Öpüşmek yasak mı?

açıkçası çcocuklarında olduğu bir ortamda fazla samimi görüntüler beni rahatsız ediyor. size rahatsız edici gelmeyebilir ama bana çok itici geliyor. öyle muhafazakar bir tipte değilim ama herşeyin bi yeri zamanı vardır diye düşünüyorum.

Yahu çocuğun yanında dakikalarca öpüşün, elleşin, sevişin demiyor kimse. İsterseniz de duduştan öpülmesin. Ama çocuk anne-babanın birbirine sarıldığını, gözlerine baktığını, yanaklarından koklayarak öptüğünü görsün, sevgi sözcüklerini duysun diyoruz. Hemen eeeennnnnn uç neresi oradan algılanıyor.

Ayrıca dışarıda da insanlar yererde yuvarlanarak öpüşmüyor. Bir buse, bir sarılış bile insanı çileden çıkarıyor niye? Biz bunun hesabını soruyoruz. Sokaklarda kimse aşırı bir harekette bulunmuyor zaten....
İşte bunu anlatmaya çalışıyorum
Ben bu konuda o en uç noktaları görmüş bir insanım
Yerlerde yuvarlanarak öpüşenleri de
Daha farklısını da ki Turkiyenin en doğusunu Bile görmüş bir insan olarak orada da kimse bir ufacık öpücüğe bu denli tepki vermez
Bende gördüklerime göre yorumluyorum
Bende eşimle işten gelince sarılıriz öperiz birbirimizi el ele gezeriz sarılırız yeri gelirse ama benim söylediğim bu değil ki
Bir türlü ifade edemedim kendi mi

Toplum ahlaki diye de bişey var hatırlatırım bilmiyorsunuz belli

Ben toplumda bir ahlak göremiyorum.

Toplumun ahlakını benim sevgilimle el ele yürümem, dudaklarına, yanaklarına bir buse kondurmam, sarılmam, ona koşmam, omzuna başını koymam mı bozuyor?
Yapmayın.

Bu toplumun ahlakını bozanları bir gözünüzün önüne getirin bakalım.
Nerelerde çocuklar tecavüze uğruyor, hangi toplumun kesimi bu yönelimde bir bakın bakalım!

Gerçeklere gözünüzü kapatamazsınız. Bu ülkede toplum ahlakını 'ahlak çığırtkanları' bozar en çok.
Cinsel ve duygusal yönden baskılanan insanlar bozar, Kuytularda köşelerde karının kızın açık-kapalı demeden yolunu gözleyen, ellemek için okul çıkışlarını bekleyenler bozar.
Bir buse, bir aşk sözcüğü bozmaz.
Yapmayın topluma bunu!

Kimse sokaklarda yuvarlanarak sevişmiyor. Rahat bırakın seven, sevilen insanları.
Siz böyle olmak zorunda değilsiniz. Ama bizler de ahlaksız değiliz.

Size göre kimseyi rahtsız etmiyor hatta kimse görmüyor ama garson gelip uyarmış gören rahatsızlık duyan varmış yani
E malum öpüşmenin hazzı sadece öpüşenlere
Ben bu tip görüntülerden rahatsız oluyorum

Kafamı bunları görmeden de çeviremiyorum
Ancak gördükten sonra başka yöne bakabiliyorum :) bakma diyen üstün yeteneklere duyrulur..
Aklıma geldin bebiş doğdu mu geçen durumunu görmüştüm ama soramadım ;)

Gözümümü kapatayım gözümün önünde olan şeye ne kadar saçma düşünüyorsunuz neyse muhattabım değilsiniz lütfen atlamayın yorumlara
Bakıyorsunuz millete
Sonrada midem bulanıyor diyorsunuz
İnsanlar özgürce aşk yaşamak istiyorsa buna saygı duyulmalı
Çevir kafanı olsun bitsin brn böyle yapıyorum..

Beni gerçek hayatta tanımış olmanızı dilerdim
İnsanı insan olarak severim ben
Ve her kesimden arkadaşım vardır
Kimsenin ne mini eteği ne içkisi ne inanışı asla beni rahatsız etmedi
Ama bu konu ediyor
Çünkü önce ki yorumlarımda söylediğim gibi konu sahibinin kendini anlattığı kadarıyla geçmişte gördüğüm ve benim bile kaldıramadığım bir görüntüler canlanıyor gözümde
Sizin yetişkin olduğunuz için iyi yi ve kötüyü ayırt edebildiginiz için sizin öpüşen bir çifti görmeniz zaten problem değil
Ama masum bir cocugun bunu ayırt etmesi gibi bir durum söz konusu olmadığı için görmesini istemediği mi söylüyorum
Ama siz konuyu öyle farklı taraflara cekiyorsunuz ki
Ben aile baskısı ile kapanmış biri değilim
Hatta ailem kapanmamam için konuşmuştur benimle
Bende böyle bir aile de yetiştiğim için evladım açık olmuş kapalı olmuş buna kendisi karar verir
Hayir bide toplumca öyle tezatiz ki çocukların odalarını erkenden ayıralım ama yanında da opuselim sevgi gostergesini gorsunler sizce de komik değil mi?

Iyi de tesetturu konuya dahil eden sizsiniz? Ben bu konuda bir yorum yapmadim. Baska bir uyenin bana laf atmasiyla ve tesetturu konu icine cekmesiyle cevap verdim. Sonra yine siz boyle bir mesaj yazdiniz.
Konuyu baska yere ceken ben degilim yani.
Burda size mini etek ornegi veriyor olmamın sebebi, 'ahlaksizlik' diye gorulen seyin bir sonunun olmadigi soylemek. Ya da muhafazakar yasam hakki diyorsunuz da ben de size opusmem muhafazakar yasaminizi bozuyorsa mini etegim de bozmaz mi diyorum? Siz mini etegi aşmış olabilirsiniz ama baska muhafazakar biri aşmamış olabilir ve sonra dolmusta dayak atmaya calisabilirler.
Sınır koymanin sonu yok diyorum yani. Umarim anlatabilmisimdir.
Benim kocamı yanagindan opmemle dudagindan opmem arasinda cocuklar arasinda bir fark olmaz. Ahlaksız olmazlar. Kendi yasitlarini opunce de bu bir sorun yaratmamali.
Kimse burda zaten french kiss, street sex filan konuşmuyor.
Ama ben gormek zorunda degilim, yapmayacaksın zihniyetinin sonu nerelere varir farkinda misiniz?

Dudaklari kopararak öpüsülmediyse bence doğal ,ne varki bunda?
Midem bulaniyor diyenlerde tv dizi başinda birbirini öpsündiye bekliyenler.
Tabiki bizim ülkede cinsel sorunlar olur en masum bir buse bile mahrumiyet ve iğrenc görenler oldukca.
Bende kara çarsafla gezenlerden rahatsiz oluyorum!
Ya arkadaş! Ne istiyorsunuz su cilbabdan. Geçen mini etek ten konu oldu herkes mini eteği savundu karşı çıkanı topa tuttular.

Sonra cilbab konusu oldu herkes cilbabi savunanları topa tuttular.

Şimdide öpüşmekten konu geldi gene cilbaba ya arkadaş çekin artık şu elinizi cilbabdan. Yeter!

Kendimizi savunamicaksak olelim o zaman. Biraz saygı...

Ben olsam o garsonları yerin dibine dibine sokar çıkarırdım. Size yapılan muamelenin adını söyleyemem burda herkes anlamıştır. Elinizden gelen herşeyi yapın. Bu arada dışarıda çok samimiyete bende karşıyım ama mesela küçük bi buse olur dil dile öpüşmek olmaz gibi. Ya da sarılırsın ama eşinin sürekli ağzı yüzü senin yüzünde olması gibi. Özellikle bizim ülkemizde bu tür yaklaşımlar hoş olmaz.

Garsonlar ne yapsın? Onlar da emir kulu..
Şefleri veya amirleri her neyse malum zihniyette demek ki..

Ben toplumda bir ahlak göremiyorum.

Toplumun ahlakını benim sevgilimle el ele yürümem, dudaklarına, yanaklarına bir buse kondurmam, sarılmam, ona koşmam, omzuna başını koymam mı bozuyor?
Yapmayın.

Bu toplumun ahlakını bozanları bir gözünüzün önüne getirin bakalım.
Nerelerde çocuklar tecavüze uğruyor, hangi toplumun kesimi bu yönelimde bir bakın bakalım!

Gerçeklere gözünüzü kapatamazsınız. Bu ülkede toplum ahlakını 'ahlak çığırtkanları' bozar en çok.
Cinsel ve duygusal yönden baskılanan insanlar bozar, Kuytularda köşelerde karının kızın açık-kapalı demeden yolunu gözleyen, ellemek için okul çıkışlarını bekleyenler bozar.
Bir buse, bir aşk sözcüğü bozmaz.
Yapmayın topluma bunu!

Kimse sokaklarda yuvarlanarak sevişmiyor. Rahat bırakın seven, sevilen insanları.
Siz böyle olmak zorunda değilsiniz. Ama bizler de ahlaksız değiliz.
Aman duyanda sevenleri ayırdık zannedecek tecavüzlere dayağa şiddete karşı görüşüm beni ilgilendirir o konuda ki düşüncelerimi biliyor musunuz hayır ama ben adım attığım her yerde böyle mıc mıc dudak dudağa insan görmek istemiyorum her gittiğim yerde bu tür şeyleri görmek istememem suç mu rahatsız oluyorum daha ne diyeyim

Aaa benim de bundan haberim yok :/

Ben de bilmeyenlere çok şaşırdım. :/ Tepki çekince kaldırmış sanırım paylaşımını ama 2012 yılında bir radyo programında kız çocuklarına sadece sarı ve tonları giydirilmesi gerektiğini, pembe ve kırmızıyı "tasvip etmediğini" söylüyor. Bununla beraber babaların çocuk bakımına dahil olmaması gerektiği, çok "zaruri" olacaksa sınırlı olarak dahil olması gerektiğini, bunun da Bowlby'i mezarında ters döndürecek şekilde "güvenli bağlanma" ile alakası olduğunu iddia ediyor. Psikolojide bir kavramı alıp kendi bakış açısına göre yorumluyor bence.

Ben daha dün akşam üstü metroda bir çift gördüm midemi bulandirdilar. Öyle sımsıkı sarilmislar ki pes dedim. Sürekli ağzından boynundan vs vs Öpücükler iğrenç tu.
Bu tarz şeyler yapmayın içimizi bulandirmayin! Bir de lokanta vs yerlerde öyle mic mic sarmas dolaş oturmak ne ya cidden iğrenç!

İşte bunu anlatmaya çalışıyorum
Ben bu konuda o en uç noktaları görmüş bir insanım
Yerlerde yuvarlanarak öpüşenleri de
Daha farklısını da ki Turkiyenin en doğusunu Bile görmüş bir insan olarak orada da kimse bir ufacık öpücüğe bu denli tepki vermez
Bende gördüklerime göre yorumluyorum
Bende eşimle işten gelince sarılıriz öperiz birbirimizi el ele gezeriz sarılırız yeri gelirse ama benim söylediğim bu değil ki
Bir türlü ifade edemedim kendi mi

Her yerde aşırı insanlar vardır.
Hiç unutmuyorum Kütahya' nın en meşhur kafesinde oturuyoruz kız-erkek sohbet muhabbet gözleme- çay. Adamlar sürekli bize bakıyor başımızda nöbetteler. Yahu oturuyoruz okuldan bahsediyoruz, sen naptın vs. muhabbetleri. O kadar kin ile bakıyor ki mekan sahipleri. Geldiler sonra 'Müsbet olun yoksa atarım sizi' dediler. Şoka girdik. 'Ne yaptık ki?' dedik. Çıkın dediler çıktık. Sonra anladım ki adam o kadar kıskandı ki ortamı. Bizim neşemizi, iletişimimizi, kadın-erkek konuşuyor oluşumuzu... Yazık dedim ya... Aç adamlar işte... Bu arada şüpheleri kaldırayım kafalardan taşkınlık falan da yapmadık. Bağıra bağıra da konuşma yok. Normal neşeli bir sohbet, ders notları.... Normal işte normaldi yani!!!

Ben daha dün akşam üstü metroda bir çift gördüm midemi bulandirdilar. Öyle sımsıkı sarilmislar ki pes dedim. Sürekli ağzından boynundan vs vs Öpücükler iğrenç tu.
Bu tarz şeyler yapmayın içimizi bulandirmayin! Bir de lokanta vs yerlerde öyle mic mic sarmas dolaş oturmak ne ya cidden iğrenç!

Tamam.

Back
X