerçekten gerekli olduğu zamanlarda,fazla tercih hakkı bırakmayabilirsin.

Kilit noktasını kırmızıyla işaretledim.

Gelmek istemediğini belli etmiş ama gelmem dememiş.
Hazırlanmış,tam çıkarken bu lafı söylemişsin.O da dayanamayıp dökülmüş:)

Bir dahaki sefere surat yaparsa görmezden gelmeye çalış.
Oldu bittiye getirmek daha iyi olabilir.
Gelir misin,sıkılmazsın değil mi,surat asacaksan gelme gibi sözler negatif etki yaratır.
Gelmesi gerçekten gerekli olduğu zamanlarda,fazla tercih hakkı bırakmayabilirsin.

çok doğru bi noktaya parmak basmışsın canım. ben de çok gitmek için ayılıp bayılmıyodum. onun için böyle bi tartışmaya girmekten çekinmedim. deli gibi gitmek istediğim bi yer olsaydı, surat asmasının hesabını eve döndükten sonra sorardım :1:

ben sizin yerinizde olsam ( tabiki kendi düşüncem ) hiç tartışmadan o malum lafı bahane edip yanlız giderdim doğum gününe ve bir daha sahura kalkmazdım sofra hazırlamak için. saygın yokmuş ya ramazana. böylelikle hem lafın altında kalmazdın hem de bir işi üstünden atmış olurdun.sen emziren annesin bol bol dinleneceksin ki bol sütün olsun.alıştırmayın şu erkekleri bu kadar rahata yaaa...senin ramazana saygın varsa onunda emziren anneye saygısı olsun. kendini ev işlerine verip kocalarını el bebek gül bebek rahata alıştıran kadınların halini görüyoruz.seni kızırmak ya da yargılamak için yazmadım inan ki...bunların hepsi 1. evliliğimden tecrübeyle sabittir...

kesinlikle yapmamalısın canım hoşlanmıyomuş istemese bile seslenmeyp kabul etmiş sende biraz zorlaynca sinirlenmiş ama yinede çok kırıldıysan tam tersi kaldır sofrasını hazırla tek kelime etmeden yat ki seni kırdığını anlasın haklıyken haksız duruma düşme zaten gereksiz bi problem hemen çözülebilir

ben sizin yerinizde olsam ( tabiki kendi düşüncem ) hiç tartışmadan o malum lafı bahane edip yanlız giderdim doğum gününe ve bir daha sahura kalkmazdım sofra hazırlamak için. saygın yokmuş ya ramazana. böylelikle hem lafın altında kalmazdın hem de bir işi üstünden atmış olurdun.sen emziren annesin bol bol dinleneceksin ki bol sütün olsun.alıştırmayın şu erkekleri bu kadar rahata yaaa...senin ramazana saygın varsa onunda emziren anneye saygısı olsun. kendini ev işlerine verip kocalarını el bebek gül bebek rahata alıştıran kadınların halini görüyoruz.seni kızırmak ya da yargılamak için yazmadım inan ki...bunların hepsi 1. evliliğimden tecrübeyle sabittir...

estağfrullah.. her türlü düşünceye saygım var. ama eşimin gerçekten benden hiç beklentisi olmaz. sahura kaldırmamı da beklemiyo zaten. hatta kendisi de kalkmak istemiyo, ben zorla kaldırıyorum iki lokma bişey yesin diye. yemekle pek arası yok çünkü. ama dün gece kaldırmasaydım, bunu kızdığım için yaptığımı anlar o yüzden sorardı niye kaldırmadın diye. ama neyse ki bu konu tatlıya bağlandı zaten. özür diledi. umarım bi daha tekrarlamaz.

estağfrullah.. her türlü düşünceye saygım var. ama eşimin gerçekten benden hiç beklentisi olmaz. sahura kaldırmamı da beklemiyo zaten. hatta kendisi de kalkmak istemiyo, ben zorla kaldırıyorum iki lokma bişey yesin diye. yemekle pek arası yok çünkü. ama dün gece kaldırmasaydım, bunu kızdığım için yaptığımı anlar o yüzden sorardı niye kaldırmadın diye. ama neyse ki bu konu tatlıya bağlandı zaten. özür diledi. umarım bi daha tekrarlamaz.

iyi olmanıza sevindim canım. burada biz sadece okuduklarımıza göre yorum yapabiliyoruz. yazı dili bazen çok yetersiz kalıyor ve insanı yanlış yönlendirebiliyor.tartışma anındaki durum, mimikler,ses tonu bile durumu çok değiştirebilen şeyler...en iyi çözümü,anlaşma şeklini en iyi sen bilirsin.umarım bir daha tatsızlıklar yaşamaz,şeker gibi bir ramazan,bayram,sahur ve doğum günleri yaşarsınız...meleğini öp bizim için...sevgiler...

Back
X