- Emoji Skoru
- 1.871
- Puanlar
- 133
- Konu Sahibi Turuncukelebekk
-
Bence bu kadar karamsar olmanıza gerek yokArkadaşlar artık pes etmeye çok yakın bir yerdeyim.4.Tüp bebek denememi Türkiye’nin en iyi laboratuvarlarından birine sahip olan Şişli Memorialde yaptı .İlk 3 denememi farklı bir merkezde yapmıştım.Ama sonuçta bir değişiklik olmadı dün olduğum opu sonucunda 9 yumurta toplandı 6 tanesi olgun gelmiş ve 3 döllenme olmuş.Embriyolog aradı 3 embriyodan 2si iyi düzeydeymiş 1 tanesi orta düzeydeymiş.Ben bu sonuçları başka merkezde de alıyordum hep 2-3 döllenme oluyordu.Yani ne bileyim merkez değiştirince döllenmede de değişim olur diye düşünmüştüm.Üstelik bu sefer embriyolara pgt de yaptırmak istiyordum ama bu gidişle pgt yaptıracak embriyo kalmayacak elimde.Az embriyo ile pozitif sonuç alan varsa tecrübesini yazabilir mi?
Çok az kaldı gerçekten ben pes edeceğim galiba.
Ben de Yücel Beyde tedavi oldum.Benim yumurtalarım asenkron büyüdü kimisi büyük kimisi küçük ve Yücel Bey ilaçlara karşı direnç var dedi yani verdikleri ilaçlarla istedikleri oranda büyümediler.Bu biyolojimle ve rezerv azlığıyla ilgili bir durum sanırım.Bence bu kadar karamsar olmanıza gerek yok
Zaten bir tanesi bile pgt den sağlıklı gelse yeterli. Şöyle ki toplanan yumurtaların yüzde 70-80 i olgun bunların döllenirken yine bir kısmı düşüyor derken 5. güne giderken eleniyorlar ve en sonunda pgt den sağlıklı gelme oranı yüzde 50. Bana kalırsa 3 taneden ikisi 5. güne ilerler ve bir tanesi de pgt den sağlıklı gelirse muhteşem bir şey
Ben de az önce Yücel hoca’nın yanından çıktım Şişli Memorail’dan. Benden de ortalama 10 tane sayıyor yumurta yarın karar günü olacak dedi ve büyük ihtimal yarın çatlatma iğnesini verecek. Bugün biraz konuştuk da olasılıklar üzerine hımm bir tane sağlıklı embriyo bulabiliriz dedi. Keyfim kaçtı 1 mi yazı ile sadece bir miSonra düşündüm de bir adet sağlıklı embriyo ile canlı ve sağlıklı doğum yapayım yeterli zaten aslında Ama işte insan elinde olasılığı arttıran seçeneği olsun istiyor çok iyi anlıyorum. Keyfinizi kaçırmayın, opu olmuşsunuz dinlenmeye bakın şimdilik
Peki önceki embriyoları transfer ettirmediniz mi? Hiç denemediniz mi? Sonuçta onlarda da embriyo elde etmişsniz.
Merhaba şu an üst üste 2 kez yumurta toplattım ben ve 7 embriyom oluştu hepsini pgt ye yolladım 1 i sağlıklı geldi çok yumurta çok embriyo bunlar önemli değil 1 tane olsun ama sağlıklı olsun demoralize olmayın sabırlı olun bazen böyle sikluslar olabiliyor havuz yöntemini tavsiye ederim ama şişli çok pahalı iyi bir yer biliyorum buna bütçe lazım eski merkezinizin de labaratuarı iyiymiş onu görmüş oldunuz benden 12 yumurta toplanıp 9 u döllendi 5 i 5.güne geldi yine de yüzüm çok gülmedi biliyordum pgt de eleneceğini sadece sağlıklı 1 embriyo yakalamaya odaklanın bol şans diliyorum ben de henüz transfer yaptırmadım umarım 5.güne ulaşır embriyolarınızArkadaşlar artık pes etmeye çok yakın bir yerdeyim.4.Tüp bebek denememi Türkiye’nin en iyi laboratuvarlarından birine sahip olan Şişli Memorialde yaptı .İlk 3 denememi farklı bir merkezde yapmıştım.Ama sonuçta bir değişiklik olmadı dün olduğum opu sonucunda 9 yumurta toplandı 6 tanesi olgun gelmiş ve 3 döllenme olmuş.Embriyolog aradı 3 embriyodan 2si iyi düzeydeymiş 1 tanesi orta düzeydeymiş.Ben bu sonuçları başka merkezde de alıyordum hep 2-3 döllenme oluyordu.Yani ne bileyim merkez değiştirince döllenmede de değişim olur diye düşünmüştüm.Üstelik bu sefer embriyolara pgt de yaptırmak istiyordum ama bu gidişle pgt yaptıracak embriyo kalmayacak elimde.Az embriyo ile pozitif sonuç alan varsa tecrübesini yazabilir mi?
Çok teşekkür ederim inşallah siz de en kısa zaman da pozitif sonuç alırsınız.Merhaba şu an üst üste 2 kez yumurta toplattım ben ve 7 embriyom oluştu hepsini pgt ye yolladım 1 i sağlıklı geldi çok yumurta çok embriyo bunlar önemli değil 1 tane olsun ama sağlıklı olsun demoralize olmayın sabırlı olun bazen böyle sikluslar olabiliyor havuz yöntemini tavsiye ederim ama şişli çok pahalı iyi bir yer biliyorum buna bütçe lazım eski merkezinizin de labaratuarı iyiymiş onu görmüş oldunuz benden 12 yumurta toplanıp 9 u döllendi 5 i 5.güne geldi yine de yüzüm çok gülmedi biliyordum pgt de eleneceğini sadece sağlıklı 1 embriyo yakalamaya odaklanın bol şans diliyorum ben de henüz transfer yaptırmadım umarım 5.güne ulaşır embriyolarınız
Şu an 42 yaşındayım 39 da oldu ilk tüp bebek 8 yumurta toplandı 3 ü 5.güne geldi 2 sini transfer ettiler biri tuttu 11 haftalıkken kalbi durdu incelemeye gönderdim trizomi 21 dediler kalan 1 embriyoyu da incelettim o da trizomi 18 2.kez denedim yine 8 yumurta toplandı 2 döllendi 5 . Güne hiç ulaşmadı 3.kez denedim 13 yumurta toplandı 6 döllendi 3 geldi 3 ü nü de yolladım 1 i geldi transfer ettiler tutmadı bu işlemlerin hepsi Adana'da oldu ve doktorlar bana hiçbir şeyi net anlatmadılar Ankara'da bb kliniğe başladım her şeyi ayrıntılı biçimde anlattılar 40 yaş üzeri 10 embriyoda 1 tane sağlıklı olma ihtimali var dediler ben bu duruma kendimi hazırladım dedim ki 2 tane sağlıklı embriyo yakalamak için 4 kez ya da 5 kez yumurta toplatacağım öyle görünüyor maddi ve manevi olarak hazır gittim nitekim 4.kez toplattığım yumurtada 10 adet toplandı 3 ü döllendi 2 si 5.güne geldi pgtde ikisi de olumsuz geldi 5.kez 12 yumurta toplandı 9 u döllendi 5 i 5.güne geldi hepsini yollattım 1 geldi şu an önümde 2 kez daha yumurta toplatacağım artık daha sağlam daha güvenli gitmek istiyorum bendeki durum belli eşimde de sperm kalitesi çok iyi değil inşallah sağlıkla kavuşalım diyorum hep birlikteÇok teşekkür ederim inşallah siz de en kısa zaman da pozitif sonuç alırsınız.
Söylediklerinizde birşey dikkatimi çekti neden bu kadar emindiniz pgt de eleneceğine embriyolarınızın?
İnsan sürecin içindeyken cok mutsuz ve umutsuz oluyor anlıyorum ama güçlü durmaya çalışın ,çok iyi bir yerde tedavi görüyorsunuz, inşallah tutacaktır transferinizdeArkadaşlar artık pes etmeye çok yakın bir yerdeyim.4.Tüp bebek denememi Türkiye’nin en iyi laboratuvarlarından birine sahip olan Şişli Memorialde yaptı .İlk 3 denememi farklı bir merkezde yapmıştım.Ama sonuçta bir değişiklik olmadı dün olduğum opu sonucunda 9 yumurta toplandı 6 tanesi olgun gelmiş ve 3 döllenme olmuş.Embriyolog aradı 3 embriyodan 2si iyi düzeydeymiş 1 tanesi orta düzeydeymiş.Ben bu sonuçları başka merkezde de alıyordum hep 2-3 döllenme oluyordu.Yani ne bileyim merkez değiştirince döllenmede de değişim olur diye düşünmüştüm.Üstelik bu sefer embriyolara pgt de yaptırmak istiyordum ama bu gidişle pgt yaptıracak embriyo kalmayacak elimde.Az embriyo ile pozitif sonuç alan varsa tecrübesini yazabilir mi?
Belki farklı bir pencereden bakıyorsunuzdur. Döllenen yumurta sayısı değil de elde edilen embriyonun kalitesi öncekiler gibi olmayacakBen de Yücel Beyde tedavi oldum.Benim yumurtalarım asenkron büyüdü kimisi büyük kimisi küçük ve Yücel Bey ilaçlara karşı direnç var dedi yani verdikleri ilaçlarla istedikleri oranda büyümediler.Bu biyolojimle ve rezerv azlığıyla ilgili bir durum sanırım.
Ever aslında 1 sağlıklı embriyo yeterli ama sanki bir türlü onu bulamayacakmışım gibi hissediyorum çünkü daha önceki merkezde 3 denemede 3 kez transfer oldum ve hiçbiri pozitif sonuçlanmadı.
1.tedavimde 9 yumurta toplandı 5 olgun çıktı 2 döllenme oldu 2si de 4.gün transfer edildi taze transfer ve negatif
2.tedavimde 5 yumurta topladı 3 olgun çıktı 3 döllendi 2 si trabsfer edildi yine taze transfer ve yine negatif
3.tedavimde 5 yumurta toplandı 3 olgun yumurta çıktı 2 döllendi 1 tanesi 5.güne gitti taze transfer yine negatif.
Artık Şişli Memorialde farklı bir sonuç elde ederim diye çok ümitliydim ama 9 yumurta toplandı 6 olgun çıktı ve 3 döllenme.Yani 2-3 döllenme dışına çıkamıyorum hal böyle olunca da yine sonuç aynı olacakmış gibi geliyor ve korkuyorum.
İnşallah sağlıkla kavuşalım gerçekten süreç çok zor.Ama siz 1 tane sağlıklı embriyo bulmuşsunuz bu bile çok güzel.Gebelik elde edebilirsiniz şansınız var.Ama benim de şimdiye kadar oluşan tüm embriyolar sorunluydu demek ki tutmadı diye düşünmeye başladım.Sağlıklı 1 embriyo bulmak gerçekten zor.Şu an 42 yaşındayım 39 da oldu ilk tüp bebek 8 yumurta toplandı 3 ü 5.güne geldi 2 sini transfer ettiler biri tuttu 11 haftalıkken kalbi durdu incelemeye gönderdim trizomi 21 dediler kalan 1 embriyoyu da incelettim o da trizomi 18 2.kez denedim yine 8 yumurta toplandı 2 döllendi 5 . Güne hiç ulaşmadı 3.kez denedim 13 yumurta toplandı 6 döllendi 3 geldi 3 ü nü de yolladım 1 i geldi transfer ettiler tutmadı bu işlemlerin hepsi Adana'da oldu ve doktorlar bana hiçbir şeyi net anlatmadılar Ankara'da bb kliniğe başladım her şeyi ayrıntılı biçimde anlattılar 40 yaş üzeri 10 embriyoda 1 tane sağlıklı olma ihtimali var dediler ben bu duruma kendimi hazırladım dedim ki 2 tane sağlıklı embriyo yakalamak için 4 kez ya da 5 kez yumurta toplatacağım öyle görünüyor maddi ve manevi olarak hazır gittim nitekim 4.kez toplattığım yumurtada 10 adet toplandı 3 ü döllendi 2 si 5.güne geldi pgtde ikisi de olumsuz geldi 5.kez 12 yumurta toplandı 9 u döllendi 5 i 5.güne geldi hepsini yollattım 1 geldi şu an önümde 2 kez daha yumurta toplatacağım artık daha sağlam daha güvenli gitmek istiyorum bendeki durum belli eşimde de sperm kalitesi çok iyi değil inşallah sağlıkla kavuşalım diyorum hep birlikte
Çok haklısınız ama kendime söz geçiremiyorum önceki denemelerde de diyorum 2-3 döllenme olmuştu ve transfer başarısız olmuştu yine benzer şeyler olacak diye korkmaya başladım sanki dejavu yaşıyorum.İnsan sürecin içindeyken cok mutsuz ve umutsuz oluyor anlıyorum ama güçlü durmaya çalışın ,çok iyi bir yerde tedavi görüyorsunuz, inşallah tutacaktır transferinizde
Bende amh düşüklüğü var ,bazı aylar yumurtanın gözükmediği bile oluyordu. Ağlamaktan kendime gelemiyordum.
6 7 ay belki toplama yaptık
Her seferinde 1-2 yumurtam çıktı
Bu esnada tek yaptığım şey beslenmemi çok katı bir şekilde düzeltmek oldu ,eşimin doğum gününde 1 çatal pasta yemedim inanın ,zaten az yumurtam var en azından kalitesi iyi olsun diyordum.
En son transfer olacağım ay doktorum bu ay 5 tane bunları da toplayalım dedi ,beslenmeme dikkat etmediğim tek ay o zamandı, çünkü transfer olacağım diye düşünmüştüm. Ama toplamayı kabul ettim.
2 tane toplandı tabi yine ,maalesef vücudum fazla vermiyor.
O iki yumurta döllendi ,transfer edildi bugün ikizlerime hamileyim ,insallah sağlıkla kucağıma almak da nasip olsun
Asla ama asla 1-2 tane diye azımsamayın, belki bebekleriniz o bir yumurtadan gelecek ,mucizevi bir şey bu gercekten, nasipte varsa oluyor
Uzun oldu kusura bakmayın ,inşallah süreciniz kolaylıklarla geçsin ilk transferinizde tutsun ,asla ümidinizi kaybetmeyin
Ben de Yücel beye ve labaratuara güveniyorum ama sonuç öncekiyle benzer olunca aynı şeyleri yaşayacakmış gibi hissetmekten kendimi alıkoyamıyorum.Belki farklı bir pencereden bakıyorsunuzdur. Döllenen yumurta sayısı değil de elde edilen embriyonun kalitesi öncekiler gibi olmayacakBen Yücel beye ve kurumun labarotuvarına çok güveniyorum. Siz de içinizi ferah tutun ve dediğim gibi dinlenmeye odaklanın. Zaten vücudunuz yeterince yoruldu. Bu arada Yücel hoca önceki durumlarla ilgili yorum yaptı mı belki piezzo tekniği önerilebilirdi. Gerçi sizde döllenme sorunu yok onu sanırım döllenme sorunu olanlarda öneriyorlar. Bence içinizi ferah tutun daha henüz süreç tamamlanmamış ki
Canım, benim durumum da seninki gibiydi yaklaşık. 11 yumurta toplandı ve bunlardan sadece 3 tanesi 3.güne gidebildi, 2si iyi biri orta kalitedeydi. Doktor hemen dondurdu 5.günü beklemeyi riskli gördü. 2 ay sonra 2 iyi kalite embriyo transfer edildi. İlk 8 haftayı ikiz gebelik şeklinde geçirdim, sonra birinin gelişimi durdu. Şu an tek devam ediyorum. Ben de sadece 3 tane 3.gün embriyosuyla başbaşa kalınca çok üzülmüştüm ama allah büyük bol bol dua ettim, sığınacağım başka bir yer yoktu.. Orta kalite 3.gün embriyosuyla hamile kalan da gördüm ben.. Allah size de ferahlık versin, süreciniz kolay geçsin inşallah.Arkadaşlar artık pes etmeye çok yakın bir yerdeyim.4.Tüp bebek denememi Türkiye’nin en iyi laboratuvarlarından birine sahip olan Şişli Memorialde yaptı .İlk 3 denememi farklı bir merkezde yapmıştım.Ama sonuçta bir değişiklik olmadı dün olduğum opu sonucunda 9 yumurta toplandı 6 tanesi olgun gelmiş ve 3 döllenme olmuş.Embriyolog aradı 3 embriyodan 2si iyi düzeydeymiş 1 tanesi orta düzeydeymiş.Ben bu sonuçları başka merkezde de alıyordum hep 2-3 döllenme oluyordu.Yani ne bileyim merkez değiştirince döllenmede de değişim olur diye düşünmüştüm.Üstelik bu sefer embriyolara pgt de yaptırmak istiyordum ama bu gidişle pgt yaptıracak embriyo kalmayacak elimde.Az embriyo ile pozitif sonuç alan varsa tecrübesini yazabilir mi?
Amin çok teşekkür ederimCanım, benim durumum da seninki gibiydi yaklaşık. 11 yumurta toplandı ve bunlardan sadece 3 tanesi 3.güne gidebildi, 2si iyi biri orta kalitedeydi. Doktor hemen dondurdu 5.günü beklemeyi riskli gördü. 2 ay sonra 2 iyi kalite embriyo transfer edildi. İlk 8 haftayı ikiz gebelik şeklinde geçirdim, sonra birinin gelişimi durdu. Şu an tek devam ediyorum. Ben de sadece 3 tane 3.gün embriyosuyla başbaşa kalınca çok üzülmüştüm ama allah büyük bol bol dua ettim, sığınacağım başka bir yer yoktu.. Orta kalite 3.gün embriyosuyla hamile kalan da gördüm ben.. Allah size de ferahlık versin, süreciniz kolay geçsin inşallah.
Saglıkla kucagınıza alın inşallah. Bende kendime 3 aylık süre tanıdım beslenmeli düzeltmek istiyorum. Sizde gluteni ekmeği hayatınızdan cıkardınızmı yoksa azda olsa tükettiğiniz oldumu?İnsan sürecin içindeyken cok mutsuz ve umutsuz oluyor anlıyorum ama güçlü durmaya çalışın ,çok iyi bir yerde tedavi görüyorsunuz, inşallah tutacaktır transferinizde
Bende amh düşüklüğü var ,bazı aylar yumurtanın gözükmediği bile oluyordu. Ağlamaktan kendime gelemiyordum.
6 7 ay belki toplama yaptık
Her seferinde 1-2 yumurtam çıktı
Bu esnada tek yaptığım şey beslenmemi çok katı bir şekilde düzeltmek oldu ,eşimin doğum gününde 1 çatal pasta yemedim inanın ,zaten az yumurtam var en azından kalitesi iyi olsun diyordum.
En son transfer olacağım ay doktorum bu ay 5 tane bunları da toplayalım dedi ,beslenmeme dikkat etmediğim tek ay o zamandı, çünkü transfer olacağım diye düşünmüştüm. Ama toplamayı kabul ettim.
2 tane toplandı tabi yine ,maalesef vücudum fazla vermiyor.
O iki yumurta döllendi ,transfer edildi bugün ikizlerime hamileyim ,insallah sağlıkla kucağıma almak da nasip olsun
Asla ama asla 1-2 tane diye azımsamayın, belki bebekleriniz o bir yumurtadan gelecek ,mucizevi bir şey bu gercekten, nasipte varsa oluyor
Uzun oldu kusura bakmayın ,inşallah süreciniz kolaylıklarla geçsin ilk transferinizde tutsun ,asla ümidinizi kaybetmeyin
O korku ve endise hep oluyor bende de vardı.Çok haklısınız ama kendime söz geçiremiyorum önceki denemelerde de diyorum 2-3 döllenme olmuştu ve transfer başarısız olmuştu yine benzer şeyler olacak diye korkmaya başladım sanki dejavu yaşıyorum.
İnşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeklerinizi
Teşekkür ederimSaglıkla kucagınıza alın inşallah. Bende kendime 3 aylık süre tanıdım beslenmeli düzeltmek istiyorum. Sizde gluteni ekmeği hayatınızdan cıkardınızmı yoksa azda olsa tükettiğiniz oldumu?
İnşallah sağlıcakla kucağınıza alırsınız.Şu an 42 yaşındayım 39 da oldu ilk tüp bebek 8 yumurta toplandı 3 ü 5.güne geldi 2 sini transfer ettiler biri tuttu 11 haftalıkken kalbi durdu incelemeye gönderdim trizomi 21 dediler kalan 1 embriyoyu da incelettim o da trizomi 18 2.kez denedim yine 8 yumurta toplandı 2 döllendi 5 . Güne hiç ulaşmadı 3.kez denedim 13 yumurta toplandı 6 döllendi 3 geldi 3 ü nü de yolladım 1 i geldi transfer ettiler tutmadı bu işlemlerin hepsi Adana'da oldu ve doktorlar bana hiçbir şeyi net anlatmadılar Ankara'da bb kliniğe başladım her şeyi ayrıntılı biçimde anlattılar 40 yaş üzeri 10 embriyoda 1 tane sağlıklı olma ihtimali var dediler ben bu duruma kendimi hazırladım dedim ki 2 tane sağlıklı embriyo yakalamak için 4 kez ya da 5 kez yumurta toplatacağım öyle görünüyor maddi ve manevi olarak hazır gittim nitekim 4.kez toplattığım yumurtada 10 adet toplandı 3 ü döllendi 2 si 5.güne geldi pgtde ikisi de olumsuz geldi 5.kez 12 yumurta toplandı 9 u döllendi 5 i 5.güne geldi hepsini yollattım 1 geldi şu an önümde 2 kez daha yumurta toplatacağım artık daha sağlam daha güvenli gitmek istiyorum bendeki durum belli eşimde de sperm kalitesi çok iyi değil inşallah sağlıkla kavuşalım diyorum hep birlikte
Anladım umarım bende uyabilirim güzel sonuç alabilmek için katlanmalıyızTeşekkür ederim
Karbonhidrat ve sekeri olduğu gibi hayatımdan çıkardım, 1 gün bile yemedim ben ,gözüm cok korktu o dönem çünkü. Tüp bebek sürecinde önerilen beslenme şekliyle devam ettim.
Merhaba öncelikle Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. Benim de amh 0.05 yaşım 40 ama hep yumurta kalitesiz, uygun ya da boş deniyor. Sizde böyle bi durum var mıydı?Teşekkür ederim
Karbonhidrat ve sekeri olduğu gibi hayatımdan çıkardım, 1 gün bile yemedim ben ,gözüm cok korktu o dönem çünkü. Tüp bebek sürecinde önerilen beslenme şekliyle devam ettim.
Merhaba teşekkür ederimMerhaba öncelikle Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. Benim de amh 0.05 yaşım 40 ama hep yumurta kalitesiz, uygun ya da boş deniyor. Sizde böyle bi durum var mıydı?