• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Onu cok uzdugum icin kahroluyorum..

canım sen sert çıkmış olabilirsin ama haksız diilsin bence. para meselesinden ben de hiç hoşlanmam lafı edilsin. tamam herşeyi tabi ki ona ödetmezsin dara da düşmüş olabilir ama tarzı bana çok doğru gelmedi. ayrıca içki çok buyuk bela. o konuda zaafı varsa biliyoruz hepimiz az çok maddi manevi yıpratıcı. sen kıyamayıp kendini de suçlamışsın ama bazı şeylere de sert tepki göstermek lazım ki hatasını anlasın. öyle olmazsa ilişki için daha kötü.

Verdigim tepkinin sert ve asiri oldugunu kabul ediyorum. Ama yanlis anlasilan bir durum var. erkek arkadasim cimeiliginden bana odetiyor. Normalde her zaman herkes kendini karsilar zaten. Kirk yilin basinda bi incelik yapicakti, onu da yuzune gozune bulastirdi. Ben de bi bayanim sonucta bende arada bir incelik bekliyorum. Bu yaptigi ilk degil. O yuzden bi patlama yasadim.

Konumda kirip doktugumu nasil duzeltirim diye sormustum. Buna hic yorum gelmemis.

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Merhaba kizlar..
Bu gecen hafta hayatimdaki adamla gecirdigim en kotu haftaydi. Cuma gunu ozel bir etkinlik gidecegimiz icin butun bir hafta heycanla o gun icin hazirlaniyorduk. Bu kutlama biraz pahali birseydi ve benim erkek arkadasimda herseyi odeyecegini soylemisti. Persembe aksami arayip beni "ben yanimiza bir kac bisey aldim, biraz pahali oldu sen kendi biletini oder misin?" diye sordu. Cok sinirlendim. Sonra da ne dedigini fark edip hemen lafini geri aldi, 5 dk sonra "sende araba park parasini verirsin dimi?" diye sordu. Yine delirdim. Sonrasinda actim agzimi yumdum gozumu.. "benim senin parana ihtiyacim yok. Kendi biletimi de park parasini da oderim. Sen ne bicim adamsin? Once hersey benden diyip sonra para istiyorsun? Adamlik bu mudur?" diye buna giristim. Sonucta hatasini anladi ve herseyi odeyecegini soyledi durdu.

Cuma sabahi etkinlige gitmek icin erkenden onlarin evinin onunde oldum. Bana herkesin cok SIK olacagini, elbise giymemi soylemisti. Ben de dedigi gibi yapmistim. Neyse etkinligin olacagi yere gittik. Bir de ne goreyim herkes kot pantalonlu, kapisonlu bir tek ben SIK bir elbise icindeyim hava da buz gibi ve disardayiz.. Zaten dunden sinirliydim, hepten asabim bozuldu. Butun gun surat astim, ters ters davrandim. Sans bu ya, o gun de annesinin bir cok arkadasiyla tanistim, herkes benim o somurtuk yuzumu gordu..

Donus yolunda da kavga ettik. Onu aglatana kadar konustum. Sarilmak istedi sarilmadim, "ne olur gel biraz sarilalim, atlatalim bunu" dedi istemedim. O aglarken cektim gittim.

O gunun aksami bi sekilde baristik..

Neyse, Cumartesi gunu yine bulustuk arkadasinin evinde. Ben gelmeden once baya icmisti. Bu icki problemimiz zaten.. Bana bir iki tane ictim dedi. Sonra arkadaslariyla konusurken ogrendim ki 10 tane bira, 4 kucuk bardak da viski icmis, iyicene delirdim. Yine kavga ettik hemde arkadaslarinin onunde. yani iki gun ust uste bir ailesinin ve annesinin arkadaslarinin, bir de kendi arkadaslarinin onunde onu rezil ettim...

Simdi de vicdan azabi cekiyorum. Cunku cok kirici oldum. Ben sinirlenince cok kirici laflar ediyorum. Ona da cok kirici seyler soyledim. O aglarken kalpsiz gibi davrandim. Simdi de onun sevgisini bitirdim diye korkuyorum...

iliskisinde bu kadar cok kavga edip, sonradan barisip arasi cok iyi olan var mi? Bana hala seni seviyorum diye mesaj atiyor ama kirilmis oldugunu hissediyorum. Ne yapmaliyim? Lutfen bir tavsiye verin.

Yuh ya...Yani kusura bakmayın da şu yazdıklarınızı sevgilime okutsam beni alır tepesinde taşır artık değerimi anlayıp. Ne ayıp ya belli ki parası yok yani, hiç utanmadınız mı ona "sen ödiycem dedin de ödemiyosuuuğn, sen nası erkeksiiiğn" falan derken. Ay cidden çok fena ya... Erkeklik demek sizin gezme paranızı sevgilinizin vermesi mi? Başta heveslenmiştir benden demiştir sonra yetiştirememiştir parasını ne var? Ayıp ya, ben olsam orada onun ben öderim demesine bile utanır kendi payımı ödemek isterim, siz bi de adamcağız sizinkini ödeyemeyecek diye etmediğiniz lafı bırakmamışsınız...

Son düzenleme:
Para kısmında birikmişlerle patlamış olmanızı anlayabilirim ama bence öncelikli eğilmeniz gereken konu alkol kısmı.
Zaten böyle bir sorun vardı demişsiniz ve sizinle sorun yaşayınca tekrar alkole yönelmiş, demek ki kendi kendine düzelebilen bir durum değil.
Siz de yardım ederek tam anlamda bu sorundan kurtulmasını sağlamalısınız bence tedavi yoluyla vs.
Cimriliği bırakıp sizin istediğiniz şekilde olsa bile alkol sorunu var oldukça mutlu olabileceğinizi sanmıyorum.

Verdigim tepkinin sert ve asiri oldugunu kabul ediyorum. Ama yanlis anlasilan bir durum var. erkek arkadasim cimeiliginden bana odetiyor. Normalde her zaman herkes kendini karsilar zaten. Kirk yilin basinda bi incelik yapicakti, onu da yuzune gozune bulastirdi. Ben de bi bayanim sonucta bende arada bir incelik bekliyorum. Bu yaptigi ilk degil. O yuzden bi patlama yasadim.

Konumda kirip doktugumu nasil duzeltirim diye sormustum. Buna hic yorum gelmemis.

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Özür dileyip daha dikkatli davranırsanız toparlarsınız gibi geldi. Bi de ufak bi şey alın. Misal meyvelerden yapılan çiçek sepetleri var onlardan alın. Adam cimri bile olsa para konusunda bu kadar çemkirmeniz çok çirkin, incelik zorla yaptırılmaz. Buna rağmen adam size tapıyor gibi, o yüzden sorun olmaz düzelirsiniz:ssz:

Amanınn !!
O öyle dicek bende trip atıp adamlığına laf edicem.
ALLAH korusun.
Çok rencide edici.
Erkek arkadaşım üni okuduğumuz içn arada para sıkıntısı çekiyorum söyle diyor söylemiyorum tabii.
Bi gün şans eseri öğrendi 5-6 gündür 2tlyle durduğumu o bana kızdı bağırdı ben sana söyle demedim mi bi yerde başına bi hal gelse paraya ihtiyacın olsa bende o an yanında olamasam nolucak millet karşılıcak masrafı sen benim parayı ödememden ble rahatsız olurken milletten hepten rahatsız olursun biliyorum dedi.
Haklıydı.
Paran olmadığında söyle dedi ama kızıyor.
Yarım ağızla tamam dedim onuda anladı bida kızdı.
Net bişey söyle dedi.
Ben isteyemem dedim.
Sorduğumda söyle o zaman dedi.
Kısmet dedim
bida kızdı :1:
İste burda ailen seni bana emanet etti onlarda herşeye yetemezler 2 tanede daha öğrenci okutuyorlar evin masrafı var yurdada çok ödüyorsunuz benden 5-10 tl istesen bi sorun olmıcak ama yapmıyosun dedi.

Ben nasıl utandım nasıl mahcup oldum.
Ben ailemden bile zor isterim.
Sevgilimle dışarı çıkıcağımda odada anlaştığım bi arkadaşımdan 10tl isterim oda cüzdanımda dursun sevgilim param olmadığını görmesin bi miktar var sansın diye.
veya onunki yetmezse o paradan vereyim diye.
Ama çoğunlukla o arkadaşmdan aldığım 10tlyide akşamında geri veririm.

Biraz daha sakin olun paranız yoksa gitmemeyi teklif edebilirdiniz.
Bende sıkışığım diyebilirdiniz.
Bunca çemkiren biri sıkışığımda diyebilir gibi geliyor bana..

Vicdan azabı yaşamanız doğal..

Haklı olduğun tek nokta içki meselesi ama o kadar..

Daha sakin olmaya çalışın :34:

Erkekliğine laf etmişsin şu dakkadan sonra toz kondurma bari adama da gönlünü alana kadar çok ayıp çünkü

eski erkek arkadaşımla cafeye gitmiştik bi keresinde. kendisi çay alacağını söyledi, benim de canım gerçekten bişey istemiyordu. ısrar etti illa bişey iç diye. tamam dedim içtik. kalkacağımız zaman bana ağzını ayırıp sırıtarak <ya benim yanımda hiç para yok sen verir misin?> dedi. o an şok oldum. kendisi işsiz de değildi üstelik. mesele istemesi değil, beni cafeye götürerek zorla bişeyler ısmarlatıp kalkacağımız zaman bunu söylemesiydi. bu olaydan sonra da foyası meydana çıkmıştı, meğersem bu zat zaten beni aldatıyormuş :9: güler misin ağlar mısın...

Merhaba kizlar..
Bu gecen hafta hayatimdaki adamla gecirdigim en kotu haftaydi. Cuma gunu ozel bir etkinlik gidecegimiz icin butun bir hafta heycanla o gun icin hazirlaniyorduk. Bu kutlama biraz pahali birseydi ve benim erkek arkadasimda herseyi odeyecegini soylemisti. Persembe aksami arayip beni "ben yanimiza bir kac bisey aldim, biraz pahali oldu sen kendi biletini oder misin?" diye sordu. Cok sinirlendim. Sonra da ne dedigini fark edip hemen lafini geri aldi, 5 dk sonra "sende araba park parasini verirsin dimi?" diye sordu. Yine delirdim. Sonrasinda actim agzimi yumdum gozumu.. "benim senin parana ihtiyacim yok. Kendi biletimi de park parasini da oderim. Sen ne bicim adamsin? Once hersey benden diyip sonra para istiyorsun? Adamlik bu mudur?" diye buna giristim. Sonucta hatasini anladi ve herseyi odeyecegini soyledi durdu.

Cuma sabahi etkinlige gitmek icin erkenden onlarin evinin onunde oldum. Bana herkesin cok SIK olacagini, elbise giymemi soylemisti. Ben de dedigi gibi yapmistim. Neyse etkinligin olacagi yere gittik. Bir de ne goreyim herkes kot pantalonlu, kapisonlu bir tek ben SIK bir elbise icindeyim hava da buz gibi ve disardayiz.. Zaten dunden sinirliydim, hepten asabim bozuldu. Butun gun surat astim, ters ters davrandim. Sans bu ya, o gun de annesinin bir cok arkadasiyla tanistim, herkes benim o somurtuk yuzumu gordu..

Donus yolunda da kavga ettik. Onu aglatana kadar konustum. Sarilmak istedi sarilmadim, "ne olur gel biraz sarilalim, atlatalim bunu" dedi istemedim. O aglarken cektim gittim.

O gunun aksami bi sekilde baristik..

Neyse, Cumartesi gunu yine bulustuk arkadasinin evinde. Ben gelmeden once baya icmisti. Bu icki problemimiz zaten.. Bana bir iki tane ictim dedi. Sonra arkadaslariyla konusurken ogrendim ki 10 tane bira, 4 kucuk bardak da viski icmis, iyicene delirdim. Yine kavga ettik hemde arkadaslarinin onunde. yani iki gun ust uste bir ailesinin ve annesinin arkadaslarinin, bir de kendi arkadaslarinin onunde onu rezil ettim...

Simdi de vicdan azabi cekiyorum. Cunku cok kirici oldum. Ben sinirlenince cok kirici laflar ediyorum. Ona da cok kirici seyler soyledim. O aglarken kalpsiz gibi davrandim. Simdi de onun sevgisini bitirdim diye korkuyorum...

iliskisinde bu kadar cok kavga edip, sonradan barisip arasi cok iyi olan var mi? Bana hala seni seviyorum diye mesaj atiyor ama kirilmis oldugunu hissediyorum. Ne yapmaliyim? Lutfen bir tavsiye verin.

Yanılmıyosam sevgilin amerikalıydı ve sende usa de yasıyodun..ne yazik ki sen türk zihniyetinlr düşünerek kızmışsın ona ama o neden kızdığını bile anlayamamıştır yazık :) neticede o bir amerikalı (ve orda eşit haklara sahipsiniz) türklerdeki ben sevdiğime para ödetmem olayı onlar için çok yabancı..tabiki imkanları varsa onlarda ödetmiyolar..dj bir çocukla çıkmıştım asla bana bişey ödetmiyodu bende zorla ona içki almıştım..
Ama erk arkdsının belliki parası yetmemiş belliki sana değer veriyor..bence çok yanlış davranmışsın gönlünü al..

Burdaki herkes neticede türk olduğu için türk kültürüne uygun yorum yapmışlar o yüzden yorumlara pek aldırma sen hatalısın :)

Tek tek herkese cevap yazmaya firsat bulamadim. Konuyu dogru duzgun okuyup asil sorunu anlayip, yorum yapan herkese tesekkur ederim. Onun disinda konumu nasil okuyup kafalarinda cevirdiklerini anlamadigim kisilere asagida teker teker cevap vericem..

Baslayalim...
Neden harcamalari bolusmeyi kabul etmediniz anliyamadim. tamam ben oderim demis ama belli ki yetmemis nazikce sormus.. Nasil utanmadiniz hic anlamiyorum. Ama kisilik meselesi tabi..
adam senden ayrilincaya kadar ne odetebiliyorsan odet canim,taktik iyi.
ama fazla dayanmaz,hele boyle kavgaci,huysuz,paraci biriyle evliligi hic dusunmez bir adam
bye:)

Nasil utanmadim? Kendindemisin arkadasim sen? Konu onun parasini yemem mi? Sen butun bu okuduklarindan bunu mu cikardin? Ortada verilmis bir sozden donen biri var. Benim takildigim noktada o. Sevgilimi ben taniyorum tabii ki. Neye parasi yeter, neye yetmez biliyorum. Konumda "parasi yetismedigi icin bana odetmek istedi" gibi birsey mi demisim? Parasi her turlu yeter de artar bile, o pahali oldugu icin bana odetmek istedi. Yani cimriliginden.. Onun disinda zaten her zaman odemeleri bolusuruz. Kirk yilda bir incelik yapicakti, eline gozune bulastirdi. Bilmem bu yazdiklarimi anlaman mumkun mudur?

Adamın parası yetmemiştir belki çemkirmeye ne gerek vardı? Tavrınız aşırı çirkin. Şu an benim kafamda her şeye bağıran huysuz biri canlandı. İçki konusunda haklısınız ama onu da bağırıp çağırıp kavga ederek çözemezsiniz. İlişkinizde genel olarak bir kavga havası hakim sanırım

Yaniliyorsunuz.

Yuh ya...Yani kusura bakmayın da şu yazdıklarınızı sevgilime okutsam beni alır tepesinde taşır artık değerimi anlayıp. Ne ayıp ya belli ki parası yok yani, hiç utanmadınız mı ona "sen ödiycem dedin de ödemiyosuuuğn, sen nası erkeksiiiğn" falan derken. Ay cidden çok fena ya... Erkeklik demek sizin gezme paranızı sevgilinizin vermesi mi? Başta heveslenmiştir benden demiştir sonra yetiştirememiştir parasını ne var? Ayıp ya, ben olsam orada onun ben öderim demesine bile utanır kendi payımı ödemek isterim, siz bi de adamcağız sizinkini ödeyemeyecek diye etmediğiniz lafı bırakmamışsınız...

Parasi olmadigini neden hayal gucunuze dayanarak yaziyorsunuz anlamadim. Konunun hic bir yerinde parasi olmadigindan dolayi... diye baslamis bir cumle goremedim. Parasi olmasaydi bende beklemezdim zaten. Hayal gucunuze dayanarak yorum yapip, ayip mayip diyerek insanin asabini bozmayin. Kendi basiniza gelince anlarsiniz.

Amanınn !!
ALLAH korusun.
Çok rencide edici.
Erkek arkadaşım üni okuduğumuz içn arada para sıkıntısı çekiyorum söyle diyor söylemiyorum tabii.
Bi gün şans eseri öğrendi 5-6 gündür 2tlyle durduğumu o bana kızdı bağırdı ben sana söyle demedim mi bi yerde başına bi hal gelse paraya ihtiyacın olsa bende o an yanında olamasam nolucak millet karşılıcak masrafı sen benim parayı ödememden ble rahatsız olurken milletten hepten rahatsız olursun biliyorum dedi.
Haklıydı.
Net bişey söyle dedi.
Ben isteyemem dedim.
Kısmet dedim
İste burda ailen seni bana emanet etti onlarda herşeye yetemezler 2 tanede daha öğrenci okutuyorlar evin masrafı var yurdada çok ödüyorsunuz benden 5-10 tl istesen bi sorun olmıcak ama yapmıyosun dedi.

Sevgilimle dışarı çıkıcağımda odada anlaştığım bi arkadaşımdan 10tl isterim oda cüzdanımda dursun sevgilim param olmadığını görmesin bi miktar var sansın diye.

Arkadasim sen ne diyorsun ya? Benim konumu kendi sevgilinden harclik almanla nasil kiyaslarsin? Senin durumunda olsam ben de utanirdim. Ben ne diyorum sen ne diyorsun? Ben ne sevgilimden ne de arkadaslarimdan harclik veya borc aldigimi anlatmadim konumda. bunu bekledigim gibi sacma sapan birsey de soylemedim. Iyi oku, anladigindan emin ol, ondan sonra yorum yap. Senin anlattigin seyle benim yazdigim iki alakasiz seyler. He ihtiyacin varsa, erkek arkadasin yardim eder elbette ama benimkisi yardimlasma durumu degil. Bilmem anlatabildim mi?

----

Yorum yapacak olanlar, hayallerinize dayanarak yorum yapmazsaniz sevinirim. Parasi yoktur, bilmem ne olmustur falan felan gibi ihtimaller uzerine yorum yapmayin. Ne yazdiysam o. Parasi da var. Konu da benim ondan para beklemem degil. Bana bir incelik yapacakken hoduklesip, "cok pahali oldu ya sen de versene biraz" gibi bir tavir icine girmesi. Anladiniz mi? Anlamadiysaniz hala lutfen yorum falan yapmayin. Ayrica konu "sevgilim bana para vermedi tartistik sizce ben mi hakliyim, o mu hakli?" da degil.. Kavga ettikten sonra iliskiyi toparlamak..

Konu ne soruyorsa ona yorum yapin. Konumu amac disi yorumlar goturmus resmen. Hic mi turkce dersi almadiniz? Hic mi sorulan soruya odaklanarak cevap vermediniz anlamadim ki..

(bu sozlerim yukardaki sahislara ve onlar gibi yorum yapanlara. Lutfen herkes uzerine alinmasin)

Son düzenleme:
Yanılmıyosam sevgilin amerikalıydı ve sende usa de yasıyodun..ne yazik ki sen türk zihniyetinlr düşünerek kızmışsın ona ama o neden kızdığını bile anlayamamıştır yazık :) neticede o bir amerikalı (ve orda eşit haklara sahipsiniz) türklerdeki ben sevdiğime para ödetmem olayı onlar için çok yabancı..tabiki imkanları varsa onlarda ödetmiyolar..dj bir çocukla çıkmıştım asla bana bişey ödetmiyodu bende zorla ona içki almıştım..
Ama erk arkdsının belliki parası yetmemiş belliki sana değer veriyor..bence çok yanlış davranmışsın gönlünü al..

Burdaki herkes neticede türk olduğu için türk kültürüne uygun yorum yapmışlar o yüzden yorumlara pek aldırma sen hatalısın :)

Kac yil yatarim hakim hanim? :)
Evet amerikadayim, o da amerikali. burda da toplum yapisi inaninin oyle sizin sandiginiz gibi cok aykiri, cok degisik degil. Burda da yillarca erkek egemen bir toplum vardi. Hala da var. O yuzden bulusmalarda cogunlukla erkek oder. sizin verdiginiz ornekte bile "bana odetmiyordu" demissiniz. siz bu ornegi verip, nasil hala amerikalilarda kizlarin odemesi normaldir, kabul edilendir gibi biseyi "Budur, NOKTAA!!!" seklinde cok kendinden emin bi sekilde soylersiniz anlamiyorum.

Yaniliyorsunuz..

Yine de konularimi takip ettiginiz icin tesekkur ederim.

Hakkatten de cogunluk konuyu yanlis anlamis bence de.
Konu paranin miktari, yardimlasma, harclik isteme filan degil.

Konu verilen sozun tutulmamasi. Sozden bu sekilde donulmesi. Ister 5 lira olsun, ister 200 lira olsun masraf. Konu sahibi burda "niye ben oduyorum, o erkek degil mi" demiyor. "Bana boyle boyle demisti, simdi dondu sozunden" diyor, bilmem anlatabildim mi... Bir erkek kiz arkadasina bir incelik yapacakken, sonra nasil arayip "ya biraz da sen versen" gibi birsey diyebilir ki? Hangi yuzle? Bu nasil bir ezikliktir, donekliktir? Insan utanir yahu. Ben kiz halimle, sevgiliyi birak arkadasima bile bir soz versem, bu sekilde donemem. Trajikomik bir durum yani. Gercekten de hodukluk etmis. Yapamayacagin degil, yapmayacagin sozu vermeyeceksin iste. Parayi paylasmak sorun degil. Ha paylasmak istiyorsan da bastan "ben oderim" demeyeceksin. Ben o kisiden cok sogurdum. Insan biraz dusunceli olur. Cok yuzgoz olmus.

Ben liseden beri kendi anasindan babasindan bile harclik istememis, kendi calismis biriyim. Asla kimseden ne borc ne yardim isteyemem. Evli olsam kocamdan bile isteyebilecegimi sanmiyorum. Kimseye masrafimi odetmem. Amaa biri, hele de sevgili, bana bilmem kac zaman onceden seni suraya goturecegim, ben ismarlayacagim dediyse, onu yapmasini da beklerim. Yani sozunu tutmasini. Bicak kemige dayaninca "biraz da sen el atsana, pahali oldu" dese vazgecerim oraya gitmekten, o lafi duydugumda ben bile utanirim ya. Rezillik resmen.
:ssz:

Saçmasapan bir tepki.Herşeyi ödemek istemiştir belki yetişememiştir olamaz mı? Parası çıkışmamıştır.Bi erkek için bunu söylemek elbette kolay değildir.Üstüne birde gösterdiğiniz tepki çok yanlış.Üzüldüm erkek arkadaşınız adına.

Tek tek herkese cevap yazmaya firsat bulamadim. Konuyu dogru duzgun okuyup asil sorunu anlayip, yorum yapan herkese tesekkur ederim. Onun disinda konumu nasil okuyup kafalarinda cevirdiklerini anlamadigim kisilere asagida teker teker cevap vericem..

Baslayalim...

Nasil utanmadim? Kendindemisin arkadasim sen? Konu onun parasini yemem mi? Sen butun bu okuduklarindan bunu mu cikardin? Ortada verilmis bir sozden donen biri var. Benim takildigim noktada o. Sevgilimi ben taniyorum tabii ki. Neye parasi yeter, neye yetmez biliyorum. Konumda "parasi yetismedigi icin bana odetmek istedi" gibi birsey mi demisim? Parasi her turlu yeter de artar bile, o pahali oldugu icin bana odetmek istedi. Yani cimriliginden.. Onun disinda zaten her zaman odemeleri bolusuruz. Kirk yilda bir incelik yapicakti, eline gozune bulastirdi. Bilmem bu yazdiklarimi anlaman mumkun mudur?

Yaniliyorsunuz.

Parasi olmadigini neden hayal gucunuze dayanarak yaziyorsunuz anlamadim. Konunun hic bir yerinde parasi olmadigindan dolayi... diye baslamis bir cumle goremedim. Parasi olmasaydi bende beklemezdim zaten. Hayal gucunuze dayanarak yorum yapip, ayip mayip diyerek insanin asabini bozmayin. Kendi basiniza gelince anlarsiniz.

Arkadasim sen ne diyorsun ya? Benim konumu kendi sevgilinden harclik almanla nasil kiyaslarsin? Senin durumunda olsam ben de utanirdim. Ben ne diyorum sen ne diyorsun? Ben ne sevgilimden ne de arkadaslarimdan harclik veya borc aldigimi anlatmadim konumda. bunu bekledigim gibi sacma sapan birsey de soylemedim. Iyi oku, anladigindan emin ol, ondan sonra yorum yap. Senin anlattigin seyle benim yazdigim iki alakasiz seyler. He ihtiyacin varsa, erkek arkadasin yardim eder elbette ama benimkisi yardimlasma durumu degil. Bilmem anlatabildim mi?

----

Yorum yapacak olanlar, hayallerinize dayanarak yorum yapmazsaniz sevinirim. Parasi yoktur, bilmem ne olmustur falan felan gibi ihtimaller uzerine yorum yapmayin. Ne yazdiysam o. Parasi da var. Konu da benim ondan para beklemem degil. Bana bir incelik yapacakken hoduklesip, "cok pahali oldu ya sen de versene biraz" gibi bir tavir icine girmesi. Anladiniz mi? Anlamadiysaniz hala lutfen yorum falan yapmayin. Ayrica konu "sevgilim bana para vermedi tartistik sizce ben mi hakliyim, o mu hakli?" da degil.. Kavga ettikten sonra iliskiyi toparlamak..

Konu ne soruyorsa ona yorum yapin. Konumu amac disi yorumlar goturmus resmen. Hic mi turkce dersi almadiniz? Hic mi sorulan soruya odaklanarak cevap vermediniz anlamadim ki..

(bu sozlerim yukardaki sahislara ve onlar gibi yorum yapanlara. Lutfen herkes uzerine alinmasin)

Niye bu kadar sinirlendiniz ki? Herkes sizin gibi "ay canım hadi ya paranı ödemedi mi ay o nasıl erkekmiş çok haklısın" gibi bir kafa yapısında olamaz. Neyse ki de değiliz. Valla türkçe dersi çok aldım hanımefendi, kendini ifade etmeyi beceremeyen sizsiniz, kendi türkçe derslerinizi bi sorgulayıverin. Ki sorduğunuz soruya da cevap verdim aşağıda nasıl gönlünü alırsınız falan diye de onu da algılayamamışsınız belli ki ne yazık ki... Adam manyak mı parası olduğu halde size böyle bir hoşluk yapmayı kendi istemişken birden ödeyemiyorum desin? Çeviriyorsunuz sanki şimdi tepki alınca? Hayır geçtim tamam parası var ve o halde sen park parasını ver bari falan dedi. Bu durumda da düşünmeniz gereken "Adam benim paramı ödemek istemiyor başta öderim dediği halde, ben de zorla paramı ödetmemeliyim" olmalıydı. Ha parası olduğu halde bunu yapıyorsa insan bozulur elbette, ben olsam gitmezdim direk. Adam ödemeyi istemediğini açık açık söylediği halde olay çıkarıp zorla paramı ödetmezdim. Yaptığınız bana göre çok utanç verici, fakat siz utanmıyor olabilirsiniz. Şaşırdığım için utanmadınız mı diye sordum. Adamın parası olabilir zira bu sizin paranızı ödemezse kavga çıkarmanız normaldir anlamına gelmez. Onun parası sonuçta. Siz de durumdan rahatsız olduğunuzu söylüyorsunuz, ayrılın o zaman ne yapalım bize ne? Ayrıca eleştiriye gelemeyip hemen çirkinleşecekseniz konu açmayın buralara, herkes fikrini söylüyor:51:

Amanınn !!
ALLAH korusun.
Çok rencide edici.
Haklıydı.
Net bişey söyle dedi.
Ben isteyemem dedim.
Kısmet dedim

Konu sahibi bu mesajdan senin sevgilinden harçlık aldığını algılamış canım:1: Bir de millete "Siz hiç anlamıyorsunuz, hiç türkçe dersi almadınız mı" diyor.

Kötü şeyler yaşamışsın jerry
Bu durumu düzeltmek istiyorsan onun gönlünü almak için bir şeyler düşünebilirsin
Aslında kızdıgın noktanın ne olduğunu ona daha açık bir şekilde anlatabilirsin
Baş başa güzel sakin bir konuşma yap

Keşke o ağlarken ona sarılsaydın bak bu çok kıymetli olurdu

Kac yil yatarim hakim hanim? :)
Evet amerikadayim, o da amerikali. burda da toplum yapisi inaninin oyle sizin sandiginiz gibi cok aykiri, cok degisik degil. Burda da yillarca erkek egemen bir toplum vardi. Hala da var. O yuzden bulusmalarda cogunlukla erkek oder. sizin verdiginiz ornekte bile "bana odetmiyordu" demissiniz. siz bu ornegi verip, nasil hala amerikalilarda kizlarin odemesi normaldir, kabul edilendir gibi biseyi "Budur, NOKTAA!!!" seklinde cok kendinden emin bi sekilde soylersiniz anlamiyorum.

Yaniliyorsunuz..

Yine de konularimi takip ettiginiz icin tesekkur ederim.

Kırsal bir kesimde mi yaşıyosun bilmiyorum ama ben sanfrancisco da yaşadım..date durumu sözkonusuysa evet erkek ödüyor orda da ama ortada uzun bir ilişki var ve büyük ihtimal sevgiliniz eşit olduğunuzu düşünüyor..zaten daha önceki yorumlarınızda hep herkes kendininkini ödüyodu diye de bunu kanıtlamışsınız..

Siz yanlış yaptığınızı düşünmüyor ve haklı olduğunuzu düşünüyorsanız niye böyle bir başlık ve içerik yazdınız onu anlamadım? Birdenbire sanki ben sizi suçluyomuş konumuna düştüm konuyu açan başka biri sanırım :)

Böyle birşey için günlerce saatlerce somurtmak anca bir türk kızına yaraşır zaten :)

Baslayalim...

Yaniliyorsunuz.

----

Yoo ''biz'' ''hiç'' soruya odaklı yorum yapmadık.
Sevgilimizin bu gibi durumlarda karşısında değil yanında olduk ;)
Biz türkçe dersi almadığımız (!) halde dolaylı anlatım yapmayı biliyoruz ama sen türkçe dersi almış olmana (!) rağmen nasıl olurda sadece soru odaklı yorum yapmayı öğrendin anlamadım ki. Neyse ya anlamadıysam türkçe dersi almadığımdandır:51:

Konu sahibi bu mesajdan senin sevgilinden harçlık aldığını algılamış canım:1: Bir de millete "Siz hiç anlamıyorsunuz, hiç türkçe dersi almadınız mı" diyor.

Ben türkçe dersi almadığım için dolaylı anlatımı biliyorum arkadaşta türkçe dersi aldığından direkt sonuca gidiyor. Cahilin gözü kör olsun bee:ssz:

Yoo ''biz'' ''hiç'' soruya odaklı yorum yapmadık.
Sevgilimizin bu gibi durumlarda karşısında değil yanında olduk ;)
Biz türkçe dersi almadığımız (!) halde dolaylı anlatım yapmayı biliyoruz ama sen türkçe dersi almış olmana (!) rağmen nasıl olurda sadece soru odaklı yorum yapmayı öğrendin anlamadım ki. Neyse ya anlamadıysam türkçe dersi almadığımdandır:51:

Ben türkçe dersi almadığım için dolaylı anlatımı biliyorum arkadaşta türkçe dersi aldığından direkt sonuca gidiyor. Cahilin gözü kör olsun bee:ssz:

Vakti zamanında össde ful yapmıştım türkçeyi, türkçe öğretmenlerim sağolsun:1: Ki seni de çok takdir ettim, ben de çok zor durumda kalıyorum ama asla sevgilim paramı ödesin falan istemem, gider anam babamdan isterim çok zorda kaldıysam. Adam paramı ödemek istemiyosa da gitmem oraya olur biter. Öyle lüks yerlerde lüks toplantılara gitmek zaruri ihtiyaç değil neticede. Konu sahibi üstüne alınma biz türkçe derslerini tartışıyoruz:3:

Back
X