Neden böyle diyorsunuz tabii ki dünyada üzülecek bin tane insan var. O zaman asgari ücret alana üzülmeyeyim çünkü bir ekmeği bulamayan işsizler var, Afrika’da ölenler var. Burada kimin acısı büyük oynamıyoruz. Yazık günah işi büyük olanın zararı da büyük olur. Dünyada kimsenin beklemediği bir olay oldu ve neredeyse bir sene olacak. Her sektör zorlanıyor. İşçileri varsa işçisine maaşını ödeyemedi belki? AVM’de kiralar dururken, sokaktaki kafelerin her biri tıkır tıkır kirasını istedi. O insanlar lüks evde oturuyorsa ona göre kira veriyor, ona göre aidat veriyor. Ben şuan millete verdiğim borçlarla geçiniyorum mesela. Hazırımı yesem dağ dayanmaz. Arabasını satsa ne zamana kadar yiyecek, yatırım çünkü araba. Üzülme sırası “Bugün kiramı nasıl ödeyeceğim, bunu alırsam ne kadarım kalır” vs. hesapları yapan herkeste benim için.
Siyasetten gümlemek istemiyorum.
çok dokundurmadan yazayım:
Devletimiz sosyal devlet değil.
yine de sosyal devlet olsaydı, yardım sıralamasında siz ne hayal ederdiniz?
Şu zaman para kazanma değil, günü geçirme zamanı.
çünkü dünya yerinden oynadı.
insanlar can savası verirken daha fazlası için sızlanmak bana boş geliyor, size gelmeyebilir.
öte yandan 3-4 tane 15bin kirası olan iş yerine sahip kimse 1 yılda batmaz.
2 yılda da batmaz.
En fazla kazanmaz.
Baktı masraf çok, 2 ye indirir
Eğlence sektörü dediği yerin eğlence mekanı yada cafe olduğunu varsayalım.
eğer franchise yerler ve bunu ciddiye alan bir ismin yerleri degilse,
calısanların bir çoğu resmî çalışan değildir.
yani resmiyette
‘ama 2 şubeye düşünce insanlar işsiz kalacak’
dediğiniz kısmı onlar çoktan geçmiştir, mekanlar prestij için açık tutuluyordur.
+ nişanlı kişisi maddi olarak dara düştüm hayatım, napalım dememiştir. Konu sahibi finans uzmanıysa belki demiştir, ama değil gibi.
tavsiyeleri iletecekse yazayım;
varsa nakdi, riski bölüp döviz al alacak.
İş yeri sahipleri ile kira bedellerini yarıya indirme konusunda görüşme yapacak.
Devletin verdiği teşvikleri kullanacak.
yetmedi küçülecek.
reçetesi bu.
Binlerce iş yeri gibi yapacak başka bir şeyleri yok.
konuya neden ters düştüğüme gelince, konu sahibinin düşündüğünün aksine zengin düşmanı falan değilim.
Ama bu konuda da yazıldığı gibi, ev yoğurdu yaparken, kaymağını, lorunu vs düşünen insanlar varken, bir kaç mesaj önce pırlantasını anlatıp buraya gelip dert yanan birini görünce şaşkınlığıma verin :)
buraya yazdığı konudan ne beklediğini merak ettim, ne kinim, ne nefretim ne de başka kapıya diye kovulmadığım kaldı :)