Onunla ilgili her konu açtığımda annemle tartışıyoruz:(

Ailemi dinleyip sineye mi çekmelimiyim?

• Ailen haklı unut..

OY: 9 75,0%
  • Vazgeçme savaş..

OY: 3 25,0%

• Ankete Katılan
    12
  • Anket Kapalı .

Leylilez

Mucizeler iyiki varlar..
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2016
1.046
699
53
31
Annemle tartıştık az önce cok kötüyüm bir daha bahsetmicem konuyu kapattım dedim.Vazgectim dedim.sebep benim daha once actigim konuyla ilgili sevdigim insanı tanımak istememeleri ve bize izin vermemeleri.Engel olmaların sebebi,Mesafe ve çevremizden degil ,maddi durumu iyi degil ,Memur degil.

Nerdeyse bir yıl oldu tanımıyorsun uzaktan tanimakla olmaZ diyorlar.Ben ona cok güveniyorum.Güvenmesem niye boyle bir ris alayim ki maddiyata takılmıyorum evet maddiyattan daha önemli seyler var paranın alamadıkları.. Arkadaslar akıl fikir verin Allah aşkına neden yol alamiyorum.Benim istedigim çabalamak vazgecmemek.Sevdigim insanla bir yola girebilmek.
Ailem karsi önyargılı maddiyata bağlıyor.
İnsan sevince güvenince karın tokluguylada gecinemez mi?
Memur olanlar evi arabası olanların evliligi dort dortluk mu?sıkıntı yaşamiyorlar neden benim ailem Memur olsun derdinden vazgecmiyorlar.tek rahatlik maddi sıkıntı çekmemek mi.
Bir iliskide kafa denginden daha önemli birsey var mı?
insan sevdiği ve aynı duyguları paylaşıp aynı hayalleri kurduğu birisi ile aynı yastığa baş koymak ister...
Bunda mantık barındırmayan bir sey var mı?hatalımıyım?

İnsan sevince güvenince karın tokluguylada gecinemez mi?

Hayır, geçinemez. Cicim ayı bitince, bakın ayları demiyorum ayı diyorum, iş başa düşünce, kira, fatura, doğalgaz, misafir şu bu olunca anlayacaksınız ki evlilik bir denklem. Söylediğiniz kadar basit değil yani hiçbir şey.

Yaşınız kaç bilmiyorum. Başınızda kavak yelleri esiyor. Çok romantiksiniz. Aileniz bu yönünüzü bildiği için tedbir alıyor. Sorun sevgiliniz değil, sizin bu aşırı romantik, aşk dolu fedakarlıklarınız. O yüzden cevabım, ailen haklı.

Tabiki para ölçü degil ama aşk bitince birde maddi sıkıntilar yüzünden kavgalar başlar ve uzaktan uzaga kimse kimseyi taniyamaz net.

Çok teşekkür ederim yorumlarınız icin düşünücem kendime vakit ayırıcam bir daha anneme konuyu acmayacam zamana bırakıcam.Duygularımı bastırarak cok düşünecem.

Anketi oylamadim. Konularını biliyorum. Zamana birakmalisin. Her iki taraf için de. Zaten kaderindeyse her ne engel çıkarsa ciksin yollariniz yine kesişir.. Imtihan..

İki aylık ilişki için yeterince hırpalamadın mı kendini?
Konularına bir göz attım da, üzüldüm.
Mesele para mı ailenin başka şehire gitmeni istememesi mi?
Hepsini bir kenara bırak facebook üzerinden işlettiğin, işlettiğin hesapla anında seni postalayıp görüşmek istediğini söyleyen adama mı güveniyorsun?
Bir konunda "babana bile güvenmeyeceksin diyenlerdenim" demişsin. Ne ara güvendiğin adam oldu bu adam?
Yüzünü bile görmediğin bir adam bir de bu. Tanıdığını iddia ediyorsun.
Biraz dengesiz değil mi konularında bahsettiğin şeyler sence de?

Bana kalırsa henüz karakterin oturmamış, olgunlaşmamışsın. Bu kötü bişey değil 23 yaşında genç bir kadın için normal. Yaşıtların kampüslerde kakara kikiri yapıyor. Sen evde görücü usulü mü evlensem aşkımın peşinden mi gitsem diye düşünüyorsun. Korkma evde kalmadın, çok gençsin, daha önünde çok zaman var. Aşk meşk evlilik meselelerini bir kenara bırak. Kendini geliştirmeye çalış biraz.

Eski konularını hatırladım. Daha önce vazgeçtiğin kişi mi bu başkası mı? Ben oraaını tam anlamadım.

Elbette maddiyat her şey değil ama ne yazık ki çok şey. İki insan sevince karın tokluğuna geçinemez mi demişsin ya hani. Maalesef geçinemiyor. Senin küçümsediğin detaylar öyle önemli bir hal alıyor ki evlenince. En basitinden sevdiğin bir kazağı alamamak, sinemaya gidememek, arada sırada dışarı çıkamamak, çocuğun olduğunda eksiklerini tamamlayamamak. Yani iki gönül bir olunca samanlık seyran olmuyor. Tam tersi maddi açıdan yaşanan sıkıntılar aradaki sevgiyi saygıyı da götürüyor zamanla. Elbette insan sevdiği aynı duyguları paylaştığı insanla aynı yastığa baş koymak ister ama işte dediğim gibi bir süre sonra o duygular geçiyor be güzelim. Yerini bambaşka şeyler alıyor.

Rahmetli anneannemin bir lafı vardı; Kadın tuz dedi mi, erkek cız der diye. Maddi durumu evlenmeye yeterince müsait değilse, iki gönül bir olunca samanlık seyran değil, hezeyan oluyor. Bu dönem de hele hele 2 kişi çalıştığı halde yettiremezken, faturaları ödemeye, yeme içme, gıda ihtiyacına maalesef aşk kartı verilemiyor. Evlenmek için acele etmeyin. Allah korusun yarın bir gün boşanmak istediğiniz de ailenizin size destek olacağını sanmıyorum. Çalışın, ayaklarınız sağlam bassın, evlilik nasipte varsa zaten elbet olur.

Konularınızı bilmiyorum da bu kadar emin olmayın kimse için.
Bir de uzaktaymış.

Evet insan karin tokluguna da yasayip mutlu olabilir. Ancak cok az insan da bu yetenek var. Yani sabir, hosgoru, bol şükür, cevresine ozenmeme, sevdigine guvenme, kanaat etme ozelliklerinin hepsini birlestirip bol fedakarlik eklersen mutlu olabilirsin. Yukarida belirttigim gibi cok cok az insanda bu ozellik vardir, sende var mi peki? Evet diyeceksin ama zoru gorunce degişirsin bence. Çünkü sen duygusal bakiyorsun olaya, olaylari somutlastirip oyle bakmayi dene. Yapmam, etmem, gecinirim demek kolay.

Isıtıp ısıtıp aynı konuyu sunuyorsunuz, konu açmakla vakit kaybedeceğinize (ve bizim vaktimizi çalacağınıza) ya ailenizi ikna etme yolları arayın ya da sevgiliniz ailenizin istediği kriterlere sahip olmaya çalışsın. İkisi de olmuyorsa zorlamayın artık.

Hepiniz yerden göge kadar haklisiniz elimde degildi yaşım daha çok genc farkındayım son zamanlarda hic yasamadigim seyler yasadim en kotusu de aşk belasına kapıldım her seferinde hüsranla sonuclanan duygusal bağımlılığıma son veriyorum.Belki sayenizde belki de ailemin sayesinde..

İnsanin Kalbine yenik düsmesi normal bu yaşta, aşktan kör olan gözlerimi ara ara acabiliyordum ama cogu zaman karsi koyamiyordum.İnsanin elinde degil artik daha temkinli olmaya ve hayatin gerceklerini görmeye calisicam.
Hepinize teşekkür ederim

Bu konuyla ilgili paylastiklarimi elestirenlerden rica ediyorum yapmayin bu site bu forum bunun icin var cevremizde derdimizi paylasabilecek kas kisi olabilirki ve akıl akıldan üstündür buna hep inanırım.istişare yapmak benim icin önemli.tekrar cok teşekkür ederim.
Bu konu burda kapanmistir.Aklımı başıma aldım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…