cinsiyeti aslında hiç önemli değil. ama ben erkek tercih etmezdim(etmemiştim) çünkü hayatta yaşadığımız sorunlar asla kadın oluşumuzdan yani toplumdaki yerimizden bağımsız değil, bu yüzden de kadın bir terapistin beni daha iyi anlayacağını düşünüyorum. yanlış bir fikir de olabilir ama sanki daha iyi empati yapabilirse daha iyi olur gibi geliyor.
online ya da yüz yüze de size kalmış, aman aman bir fark yaratacağını düşünmüyorum. çalışırken bir de terapiye gitme süresi ve yorgunluğu hiç çekilmiyor. online tercih ederdim.
mezun olduğu okullara bakın öncelikle. adım başı apartman üniversitesi dolu. mesela düşündüğünüz kişinin, yüksek yaptığı üniversitenin sitesinden klinik psikoloji bölümünün akademik kadrosuna bakarsanız eğitim kalitesi hakkında bir fikriniz oluşabilir. tabii ki kendini bundan bağımsız çok geliştirmiş de olabilir ama yine de daha az riskli.
bir de tavsiyem, terapi nedir, nasıl olmalıdır, ekoller nedir araştırın. hangi ekolle çalıştığını da sorun. sonra size oturup arkadaş gibi tavsiye veren, yok anlattığınız şeyleri yargılayan tiplerle karşılaşıp terapiden soğumayın, paranız da boşa gitmesin. her yer üniversite dolu olunca, her yer de yetersiz psikolog doldu ister istemez :)