Önlem alabilen var mı ?

Evet var ama ne bileyim nasıl ifade etsem bilemedim, sağlığında mal mülk düşünmek bana çok paragözlük gibi geliyor.
Çok haklısınız ama eşinizin emeği olacak. Kötüsünü düşünerek hareket etmek lazım. Herkes evlenip çoluk çocuğa karışınca farklı oluyor. Biz mesela benzer bir konuda maddi kayba uğradık, siz uğramayın.

iş sahibi olanlar ya hazır yiyor ya sektör değiştiriyor ya da kapatıyor sonuçta gelir yok ama gider devam iken mekanı açık tutmakta pek yarar sağlamıyor , kar zarar hesabı yapıp ona göre seçenekler değerlendirilebilir.
zaten pandemi ve pandemi dışında ülke ekonomisinin günden güne eksiye gitmesi nedeniyle hayat çok pahalı ve her geçen gün daha da kötüye gidiyoruz şu aşamada kamu da sabit maaşla çalışanlar en şanslı kesim en azından iş ve maaş kaybı yok. özel sektör kısa çalışma ödeneği ile döndürüyor genelde çalışanın maaşını vs...
küçük esnaf zaten batıktı hepten battı..
bazı sektörler dibi boylarken bazıları ise bu dönemde fazlasıyla kar yaptı özellikle market zincirleri , internet tabanlı alışveriş siteleri falan...

Twitter'da bu konuda belediye baskanlarina yazilan cok tweet görüyorum.
Eğlence sektöründe calisanlar, müzisyenler de (yerel şarkıcılar, cafe-barlarda çalan söyleyenler vb.) zor durumdaymış. Görüp duymayınca insan bilmiyor, insanin aklina gelmiyor.
Sonra haberlerde bir türkü bar sahibinin erkek kiyafet-mont vs. isine girdiğini (türkücülüge yakın bir kazanca ulaştığını soyledi, tabii bu onun birikimiyle, nerde ne dükkanı actigiyla da ilgili) izledim. Son çare olarak sektör degistirmek düşünülebilir.

Çok zor durumdayız bizde eşim esnaf iş yapamıyor
Allahtan dükkanları kira değil ve evleri var kira alıyoruz bende çalışıyorum öğretmenim devlette rahatça geçiniyoruz elhamdulillah

Back
X