Op.Dr. Aytun AKTAN Sorularınızı cevaplıyor

Sorumu yanlış sordum sanırım, iki denemesi de olumsuz sonuçlanan biri için hangi parametrelerin yaranmasını önerirsiniz? Teşekkürler...

sorunuzu doğru anlamışım tutunmama nedeni nedir diye sorumşsunuz. şimdi ise neler bakılmalı diye ikinci bir soru soruyorsunuz. bence tedavinizin olduğu merkezdeki doktorunuzla öncelikli olarak oturup konuşmalısınız. ardından yapılması gerekenleri o size sıralayacaktır. inanınki hertest her hastadan ezbere istenmiyor. hepsinin kendi içinde değeri ve sırası var. benim cevap vermekten kaçındığım şey bu sizin ihtiyacınıza göre sırası gelen testlerin istenmesi önemlidir. bunların hepsi maliyet sonuçta ve gerekli değil ise niye yaptırasınız. ikna olmadığınız bir durum olursa buyrun gelin sizi görüp konuşalım. sevgilerimle.

Sorumu yanlış sordum sanırım, iki denemesi de olumsuz sonuçlanan biri için hangi parametrelerin yaranmasını önerirsiniz? Teşekkürler...

ben geçen yıl eylül ayında tüp bebek tedavisi gördüm.ama olumlu sonuç alamadım. bir defada aşılama . aşılama için gittiğimde kist olduğu için bir sonra ki aya kalmıştı.tüp bebek tedavisinde ise adetin 3. günü gitmiştim neyseki kist yoktu.tekrar tüp bebek tedavisi görmek istiyorum.size sorum sizce adetimden önce doktoruma gitmem gerekir mi?cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

merhaba elbette tedavi başlamadan önce doktorunuzla bir görüşme yapınız. belki yenilemek istediği teatleri olacaktır. ben hastalarımla olumsuzluk sonrası ve tedaviden nce mutlaka görüşürüm. sevgiler bolşans

Hayırlı Ramazanlar,
benimde size bir sorum olacaktı.
Benim yaşım 22 eşimin yaşı 25 ben 4senelik evliyim ve evliliğimin başinda ilk 8 ay doğum kontol hapı kullandım, biraktım ve hala bir bebeğimiz olmadı. Benim rahimfilminde sağ tüpüm tıkalı cıktı eşimde spermiogramlar normal cıktı sperm sayısı 69.000.000 hareket 70% şekil 90% doktorlar hepsi degayet ii dedi. Benim şimdilerde rahimazında yara olduğu saplandı ve tedavi oluyorum. Bizim tedavi sürecimiz şu şekildeydi ilk sadece klomen kullandım . ardından klomen ve ovitrelle kullandım üc ay bunları bıraktıktan sonra sıradan normal horman ilacları kullandık. Allaha şükür görünürde bir sorunumuz benim yok, tedavi süreçim artık ne olacak? Biz aşilama düşünüyoruz doktorumuzda kapalı olan tüpünü ameliatla öncelikle acalım yaşın daha küçük diyorlar... ben ameliat düşünmüyorum tüpüm acılsada aynı eski işlevi görecek mi? neden peki tüpleri acmak işe yarıyorsa tüp bebek içat etmişler? Sizce ne yapmalıyım bana yardımcı olurmusunuz lütfen ramazandan sonra aşilama düşünüyoruz.....Arkadaslar eşin tekrar ürolojiye bakınsın diyorlar erkeklerde ne gibi başka tetkikler yapılıyor? Eşimde varikosel vardı ama sadece ağrı yapıyordu ameliatdan sonra tekrar spermogram yaptırdık herşey aynı yani etkilememiş demişti doktor. Amelaitin üzerinden 1sene gecti zaten.

Son düzenleme:
merhaba, benim görüşüm de tüplerin açılma işleminin gereksiz olduğu yönünde. ameliyat istediğimiz başarıyı sağlamıyor ve hasar almış tüpte dış gebelik riskini arttırıyor. aşılama tedavisine başlayabilirsiniz. takiplerde tıkalı tüpün tarafından yumurta gelişimi olduğu aylarda tedavinin tamamlanamayacağını unutmayın. çünkü hangi yumurtalığınızın o ay tedaviye cevap verip folikül geliştireceğini önceden bilemeyiz. bu nedenle bazı aylar tıkalı tarafınızdaki yumurtalık folikül geliştirebilir bu sizi umutsuzluğa itmesin. bol şans.

merhaba doktor bey;

3 yıllık evliyiz ve çocuk sahibi olamıyoruz. 25 yasında bir bayanım ve tüm muayene sonuçlarım oldukça olumlu. eşimde sperm eksikliği var ve şuan nasıl bir yol izleyeceğimizi bilemiyoruz. herhangi bir tedaviye baslamadık. bazı doktorlar asılamayı önerirken bazıları tüp bebek diyor net bir yanıt alamıyoruz.

ilk olarak aşılama denemek istiyoruz sansmız ne derece yüksek maddi açıdan beklememiz olumsuz netice verebilirmi?
eşim varikosel ameliyat oldu 2 yıl önce doktar tavsiyesi üzerine ancak olumlu bir gelişme kaydedemedik hatta sperm sayısında düşüş yasandı. 1 yıl önceki değerlerimiz

spermatozaid sayısı 3.000.000/ml
ileri hızlı hareketli %10
ileri yavaş hareketli %15
yerinde hareketli % 20
hareketsiz % 55

yardımcı olmanızı istiyor, tesekkür ediyorum

merhaba öncelikle doktor hanım olarak değişiklik yapalım:) eşinizin sperm değerleri oldukça düşük ve aşılama ile şansınız sizin normal yollabirlikteliğinizden fazla değil. yani tedavi olarak aşılama uygun bir seçenek değil. bence direkt olarak tüp bebek tedavisine geçilmeli. benden yardım isterseniz bahceci kliniğindeyim, 02123103100 numaralı telefondan bana ulaşabilirsiniz. sevgilerimle.

Merhaba Aytun hanım,
Ben daha öncede sze yazmiştim ve cevabınız üzere aşilamaya geçtim. Şuan tedaviye başladık...
Adetimin 2.günü göbekten iğnelere başladık başlayalı şuan üc gün oldu tekrar doktora gittim biz iğnenin dozunu yükseltmeyi düşünürken bize iğneyi birakalım dedi 0,55 ml başlamıstık.Yumurtam 2,3 olmuş büyüklüğü yumurtan hazır aşilamaya ama henüz rahmin daha hazır değil, yumurtan istediğimizden daha cabuk büyümüş dedi ve gelişen yumurtam sağ tarfmiş başkada yumurtam oluşmamiş. Benimde sağ tarafımın tüpleri tıkalıydı, yumurta diğer tarafa atlayabilir dedi ama benim için bu şimdiden negatif bitecek gibi. Aşilamayı yaptırsam mı yoksa iptal mi etsek???? Ve bir sorum daha sol tarfımda sonradan yumurta oluşa bilir mi?
Cevabınızı bekliyorum şimdiden tşkler

merhaba doktorunuzun tedavınızı kesmesı doğru tıkalı taraftan yumurta gelısıyorsa o ay ıcın sansınız olmaz. sonradan dıger taraftan yumurta gelısımını genellıkle beklemeyız. bır sonrakı ay tekrar ted baslamak gerekecektır.

Aytun hanım merhaba görev dolayısıyla doğunun ücra bir yerindeyim ve çok zor durumdayım şuanda.Doktora gittim kadın doğum uzmanına adetim gecikti genelde 45 ve 50 günde bir oluyor malesef.35. gün falan gittim tahlil yaptı söyledim çocuğumun olmadığını kadın doğum uzmanı kendisi. tahliller şöyle.

prolaktin.15.47
beta:0
fsh:4.68
lh:10.56

sonuç için gittim duphaston yazdı 46 gün oldu adet olmadım 5 gündür günde 2 kere içiyorum ilacımı.Gittiğim doktora gitme şansım yok çünkü aynen şunu söyledi ben burda infertilite tedavisi yapmıyorum dedi ve ben ağlaya ağlaya eve döndüm .Kadın doğum uzmanı nasıl tedavi yapmaz çocuk doğurmak içinmi var sadeceHastalığımı kestiremiyorum ve eşimin işinden dolayı (görevde kendisi)bu ara tedavide olamıyorum.Lütfen yardımcı olurmusunuz.Gerçekten bu konuda mağdurum.Benim ne hastalığım olabilir hap kullanmama rağmen neden adet olmuyorum.Yaşım 26 4 senedir deniyoruz ve hiç gebe kalmadım

merhaba öncelikle kendinizi çok üzmeyiniz lütfen, düzensiz adet genellikle polikstik over hastalarında yaygındır. elbette başka bir çok nedeni olabilir. her jinekolog infertilite tedavisi yapamıyor doğru söylemiş doktorunuz bu üst ihtisas konusu ve teknik imkanlar gerektiriyor. eğer istanbula gelme şansınız olursa benimle iletişime geçin lütfen. ya da yaşadığını yere en yakın şehirdeki infertilite klinklerinden yardım isteyin bolşans.

İstanbula gelme şansım var ama yıllık izini beklememiz gerekecek hocam..Umarım görüşebiliriz çok teşekkür ederim.O zamana kadar eğer bebiş olmazsa yanınızdayım inşş...

Yaşım 37 geçen yıl evlendim. 7 ay korundum ve 6 aydırda korunmuyum. Bu ay doktora gittim kan tahlili
falan derken fsh 14.65 çıktı. Doktorum 3 ay adetten sonra 5 gün içilmek üzere hormon hapı verdi adetime
10 gün var sonra içicem ve kasımda belli olacak ya hamile kalıcam yada kalmayacağım. bunu 3 ay denedikten
sonra olmuyorsa tüp bebek dedi.

Merhabalar..Önce durumumu özetlemek istiyorum size.gittiğim ilk doktor pko teşhisi koymuştu(sadece ultrasonla bakıp) ve ben ona inanmayıp ikincisine gittim.ikincisi ultrasondaki kistlerin pko görünümü olduğu konusunda ilk dr la hemfikir.ama bu testler de istedi.test sonuçları;
progesteron: 0,295
tsh:0,94
fsh:7,09
lh:7,21
prolaktin:9
total testosteron:0,707 açlık kan şekeri 105 total kolesterol 205,5.
doktor bu sonuçları çok anormal bulmadı ya da ultrasondaki kistlerle bağdaştıramadı herhalde ve dhea-s hormon testi istedi.bugün onun sonucu da geldi ve 323.doktora gösteremedim daha sonucu ve cumartesi bursaya gidecektim ama ehliyet sınavım varmış,haftaya kaldı.bu arada adetlerim 2 ayda bir gelmeye başladı.o da farlutal yardımıyla.6 aydır korunmuyorum ve tık yok,son 6 ayda 7 kg aldım,tüm etkiler doğum kontrol ilacını bırakınca başladı..ŞİMDİ ASIL SORU :::: Hormon değerleri benim gibi olan birine sadece ultrason görüntüsü nedeni ile pko teşhisi konabilir mi????yani bu sonuçlarla pko olabilir miyim??YARDIM LÜTFEEENN..

Bu arada konuyla alakalı mı bilmiyorum ama bi kaç ay önce yaptırdığım kan testinde mono değerinin 14,2 olduğunu farkettim..

merhaba, evet bu fsh değeri ile fazla oyalanmadan tüp bebek tedavisine geçilmesinde fayda olur. 3 aylık denemeden sonra iyi bir merkezde takibinizi öneriririm. sevgiler.

merhaba pko bazı bulguların birarada olduğu size ait bir özelliktir ve doktrlarınızın istediği testlerin normal olması da beklenebilir bir durumdur. tarif ettiğiniz adetlerde başlayan düzensizlik, kilo almayabaşlamanız da bunun sonucu zaten. korunmayı bırakmışsınız çocuk sahibi olmak için belki biraz yumurta takipleri başlatılmalı. sevgiler

slm doktor hanım adet düzensziliğim vardı ama yaklaşık 7 aydır düzenli olarak adet oluyorum 1 yıllık evliyim ve çocuk sahibi olmayı istiyorum hgs çektirdim tüpler normalmiş açık dedi doktor yanlız fsh ve prolaktin hormonumu bi türlü düşmedi ilaç kullanmıyorum bitki kürleri kullanıyorum bu ay tedaviye başlıcam inşallah .bugün tahlil yaptırdım tahlil sonucumu anlayacağım şekilde yorumlar mısınız? şimdiden teşekkür ederim ...

Hormon

FSH 21,23
LH 23,72 mIU/mL
Estradiol 42 pg/mL
Prolaktin 18,44 ng/mL
Total Testesteron 0,57 ng/mL

Hematoloji
WBC 10,3 K/uL 4 - 11
RBC 4,6 M/uL 3,5 - 6,5
HGB 13,5 g/dL 11,5 - 18
HCT 41 % 35,5 - 50
MCV 89,1 fL 76 - 96
[H] Yüksek, [L] Düşük, [R] Riskli, [NE] Eşit Değil

TESTLER SONUÇ BİRİM REF. ARA.
MCH 29,3 Pg 27 - 32
MCHC 32,9 g/dL 30 - 35
RDW-CV 12,8 % 11,5 - 14,5
RDW-SD 40,2 % 35 - 56
PLT 192 K/uL 150 - 400
MPV 10,2 fL 8 - 12
PCT 0,2 % 0,1 - 0,5
PDW 16,6 % 8 - 18
LYMPH# 2,21 K/uL 1,5 - 4
LYMPH% 21,5 % 20 - 45
MONO# [H] 1,08 % 0 - 0,8
MONO [H] 10,5 K/uL 0 - 10
NEUT# 6,88 K/uL 2 - 7,5
NEUT 66,7 % 40 - 75
EOS# 0,13 K/uL 0 - 0,4
EOS% 1,3 % 0 - 6
BASO# 0 K/uL 0 - 0,1
BASO% 0 % 0 - 1

[H] Yüksek, [L] Düşük, [R] Riskli, [NE] Eşit Değil

merhaba bana yazmış olduğunuz hprmon değerleri menapoza yakın değerler bu nedenle tüp bebek tedavisi ile bile şansın oldukça düşüktür. bir an önce iyi bir tüp bebek merkezinde takiplerinizin başaltılması geliştirlebilecek yumurta keseceiği görülürse de tedaviye başlamanızı öneriririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…