onu kaybetme korkunuzu hissettirdiginizde karşı taraf sogurmu??

arwen85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2009
500
19
98
39
Ankara
sevgilinizi kaybetme korkunuz varsa ve bu yüzden her dedigini yapıyorsanız alttan alıyorsanız ve bunu hissediyorsa bu sogumasına sebep olurmu..arada bir sesimizi çıkarmalıyımız ne olursa olsun..birde bizde ona aynısını mı yapmalıyız elinden heran kaçıp gidicek biri gibi mi davranmamız gerekir..bu ilişkilerin daha iyi gitmesi için gereklimidir..?

vaLLa ßu ki$iden ki$iyee değ$irr....ßen hemm kayßetme korkumu gösteriyorum hem de ona ya$atıyorumm.. ama ßazıları vardır ki istediginiz kdr cırpınınn o tınLamazz ya daa umursamayın o da sizi umursamamaya devam eder..Ki$iden ki$iye değ$ir ßu durumlar...Yanii her $eyi aßartmamak kaydıyla taßii...ay öLdümm ßittim ayyyyy gitmeeee etmee diye yaLvarmadıgımız surecee güzel laflarlaa onu kayßetmekten korktugumuzu gostereßilrzz.. ya da her zaman alttan aLmakk sıkıcı da oLaßilirr....Her $eye ne siz ne de o tamam desin....dememeli.....

bence insandan insana değişir ayrıca neden senden soğusun anlamadım kaybetme korkusu

olağan bi duygu bende çok korkarım ama neden bunun için benden soğusun değer veriyorum ama tabi kararında yani bunu abartmamalı..

tepkini de belli etmelisin alttanda almalısın hep tepki vermekte hep alttan almakta olmaz dengeyi kurmalı kısacası..

Kendinden fazla ödün vermedigin zaman iliski yürür bence.
Kaybetme korkusunu ancak karsi tarafin sana bir yanlisi oldugu vakit verilmeli ki birdaha o hatayi yapmasin diye. Tabi hatanin büyüklügünede bagli.

Herseye istemeyerek evet denildigi zaman, sizi cepte hissedebilir.
Burda önemli olan kendinden fazla ödün vermemek, onun istedigi gibi degilde kendi istedigin gibi olmak.

Her dediğini yapmanız onu kaybetmeyeceğiniz anlamına gelmez.
Zaten kendinizden ödün veriyorsanız bir ilişkide,yolunda gitmeyen birşeyler vardır bence.
Aranızda paylaşacak birşeyler kalmadığında,hissedilen güzel duygular zamanla yerini alışkanlıklara bıraktıysa ve birbirinizi görmek sizi mutsuz ediyorsa eğer onun kalması hiçbir anlam ifade etmez.
Bu tür korkularla yaşayıp farklı biri olacağınıza,olduğunuz gibi davranın.
Sağlıklı bir ilişki yaşayabilmek için karşılıklı anlayışta bulunmak gerekir,tek taraflı değil...

ben bunu cok yapıyorum hep alttan alıyorum elimdeki sabun gibi kayıp gidicek gibi hissediyorum..bu igrenc bir durum yaaa..bende teki vermek istiyorum ama ya terkeder gider diyee salak gibi susuyorum..ilk defaa kaç aydır dun tepki verdim onaa..kırıldıgımı hissettirdim bagırım bilee hatta ama o bu durumuma gülüyordu yaa..hoşuna mi gitti bilmiyorum sonra aramalar iltifatlar flnn acaba artık bende mi yapmalıyımmm..kokmıyım dimii..belkii böylee yaranırımm..ama dediklerimi yapıcakmı acaba o kadar bagırdım..ama işin güzel tarafı ona bagırıncaa içimdekileri ilk defa net söyleyince kendimi çok güçlü hissettim..galibaa ben adam oluyorumm

acıkcası ben karsımda kendine güvenen birini istedigim gibi oda kendine güvenen birisini ister.. cunku hayatta bir cok ihtimmaler var.. bugün hersey yolunda olabilir ama yarın muamma.. bide evet insan sevdigine onu kaybetmek istemedigini söyleyebilir bunda bir sakınca yok aksine söylenebilecek ne güzel bir sey.. ama karsı tarafa duygusal baskı kurmadan.. cunku esaret altını sokar.. duygusal cıkmaza sokar ilşkileri bu... biraz sakin olmak lazım.. giden zaten gitsin.. kalan saglar bizim olsun....

bence bi insanda kaybetme korkusu kendine güvensizlikten meydana gelir kendine güvendiğini ona göster.."beni bırakamaz benden iisinimi bulacak eğer bırakırsa kendisi kaybeder dünyanın sonu deil" diye koşullandır kendini.. o zmn sende deil korku onda oluşmaya başlar...:jeyyar:

arada bir değil gerektiği her zaman sesimizi çıkarmalıyız,alttan almamız gereken zamanlar da olur tabi ki ama bu onlara mecbur olma psikolojisi ile değil ilişkimize olan saygımızdan olmalı...

ama önce kendimize saygımız olması lazım...yoksa avucunda oynatması kaçınılmaz olur karşı tarafın...

onu kaybetme korkumuzdan prensiplerimizi yıkmamalıyız her dediginede he demek hoş bi durum olmuyo bence soğuyabilir zaten gerçekten sewiyosa fikriniz ters olsa bile seni bırakmaz ki

ayğını yere sağlam basan her kadından çekinir erkek.bu hep kavga hep huzursuzluk yapmak anlamında değil,sadece onsuz da yaşayabileceğini hissetirmedir.bunu başarırsanız kayb ediceğinizi sanmam

Oyunlara gerek yok zaten seviyor ve seviliyorsak bence açık olmalıyız ne istiyorsak söylemeliyiz ne bekliyorsak dile getirmeliyiz...kaybetmeye korkuyorsak acıkca korkuyorum demesek de zaten tavrımızdan anlar...ve bu inanın iyi bir şeydir...beni kaybetmekten korkan biri cok seviyordur ve ben ona bağlanırım ....
bence doğru adamı bulmak önemli....ikide bir çeker giderim intibasını bırakmak da tehlikeli olur ..

kaybetme korkusu seven insan da vardır elbette.anladığım kadarı ile sen ilişkinin başından beri kaybetmekten korkan taraf olmuşsun.sonradan arada sesini çıkarman bişi fade etmeyecektir.erk .ark.ın zaten onu kaybetmekten korktuğunu bildiği için senin bu sonradan ses çıkarmalarına aldırmayacaktır.ilişkinin başında verilmeyen kaybetme korkusu sonradan verilsede bi işe yaramayabiliyo.

bu korku arttıkça insan sevdiğini daha bir sarmalıyacaktır kaybetmemek için bu da karşı tarafı ister istemez bunaltıcaktır bence

senı gercekten sevıyorsa sogumaz aksıne daha çok baglanır.. mutlu olur..
ben eşime ilk çıktıgımız gunlerde,benı çok sınır etmıstı ve tlfda konusurken korkmus benı bırakacak die.. yanı benı kaybetme korkusu olmus.. (bana bunu yuzume dedi ve insallah sen bu duyguyu hiç bi zaman tatmazsın dedi , ben uzuldum açıkcası kımse sevdıgı bi insanın bu denlı uzulmesını ıstemez cunku)

sonuc olarak o benı bırakcak soguyacak dieyede senın ıstemedıgın bi hal ve hareket varsa yapma ,istemedıgın biseyı sırf o istıyor dıe yapmak belkı onu mutlu edecek ama sen bı sure sonra kaybetme korkusunun yerıne sen soguyup bıkacaksın , nasıl istiyorsan oyle davran kendın ol..senı ozaman daha çok sever canım a.s.

İlişkiden ilişkiye değişir tabi, iki kişinin de karekteriyle alakalı bu. Kimi erkeğe elinden kayıp gidecek imajı vermek gerekebilir.
Ama ben sevgilime bunu yapmam mesela, o da bana yapmaz, ters etki yapardı eminim. Biz birbirimize hep söyleriz seni kaybetmekten korkuyorum, sensiz yaşayamam diye. Hep şükrederiz. Ama şu da var, sevgilim bir yanlışı olduğunda kestirip atabileceğimi de bilir.

önemli olan kendin gibi davranabilmek. adamın gideceği varsa sen ne yaparsan yap zaten gider.

ilişkilerde 'öyle mi yapsam böyle mi yapsam'ları çok fazla sevmem ben.içimden ne geliyorsa öyle yaparım.haliyle zaten hiçbizaman çıkan anlaşmazlıklarda sürekkkli karşınızdaki haklı olmaz,ozaman tepkinizi gösterirsiniz.Ama bazen de siz haksızsınızdır,ozaman da adamakıllı özrünüzü diler,kaybetmek istemediğinizi hissettirirsiniz.böylelikle o da sizin karakterli biri olduğunuzu,özgün fikir ve düşünceleriniz olabileceğini kabullenir,nasılsa ne yapsam bu hatun elimin altında gibi fikirlere kapılamaz-yeri geldiğinde kaybetmemeye çalıştığınızdan da sevdiğinize inanır..bence budur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…