merhabalar acil bi konuda bılgılerınıze ıhtıyacım var kızlar.
bugün bi optik mağazasıyla iş görüşmesine gidicem. deneyımım yok bu konuda zaten yetiştirilmek üzere eleman arıyolar. nyse sorum şunlar optikler pazar günleri kapalı mı ? maaşı nasıl ? çalışma saatleri ? ne giyerler ? resmi giyinmek gerekır mı yoksa kot tşört olur mu ?
inanın optıkle hıcbır alakam olmadıgını bu iş sayesınde farkettım önunden gecerken ne gıydıklerıne bıle bakmamısım
ayy hem erken kapanıyo hem pazar tatilEsnaftır optikler. Herhangi bir esnaf nasıl çalışıyorsa öyle çalışırlar. Kıyafet zorunluluğu yoktur. Pazar günü kapalı olur ama hafta içi 7.30-8.00'e kadar açıktır.
ayy hem erken kapanıyo hem pazar tatilçok güzel şeyler söyledin sağol maaşı nasıl acaba
Ancak şöyle bir ekleme yapayım, avmde çalışan bir mağazada görevlendirilirseniz pazar günü açıktır. İzniniz başka bir gün de olabilir. Bu durumda çalışma saatleri de bildiğimiz avm saatlerine çekilir.Esnaftır optikler. Herhangi bir esnaf nasıl çalışıyorsa öyle çalışırlar. Kıyafet zorunluluğu yoktur. Pazar günü kapalı olur ama hafta içi 7.30-8.00'e kadar açıktır.
teşekkür ederimmFikrim pek yok. Ama asgari ücretten fazla değildir.
avm değil çarşı mağazasıAncak şöyle bir ekleme yapayım, avmde çalışan bir mağazada görevlendirilirseniz pazar günü açıktır. İzniniz başka bir gün de olabilir. Bu durumda çalışma saatleri de bildiğimiz avm saatlerine çekilir.
ay makina işi falan mı var ?Ben optik de çalışıyorum yeni ayrıldım işten.
Optikler de esnaf belki senin gorusecegin insanlar böyle değildir ama benimkiler fenaydi.
İş bilmeden girmiştim bir ayda optisyene taş çıkaracak iş öğrendim.
İşe girmeden is öğrenenene kadar 600tl al işi öğrenince asgari yaparız dediler.
Ben mağazayı tek başıma idare edecek duruma geldim baktım onlarda tık yok sürekli artircaz yok şu ay yok bu ay dediler en sonunda ayrıldım
Hala ararlar gel diye
Ama gitmem
Ama optik işi harikadır.Kendi gözlüğümü kendim yapmıştım
Makinari falan aşırı zevkli tavsiye ederim ama sonradan maaş artiririz derlerse inanma
Tabiki gözlük yapılan makinalar var musteriden siparisi aliyorsun.ay makina işi falan mı var ?ben bitek satış falan sanıyorum. ne işler var anlatsana ? bide pazar gunlerı kapalı mı
benımkıde çarşının ortasında. pazar günleri açıksa eğer kesın pazar izinli olmam herhalde. nyse bakıcaz.Tabiki gözlük yapılan makinalar var musteriden siparisi aliyorsun.
İstediği cam ve istediği çerçeveyi monteliyosun ama zor değil aşırı zevkli bir kere yapman yeterli.
Bizim magaza tam çarşının göbeğindeydi.
pazar günü izinliydim.
Çalışma saatlerimde sabah 9aksam 6.30du kış zamanı.
İşe girince pazar da kalabalık oluyor yaa evde napcaksin gel dediler hafta basimdan cunartesi gunune kadar israr ettiler inan ki.
Sonra çalışma saatlerim bir anda 8.30 aksam 7.30a kadar değişti.
Değiştikçe değişti benim sartlar bi tek maaş sabit kaldipatronlar düzgün olsaydi ömür boyu calisacagim bir işti
Gorusme sırasında yapacağın pek birşey yok ama 300lira yolun varsa asla 600 800kabul etme boşa çalışmak bu resmen.benımkıde çarşının ortasında. pazar günleri açıksa eğer kesın pazar izinli olmam herhalde. nyse bakıcaz.
maaş konusunda cok korkuyorum zaten aylık 300 lıra yol param olucak benım 600 falan derse hayatta başlamam.
bana bıraz taktık verırmısın ya işe baslayınca şunu yap ya da şunu kesınlıkle yapma dediğin bısey var mı ? görüşme sırasında da olabılır
ay hiç de yapamam öyleGorusme sırasında yapacağın pek birşey yok ama 300lira yolun varsa asla 600 800kabul etme boşa çalışmak bu resmen.
Adamlara kendini ceneliymiş gibi göster.
Optikler çene işidir müşteriyi ikna etmen gerekiyor
Dili kullanman önemli patronlar ilk gorusunuse sonra da konuşmana bakar.
Sessiz sakin durma utangaç davranma yeter
nasıl gıyınıyodunuz pekiGorusme sırasında yapacağın pek birşey yok ama 300lira yolun varsa asla 600 800kabul etme boşa çalışmak bu resmen.
Adamlara kendini ceneliymiş gibi göster.
Optikler çene işidir müşteriyi ikna etmen gerekiyor
Dili kullanman önemli patronlar ilk gorusunuse sonra da konuşmana bakar.
Sessiz sakin durma utangaç davranma yeter
Müşteri receteyle geliyor ama o receteki numaraya gore cam seçmeniz gerekiyor.ay hiç de yapamam öylesakinimdir. gereksiz hiç konusmam patronla. müsteri yokken gülmem mesela işime bakarım. ay 300 değilmiş hesapladım da 120 liraymış yok param yıne de 600 az gbi ya..
ya müşteri zaten reçeteyle gelmıyo mu neyini ikna edicem ? güneş gözlükleri için de nasıl bi yol izlicez ki
görüşmeden cıkar cıkmaz güncellerimMüşteri receteyle geliyor ama o receteki numaraya gore cam seçmeniz gerekiyor.
Mesela numara yüksek ama musteri devletin verdigi camı istiyor ama onunla görmesine imkan yok.
Onu iyi cam almaya ikna edeceksin veya garantili bi çerçeve almaya ikna edeceksin.
Güneş gözlüğü en kolay satış musteri deneyecek yakisil yakışmadığını anlarsin zaten.
Bir de ben ayrı kıyafet giymiyodum normal kendi kiyafetlerimle calisiyordum.
Gorusmeden sonra burayi günceller misin merak ediyorum
kasa falan var mı optıklerde ? yoksa ödemeyı bız mı alıyoruz herkesın kendı masası var ya mesela ben sımdı işi bılmıyorum daha nasıl olcak bana masa yok mu ayakta mı kalcam benMüşteri receteyle geliyor ama o receteki numaraya gore cam seçmeniz gerekiyor.
Mesela numara yüksek ama musteri devletin verdigi camı istiyor ama onunla görmesine imkan yok.
Onu iyi cam almaya ikna edeceksin veya garantili bi çerçeve almaya ikna edeceksin.
Güneş gözlüğü en kolay satış musteri deneyecek yakisil yakışmadığını anlarsin zaten.
Bir de ben ayrı kıyafet giymiyodum normal kendi kiyafetlerimle calisiyordum.
Gorusmeden sonra burayi günceller misin merak ediyorum
Belli bi masa yoktu bizde oturacak yerler vardıkasa falan var mı optıklerde ? yoksa ödemeyı bız mı alıyoruz herkesın kendı masası var ya mesela ben sımdı işi bılmıyorum daha nasıl olcak bana masa yok mu ayakta mı kalcam benkafamda deli sorular
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?