Onlar yüzünden elimde değil arkadaşıma imreniyorum.

sevennur

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2011
26
1
0
Gaziantep
merhaba arkadaşlar. Allaha şükür benimki dert değil.
sadece benim gibi olanlarla ki topikde bakıyorum bu konuda dertli olan arkadaşlar var konuşmak istiyorum.
konuya gelince konu eşimin ailesi.

kısacası sözlendik nişanlandık evlendik altınları eşyaları vs. eşim kendi birikmişiyle yaptı.

benim ailem üstüen düşen herşeyi yaptı.

ben eşimin ailesinden mal müllk eşyaa altın vs bu beklentileri geçtim zaten ama bi bayramda bibilmem neyde özel ufak güzel bi hediyesini geçtim mendilini görmedim .

belki komik gelebilir ama resmen boynu bükük hissediyorum bazen kendimi . heleki kendi yakınlarımıza çevremize karş.

bi arkadaşım var kayınvalidesi dünya talısı bi insan kendiside der hep.

kadın bi bayramı bi bilmem neyi asla eli boş geçirmez aile olarakda çok ince insanlar zaten.

benim ki bana gelir bağdaş kurar oturur ne konuşmasını bilir ne oturmasını .

dediğim gibi bazen arkadaşıma imreniyorum Allah daha çok mutlu etsin ama bazen neden benimkiler neden böle benim suçum neymiş offff çou şey içimde kaldı birde çevremdekileri görünce daha çok üzülüyorum. bu duygumu yenmek istiyorum aslında .

Rabbime dua ediyorum öbür dünyamıza ver diye

Son düzenleyen: Moderatör:
Flört ya da nişanlılık döneminizde kayınvalidenizin oturma ve konuşma tarzını görmemiş miydiniz?
Madem beğenmediniz neden böyle bir kadının oğlunu eş seçtiniz?

Kayınvalide kayınpeder vs bunları neden bu kadar kafaya takıyorsunuz bilmiyorum.Herkesin evi köyü ayrı dünyası farklı görmeyin duymayın umrunuzda olmasın.Bunları dert diye kafanıza takarsanız olan size olur başka hiç kimseye değil.Kim kime ne alırsa alsın.Gelin kayınvalide bağları harika olsun varsın sizin olmasın.Boşverin.Sizin gibi bir dünya insan vardır türkiyede.Bırakın gelip bağdaş kursun otursun konuşmasını bilmesin kayınvalideniz.Oturacağı belirli bir zaman değil mi?Size hediye almasın ne olmuş ki sizede eşiniz alır...Herşeyi kafaya takarsak işin içinden çıkamayız.Her kayınvalide gelinini kızı gibi göremez ki kızına hediye alır gibi gelininede alamaz ki.Kayınvalidelerin içinde şeker gibi olanlarıda var fesat olanlarıda...Değiştiremezsiniz...

Flört ya da nişanlılık döneminizde kayınvalidenizin oturma ve konuşma tarzını görmemiş miydiniz?
Madem beğenmediniz neden böyle bir kadının oğlunu eş seçtiniz?

yorumlarınızı çok beğeniyorum,yüzümde hep bi tebessüm oluşturuyorsunuz öncelikle tşkler size..

arkadaşın sorununa gelince oturma kalkma,giyim kuşam,lehçe vs bunlara takılmak yersiz çünkü insanları değiştirmek mümkün deil saygı duyacaksınız,ortam olmamıştır imkan olmamıştır kendilerini yetirememişlerdir vs hem kimse ailesini seçemiyorki..

ama şu duygulara anlayabilirim mevzu hediyede maddi konularda değil bir nezaket bekliyor insan,türklerin geleneği örfü adeti belli başlıdır çok büyük farklıllıklar göstermez,ilkkez gittiğin eve eli boş gidilmez,yeni doğana evliye ufakda olsa bi hediye alırsın vb adetler...ee bir dünür olarak yapılması gerenleride kayınpeder yada kayınvalide olarak öğrenmende,göstermende ne gibi bir efor varki..biliyorlarda işlerine öyle geliyor arkadaşım bilmiyoruzki ayaklarına yatıyorlar..etrafdaki çoğu insandada görünce insan haliyle imreniyor bunu öğrenmek bu nezaketi göstermek çokmu zor..ben anlıyabiliyorum sizi..ama canınızı sıkmayın önemli olan eşinizle aranızdaki diyolog onda problem yoksa gerisini boşverin..

Son düzenleme:
Bu konu sizi üzebilir , normaldir. Kişiden kişiye farklılık gösterir hassasiyetler. Fakat bir yorumda denildiği gibi evlenmeden önce ki kabul görüşler evlendikten sonra ortaya çıkarılmamalıdır. Birikimse bile bununla baş etmenin yolunu aramak gerekiyor.

Eger eşinizle probleminiz yoksa, mutluysanız onu size veren anneninde oturup kalkmasına bu kadar takmamanız gerekiyor. Sizi incitiyor mu , yanlış şeyler mi yapıyor bu zaman devreye girer düşünceleriniz. Fakat eksiklikleri , ince düşünmemesi sorun olmamalı.

Bazı eşler vardır sürekli güller , hediyeler alır eşine ; fakat zaman gelir ki çok incitir. Bazı eşler vardır böyle hassasiyetleri yoktur ; fakat ömür boyu mutlu eder eşini.. Kayınvalidenizde sizi incitmiyorsa gerisini , ötesini, berisini aklınızda biriktirmeyin.

kayınvalidem çok havalı bakımlı konuşmayı bilen bi kadın herkes imrenir ona amaaa birde bana sorun.konuşması bitmez dır dır dır tepemde herşeyi o bilir konuşturmaz uyarırsınız anlamaz duymazlıktan gelir.yapma dersin yapar inattır.düğnümüzde birşey yapmadı takı bile takmadı parası yoktu güya 1 aya kalmadı beyaz eşyalarını ve mobilyalarını değiştirdi. kendimiz yaptık herşeyi üstüne birde emeklilik parasını yatırttı.balayına göndermedi evimizede kendi evinde tuttu bizi .evime gelirken bişey almadığı gibi şipariş verir sürekli.evime kendi evi gibi saçma sapan şeyler alır parasını bize ödetir giderkende toplar götürür.torununu görmeye geldi hiç bir şey almadğı gibi hergün kocasıyla alışveriş yapıp evdede gözüme gözüme soktu.birde sürekli para istemeler yoktan anlamaz.oğlunun yanında mazlum hasta ikide bir ağlar sanki ben ona bişey yapmşım gibi.kendi lise mezunu annem ilkokul mezunu diye küçümser.en son doktorluk etti beni sonrada deli dedi daha neler neler bunlar iyileri beterin beteri var canım hiç üzülme bu kadarla kurtuldum de bence

kayınvalidem çok havalı bakımlı konuşmayı bilen bi kadın herkes imrenir ona amaaa birde bana sorun.konuşması bitmez dır dır dır tepemde herşeyi o bilir konuşturmaz uyarırsınız anlamaz duymazlıktan gelir.yapma dersin yapar inattır.düğnümüzde birşey yapmadı takı bile takmadı parası yoktu güya 1 aya kalmadı beyaz eşyalarını ve mobilyalarını değiştirdi. kendimiz yaptık herşeyi üstüne birde emeklilik parasını yatırttı.balayına göndermedi evimizede kendi evinde tuttu bizi .evime gelirken bişey almadığı gibi şipariş verir sürekli.evime kendi evi gibi saçma sapan şeyler alır parasını bize ödetir giderkende toplar götürür.torununu görmeye geldi hiç bir şey almadğı gibi hergün kocasıyla alışveriş yapıp evdede gözüme gözüme soktu.birde sürekli para istemeler yoktan anlamaz.oğlunun yanında mazlum hasta ikide bir ağlar sanki ben ona bişey yapmşım gibi.kendi lise mezunu annem ilkokul mezunu diye küçümser.en son doktorluk etti beni sonrada deli dedi daha neler neler bunlar iyileri beterin beteri var canım hiç üzülme bu kadarla kurtuldum de bence
:53::53::53:ayy nası katlanıyosunuz okurken fenalık geldi içime Allah yardımcın olsun canım

Hiç takılmayın.Sanırım ben sizin ne demek istediğinizi anladım.Kesinlikle küçümsemiyorsunuz ama etrafınızda ki örneklerle (arkadaşlarınızın kayınvalideleri) kıyasladığınızda neden benim kayınvalidem böyle diye kıyaslamaya gitmişsiniz.Benimde arkadaşlarımın markadan başka giyinmeyen ,gelini ile aynı giyinen ve gelinlerini deli eden : )) kokoş ,bilmiş hoş kayınvalideleri var.Ancak bakıyorum onlarda ondan mutlu değiller.Hepsi için söylemiyorum.Halamın kızınında kayınvalidesi var.Kendisi uzun yıllar köyde oturmasına rağmen istanbul'a gelin geldi.Kayınvalidesi de 3 aylığını alır marka terlik ,bluz vs alır parasını bitirirmiş.Hemde bizimkinin aldıklarını aşağılarmış gibi.Bence size içtenliğine ,bırakın iyiliği ikramı olmasa bile size zararı ve kötü niyetli yaklaşımı olmasın.Bir de böyle düşünün.

Bu arada kusura bakmayın nedense ben diğer şeylerden çok ''benim ki bana gelir bağdaş kurar oturur ne konuşmasını bilir ne oturmasını . '' sözünü aklımda tutmuşum.O yüzden benim yazdıklarım daha çok buna istinaden idi.

benim kaynanamda 3 senede aldığı sadece bir hırka bana...

ama böylesi daha iyi,sonra başına kakıp millete anlatıyorlar...

boşverin,tek derdiniz bu olsun...

bu nası bi mantıktır ya:53:resmen şok geçirdim..cnm kıyamam sana..nası katlanıyısun gerçekten..iyide eşin görmüyomu bunları..anne napıyosun ayıp değilmi demiyormu..tövbe yarabbim..daha neler okuyacağız.

Bi çoğumuzun eşi bile istediği gibi değilken kayınvalidenizi gönlünüze göre uydurmanız mümkün değil :50:
Ama varsın faydası olmasın hediye almasın konuşmasını bilmesin :34:
Size zararı olmasında faydasının olup olmaması sorun değil :25:
Bence hiiç takılmayın bunlara eşinizle aranızın iyi olmasına bakın :69: Ve gelecekte siz iyi bir kayınvalide olmaya özen gösterin derim ben.
çünki kimseyi değiştiremeyiz bazen kendimizde bile kızdığımız yönleri düzeltemiyoruz kaldıki kayınvalidemizi nasıl düzeltelim
hayat kısa negatiflere takılacağınıza hayatınızdaki güzelliklere odaklanın ve daha güzel bir hayat yaşamak için çabalayın
sevgiler :71:

benimkilerde aynı. insanı üzen şu oluyor arkadaşım iyi ifade edememiş herhalde onun da böyle düşünerek bu başlığı açtığını düşünüyorum. Hayatta en çok değer verdiğiniz adam eşiniz.. Çooookk seviyosunuz, bir annesi bir babası var olup olacak, onlarla neden böyle oluyo diye üzülüyosunuz. İyi olsak anne kız baba kız gibi olsak ne iyi olur eşim havalara ucar, bu konular açılınca gözleri dalıp gitmez kafasına takmaz diye düşünüyosunuz ama olmuyo sizin eşinizi düşündüğünüz kadar annesi babası düşünmüyo. Böyle olunca da ister istemez kötü oluyosunuz. ve eşiniz de ailesini atamayacağı için onun üzüntüsüne ortak oluyorsunuz.
Bu arada bi arkadaşım siz bu kadını bilmiyor muydunuz daha önce, onun oğluyla evlenmeseydiniz demiş. ona hitaben ''İnsanlar hayatta bu kadar realist davranamıyorlar malesef'' duygular var.. Annesi babası ne olursa olsun sevmiş evlenmişsinizdir, zaten değiştiremezsiniz. Sadece keşke böyle olsaydı arkadaşlarıma imreniyorum diye sitemini dile getirmiş arkadaşımız. Haklı da...:44:

bırak nasıl oturursa otursun ne yaparsa yapsın .. hıc kafana takma.. üzülme yaa.. bunlar cok basıt seyler..:70::70::70:

Daima eksilere odaklanarak kendimizi huzursuz ederiz nedense. Bardağın boş tarafını görürüz.
Hediye konusunda imrendiğin arkadaşlarının da farklı takıntıları vardır canım.
Haklısın elbette, keşke yarım elma gönül alma, sevdiklerimize sürprizler yapabilsek.
Sorumsuzluk, şiddet, hakaret yoksa, Şükredip olumlu düşünerek, hatta sen onlara zaman zaman
karşılıksız hediyeler vererek örnek olabilirsin. Hediye alanı mutlu ettiği kadar, vereni de mutlu eder tatlım.
Her şey gönlünce olsun. :71:

Son düzenleme:
arkadaşımız konuyu açarkan başında belrtmiş zaten ALLAHa şükür derdim yok ama bunu kafaya taktım diye.aman sana zararı olmasında faydasını geç bu forumdaki kayınvalde sorunlarını oku bol bol ozamn daha çok şükredersin haline:)) bazen bende diyorum keşke kayınvaldem kafadengi biri olsaydı falan ama bırak kafadengiyi ninem yaşında kadın ve çok geri kafalı ninem yaşında kadın ama bana bikere ble kızım demedi.üstelik saçma sapan isteklerdde bulunuyo

kaynanamın kendinide istemem ........bişeyinide istemem umrumda bile değil...benimde çevremde var öyle ama bana ne ? içimden bile geçirmem bana niye almıyolar diye çok şükür herşeyim var zaten olmasa bile eksik kalsın nolucak ?takma kafana :71:

nefret kelimesi az kalır bi kaşık suda boğarım o bir söyler ben on cevap yapıştırırım tabi bu aşamaya gelene kadar beni böcek gibi ezdi...gık demedim eşimin hatırına sustum baktımki eşimde tınlamıyo..resti çektim....bana yapılan saygısıalığa susmadığım için aramız açılacaksa kapı orada dedim...şimdi kaynana benden korkuyor cadı....ama çok şey gitti benden hhayallerım gençliğim umudum lanet olsun nourdu sanki insan olsalar

Back
X