Öpüşmek yasak mı?

Vay vay, tüm Türkiye olarak önsevişmeyi layığıyla yaptığımızdandır o(!)
İnan konuyu apayrı bir yere doğru çekme potansiyeli geldi şu an, neyse.
Kafaları çok fena aklamışlar paklamışlar diyeyim gideyim bari.
Herhangi bir amacım yok sadece yaşadığım üzüntüyü paylaşmak istedim. Netten araştırdığımda bu cümleyi buldum bu yüzden çoğu yerde yasakmış öğrenmiş olduk zaten ne gözle bakıldığınıda. Konuda gördüğümüz gibi.

Anlıyorum ama daha farklı şekilde öpüşseydik ve uzun sürseydi belki devamından korktular derdik hak verirdik. Nasıl inandırabilirim bilmiyorum kimsenin ahlakına zarar verecek birşey değildi.

Kimseyi inandirmayin. Siz kendinizi bildikten sonra kime ne?

Onlarin fikri ve zihniyeti bozuk demek ki. Minik bir buseden akillari baska tarafa kayiyorsa bu onlarin ayibi olsun.

Estağfurullah... Son zamanlarda kafaya şunu taktım; milletce eleştirmekte üzerimize yok. O yüzden hoşuma giden, beğendiğim, sevdiğim ne varsa dile getirmeye çalışıyorum. İnsanlar güzel yaşıyorlarsa güzel düşünüyorlarsa bunu duymalılar değil mi... Birbirimizi sadece eleştirerek hatta son yıllarda sadece nefret kusarak bu hale geldik zaten. Önceleri ufaktan rahatsız eden şeyler şu anda faşizan şekilde olmaması gerektiğini haykırdığımız hassas noktalarımız haline geldi. Ben çok üzülüyorum... Her görüşten insanın aynı sofrada oturup iyisiyle kötüsüyle ülke hakkında konuşup, vatanı kurtarıp gecenin sonunda sarılarak vedalaştığı o günleri özledim. Şimdi bir tartışma çıkar da küslük olur diye bizim gibi düşünmeyen insanlar misafirliğe geleceği zaman "akşam siyaset konuşmak yok" diye uyarı yapmak zorunda kalıyoruz...

Velhasıl, bize hoşgörü gerek saygı gerek. Başka bir şey değil. Bu ülke hiçbir zaman tektip vatandaştan oluşmadı nihayetinde... Geçmişte varolan birlik bütünlük duygusu yeniden kazanılmalı. Sizler, bizler gibi insanlar sayesinde belki bir gün olacak...

o günlerin geri geleceğine inanmıyorum açıkçacı Minerva.. Yukarıda bir yerde de yazdım ya resmen sıkışmış gaz gibi millet, bir kıvılcım yetecek birbirine girmeye ki ben o günün çok uzak olduğuna inanmıyorum.. hatta öyle bir raddeye geldi ki iş, kapalı-kapalıyı, x partili x partiliyi, y takımlı y takımlıyı sevmiyor.. yani birbirimizi zerre sevmiyoruz.. kendimden örnek vereyim, kapalıyım ama kapalıların yüzde 90'ı gibi düşünmüyorum bu da beni otomatik olarak karşı taraf yapıyor.. korkunç bir kutuplaşma var, herkes saygı bekliyor ama sadece kendine bekliyor.. mesela ben kapalı ama kot giyiyorsam bir çok kesim beni onaylamadığı için bana saygı gösterilip gösterilmemesi umurlarında değil.. en basitinden örnek verdim, daha ne kadar çoğaltılır düşünemiyorum bile.. inşallah minicik de olsa bir farklılık oluşturabiliriz ama diyorum ya hiç umudum yok..

Ben küçükken, sanirim 9 yaslarinda filandim.
Babam işe gidecekti, annem de onu ugurlamak icin kapidan dudaginda öpmüştü benim gormedigimi düşünerek. Sonra babam bir daha opmek isteyince annem yapma cocuk gorecek diye itmisti babami.
Bu görüntüyü hic unutmam, çünkü annemle babami gormekten hic bu kadar mutlu olmamistim.
Biz kucukken hep kavga ederlerdi. Evde hep kasvet olurdu. O zamanlar geceleri uyuyamazdim ve kalkip yatak odasina bakardim. Babami anneme sarılır uyur pozisyonda görmenin icime verdiği huzur hicbir seyde olmazdı. O görüntüyü görünce rahatca uyuyabilirdim.
Keske daha cok sarilip opusselerdi de biz de daha huzurla uyuyabilseydik.
Bir anlik opusmelerini gormemizden utanan anne babamiz keske asil kavga ederken bizden utansalardi.
Bizde bazen birbirimize yastık atmalar tutup devirip gıdıklamalar öpmeye ısırmaya çalışmalar falan çocuklara yaptığımız şeyleri kendimize de yapıyoruz genelde.

Küçük tabi anlamıyo cilveleşme olduğunu pek ama 6 yaşındaki kızımın o anki gözlerinde ki şaşkınlıkla birlikte mutluluk( anlamaya başladığında ki ilk zamanları şaşkınlık) ,
oraya buraya zıplayarak kahkaha atması..
o an onu öyle görünce bile duygulanıyorum.

Gözünün içi bir başka nasıl desem bizim orda “bulgur bulgur” derler, bulgur bulgur kaynıyor gözleri. Işıl ışıl..

Gece yanımıza geldiğinde kenara yatar niye acaba derdim hiç aklıma gelmezdi ( genelde eşim koala gibi yapışır bana :) ) ayırmak istemiyormuş demek bizi belki de sessizce kenara yatıyormuş.

Mesajınız çok duygulandırdı beni, sanki çocuğum büyümüş gibi.. tabi farkındayız bazı şeylerin ama içinden geçenleri duymak çok etkiledi :)

Allah size huzurlu mutlu yuva versin inşallah.

Bir tanesin sen :KK66: iki tane nenemiz var hey masallah @hunter7
Guzel dusunceleriniz ve aydinlik fikirleriniz icin sagolun,sizleri ornek almamiz lazim.

Sitemizin 2 nenesi var artık,kısmetrse torunlarımızı kucağımıza alacağız :anne::anne:
Bizde güzel şeyler katabiliyorsak ne mutlu bizlere o zaman..

Merhaba bayanlar iki gün önce sözlümle maşukiyeye gittik kahvaltıya. Hava çok soğuktu bizde birbirimize sarılarak oturduk. Biz genel olarak hep elele sarılarak gezen bir çiftiz. Neyse sözlüme sarıldığım esnada saniyelik bir öpücük olayı oldu. ( gerçekten saniyelik birşeydi) Garsonlar gelip bize yasak olduğunu söyleyip bildiğiniz kovdular! (Sarılarak oturmakta yasakmış bu arada). Hizmet kalitesi açısından da bir sürü turist vardı onlara gösterdikleri ilginin tevazunun onda biri bize gösterilmedi ek olarak.

Kısaca çok uzun süreli olmayan, cinsel anlamda duygular oluşturabilecek teşhircilik içermeyen masum bir buse Türkiye sınırları içinde ceza hukukuna dahil bir eylem midir? Bu muamele için elimden geleni yapmak istiyorum. Hukukçu arkadaşlar varsa onlarda yol gösterirse sevinirim.

Abartılı olmadığı sürece bir sorun olduğunu düşünmüyorum ahlak bekçisi kesilenler olmuştur olacaktır aynı bekçiliği sözlü veya fiziksel şiddet gören kadına da yapıyorlar mı diye sormuyorum yapıyoruz diyecekleri için vicdanen kendilerinin düşünmsine bırakıyorum. Çok takılmayın ülke şartlarımızda her zaman yaşayacağımız bir olay çözümünün de kolay olduğunu sanmıyorum. Üzüldüm sizin adınıza kırıcı rencde edici bir olay yaşamışsınız.

Bizde bazen birbirimize yastık atmalar tutup devirip gıdıklamalar öpmeye ısırmaya çalışmalar falan çocuklara yaptığımız şeyleri kendimize de yapıyoruz genelde.

Küçük tabi anlamıyo cilveleşme olduğunu pek ama 6 yaşındaki kızımın o anki gözlerinde ki şaşkınlıkla birlikte mutluluk( anlamaya başladığında ki ilk zamanları şaşkınlık) ,

Gözünün içi bir başka nasıl desem bizim orda “bulgur bulgur” derler, bulgur bulgur kaynıyor gözleri. Işıl ışıl..

Gece yanımıza geldiğinde kenara yatar niye acaba derdim hiç aklıma gelmezdi ( genelde eşim koala gibi yapışır bana :) ) ayırmak istemiyormuş demek bizi belki de sessizce kenara yatıyormuş.

Mesajınız çok duygulandırdı beni, sanki çocuğum büyümüş gibi.. tabi farkındayız bazı şeylerin ama içinden geçenleri duymak çok etkiledi :)

Ayy tesekkur ederim, simdi ben de duygulandım :anne:
Bir gun cocugumuz olursa zaten, ona sevgi gostermeyi oyle bir ogretecegiz ki, sarilmak opusmek koklasmak hep üçümüzün hayatında olacak.
Siz de cok mutlu, sevgi dolu olarak kalin. :KK200:

Ahlâkı açıdan herkesin düşüncesine saygı duyarım, ama bir müessese bizde yasak diyorsa bu kuraldır!
Nasıl hırsızlıgın azı da çoğu da yasak olarak kabul ediliyorsa, kurallari kabul etmek gerek.

Yok ben öpüşecegim derseniz, yasak olmayan yerlere gidin. Ama neyin tartışması anlamadim.
Illa herkes kendisinin ahlaki görüsünü sergileyip, sonucunda kavga mı etmek gerekiyor?

Ban yemek istyrm hatta üyelik iptali sizin gibi insanlarla aynı platformu paylaşmak istmyrm

Üyelik iptali derken?

Yaptığınız paylaşım suç olduğu için ilgili yerlere şikayet edildi. Hatta ben biraz daha içinizi ferahlatayım, paylaşım linkinizi 300 kişilik mail grubuma da gönderdim ki, daha fazla şikayet edilsin.

Mustafa Kemal Atatürk'ü sevebilirsin, sevmeyebilirsin ama ona hakaret etmek tam bir vefasızlıktır. Sen geceleri rahat uyu diye gecelerini uykusuz geçiren bu insana hiç yoksa vefa borcun vardır.

"sizin gibi düşünenler yüzünden ülke ne hale geldi" yazmışsın ya.. O ülkeyi Mustafa Kemal Atatürk kurdu, hatırlatırım.

Bizim gibi düşünen insanlarla aynı platformu paylaşmak istemiyormuşsun. Bak çok kolay, sağ üst köşede X butonu var, ona tıklıyorsun ve çıkıp gidiyorsun.

Haa ama Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu bu ülkede bizim gibi çok insan var. Ülkeyi de pek beğenmiyorsun zaten, o yüzden bize "güle güle" demek düşer.

https://www.ihbarweb.org.tr/ihbar.php?subject=8

Herhangi bir amacım yok sadece yaşadığım üzüntüyü paylaşmak istedim. Netten araştırdığımda bu cümleyi buldum bu yüzden çoğu yerde yasakmış öğrenmiş olduk zaten ne gözle bakıldığınıda. Konuda gördüğümüz gibi.

Pleasantville adlı film geldi aklıma şu an. :/

Ayy tesekkur ederim, simdi ben de duygulandım :anne:
Bir gun cocugumuz olursa zaten, ona sevgi gostermeyi oyle bir ogretecegiz ki, sarilmak opusmek koklasmak hep üçümüzün hayatında olacak.
Siz de cok mutlu, sevgi dolu olarak kalin. :KK200:
Çok teşekkürler. Bundan sonra galiba daha çok göstericem çocukların yanında sevgi mi :)
Böyle güzel bir duygu ne kadar olursa olsun yetmez galiba :)

Ahlâkı açıdan herkesin düşüncesine saygı duyarım, ama bir müessese bizde yasak diyorsa bu kuraldır!
Nasıl hırsızlıgın azı da çoğu da yasak olarak kabul ediliyorsa, kurallari kabul etmek gerek.

Yok ben öpüşecegim derseniz, yasak olmayan yerlere gidin. Ama neyin tartışması anlamadim.
Illa herkes kendisinin ahlaki görüsünü sergileyip, sonucunda kavga mı etmek gerekiyor?
Yasak olup olmadığını bilemeyizki ama. Uyarı ibaresi vs olabilir aile mekanı diye. Yada başka birşey bilemedim. Gelip deselerdi efendim biraz daha dikkatli olur musunuz gibisinden. Kırıcı olmazdı belki. Getirdi hesabı koydu masaya kameradan gördük öpüşmüşsünüz ( ki yalan garson ispikledi) aşırı avam bir davranıştı.

27 yaşındayım, hala annemle babamın sarılıp birbilerini öptüğünü gördüğümde tebessüm ederim çok mutlu olurum. İçim sıcacık olur. Nasıl güzel bir his anlatamam. Sessizce çıkarım odadan beni görüp bozmasınlar diye. Onlar da öyle yetişmiş çünkü çocukların önünde ayıp diye. Halbuki bilseler ne güzel bir sahne. Bunu yaşamayan insanların öpüşmeye bu kadar tepkili olması normal belki de bilemiyorum.

Çok teşekkürler. Bundan sonra galiba daha çok göstericem çocukların yanında sevgi mi :)
Böyle güzel bir duygu ne kadar olursa olsun yetmez galiba :)

Göster mutlaka,inan çocuklar daha mutlu olurlar anne babanın birbirlerine olan sevgilerini gördükçe..

o günlerin geri geleceğine inanmıyorum açıkçacı Minerva.. Yukarıda bir yerde de yazdım ya resmen sıkışmış gaz gibi millet, bir kıvılcım yetecek birbirine girmeye ki ben o günün çok uzak olduğuna inanmıyorum.. hatta öyle bir raddeye geldi ki iş, kapalı-kapalıyı, x partili x partiliyi, y takımlı y takımlıyı sevmiyor.. yani birbirimizi zerre sevmiyoruz.. kendimden örnek vereyim, kapalıyım ama kapalıların yüzde 90'ı gibi düşünmüyorum bu da beni otomatik olarak karşı taraf yapıyor.. korkunç bir kutuplaşma var, herkes saygı bekliyor ama sadece kendine bekliyor.. mesela ben kapalı ama kot giyiyorsam bir çok kesim beni onaylamadığı için bana saygı gösterilip gösterilmemesi umurlarında değil.. en basitinden örnek verdim, daha ne kadar çoğaltılır düşünemiyorum bile.. inşallah minicik de olsa bir farklılık oluşturabiliriz ama diyorum ya hiç umudum yok..

Maalesef bir yanım gidişatın böyle olduğunu biliyor, istemesem de kabulleniyorum... Ama o kadar üzücü ki. Sanırım ülke olarak müthiş kırılmalar, ortak acılar yaşamadan yeniden bir araya gelemeyeceğiz. İkinci dünya savaşı öncesi ve sırasında Avrupa'daki halkların nasıl kutuplaştığını, birbirine nasıl düşman edildiğini okuyorum son zamanlarda. Ne yazık ki ülkemize çok benzetiyorum. Çok sevdiği yahudi komşusu yaka paça toplama kampına gönderilirken ne yapacağını şaşıran, sesini çıkarmadan izleyen diğer insanlara hayal kırıklığı içerisinde bakan, bu haksızlığa tüm hücreleriyle isyan etmek isterken korku yüzünden susmak zorunda kalan o Fransız kadınında kendi geleceğimi görüyorum. İçim ürperiyor.

Back
X