• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Opu sonrası OHSS

Ben de 14 yumurta ile OHSS oldum. 10. gün östrojen 3300lerdeydi ve buna rağmen doktor Ovitrelle verdi 🙄

Ben orta seviyede OHSS oldum. Bir iki foliküller kist oluşmuştu ve karın bölgemde yaklaşık 200ml sıvı birikmişti.

Bir gece hastanede yattım ve serum verildi. Bunun dışında tuvalete gidebilmem için fitil verildi ve bu baya rahatlattı. Hastanede mutlaka kan testi yapsınlar ve karaciğer değerlerine baksınlar. Benimki çok yükselmişti. Normale dönmesi yaklaşık 2 hafta sürdü.

OHSS'nin tamamen geçmesi yaklaşık bir hafta sürdü. Progesteronu falan bıraktım tabii ve sonraki ay dondurulmuş transfer yapıldı. Bu arada benim doktorum günde bir kere Dostinex verdi (ama bence baya geç verdi çünkü OHSS olduğuma inanması iki-üç gün sürdü 🙄). Sürekli kırmızı et ve tavuk yedim çünkü protein suya bağlanıyor ve vücutta biriken sıvıyı hızlı atmanı sağlıyor. Protein tozu alıp, suyla karıştırıp da içebilirsin. Bu arada yediğim yiyecekleri ve içtiğim suyu bir kenara yazdım. Ve tabii ne kadar tuvalete gittiğimi de. Çok su içen biriyim fakat OHSS boyunca 2 litreden fazla içmemeye çalıştım. Vücuduna ne kadar su giriyorsa, o kadar çıkmalı.

Geçen ay düşük yaptım ama inan OHSS'nin verdiği rahatsızlık daha kötü. Doktorların yapabilecegi çok birşey yok. Nefes darlığı vs. çekersen veya karnın 6-7 aylık hamile gibi şişerse mutlaka jinekolojisi olan bir acil servise git. Geçmiş olsun. Umarım bir an önce toparlarsın

Bende de 30 yumurta toplanmıştı ve ertesi gün acillik oldum, karnım kocaman oldu hiçbir şey yiyemiyordum istifra ediyordum zorluyorlardi tavuk yemeye. Çok kötü günlerdi asla uyuyamıyordum agrilarimdan, 11 gün hastahanede yattım geçmesi o kadar sürdü. Her gün kan sulandırıcı ve serumlar ile atlattım.

Ben de 14 yumurta ile OHSS oldum. 10. gün östrojen 3300lerdeydi ve buna rağmen doktor Ovitrelle verdi 🙄

Ben orta seviyede OHSS oldum. Bir iki foliküller kist oluşmuştu ve karın bölgemde yaklaşık 200ml sıvı birikmişti.

Bir gece hastanede yattım ve serum verildi. Bunun dışında tuvalete gidebilmem için fitil verildi ve bu baya rahatlattı. Hastanede mutlaka kan testi yapsınlar ve karaciğer değerlerine baksınlar. Benimki çok yükselmişti. Normale dönmesi yaklaşık 2 hafta sürdü.

OHSS'nin tamamen geçmesi yaklaşık bir hafta sürdü. Progesteronu falan bıraktım tabii ve sonraki ay dondurulmuş transfer yapıldı. Bu arada benim doktorum günde bir kere Dostinex verdi (ama bence baya geç verdi çünkü OHSS olduğuma inanması iki-üç gün sürdü 🙄). Sürekli kırmızı et ve tavuk yedim çünkü protein suya bağlanıyor ve vücutta biriken sıvıyı hızlı atmanı sağlıyor. Protein tozu alıp, suyla karıştırıp da içebilirsin. Bu arada yediğim yiyecekleri ve içtiğim suyu bir kenara yazdım. Ve tabii ne kadar tuvalete gittiğimi de. Çok su içen biriyim fakat OHSS boyunca 2 litreden fazla içmemeye çalıştım. Vücuduna ne kadar su giriyorsa, o kadar çıkmalı.

Geçen ay düşük yaptım ama inan OHSS'nin verdiği rahatsızlık daha kötü. Doktorların yapabilecegi çok birşey yok. Nefes darlığı vs. çekersen veya karnın 6-7 aylık hamile gibi şişerse mutlaka jinekolojisi olan bir acil servise git. Geçmiş olsun. Umarım bir an önce toparlarsın 💐

Voluven seni rahatlatacak. Bende yaşadım aynı şeyleri 10 gün önce. Yumurtam topladın yumurta toplamadan 4 gün sonra sancılandım karnım şişti. Acile gittik apar topar yatış vermişlerdi voluven taktılar rahatladım. Geçti sandım 2 gün sonra daha kötü oldum tekrar yatırdılar yine aynı serum taktılar. Gerçekten içini rahat tut. Geçiyo geçecek 🥹. Ben adım atamıcak durumdaydım çorabımı eşim giydiriyodu yatıp kalkamıyordum sağa sola dönemiyordum. Doktor bol proteinle beslen dedi saçma gelmişti. Ama sabah 2 yumurta akşam yemeğinde tavuk veya et yiyerek gerçekten rahatladım sonrasındada adet oldum adetle asıl rahatlama geliyo. Dostinex son hapı kullandım ertesi gün adet oldum çok geçmiş olsun. Sabret sonu güzel olcak inşallah ❤️

hepinize çok teşekkür ederim, nefes almada sıkıntı yaşayınca doktoruma gittim tekrardan. voluven verdi yine eve geldim. şimdi 5 gün daha voluven tedavim var ama çok şükür dünden beri iyiyim.. hiç geçmeyecek sanmıştım yorumlarınız da biraz rahatlattı beni..:KK200:

hepinize çok teşekkür ederim, nefes almada sıkıntı yaşayınca doktoruma gittim tekrardan. voluven verdi yine eve geldim. şimdi 5 gün daha voluven tedavim var ama çok şükür dünden beri iyiyim.. hiç geçmeyecek sanmıştım yorumlarınız da biraz rahatlattı beni..:KK200:
Son durum ne oldu bende opu oldum bugün bakalım nasıl olacak sonumuz ama gerçekten çok zor

Back
X