Online mı yüzyüze mi ?

ben psikiyatrist ile online calisiyorum
çokta memnunum,
psikologlardan pek memnun kalmadım, psikiyatrist tavsiye ediyorum.
ekollere daha sadık kaliyorlar ve daha ciddi seanslar yapıyorlar.
Ben de linçlenmemek temennisiyle psikologlardan pek memnun kalmadım, uzun süre gittiğim de oldu. Online psikiyatrist ile görüştüm ve daha ikinci seansta hiç farkında olmadığım bir şeyi ortaya çıkardı. Özür dilerim ama kim ne derse desin sağlık bilimleri sağlık veya tıp fakültesinde yetişir, fen-edebiyatta değil. Zaten lisans sırasında bazı üniversiteler stajı ciddi tutuyormuş, fazla danışan görmeden veya uygulama yapmadan mezun olanlar olduğuna yönelik çeşitli eleştiriler de okumuştum.

Ben de linçlenmemek temennisiyle psikologlardan pek memnun kalmadım, uzun süre gittiğim de oldu. Online psikiyatrist ile görüştüm ve daha ikinci seansta hiç farkında olmadığım bir şeyi ortaya çıkardı. Özür dilerim ama kim ne derse desin sağlık bilimleri sağlık veya tıp fakültesinde yetişir, fen-edebiyatta değil. Zaten lisans sırasında bazı üniversiteler stajı ciddi tutuyormuş, fazla danışan görmeden veya uygulama yapmadan mezun olanlar olduğuna yönelik çeşitli eleştiriler de okumuştum.
yani bende psikologlar ile denedim bir iki kez ama bana cidden ciddiyetsiz gibi geldiler.
psikiyatristler çok ciddidir.
yıllar önce en zor zamanlarımda bir buçuk yıl her hafta olmak üzere terapi aldım adamın 2/3 kere gülümsedigini gördüm, yüzü hep ifadesizdi.
terapi de asla terapist kişisel fikir beyan etmemeli / tavsiye vermemeli / pekte konusmamali bence.
bunları pek psikologlarda göremedim

yani bende psikologlar ile denedim bir iki kez ama bana cidden ciddiyetsiz gibi geldiler.
yıllar önce en zor zamanlarımda bir buçuk yıl her hafta olmak üzere terapi aldım adamın 2/3 kere gülümsedigini gördüm, yüzü hep ifadesizdi.
terapi de asla terapist kişisel fikir beyan etmemeli / tavsiye vermemeli / pekte konusmamali bence.
Konusmadan nasil terapi yapicakki. Bu arada cogunuzun sorunları varmis.

Ben uzun süre gittim, çok da param gitti. Değiştirdim de ama sohbet dışında bir şey olmadı. İyisi de vardır mutlaka ama ben durumum oldukça psikiyatriste giderim. Bizim seanslarımız çok hızlı geçiyor psikiyatristimle. Çenem ağrıyor bitince bazen o kadar konuşturuyor ki beni. Değişik sorular soruyor, bir dk ya ben hiç öyle düşünmedim diyorum. Dediğiniz gibi hiç yönlendirme yapmıyor ama inanılmaz farkındalık yaratıyor. Benim ne için gittiğim konuda, temelde ne çıktı. Asla aklıma gelmezdi. Helal olsun valla insan ruhunun içinden geçmişler 🫠

cinsiyeti aslında hiç önemli değil. ama ben erkek tercih etmezdim(etmemiştim) çünkü hayatta yaşadığımız sorunlar asla kadın oluşumuzdan yani toplumdaki yerimizden bağımsız değil, bu yüzden de kadın bir terapistin beni daha iyi anlayacağını düşünüyorum. yanlış bir fikir de olabilir ama sanki daha iyi empati yapabilirse daha iyi olur gibi geliyor.

online ya da yüz yüze de size kalmış, aman aman bir fark yaratacağını düşünmüyorum. çalışırken bir de terapiye gitme süresi ve yorgunluğu hiç çekilmiyor. online tercih ederdim.

mezun olduğu okullara bakın öncelikle. adım başı apartman üniversitesi dolu. mesela düşündüğünüz kişinin, yüksek yaptığı üniversitenin sitesinden klinik psikoloji bölümünün akademik kadrosuna bakarsanız eğitim kalitesi hakkında bir fikriniz oluşabilir. tabii ki kendini bundan bağımsız çok geliştirmiş de olabilir ama yine de daha az riskli.

bir de tavsiyem, terapi nedir, nasıl olmalıdır, ekoller nedir araştırın. hangi ekolle çalıştığını da sorun. sonra size oturup arkadaş gibi tavsiye veren, yok anlattığınız şeyleri yargılayan tiplerle karşılaşıp terapiden soğumayın, paranız da boşa gitmesin. her yer üniversite dolu olunca, her yer de yetersiz psikolog doldu ister istemez :)

Ben uzun süre gittim, çok da param gitti. Değiştirdim de ama sohbet dışında bir şey olmadı. İyisi de vardır mutlaka ama ben durumum oldukça psikiyatriste giderim. Bizim seanslarımız çok hızlı geçiyor psikiyatristimle. Çenem ağrıyor bitince bazen o kadar konuşturuyor ki beni. Değişik sorular soruyor, bir dk ya ben hiç öyle düşünmedim diyorum. Dediğiniz gibi hiç yönlendirme yapmıyor ama inanılmaz farkındalık yaratıyor. Benim ne için gittiğim konuda, temelde ne çıktı. Asla aklıma gelmezdi. Helal olsun valla insan ruhunun içinden geçmişler 🫠
Siz kime gitmistiniz, isim özelden alabilir miyim ?

Bir tanesi öyle oldu diye erkek terapistlere karşı önyargılı olmayın benim terapistim erkek ilk başlarda sizi unutabilir ama devam edince hatırlar terapistim çoğu şeyimi hatırlar hatırlayamadıklarını zaten benim dosyama bakıyor öyle konuşuyor not tutmadı mı ilk psikolog ayrıca bu kafaya takma probleminiz için YouTubedan psikologların videolarını dinleyin çok iyi geliyor ben dinlemiştim çok iyi geldi

Ben de şunu farkettim psikiyatrist terapistler çok daha etkili oluyor sorun çözümünde onu farkettim psikoloğa da gittim aradaki farkı gördüm

cinsiyeti aslında hiç önemli değil. ama ben erkek tercih etmezdim(etmemiştim) çünkü hayatta yaşadığımız sorunlar asla kadın oluşumuzdan yani toplumdaki yerimizden bağımsız değil, bu yüzden de kadın bir terapistin beni daha iyi anlayacağını düşünüyorum. yanlış bir fikir de olabilir ama sanki daha iyi empati yapabilirse daha iyi olur gibi geliyor.

online ya da yüz yüze de size kalmış, aman aman bir fark yaratacağını düşünmüyorum. çalışırken bir de terapiye gitme süresi ve yorgunluğu hiç çekilmiyor. online tercih ederdim.

mezun olduğu okullara bakın öncelikle. adım başı apartman üniversitesi dolu. mesela düşündüğünüz kişinin, yüksek yaptığı üniversitenin sitesinden klinik psikoloji bölümünün akademik kadrosuna bakarsanız eğitim kalitesi hakkında bir fikriniz oluşabilir. tabii ki kendini bundan bağımsız çok geliştirmiş de olabilir ama yine de daha az riskli.

bir de tavsiyem, terapi nedir, nasıl olmalıdır, ekoller nedir araştırın. hangi ekolle çalıştığını da sorun. sonra size oturup arkadaş gibi tavsiye veren, yok anlattığınız şeyleri yargılayan tiplerle karşılaşıp terapiden soğumayın, paranız da boşa gitmesin. her yer üniversite dolu olunca, her yer de yetersiz psikolog doldu ister istemez :)
Hangi ekolle çalıştığının önemi var mı benim için ? Yani önceden bilmeli miyim gideceğim kişiye ?
Erkek olan psikanalitikçi mesela.

Bir tanesi öyle oldu diye erkek terapistlere karşı önyargılı olmayın benim terapistim erkek ilk başlarda sizi unutabilir ama devam edince hatırlar terapistim çoğu şeyimi hatırlar hatırlayamadıklarını zaten benim dosyama bakıyor öyle konuşuyor not tutmadı mı ilk psikolog ayrıca bu kafaya takma probleminiz için YouTubedan psikologların videolarını dinleyin çok iyi geliyor ben dinlemiştim çok iyi geldi
Not ediyordu güya ama soruyordu yine de hatta bazen yanlış sayfayı açtığına (başkasının) emindim 🤯
Mesela kimin videoları öneriniz varsa yazabilirseniz bana özelden sevinirim 💕
Beyhan Budak iyi geliyor bana ama süreklilik istiyorum ben bunu başaramıyorum 😢

Not ediyordu güya ama soruyordu yine de hatta bazen yanlış sayfayı açtığına (başkasının) emindim 🤯
Mesela kimin videoları öneriniz varsa yazabilirseniz bana özelden sevinirim 💕
Beyhan Budak iyi geliyor bana ama süreklilik istiyorum ben bunu başaramıyorum 😢
Dosyadan çıkarıyordu terapistim A4 kağıdında adım soyadım yazıyordu görüyordum

Evet Beyhan Budak izliyorum bir de Tülay Kök ama daha çok Beyhan Budak iyi geliyor kesinlikle

Size bağlı bence.
Ben telefonda görüntülü aramadan bile zerre hoşlanmam, online görüşme istemezdim.
Rahat hissedersiniz neden olmasın.
Ayrıca randevu bulmak da çok zor, hem elektriğin tutacak, hem boşluk denk gelecek.
Ben oğluma bulamıyorum şu an randevu.

Supervizyon kapsamında uygun fiyatlı terapi yapanlara da bakabilirsiniz, reklam olmaz diye düşünüyorum Türkiye sema terapisi Instagram hesabının son postlarinda liste vardı

Hangi ekolle çalıştığının önemi var mı benim için ? Yani önceden bilmeli miyim gideceğim kişiye ?
Erkek olan psikanalitikçi mesela.
tabii işin uzmanı olmadığım için detaylı bir şey diyemem. ben de terapiye giderken bilmiyodum, sonradan araştırdım. benim psikologun şema terapi uyguluyordu mesela. diğer ekolleri de araştırınca benim durumuma diğerlerine nazaran daha uygun bir ekol olduğunu anlamıştım, cidden kısa sürede de yarar görmüştüm. ekole göre seçmeseniz bile terapisti, eğer biraz fikriniz olursa bence terapiden daha çok verim alabilirsiniz. bazısı çok yavaş ilerler mesela, siz de hiçbir işe yaramıyor bu diye düşünebilirsiniz ama aslında aslında o ekolde süreç öyledir gibi gibi. temel seviyede bir şeyleri bilerek terapi almak bence terapiden alacağınız verimi de artırır. :)

Merhaba herkese
Ben her şeyi kafaya takan hallerim için psikologdan randevu alayım dedim

Bulunduğum yerde seçenek çok ama en çok yorum alana giderim bi de saatlerde uysun dedim randevu aldım erkek bi psikologdan,seansı 400 tl sorun şu ki daha önce de erkek bi psikoloğa 3 seans gittim bir tık ilerlemedik hatta beni unutuyordu her defasında başa sarıyorduk bu da erkek ve öyle olur mu yargısı oluştu şimdiden..
Kadın olan seçeneklerde de saat olarak uymuyor bana 5 te ancak evde olabiliyorum sabah da ikizlerimi birine bırakıp gidemem her defasında..
Neyse online bir siteden yardım alayım dedim demin dönüş yapıldı çok minnoş sesli bir hanımefendi idi saat olarak da uyuyor ücreti yüzyüze olan ile de aynı..
Ama mantıklı mı sizce online psikolojik danışan olayı
Yoksa yüzyüze olan bu erkek hocayı da dene belki iyi çıkar mı diyorsunuz ?
Ben online terapiden hiç verim alamamıştım ama yüz yüze terapiyi çok sevdim ve çok memnunum. İlk sekiz hafta boyunca her hafta görüştük şimdi iki haftada bire indirdik. Bir dahaki hafta dokuzuncu seansıma gireceğim yanılmıyorsam. Terapistim erkek, seans ücreti 450₺, ben şu ana kadar çok memnunum.

Klinik psikolog
Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma hastanesinde, İstanbul Samatya Devlet Hastanesinde eğitimler almış yükseklisansı kent üniversitesinde yapmış yorum hiç yok sitede
Klinik hastane tecrübesini ben önemsiyorum kendim de terapi aldığım psikiyatristte hastane tecrübesi olmasına dikkat etmiştim. Böylece hayat koçu gibi değil de daha bilimsel bir tıp doktorluk vasfı taşıdığına inanıyorum. Enerjiniz de tuttuysa ne güzel

Back
X