Op.Dr. Aytun AKTAN Sorularınızı cevaplıyor

pazartesi günü tedaviye başlıcam bu değerlerin ilaçla düşürülmesi mümkün mü peki benim fsh değerim daha önce 64 falan olmuştu ilaçla değil normal bitkilerle 4 kadar düştü ama böyle bişey muümkün mü yardımıcı olursanız sevinirim cvp verdiğpiniz için ayrıca teşşekkür edeim

hocam ben 24 yasında 3.bucuk yıllık evliyim.kendmi bildim bileli adetlerim düzensizdi 9 ayda 1 olurdum yıllarca doktorlara gttım geldım hormon testleri ,tahlilller vs.dıane 35 3 yıl boyunca içtim içtiğim zamnlar düzenli adet oldum bırakınca yıne düzensizleşti... cok zayıfken bıanda aşırı kilo aldım .evlendikten sonra ilk 1 yıl eşim korundu ben ilaçları bıraktım.evliliğimizin 2.yılından beri korunmuyoruz.doktorum 3 kutu duphaston verdi 3 ay içtim subattan beri hiç sekmedi adetlerim düzene girdi cok sasrdım yıllarca boşunamı cektım dıye düşündüm ama okadr mutluydumkii çokta umursamadım.doktorum klomen ve ovitrelle verdi.yumurtalarım istedği kıvamada gelmişti çok güzel demişti doktorum ama olmadı tutmadı.şimdi ekim ayındayız ve adet olmadım gebelik yok.şişkinlik aşırı derecede var.duphaston içmek istiyorum ama kafama göre bilinçsizce davranmak istemıyorum ..kontrole gidemıyorum yenı bir işe girdim ve izin alıp göze batmayı istemıyorum sımdııden.ama beklemektende korkuyorum ,duphaston içsem nolur içmelimiyim ? doktorum aşılama yapalım dıyor , ama maddi açıdan gücümde yok, benım adetlerım nasıl düzelcek? nasıl zayıflıcam? ve nasıl cocuk sahibi olcam? ben bunları düşünmekten cok yoruldum sırf şu kılo yuzunden özgüvenimi kaybettım.sizin cok methinizi duydum. yardım edermisiniz lütfen hocam ?

merhaba bu kadar kendinizi harabetmeyin lütfen, bunun size ait bir özelliğin olumsuz yansıması olarak algılamalısınız ve mücadeleyi hiç bırakmamlısınız. kilo almak belki de sorununuzu daha da fazla hale getiren bir sonuç. önce oradan başlayalım. şeker yüklemesi ve insülin düzeylerinizin ölçülmesi ve bunlarda problem varsa çözülmesi gerekir. sonrasında herşey çorap söküğü gibi gelir. adet olmak için muayene olmadan ilaç almanızı önermem birkaç sebepten ötürü. gebelik olabilir, rahimiçi çok ince olabilir ya da tersidir. hepsinde yaklaşım farklı olacaktır. istanbuldaysanız cumartesileri de hastagörüyorum sizinle tanışalım ya da kendinize zaman ayırıp endokrinle ilgilenen jinekolog arkadaşlarımdan birine gidin. çocuk sahibi olmaktaki zorlukta yumurtlama bozukluğundan kaynaklanıyor ve gerekirse yardımcı tedaviler uygulanabilir. sevgiler.

hocam ilgi ve alakanız için cok teşekkür ederim.yıpratmak ıstemıyorum kendimi ama dediğiniz gibi kilo yuzunden sorun gttıkce büyüyor.mutlu hıssetmıyorum bu sekılde.
hocam suan gttgm doktrmda cmrtslri çalısıyor.fakat benım sorunum sadece pazarları izinli olmam.kendıme zaman ayramazsam daha cok üzülcem sanırım..inş..en kısa zamnda görüşmek dileğiyle.teşekkürler

Merhaba, 4 ay önce endometriozis ameliyatı oldum. Soldan 6 cm. sağdan 4 cm. kist alındı. Tüpler açıldı. Şu an amh: 0,2 fsh: 18

Hsg bulguları:Kavum uteri normal form ve hacimde olup dolum defekti yoktur.Kontrast madde her iki tarafta tubaları doldurarak intraperitoneal mesafeye geçmiştir. Kontrast madde pelvis sağ-üst bölgede dağılmış, sol ve inferior kesimlere dağılım göstermemiştir. Sol tuba ektaziktir, mukozal paterni deformedir ve kranial -sağa yönelimlidir. Sağ tuba normal çapta, non- uniform görünümdedir. Servikal kanal doğal görünümdedir. İnceleme alanına giren diğer oluşumlarda pataloji yoktur.

Sonuç:
Solda daha belirgin olmak üzere her iki tubada kronik enflamasyon bulguları. Pelvis sol ve alt kesimlerde adhezyon belirtileri.

Soru 1: Solda yumurta gözükmüyor sağda 3-4 tane var. Tüp bebek başarı oranım nedir?
Soru2: iki adet arası progesteron tahlili nedne istenir?
soru 3: hsg bulgularım nasıl?

merhaba yaşadığını hastalık ve geçirdiğiniz ameliyat yumurta rezervinizi çok ciddi bozmuş. yaşınızın genç olması iyi bir bulgu olsa da amh değeriniz ve fshdaki yükselme tüp bebek tedavisinde dahi başarı şansınızı çok düşürür. bir an önce iyi bir merkezle görüşün. dilerseniz bahçeciye gelin sisiz görüp detaylı konuşalım. sevgiler. diğer soruların çok önemi yok.

merhaba hocam önce bilgilerinizden dolayı taşekkürlerimi sunarım.....benim son adet tarihim 29 eylül klomen kullandım ve 12 ekimde çatlatma ignesi vurundum tedavi aşamasında hep çatlatıcı iğneler kullandıgımda igneyi vurunduktan 16 gün sonra hep adet görüodum bugun tam geçen ayki adet tarihim ne yaplayım31 dr kontürolüm var ama merak ediyorum test yapmak istemiyorum hep hüsran oluo çünkü acaba hamile olabilirmiyim....

selam tekrar kanda gebelik testi yaptırabilrisiniz ya da pazartesi muayenenizi bekleyebilirsiniz. ama olumsuz sonuçlanırsa daha fazla bu tip tedavilerle oyalanmayınız. iyi haberlerinizi duyarız inşallah.

iyi geceler aytun hanım;
benim 27 kasımda düğünüm var,2 hafta önce jinekologa gittiğim yapılan tahliller ve kontroller sonunda yasmin kullanmamda bir sakınca olmadığını söyledi.Ama ben tahlil sonuçlarını geç götürdüğüm için adetimin 7.günü başladım ilaca,27 ekimde kullanmaya başladım .Normalde adet sürem 9 gün olduğu için c.tesi adetimin son günüydü.jinekologun verdiği kullanma şekline göre 16 kasımda son kullanışım olacak ve 1 hafta ara verip 24 kasımda tekrardan kullanmaya başlıcam.
Şimdi sorum şu ki bu ilacı ikinci kullanmaya başladığımda adetim kesilir mi? (eğer kesilmezse düğünümde adetli olucam) Doktorum ilacı kullanmaya devam et,düğünden sonra bırakırsın dedi ama bu kadar uzun sürelik bir kullanım bende bir rahatsızlığa sebep olmaz mı?
Ya da şimdi tamamen bıraksam adetim kendi düzeninde devam eder mi,ederse başka bir yolla korunsak nasıl olur?
Kafam çok karıştı,nolur bi fikir verin.şimdiden teşekkür ederim...

merhaba hocam Doktorum tatile gitmiş bana 3 kutu cyclo prognova diye bir ilaç verdi adet düzensizliğim var diye çocuk istiyoruz bu 5.yılımız gittiğimde bana 2.ay serephone verdi doktoruma ulaşamıyorum ben bu ay iki ilacıda birliktemi kullanmam gerekiyor daha doğrusu bu 2 ilaç aynı zamanda kullanılırmı?kafam çok karıştı hocam ilacı kullanmam lazım ama ne yapmam konusunda kararsız kaldım....:44::44::44:Şimdiden çok teşekkür ederim....

merhaba normal koşullarda ben başka bir doktorun önerdiği tedavide araya girmem ama şunu söyleyebilirim, iki ilacın aynı anda kullanılmaması gerekir. yani cycloyu kesip doktorunuzun tarif ettiği şekilde diğer ilaca başlamalısınız. sevgiler.

merhaba öncelikle tebrik ederim. doktorunuz size yapılması gerekenleri zaten söylemiş, lütfen ilacınızı doktor arkadaşımın tarif ettiği gibi kullanın. sevgiler.

aytun hanım merhaba benim bi sorum olacak ben 1 yıllık evliyim ve 30 yaşındayım şuan için değil ama yaz aylarında çocuk düşünüyorum bunun için öncelikle bilinçli bir hamilelik geçirmek istiyorum ve hamilelik öncesi hangi testleri yaptırmam gerekiyor ve sağ kasığımda ara ara ve genelde adetten 5 10 gün öncesi şiddetli bir ağrı ve kasılma oluyor tuvalete gidincede iltihap geldiğini görüyorum bu hep böyle oluyor ve yaklaşık 4 aydır bu durum böyle adet düzensizliğim yok korktuğum şey aslında bu durum çocuğumolmasına engel olur mu bunu merak ediyorum korkulacak bir durummudur bu teşekkür ederim iyi çalışmalar

merhaba aktif şikayetleriniz de var tam jinekolojik muayenenizin yapılması ve gebelik öncesi testleriniz yapıması için muayeneye gitmenizi öneririm. sonuçlarınızda sorun olursa yaza kadar onlar düzeltilir. vitamin takviyeniz başlatılır. sevgiler.

Merhaba Aytun Hanım,

Zaman zaman kontrol altında tutamadığım bir kansızlık sorunum var. Genellikle 10,9 - 11 civarı seyreden hemoglobin değeri, bugün enfeksiyon için yaptırdığım hemogramda 10,6 çıktı. (Hct 36) Sorum şu: 10-11 arası seyreden hemoglobin gebeliği engeller mi? (36 yaşındayım,jinekolojik muayenem ve fsh,tsh testlerim normal sınırlar içinde) İlginiz için teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

merhaba hayır bu değerler gebe kalmanıza bir engel değildir. gebelik sırasında demir ilaçlarıyla desteklenmeniz gerekir sadece. sevgiler.

Hocam Merhaba Jinekoloji kısmında soru yanıt kısmını bulamadığımdan sorumu burdan yöneltiyorum.

Şuan 27 yaşındayım bekarım 1.73 boy, 110 kiloyum, bekarım
Ben kilo problemimden ötürü 7 ay önce endokrin servisine göründüm insülin direnci ve PCO tanısı koyuldu. Adet düzenim çok normal ve düzenliydi ilaç kullanmaya başlayana kadar ama ilaçlarla beraber tamamen şaşırdı 27 gün boyunca kanama yaşadım hep gecikmeli oluyor ara kanamalar yaşıyorum. İlk olarak diane 35 vermişti doktorum fakat kanamalarımın uzamasından sonra yasmin kullanmaya başladım yaklaşık 6 aydır yasmin kullanıyorum. Dün tekrar kontrole gittiğimde kortizonum 26 civarı bi rakam çıktı Dekort içtim ve bugün tekrar tahlil yapıldı 1.25 e düşmüştü. Doktor sorun olmadığını belirtti tekrar Glukofen ve Yasmin verdi bana bu arada bu sefer kötü kolesterolüm yüksek çıktı ilaç vermedi diyet uygula dedi sizin özellikle kolesterol için önereceğiniz herhangibirşey varmı bu diyette ? Bir de uzun süre doğum kontrol hapı kullanmak farklı problemler çıkarabilir mi ??? Bir de bu ara kanamaların nedeni nedir ? Bu ay 10 gün üzerine bugün tekrar adet gördüm.

Yanıtlarsanız çok sevinirim. Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…