- Konu Sahibi Turuncukelebekk
-
Aslında ortak bir karar.Transfer öncesi Laparoskopi ile tüplerime bakılacak sorun varsa bağlanacak ya da alınacak bu ameliyatın da her ameliyatın olduğu gibi riskleri var yumurtaların zarar görmesi gibi zaten az yumurtam var o yüzdenİnşallahElinizde genetiği sağlıklı 2 embriyo var anladığım kadarıyla.Neden transfer olmuyorsunuz ? Doktorunuzun tercihi mi yoksa sizin tercihiniz mi ?
Anladım herşey gönlünüzce olsunAslında ortak bir karar.Transfer öncesi Laparoskopi ile tüplerime bakılacak sorun varsa bağlanacak ya da alınacak bu ameliyatın da her ameliyatın olduğu gibi riskleri var yumurtaların zarar görmesi gibi zaten az yumurtam var o yüzden
İkinci tüp bebek tedavisinde bu vitaminlere başlattı. Çok etkiliymiş. Ayrıca insülin direnci de vardı. Yumurta kalitesini çok düşürüyormuş. Bir de günlük protein ihtiyacının ne kadar önemli bir şey olduğunu bilmiyordum. Meğer günlük protein ihtiyacını tamamlamak çok önemliymiş her şey içinBu yorumu doktor mu yaptı size düşük d b12 kalitesiz yumurta mı demek
Merhaba. Asekron yumurts gelişimi.in bir şey önerdilrr mi çatlama oldu mu toplamadan önce,amh değeriniz kaçtı ve ilk muayene günü tedaviye başlarken en büyük yumurta boyutu kaçtıBen de Yücel Beyde tedavi oldum.Benim yumurtalarım asenkron büyüdü kimisi büyük kimisi küçük ve Yücel Bey ilaçlara karşı direnç var dedi yani verdikleri ilaçlarla istedikleri oranda büyümediler.Bu biyolojimle ve rezerv azlığıyla ilgili bir durum sanırım.
Ever aslında 1 sağlıklı embriyo yeterli ama sanki bir türlü onu bulamayacakmışım gibi hissediyorum çünkü daha önceki merkezde 3 denemede 3 kez transfer oldum ve hiçbiri pozitif sonuçlanmadı.
1.tedavimde 9 yumurta toplandı 5 olgun çıktı 2 döllenme oldu 2si de 4.gün transfer edildi taze transfer ve negatif
2.tedavimde 5 yumurta topladı 3 olgun çıktı 3 döllendi 2 si trabsfer edildi yine taze transfer ve yine negatif
3.tedavimde 5 yumurta toplandı 3 olgun yumurta çıktı 2 döllendi 1 tanesi 5.güne gitti taze transfer yine negatif.
Artık Şişli Memorialde farklı bir sonuç elde ederim diye çok ümitliydim ama 9 yumurta toplandı 6 olgun çıktı ve 3 döllenme.Yani 2-3 döllenme dışına çıkamıyorum hal böyle olunca da yine sonuç aynı olacakmış gibi geliyor ve korkuyorum.
Toplamadan önce çatlama olmadı.İlaçlara karşı direncim de var yani ilaçlar yeteri kadar büyütmüyor yumurtaları.amh 0.63.İlk muayenede en büyük yumurtam 8.5 tu diğerleri aynı boydaydı aslında sadece bir tanesi önden gidiyordu ama sonrasında diğerleri de kendi aralarında asenkron büyüdü.Merhaba. Asekron yumurts gelişimi.in bir şey önerdilrr mi çatlama oldu mu toplamadan önce,amh değeriniz kaçtı ve ilk muayene günü tedaviye başlarken en büyük yumurta boyutu kaçtı
Takviye olarak ne kullanıyorsunuz.Doktor bana takviye önermedi.Ben de toplatmaya devam edeceğim çünkü benim de 1 embriyom pgt ye gitti ve mozaik geldi.Belki daha sağlıklı embriyo bulabilirim diye toplatmaya devam etmeyi planlıyorum.Merhabalar bende de yumurta rezervim azmış ilk muayeneye gittim 4 yumurtam vardı sonra verdikleri ilaçları kullandım 8 yumurta oldu ve opu oldum 5. Güne gelen bir embriyo oluştu sadece ve biyopsi alınmış doktor pgt ye gönderelimmi havuzlama yöntemimi yapalım dedi gönderirsen %30 şansın var dedi havuzlama yöntemine başladık adet oldum ve tekrar yumurtalarıma bakıldı 14 yumurta olmuş fakat yapıları aynı oranda değilmiş doktor diğer adetinide görelim dedi şuan takviye kullanıyorum eşim varikoselden ameliyat oldu
Vitamin takviyeleri Qenzim d vitamini omega3 melatoninTakviye olarak ne kullanıyorsunuz.Doktor bana takviye önermedi.Ben de toplatmaya devam edeceğim çünkü benim de 1 embriyom pgt ye gitti ve mozaik geldi.Belki daha sağlıklı embriyo bulabilirim diye toplatmaya devam etmeyi planlıyorum.
Umut olsun moral olsun diye yazıyorumArkadaşlar artık pes etmeye çok yakın bir yerdeyim.4.Tüp bebek denememi Türkiye’nin en iyi laboratuvarlarından birine sahip olan Şişli Memorialde yaptı .İlk 3 denememi farklı bir merkezde yapmıştım.Ama sonuçta bir değişiklik olmadı dün olduğum opu sonucunda 9 yumurta toplandı 6 tanesi olgun gelmiş ve 3 döllenme olmuş.Embriyolog aradı 3 embriyodan 2si iyi düzeydeymiş 1 tanesi orta düzeydeymiş.Ben bu sonuçları başka merkezde de alıyordum hep 2-3 döllenme oluyordu.Yani ne bileyim merkez değiştirince döllenmede de değişim olur diye düşünmüştüm.Üstelik bu sefer embriyolara pgt de yaptırmak istiyordum ama bu gidişle pgt yaptıracak embriyo kalmayacak elimde.Az embriyo ile pozitif sonuç alan varsa tecrübesini yazabilir mi?
Çok az kaldı gerçekten ben pes edeceğim galiba.
Çok teşekkür ededim yorumunuz içinUmut olsun moral olsun diye yazıyorum
Opudan önceki kontrollerimde çok sayıda yumurtam gözüküyordu ve bende çok embriyom olur diye düşünüyordum opudan sonraki gün hastaneyi aradığımda 4 yumurta toplandığını sadece bir tanesinin olgun olduğunu söylediklerinde dünyam başıma yıkıldı 3. Gün tek bir tane embriyom vardı kendimi o kadar üzdüm o kadar strese soktumki sana anlatamam kesin olmayacak gözüyle bakıyordum bu süreçtede sürekli progesteronum 1in üstünde çıkıyordu transferim iptal oluyordu sürekli.. Nisan ayında doğal siklus hazırlığına başladık ve progesteron 1.30 çıktı ona rağmen transfer oldum ve şuan ikiz gebeyim :) 6+2deyiz umarım her şey yolunda giderSüreci çok sancılı geçmiş biri olarak söylüyorum inan olucaksa bütün aksiliklere rağmen oluyor ben hiç bir zaman olucağını düşünmedim test yaparken bile eşime negatif çıkıcak üzülmek yok mücadeleye devam edicez diye moral veriyordum. Lütfen kendini üzme hepimiz bir yumurta bir spermden oluştuk hepimiz bir adet embriyoyuz aslında buna tutun