- 1 Ocak 2017
- 1.918
- 3.262
- 133
- Konu Sahibi pembepepe08
Ağabeyim ihracat işinde, çoğu ülkeye mal satamıyor. Türkiye'de temin ettiği anlaştığı üretici de Koronaya yakalandığı için irtibat kuramıyor. Ortada kalakaldı. Ufak bir işletme olsa şu vakitler geçene kadar geçici işlerde çalışmasını kira ve giderleri de bu şekilde karşılamasını tavsiye edebilirdim fakat gideriniz çok fazla. Bunu karşılamak üzere geçici bir iş bulamazsınız. Dükkan sahibiyle konuşup kiraları indirmesini talep ettiniz mi ? Bizim bir kiracımız geçici olarak sektör değiştirdi. Gıda sektöründeydi restaurant işletiyordu şimdi temizlik sektörüne girmişler ailecek, talep eden iş yerlerine, evlere, apartlara dezenfekte etmeye gidiyorlar. Sektör değiştirme ihtimaliniz var mı geçici de olsa ?
Herkese iyi akşamlar ,
Öncelikle amacım gerçekten siyaset yapmak değil o yüzden cevaplarınız bu yönde olursa sevinirim.
Arkadaşlar pandemi döneminde restoran ve eğlence sektörü sahipleri var mı aranızda ve var ise şuan geçinebiliyor musunuz ? Benim nişanlım bu sektör üzerine çalışıyor.Zaten uzun zamandır yaşadığı maddi sıkıntılar vardı birde üzerine pandemi eklenince bin beter oldu.Banka kredisi çıkmıyor kendisine şu anda.Kira yardımı yapacaklar diye sevindik verdikleri yardım o kadar komik bir rakam ki ne diyeceğimizi şaşırdık.3-4 tane iş yeri var en düşük kirası 15 bin ve yardım olarak 750 Tl veriyorlar yani gülsem mi ağlasam mı bilemedim.Kimseyi aşağılamak amacımda değilim ama herkesin kirası 3-4 bin değil ki.Birde üzerine faturaları ekleyin ne demek istediğimi anlarsınız.Şuan durum içler acısı hergün yeni bir mücadele.
Benim sormak istediğim hizmet sektöründe iş sahibi olarak sizler ne yapıyorsunuz ? Bir çare bulabildiniz mi ? Ve düşünün ki nisan ayına kadar kapalı olursa işletmeler ne yapacağız ? Gelir hiçbirşeklde yok ama gider malum.O zamana kadar nasıl dayanacağız ? Özellikle bu sektörde olanlardan fikirlerini bekliyorum.