" Önlisansı okumaktan saymam ben"

Sana sadece şunu söyleyim, kuzenim 2 yıllık yapı denetim mezunu. Anında işe girdi. Arkadaşım lisans mezunu hâlâ iş arıyor. Bunu diyen adam ne anlar lisanstan önlisanstan takmaa

selam arkadaslar bugun cok kirildigim bi olay oldu . calistigim sirkette taseron olarak calisan bir adam var . surekli gelir bugunde geldi. bana sorular sordu okulumu sordu bende onlisans mezunuyum dedim bolumumu soyledim. benim onlisans bitirdigimi ogrenince aynen basliktaki gibi cevap verdi. 2 yillik okula okul demem ben 4 yil olacak 4 dedi neden oyle soyluyorsunuz 2 yillik okuldada emek veriliyor dedim . yook kabul etmem onlisans ne ya dedi.

uzuldum bozuldum bisey diyemedim . cunku zaten hassas oldugum bir konu bu .

bende isterdim adam akilli bir bolum okumak ama sartlar boyle gerekti ve boyle oldu :KK43: adamda boyle soyleyince kizardim. kendimi ezik hissettimm. sizlere anlatmak istedim . sabahtna beri bunu dusunuyorum :KK43:
Ay canini sıkma, o saymasın devlet sayıyo ya ;) is bulmussun para kazanıyosun ya takma kimseyi ego, ezilmişlik yaptırıyo bunu onlara.

Hadi ordan !
Ben onlisans mezunuyum 402 puanla girdim bolumume.
Lisans okuyup 250 ile giren arkadasim vardi.
Nolur nefes almasin o adam !

4yil okuyan issiz tanıdığım var, 2 yıl okuyup kamuda memur olan da. Önemli olan 3u 5i değil.. Bakma sen o tip insanların lafina. Ayrıca dikey geçiş yapabilirsin

Şöyle insanları aşağılayan pislikleri bi çuvala doldurup denize atasım geliyor ... Hayatta en nefret etiğim insan tipi..sen kimsin ki ya ... Sanki başımıza olmuş profesör almış nobeller ..iki yıllık okulu saymıyor paşam. İki yıl daha okununca hemen adam olunmuyor bakma sen densizlerin lafına
İstiyorsan sevyorsan ya da gerekiyorsa oku
Lafa söze bakma..

Bunu sana diyen adam ilkokullu ve sen onun bu lafını mı önemsiyorsun? Pes. Ben 4 yıllık okuyorum, insanın ömrünü yiyor vallahi. Şunların hepsini 2 sene yapsalar ne iyi olurdu, bir an önce biterdi ve herkes işine gücüne bakardı. Şu okulun iki sene içinde bitmesi için neler vermezdim ben. :D

Iletisim fakultesi lisans mezunuyum, benim girdiğim donemde %2 lik yuzdelik dilimle giriyorduk bizim okula, sirkette benim seviyemde calisan herkes de lisans mezunuydu ama yöneticimiz 2 yillik pazarlama ve reklamcilik bitirmisti ve bizim 2 katimiz maas aliyordu. Önemli olan ne bitirdiginden cok o iste kendini ne kadar gelistirdigin, sans da onemli bir faktor tabi....
Erkeklerde 4 yillik onemli ama, askerlikte ise yariyor :KK70:

cok tesekkur ederim arkadaslar. o kadar.moral verdiniz ki. kendimi ezik hissetmistim ama cevaplariniz sayesinde bi ozguven gledi :-)

4 yıllık ingilizce işletme mezunuyum şimdiki aklım olsa iki yıllık okur teknik eleman olup iş stresi ve kpss sinir harbi yaratmazdı sonra keyfi açıköğretimden tamamlardım.

sen okuduğun bölümü kendine yakıstıramadığın için sanırım hassassın
ama bu ülkede 2si 4ü 5i yok artık
7 mat netiyle mühendisliğe giren bir yeğenim var
ama adı mühendis işte ne vaay derler anlamazlar etmezler
hemşireliği bile kimseye beğendiremedim. zamanında bende takardım ama valla çokta tın :)))

4 yllk mezunuyum.istedigm bolum vardi 2 yıllık şu an ona basladim:KK76:kimseyi ilgilendirmez.sen takılma. Aklında ne varsa da çok erteleme

Cahil olduğu her halinden belli ya boşver. önlisans olmasın lise olsun,liseyi geçtim ortaokul olsun sen işini bilerek severek yaptıktan sonra okul eğitimi açıkcası ikinci planda kalır.
Adam belki calıştığın bölümü durumu kıskanmıştır

kendime yakistiramadigimdan degilde sevemedim bolumu . esasinda hassas olmamim sebebi cok baska o da zaten ayri bi konu olur :)ama iste.oyle.soyleyince ben bi ise yaramiyormusum gibi hissettim . o kadar cok ustume gelen olduki bu konuda .

Kendisi ne mezunuymuş acaba?
Hiç takılma canım boşver önemli olan iş bulman.İşin var mı kendi paranı kazanıyor musun tamam bitti.4 yıl okuyup iş bulamayan ya da atanamayan çok insan var.
Arkadaşımın ablasının eşi 2 yıllık bilgisayar gibi bir bölümden mezun.Şansı bi yaver gitti farklı bi alanda şirkette iş buldu, işi öğrendi kendini de çok geliştirdi tabi ki.Şu an onun yaptığı işi yapan Türkiye de sadece 5 kişi var.Sorsan önlisans mezunu ama kendi şirketi var :).

bide bana dediki 4 yillik universite mezunu olmak ayri 2 yillik yuksekokul mezunu olmak ayri. uniden saymiyor uyani onlisansi

Küçük oğluna almazsın beni olur biter amca git hadi isim gücüm var deseydin. Insanlar uzerine vazife olmayan seylere konusmaya ne de meraklı ya. Biri soyle agzini payini versin ki sussunlar. Üniversite okuyanların %70i çöp olan memlekette ne de mantıklı bir öğüt.

selam arkadaslar bugun cok kirildigim bi olay oldu . calistigim sirkette taseron olarak calisan bir adam var . surekli gelir bugunde geldi. bana sorular sordu okulumu sordu bende onlisans mezunuyum dedim bolumumu soyledim. benim onlisans bitirdigimi ogrenince aynen basliktaki gibi cevap verdi. 2 yillik okula okul demem ben 4 yil olacak 4 dedi neden oyle soyluyorsunuz 2 yillik okuldada emek veriliyor dedim . yook kabul etmem onlisans ne ya dedi.

uzuldum bozuldum bisey diyemedim . cunku zaten hassas oldugum bir konu bu .

bende isterdim adam akilli bir bolum okumak ama sartlar boyle gerekti ve boyle oldu :KK43: adamda boyle soyleyince kizardim. kendimi ezik hissettimm. sizlere anlatmak istedim . sabahtna beri bunu dusunuyorum :KK43:
Kapa çeneni diyemedin mi?kendisi de ilkokul mezunuymus çok biliyorsa kendi okusaymis okumanın yaşı yok, Ben de önlisans mezunuyum memurum üç bin lira da maaşım var ,nice dört yillik mezunlar boş geziyor bosver sen milleti

Back
X