Onyargi

Yoruldumartik

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2014
11
0
1
Eskişehir
Merhaba hanimlar.yillardir sizi takip ediyorum.ben esimin ikinci esiyim.ilk esini dogumda kaybetmiz.bir bucuk yasinda kizi vardi.kizim gibi sevdim onu onun icin yapmadigim fedakarlik kalmadi.ailemi cevremi herkesi karsima aldim.kizimda beni cok sevdi ve seviyor.ama insanlar yillardir neler yadadigimi bilmeden bana uvey anne olarak yaklasip nasihat etmiyorlarmi deli oluyorum.bazen bundan dolayi esimlede sorun yadiyorum.bazen etrafindakilerin sozlerine aldanip beni kiriyor.cok yoruldum ve bunaldim artik.ne olur banada yardim edin.cevreye karsi esime karsi nasil davranmaliyim

Öyle konuşanlara cevabini verin lütfen.
Kimse sizinle öyle konuşamaz.
Ki Eşiniz sizi tanimiyor mu ?
Konusun güzelce bakalim ne diyecek.

başkalarının szin hakkında ne düşündüğünü hiç umursamayın
sizin ALLAHa karşı vicdanınız rahatsa gerisi boş .
ayrıca böyle bir yavruya sahip çıktığınız için bunun sevabı da tartışılmaz ,yetim öksüz başı okşamak çok ama çok büyük sevaptır .
siz bakmayın başkalarına ,onlar kalplerindeki kötülükle kalsınlar .

Belki örnek verseniz daha açıklayıcı olur. Misal eşiniz hangi durumda ne dolduruşuna geliyor da tepki veriyor?

Eşiniz elalemin lafına bakarak size ne diyor bilmiyorum. Ama davranışınızın güzelliği görmezden gelinemez. Onun evladınızı, kend evladınız gibi sevip sahiplenmişssiniz. Kızım diyorsunuz. Daha ne olsun? Kimsenin lafına bakmayın, siz bu şekilde devam edin Allah görsün yaptığınız güzellikleri o size yeter inanın. Kimseyi birşeye inandırmak mecburiyetiniz yok.. Eşiniz de umarım bunun tamamiyle farkında olur ve sizin iyi niyetinizi gözünden kaçırmaz...

Konu çok hassas arkadaşım. Etraftakileri es geçelim onlar hiç sorun değil. Ama eşinin böyle davranması normal. Sadece kendi açından bakma meseleye bir de kendini eşinin yerine koy. Biraz empati yap. Annelerimizin bizi eğitmek için uyguladığı cezalar, uyarılar, hafif yollu kızmalar sen yaptığında çok yanlış anlaşılır, eşin çocuğun ezilmesinden korkucak devamlı onu sana karşı kollayacak ve bu çocuğun tam tersi çok şımarık büyümesine neden olucak.

İçinde bulunduğun durum gerçekten kolay değil. Hani evlat edinmek gibi bir şey değil bu. Eşinle beraber bir uzmandan destek almanız şart çocuğun sağlıklı gelişimi için. Yoksa gerçekten eşinin denge kurması çok zor. Hem sana hem kızına zarar verebilir.

Bu çocuk büyüyecek yaramazlık yapacak, ergen olucak, sevgilisi olucak, hatalar yapıcak ama sen anne gibi onu kollamaya çalıştıkça eşin bunu yanlış anlamaya devam edecektir.

Lütfen acilen bir uzmana gidin.

Suan agrida gorev yapiyorum bahsettiginiz uZman destek malesef burda yok.kizim suan 15 yasinda.yasinin gerektirdigi bazi sorunlati yasiyoruz.esim oldukca tutucu biri.ben kiziminbszi yaptigi hatalari anlamaya calisipalttan almaya xalistikca esim baski yyapiyor.buda aramizda ciddi sorunlara yol aciyor.esimin aileside burda yasiyor onlarda onun gibi dusuniyorlar.aramizdaki bazi ikilemleri kendi dusunceleri dogrultusunda kullaniyorlar.kizimin hep bi yaninin eksik oldugunu soyluyorlar.ama onun bi yani eksik degilki ben varim.ben dogurmus olsaydim ancaj bukadar sevebilirdim.anneler gunu icin ozel bir kutu almis ve icini cikolata ile doldurmus.bana hediye etti.bu aramizdaki sevgiye azda olsa anlatmistir size.esimin yaptigim emekleri hice saymasi cok zoruma gidiyor.simdiden hepinize cok tesekkur ederim

açıklayıcı bikaç örnek olursa konu daha çok anlaşılır..çevredekiler neden sizi öyle görüyor...onlara annelik konusunda size öğüt verme cesaretini kim veriyor....

yazınızda en dikkatimi çeken, kızım diye bahsetmeniz, ne güzel sahiplenmeniz. annelik sadece doğurmak değil emek vermedir.
çocukların özellikle kızların ergenlikleri zordur. doğurmuş olduğumuz evladınızla bile ters düştüğümüz anlar olur. kendi kızımın ergenliğinde biz çok zorlanıyorduk ve babasıyla kızım yüzünden çok karşı karşıya kalıyordum.
ayrıca sizi çok takdir ettim söylemeden geçemicem.

Ben herzaman icimden nasil geliyorsa oyle davrandim.arkadaslar ornek vermemi istemis.en basitinden kizim kilo konusunda hassas o yuzden yediklerine dikkat eder ama bundan dolayi ben suclarla bak bakmiyor yedirmiyor diye.yada kizim biraz surat assin ben yokken hemen kenara ceker sorarlar.banyosuna bike karisirlar.seni sixak suylami banyo yaptiriyor diye.bunlar suan ilk aklima gelenler.surwkli kardesleriyle kiyasliyorlar.esim kucuk kizimiza cok duskun.onda bile sen digerinin yaninda niye boyle davraniyorsun bak cocuk uzuluyor diyorlar .kizimin ogretmenleri kizimin durumunu bilmiyorlardi.sagolsun babaannesi ve halasi guya onu gorme amacli okuluna gidip ogretmenlerine aglayarak anlatmislar.cocugum bunlardan cok etkilendigi icin oda durumunu kullsnmaya hetkese annesinin oldugunu soylemeye baslafi.insanlarin ona acimasi bundan dolayi ilgilenmesi hosuna gitmeye basladi.cok sukur yavas yavas bunun ustesinden gelmeye basladim.ama hep tek basima.biz esimle birbirimizi severek evlendik.ama yillar icersinde yasadiklarimiz bizi birbirimizden uzakladtirdi.hetsey benim ustume kaldi.

Siz bu cocugun annesisiniz, net. O babaanne ve hala denen kusbeyinliler sizden ne istiyorlar? Siz olmasaydiniz bu cocugu onlar mi buyuteceklerdi? Hic sanmiyorum.

Bu ne dangalaklik, niye aglamislar kizin ogretmenine, ne amacla? Bu $ov niye, ne munasebet, yani sizlerin ozel hayatini neden yabancilarin onunda konusuyorlar? kizin yerinde ben olsam ben acikcasi ailevi durumumun insanlarca ogrenilmesini ve insanlarin bana acimasini istemezdim.

Bence siz o babaanne + halayi evinize koymayin, konusmayin, yuzlerine bakmayin. Israr ederlerse iyice kavga edin bence, sizin derdiniz ne, benden ne istiyorsunuz diyin bir. Siz bu yetim yavruya annelik yapmissiniz, siizn ayaginizin suyunu icsin onlar.

Esimi gercekten cok seviyorum.ama beni yalniz birakmadi bazen kizimin anlattiklarina hic bana sormadan inanmasi ve bana tavir yapmasi beni uzuyor.ben herseyi allah rizasiicin yaptim ve yapiyorum.ailem ilk basta evlenmemizi hic istememisti ama ben israr edince kabul ettiler.hicbir zaman buyukkizimi oz torunlarindan aayirmadilar.hep ona oncelik verdiler.ama esimin ailesi o ayirimi cok yapti .kayinvalidem hep buyuk kizima canim kuzum derken ona pahali hediyeler alirken benim diger kizim onlara uzaktan hep uzuletek bakti.kizim ablasini benim dogurmadigimi bilmiyor.o yuzden anlayamiyor bu ayieimi ve uzuluyor

diğer kızınızın durumuna da üzüldüm, kendi çocukluğum geldi aklıma.
rahmetli ailemin ikisinin de ikinci evlilikleri. ablamla babamız farklı, benden 4 yaş büyük, annemle babam evlendiğinde ablam bebekmiş. babam nüfusuna almış. ben ortak evlilikten doğan çocuğum. yaklaşık ilkokul yaşlarımda densiz insanlardan bişeyler öğrenmeye başladık. en acı tarafı neydi bilirmisiniz; annem ablamın babasızlığını hissettirmemek için, hep beni annesiz hissettirdi. çocukken annemi üvey annem sanırdım, bende babamın ilk evliliğindenim çünkü annem ablamı seviyor beni sevmiyor diye düşünürdüm. yani bu da olayın çocuk gözüyle tarafı.
sizin ailenizde de sizin yapmadığınız ayrımı kanbağı olanlar yapıyor ve inanın diğer çocukta herşeyi farkediyor, tecrübemle sabittir.

Son düzenleme:
Beni anladiginiza eminim.bende buyuk kizima annesizligini unutturmaya caliairken kizimi annesiz biraktim.malesef bazi densizler hep irtaligi bulandirdi.kucuk kizim hicbi zaman kendini bu aileye ait hissetmedi.hep anlamaya cakisiyor babaannem amcam halam neden ablami benden cok seviyor diye.bende dert bir degil bin tane.

anlıyorum anlamazmıyım.
bu hisler bana o kadar tanıdık ki. bende kendimi hiç bir zaman annemin kızı gibi göremedim, koskoca kadın oldum, kendi kızım var ama hala çocukluğumdaki travmalar karşıma çıkıyor. aklım ermeye başladığında annemi anlamaya başladım ama kırgınlığım geçmedi. bende evlattım diye.
ve en kötüsünü söyleyim, ablamla aramız hiç düzelmedi, faturayı birbirimize kestik. daha da nahoş olaylar var artık hepsini unutmaya çalışıyorum. bütün kızlarınızı sahiplenmenizi takdir ettim ama sülaledeki dengesizlere engel olmaya çalışın. çocuklar herşeyi farkediyorlar.

Ne derlerse desinler ne isterlerse yapsinlar siz umursamayin. Dis dunyayi disarda birakin evinize yansitmayin kaynana gorumce zirvaliklarini.

Ahh canım ya. Bir de kendi kızın olmuş. Sizin denge kurmanız gerçekten çok zor. Ben hatırlıyorum. Bir akrabamızın annesi babası ölmüştü. Kız 2 yıl bizle kaldı. Benle yaşıttı. O 2 yıl annem beni öpmedi. Benim içimde nasıl bir yaradır bu. Annem hala hatırladıkça bana diyo ki annesi babası ölmüş kızı kıskanıyodun ne kötü bi çocuktun. 8 yaşında çocuktum ne anliyim ben. Benim bildiğim tek şey annem babam her gün o kızı seviyo giydiriyo öpüyo kokluyodu. Kıskanmasın diye de bana yanaşmıyolardı. Bu kadar zor olmamalı ikisini birden kucaklayabilmek.

Sana bol bol sabır diliyorum, kolaylıklar diliyorum. İşin çok zor..

Sizi tanimayip da disarsinin ne dedigiyle sizi yargilayan kisiye denecek laf bulamadim ben. Isiniz zor. Esiniz size guvenmiyor demek ki, sizin iyi niyetinize. Bu kadar disarisinin doldurusuna gelen adamlar biraz tehlikeli oluyor bana gore. Kiz da cocuk degil, "sicak suyla mi yikiyor" gibi laflar komik. O yasta kiz izin verir mi kendisine boyle eziyet edilmesine zaten? Bunlari takmaya zaten gerek yok. Cahil cuhela insanlara kulaklarini kapatmak kolay da esinizi nasil kendinize guvendirirsiniz bu noktadan sonra, bilemiyorum. Allah sabir versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…