- 2 Aralık 2017
- 6.091
- 8.306
- 198
- Konu Sahibi Gereksiz06
-
Çok teşekkur ederim uygulayabilmek önemli işte.. insan ne kadar sevse de evlilik gerçekten zormuş yıllarca evlencez diye delirdik şimdi böyle sorunlar olunca hayal kırıklığı gibi oldu..Zamanla karşılıklı hassasiyetlerinizi öğrenirsiniz her evlilikte ilk yıl böyle geçiyor merak etmeyin.
Size birkaç öneri;
Başkalarının yanında eşinizi onore etmeyecekseniz başka bir şey için ağzınızı açmamaya çalışın. Sizin için eşinize ait olan komik ya da “şikayet etmeye değer” bir özellik eşinizin hassas noktası olabilir, ağzınızı açmadan önce bunu aklınıza getirin.
Bir de ev dışındaki bir ortamda eşinizle ilgili böyle bir konuşma yapasınız geldiğinde eşinizin de sizinle ilgili başka bir şeyi konuşmasından hoşlanıp hoşlanmayacağınızı düşünün (empati).
Dediğim gb zamanla yoluna girer
Olabilir bazen bana da öyle geliyor. Ailesi biraz ataerkil o yüzden eşe (kocaya) babaya ayrı bir saygı olmalı düşüncesini biraz abartılı yaşıyorlar. Bizde de tabi saygı var ama daha rahatız..Umarım zamanla birbirinize alıştıkça evlilik de oturacak.Eşinizde kompleks mi var biraz?Bana öyle geldi...
Bu da ciddi bir sorunumuz zaten ufak da olsa o mesele kesin büyüyorBu tip meseleleri ancak küçük şeyleri büyütmeyerek çözebilirsiniz .
Işte onu yapmayacaksınız bu sisin elinizdeBu da ciddi bir sorunumuz zaten ufak da olsa o mesele kesin büyüyor
25 ikimizde[/QUOTE
Anladım canım çok yakından şahit olduğum bi çift var eşiyle arasında yaş farkı vardı eşi kendi yaşının verdiği ağırlıktan dolayı eşini biraz patavatsız ve lafini bilmeyen olarak hep yadırgardı. Kızda onun bu huyuna biraz geç alıştı. Kız napsa eşi muhakkak bi kulp bulurdu ve her defasında ben senin ailenin yanında öyle davranmıyorum ama bundan sonra görürsün diyip dururdu. Tabi gel zaman git zaman kız mecburen eşine ayak uydurdu onun yaşındaymış gibi hareket etti isede yaradı. Bende evliyim inan 4 senedir daha bu sene tam anlamıyla çözduk birbirimizi. Yavaş yavaş herşey yolunu alıyor belki eşin yaşından daha olgun birisi bize normal gelen erkeklere normal gelmeye biliyor malesef canım
Haklısınız. O an büyük gibi geliyor bizi sinirlendiren şey. Sonra da inattan geri adım atmiyoruz. Ben kendimi duzeltsem o düzeltmicek ben alttan aldığımla kalırım kesinIşte onu yapmayacaksınız bu sisin elinizde
Valla bilmiyorum ki bence olgun değil tam tersi en az 5 yaş geriden geliyor çoğu erkek gibi.. inşallah zamanla oturur çünkü biyere gidip gelmek bana eziyet olmaya başladıHmm an
Bizde ilk başta sizin gibiydik küçük şeylerden Günlerce küserdik ama sonradan böyle yapınca sadece kendimizi yıprattığımızı fark ettim zaman geçince inanın hiç gerek yok .Haklısınız. O an büyük gibi geliyor bizi sinirlendiren şey. Sonra da inattan geri adım atmiyoruz. Ben kendimi duzeltsem o düzeltmicek ben alttan aldığımla kalırım kesin
Bizde öyleydik ama arkadaşımı görünce dedim dur bende öyle olayım iyi yata kötü sorunlar çözülüyor. Banada çok normal gelen şey eşime hep ters gelmiştir. Ay helede en çok sinir olduğum şey şuydu arkadaşlarının eşi kocalarını rezil ederdi ama iyi olan yine onlardı. Böylelerini görünce çok şaşırırdımValla bilmiyorum ki bence olgun değil tam tersi en az 5 yaş geriden geliyor çoğu erkek gibi.. inşallah zamanla oturur çünkü biyere gidip gelmek bana eziyet olmaya başladı
Hakkaten oyle.. cozum odaklı olmak lazım demekki bı şekilde yolunu bulmak lazimBizde öyleydik ama arkadaşımı görünce dedim dur bende öyle olayım iyi yata kötü sorunlar çözülüyor. Banada çok normal gelen şey eşime hep ters gelmiştir. Ay helede en çok sinir olduğum şey şuydu arkadaşlarının eşi kocalarını rezil ederdi ama iyi olan yine onlardı. Böylelerini görünce çok şaşırırdım
Kadınlar bunu farkediyo da erkek nasıl farkedip kendine çeki düzen verecek acaba bunu görebilecek miyimBizde ilk başta sizin gibiydik küçük şeylerden Günlerce küserdik ama sonradan böyle yapınca sadece kendimizi yıprattığımızı fark ettim zaman geçince inanın hiç gerek yok .
Canım sabret her sohbet edildiğinde ağzını açmadan iki kez düşün acaba ne desem kızmaz olayı böyle böyle çözersin. Sonra sende alışırsın düşünmene bile gerek kalmaz. Hatta zaman gelicek rahat bi şekilde eşinle ilgili konuşunca artık eşin tepki vermediğini görüceksin. Versede artık sen umursamazsin arada küslükte olmaz inşallah emin olHakkaten oyle.. cozum odaklı olmak lazım demekki bı şekilde yolunu bulmak lazim
Mesela o küçük birşeyi uzattı mı siz uzatmayın . O kendince trip mi atıyor fark etmemiş gibi yapınKadınlar bunu farkediyo da erkek nasıl farkedip kendine çeki düzen verecek acaba bunu görebilecek miyim
İnşallah yaa dikkat edicem bundan sonra çok tesekkur ederimCanım sabret her sohbet edildiğinde ağzını açmadan iki kez düşün acaba ne desem kızmaz olayı böyle böyle çözersin. Sonra sende alışırsın düşünmene bile gerek kalmaz. Hatta zaman gelicek rahat bi şekilde eşinle ilgili konuşunca artık eşin tepki vermediğini görüceksin. Versede artık sen umursamazsin arada küslükte olmaz inşallah emin ol
Denicem bunu da.. evlenen kişi sinirlerini aldirsa keşke :)Mesela o küçük birşeyi uzattı mı siz uzatmayın . O kendince trip mi atıyor fark etmemiş gibi yapın
Zamanla alışırsınız ya daha öok yenisinizDenicem bunu da.. evlenen kişi sinirlerini aldirsa keşke :)
Haklısınız ben de hep bunu savunuyorum ama basaramadik henüz.. kendisi başlatıp beni suçlu çıkarıyor hepIlk aylar bir alışma sureci oluyor o yuzden biz de ilk zamanlar herseyden tartisirdik. Ama simdi hersey yolunda cok şükür. Artik bir ailesiniz ve kendi anne babaniza dahi soylememeniz gereken seyler oluyor evlilikte o yuzden birbirinizin acigini vermeyin ve her zaman kusurlarinizi kapatici olun( anne babaya karsi dahi). Cunku siz hic sakinca gormezken esiniz cok rahatsiz olabilir. Ve bence asla ama asla 3.sahislar yaninda tartismayinZamanla rayina oturuyor zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?