pazartesi günü tedaviye başlıcam bu değerlerin ilaçla düşürülmesi mümkün mü peki benim fsh değerim daha önce 64 falan olmuştu ilaçla değil normal bitkilerle 4 kadar düştü ama böyle bişey muümkün mü yardımıcı olursanız sevinirim cvp verdiğpiniz için ayrıca teşşekkür edeimmerhaba bana yazmış olduğunuz hprmon değerleri menapoza yakın değerler bu nedenle tüp bebek tedavisi ile bile şansın oldukça düşüktür. bir an önce iyi bir tüp bebek merkezinde takiplerinizin başaltılması geliştirlebilecek yumurta keseceiği görülürse de tedaviye başlamanızı öneriririm.
hocam ben 24 yasında 3.bucuk yıllık evliyim.kendmi bildim bileli adetlerim düzensizdi 9 ayda 1 olurdum yıllarca doktorlara gttım geldım hormon testleri ,tahlilller vs.dıane 35 3 yıl boyunca içtim içtiğim zamnlar düzenli adet oldum bırakınca yıne düzensizleşti... cok zayıfken bıanda aşırı kilo aldım .evlendikten sonra ilk 1 yıl eşim korundu ben ilaçları bıraktım.evliliğimizin 2.yılından beri korunmuyoruz.doktorum 3 kutu duphaston verdi 3 ay içtim subattan beri hiç sekmedi adetlerim düzene girdi cok sasrdım yıllarca boşunamı cektım dıye düşündüm ama okadr mutluydumkii çokta umursamadım.doktorum klomen ve ovitrelle verdi.yumurtalarım istedği kıvamada gelmişti çok güzel demişti doktorum ama olmadı tutmadı.şimdi ekim ayındayız ve adet olmadım gebelik yok.şişkinlik aşırı derecede var.duphaston içmek istiyorum ama kafama göre bilinçsizce davranmak istemıyorum ..kontrole gidemıyorum yenı bir işe girdim ve izin alıp göze batmayı istemıyorum sımdııden.ama beklemektende korkuyorum ,duphaston içsem nolur içmelimiyim ? doktorum aşılama yapalım dıyor , ama maddi açıdan gücümde yok, benım adetlerım nasıl düzelcek? nasıl zayıflıcam? ve nasıl cocuk sahibi olcam? ben bunları düşünmekten cok yoruldum sırf şu kılo yuzunden özgüvenimi kaybettım.sizin cok methinizi duydum. yardım edermisiniz lütfen hocam ?
Merhaba, 4 ay önce endometriozis ameliyatı oldum. Soldan 6 cm. sağdan 4 cm. kist alındı. Tüpler açıldı. Şu an amh: 0,2 fsh: 18
Hsg bulguları:Kavum uteri normal form ve hacimde olup dolum defekti yoktur.Kontrast madde her iki tarafta tubaları doldurarak intraperitoneal mesafeye geçmiştir. Kontrast madde pelvis sağ-üst bölgede dağılmış, sol ve inferior kesimlere dağılım göstermemiştir. Sol tuba ektaziktir, mukozal paterni deformedir ve kranial -sağa yönelimlidir. Sağ tuba normal çapta, non- uniform görünümdedir. Servikal kanal doğal görünümdedir. İnceleme alanına giren diğer oluşumlarda pataloji yoktur.
Sonuç:
Solda daha belirgin olmak üzere her iki tubada kronik enflamasyon bulguları. Pelvis sol ve alt kesimlerde adhezyon belirtileri.
Soru 1: Solda yumurta gözükmüyor sağda 3-4 tane var. Tüp bebek başarı oranım nedir?
Soru2: iki adet arası progesteron tahlili nedne istenir?
soru 3: hsg bulgularım nasıl?
merhaba hocam önce bilgilerinizden dolayı taşekkürlerimi sunarım.....benim son adet tarihim 29 eylül klomen kullandım ve 12 ekimde çatlatma ignesi vurundum tedavi aşamasında hep çatlatıcı iğneler kullandıgımda igneyi vurunduktan 16 gün sonra hep adet görüodum bugun tam geçen ayki adet tarihim ne yaplayım31 dr kontürolüm var ama merak ediyorum test yapmak istemiyorum hep hüsran oluo çünkü acaba hamile olabilirmiyim....
merhaba hocam Doktorum tatile gitmiş bana 3 kutu cyclo prognova diye bir ilaç verdi adet düzensizliğim var diye çocuk istiyoruz bu 5.yılımız gittiğimde bana 2.ay serephone verdi doktoruma ulaşamıyorum ben bu ay iki ilacıda birliktemi kullanmam gerekiyor daha doğrusu bu 2 ilaç aynı zamanda kullanılırmı?kafam çok karıştı hocam ilacı kullanmam lazım ama ne yapmam konusunda kararsız kaldım....:44::44::44:Şimdiden çok teşekkür ederim....
iyi geceler aytun hanım;
benim 27 kasımda düğünüm var,2 hafta önce jinekologa gittiğim yapılan tahliller ve kontroller sonunda yasmin kullanmamda bir sakınca olmadığını söyledi.Ama ben tahlil sonuçlarını geç götürdüğüm için adetimin 7.günü başladım ilaca,27 ekimde kullanmaya başladım .Normalde adet sürem 9 gün olduğu için c.tesi adetimin son günüydü.jinekologun verdiği kullanma şekline göre 16 kasımda son kullanışım olacak ve 1 hafta ara verip 24 kasımda tekrardan kullanmaya başlıcam.
Şimdi sorum şu ki bu ilacı ikinci kullanmaya başladığımda adetim kesilir mi? (eğer kesilmezse düğünümde adetli olucam) Doktorum ilacı kullanmaya devam et,düğünden sonra bırakırsın dedi ama bu kadar uzun sürelik bir kullanım bende bir rahatsızlığa sebep olmaz mı?
Ya da şimdi tamamen bıraksam adetim kendi düzeninde devam eder mi,ederse başka bir yolla korunsak nasıl olur?
Kafam çok karıştı,nolur bi fikir verin.şimdiden teşekkür ederim...
aytun hanım merhaba benim bi sorum olacak ben 1 yıllık evliyim ve 30 yaşındayım şuan için değil ama yaz aylarında çocuk düşünüyorum bunun için öncelikle bilinçli bir hamilelik geçirmek istiyorum ve hamilelik öncesi hangi testleri yaptırmam gerekiyor ve sağ kasığımda ara ara ve genelde adetten 5 10 gün öncesi şiddetli bir ağrı ve kasılma oluyor tuvalete gidincede iltihap geldiğini görüyorum bu hep böyle oluyor ve yaklaşık 4 aydır bu durum böyle adet düzensizliğim yok korktuğum şey aslında bu durum çocuğumolmasına engel olur mu bunu merak ediyorum korkulacak bir durummudur bu teşekkür ederim iyi çalışmalar
Merhaba Aytun Hanım,
Zaman zaman kontrol altında tutamadığım bir kansızlık sorunum var. Genellikle 10,9 - 11 civarı seyreden hemoglobin değeri, bugün enfeksiyon için yaptırdığım hemogramda 10,6 çıktı. (Hct 36) Sorum şu: 10-11 arası seyreden hemoglobin gebeliği engeller mi? (36 yaşındayım,jinekolojik muayenem ve fsh,tsh testlerim normal sınırlar içinde) İlginiz için teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.
merhaba hayır bu değerler gebe kalmanıza bir engel değildir. gebelik sırasında demir ilaçlarıyla desteklenmeniz gerekir sadece. sevgiler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?