Öpüşmek yasak mı?

27 yaşındayım, hala annemle babamın sarılıp birbilerini öptüğünü gördüğümde tebessüm ederim çok mutlu olurum. İçim sıcacık olur. Nasıl güzel bir his anlatamam. Sessizce çıkarım odadan beni görüp bozmasınlar diye. Onlar da öyle yetişmiş çünkü çocukların önünde ayıp diye. Halbuki bilseler ne güzel bir sahne. Bunu yaşamayan insanların öpüşmeye bu kadar tepkili olması normal belki de bilemiyorum.
Aynı şeyi düşünüyordum şu yaşımda da olsam, Rahmetli babam yaşasa, yine öpse yine mutlu olurum,öpüşün kızlar çocuklar mutlu olur bende öpeceğim yine bu akşam:))))

Göster mutlaka,inan çocuklar daha mutlu olurlar anne babanın birbirlerine olan sevgilerini gördükçe..
Yok ablacım gösteririm her zaman. Eşimin adıyla seslendiğimde çocuklarda eşimde buz gibi donar kalır n’oluyo diye :D
Ama daha da fazla göstermek gerekmiş diyorum. Onları bu kadar mutlu ediyorsa, normal yaşantıdan daha fazla görmeleri gerekiyormuş demek :)

Bi konunun altinda uyeden cok ziyaretci varsa ben o konudan supheleniyorum arkadas. Kac gundur ard arda bu sekilde dikkkat cekici ve kutuplasmayi arttirici konular aciliyor. Bana cok provokatif geliyor bu konular.

Yazmamak için kendimi zor tuttum ama cidden bizim ülkemizdeki ayrımcılık sokakta seks yapanlardan daha çok midemi bulandırıyor. Arka masamızdaki turistler araptı bir adam ve 3 kadın hepsi peçeliydi hizmeti görmeniz gerekiyodu. Biz yanyana oturduk öptük diye kıyamet koptu. Bir adamın 3 karısı olabiliyor ama türksek öpemiyoruz. Bunada kendini haklı çıkarmaya çalışma derler ama gerçek bu.

O Arap turistlere ihtimam zaten yıllardır süren bir olay. Bundan bir 10 yıl önce filan Bursa'da çok bilinen bir otelin havuzuyla anlaşmıştık 4 kadın yüzme dersi alıyoruz bir hocadan. Kış sezonu olduğu için havuz boş çoğunlukla ama ders sırasında biz kapatmış olalım başka kimse girmesin gibi bir talebimiz yok. Otelin kadın erkek ayrı havuz sunmak gibi bir iddiası hiç yok. Dersin ortasında 2 tane arap erkeği girdi içeri. Kaba saba söylendiler söylendiler çıktılar. 10 dakika sonra otel müdür geldi 'Bugün erken bitirir misiniz dersi beyler de havuza girmek istiyor ama yalnız başlarına girmek istiyor' demek için. Neyse o gün dersi normal saatte bitirdik bir daha da asla kullanmadık orayı ne balo salonlarını etkinlik için tercih ettik ne kahvaltı yapmaya kahve içmeye gittik.

Yabancı turist dediğin evet döviz bırakıyor ama maksimum 2-3 hafta kalıp gidiyor. Yılboyu tercih edebilecek yerlileri küstürüp sonra yerli turist niye gelmiyor diye ağlıyor turizmciler. Köpek çekildiği, 2. Sınıf muamele gördüğü yere niye gitsin yerli turist kafasını dinlemeye?

Ben de bunu yazacaktım.
Bizimkiler de yanımızda hiç öpüşmezler, sarılmazlar.
Arada aşkım, hayatım derler ona bile nasıl mutlu olurum.

Küçük bir öpücük cocukların psikolojisini nasıl bozabilir ki?
Aramızda cocuk psikolojisinden anlayan varsa bir acıklasa.

Burdan da mesaj olsun o zaman anne babalara. Cocuklariniz evde sizi öpüsürken görünrse büyüyünce günün birinde isletme sahibi olursa da bu durumu normal karsilar.
Cocuklarimizin yaninda kavga etmek yerine öpüsüp sarilalim.
Kendimi atiyorum öne biz cocuklarimizin önünde zaten hep sarmas dolasiz. Öpüsüyoruz da öyle kücük de degil. Büyük kizimin ilgisinin bile cekmiyor bu durum öyle diyim. Ama misal bu sabah sesimi yüksetttim kisa bir tartisma oldu kizim hemen anne bagirma dedi kizma dedi.
Daha fazla uzatmaya gerek yok sanki.

Göster mutlaka,inan çocuklar daha mutlu olurlar anne babanın birbirlerine olan sevgilerini gördükçe..

Aynen öyle; annemle babam bizim yanımızda öperler birbirlerini; hem hoşumuza gider, hem de espri döndürürüz az çatarız babama, o da iltifata bağlar "Böyle bir güzelliği öpmek lazım" diye. Şimdi bizim oğlan da dedesinde, bizde görüyor, kuduruyor :D Babası beni öpse babayı kovar, ben babasını öpsem beni iter. En çok o öpülecek :)

Sevgi gösterisi bunlar işte, insanı neşeli tutan şeyler.

Yok ablacım gösteririm her zaman. Eşimin adıyla seslendiğimde çocuklarda eşimde buz gibi donar kalır n’oluyo diye :KK70:
Ama daha da fazla göstermek gerekmiş diyorum. Onları bu kadar mutlu ediyorsa, normal yaşantıdan daha fazla görmeleri gerekiyormuş demek :)

Benim dede eşim hatun der tontoş der bana :KK53: aşkım der içimin yağı erir :olamaz:

Şimdi bunu söyleyince ortalığı karıştırıyosun diyorlar ama o mekana yabancı çiftlerde gidiyor ve onlarda öyle çekinme falanda olmuyor o zaman ne yapıyorlar acaba?

Ülkeye döviz geliyor ona ses yok,onlara serbest herhalde..

orta yaş üstü emekli amcalar için sosyalleşme yeri orası,
oturacak, sigarasını tüttürecek, sağa sola ahlak dersi verecek, annelere annelik öğretecek.
kendi çocuğuna bir gece kalkıp üşümüş mü diye bakmayan adam, orda annelere ince giydirmişsin, kalın giydirmişsin diye akıl verecek.
bankları mesken tutup çocuğunu getirmiş anneleri ayakta beklemeye mahkum edecek.
büyük parkların demirbaşı onlar.
Yasaklanmalı bence yapılabilse ah kamera bile konsun isterim

27 yaşındayım, hala annemle babamın sarılıp birbilerini öptüğünü gördüğümde tebessüm ederim çok mutlu olurum. İçim sıcacık olur. Nasıl güzel bir his anlatamam. Sessizce çıkarım odadan beni görüp bozmasınlar diye. Onlar da öyle yetişmiş çünkü çocukların önünde ayıp diye. Halbuki bilseler ne güzel bir sahne. Bunu yaşamayan insanların öpüşmeye bu kadar tepkili olması normal belki de bilemiyorum.
19 yaşımda kaybettim babamı. Ve okul çağına kadar aile büyüğümüzün yanında kaldım.
Yani toplamda 12-13 sene kadar yaşadım yanlarında.

Babam hemşerim der bacağına elini atardı biz nasıl gülerdik, Birgün yatak odalarının kapıları açık kalmış. Babam annemin karnına yatmış annem babamın saçlarını okşuyor :) ne güzel sahneydi. Ama nasıl kaçıştılar anlatamam :)

Zaten ondan bir kaç ay sonra da vefat etti.
zihnimde çok hatıraları yok ama ben en azından çocuklarıma fazla fazla hatıra bırakmak istiyorum. Beni hatırlasınlar istiyorum. Gülümseyerek hatırlasınlar...
O yüzden ne yapsam takip ediyorum özellikle gözlerine, ne oluyo içinde acaba diye merak ediyorum..

istanbul üniversitesi beyazıt yerleşkesinde meşhur bir pideci var, duvarında uyarılar vardı "özellikle kız arkadaşlarınızla olan muhabbetlerinizde fiili hareketlerden kaçınmalısınız" diye (hala o uyarılar duruyor mu bilmiyorum)
taksimde de bir kafe vardı aynı dönem, her yerinde "öpüşmek serbest" yazan...
toplum böyle böyle bu hale geldi işte.
ha bu arada fiili hareketlerden kaçınılan pidecinin pidelerinden de hep kıl yün çıkardı, onlar da mutfakta fiili hareketlerden kaçınsaymış keşke.

Aynen öyle; annemle babam bizim yanımızda öperler birbirlerini; hem hoşumuza gider, hem de espri döndürürüz az çatarız babama, o da iltifata bağlar "Böyle bir güzelliği öpmek lazım" diye. Şimdi bizim oğlan da dedesinde, bizde görüyor, kuduruyor :KK70: Babası beni öpse babayı kovar, ben babasını öpsem beni iter. En çok o öpülecek :)

Sevgi gösterisi bunlar işte, insanı neşeli tutan şeyler.

Ne güzel işte olması gerekende bu zaten,anneyle babayada maşallah diyeyim :nazar::nazar:

Bi konunun altinda uyeden cok ziyaretci varsa ben o konudan supheleniyorum arkadas. Kac gundur ard arda bu sekilde dikkkat cekici ve kutuplasmayi arttirici konular aciliyor. Bana cok provokatif geliyor bu konular.
Böyle bir amacım yok uzun zamandırda sitedeyim çok derdime ortak olundu sağolsunlar. Neden kötü bir niyetim olsun. Koşup gelebildiğim tek yer burası

orta yaş üstü emekli amcalar için sosyalleşme yeri orası,
oturacak, sigarasını tüttürecek, sağa sola ahlak dersi verecek, annelere annelik öğretecek.
kendi çocuğuna bir gece kalkıp üşümüş mü diye bakmayan adam, orda annelere ince giydirmişsin, kalın giydirmişsin diye akıl verecek.
bankları mesken tutup çocuğunu getirmiş anneleri ayakta beklemeye mahkum edecek.
büyük parkların demirbaşı onlar.
Eksik yazmissin, bir de milleti dikizleyecek onlar. Kadina kiza oyle giyinilir mi diyecek, el ele tutusana laf edecek. Mecbur

Ayy tesekkur ederim, simdi ben de duygulandım :anne:
Bir gun cocugumuz olursa zaten, ona sevgi gostermeyi oyle bir ogretecegiz ki, sarilmak opusmek koklasmak hep üçümüzün hayatında olacak.
Siz de cok mutlu, sevgi dolu olarak kalin. :KK200:

Biz küçükken babam uyumadan önce annemin dudağına bir buse kondururdu ve ben acaiipp mutlu olurdum ( hala da uyumadan önce öper annemi). Unuttuğu zamanlarda " babaaa annemi öpmeyi unuttun" diye bağırırdım. Sokakta yürürken el ele tutuştuklarını gördüğümde benden mutlusu olmazdı :) şimdi hala öyleyim, bazen sarılıp yürürler bazen el ele, arkalarından bakar izlerim.

Eşim, babamın yanında elimi tutar, elini omzuma atar. Bu yüzden hiç annemden babamdan utanmadım. Çünkü gözleri ışıldayarak bakarlar bize.

Bazen sevgini ufak bir buse ile, bazen bir hediye ile, bazen bir kucaklama ile gösterirsin karşındakine. Bazen tutamazsın içindeki coşkuyu, öpüverirsin sokakta. Ama bazılarına göre sevdiğine sevgini belli etmek ayıp. Kadın kısmısı yatakta sevilir...

Ülkeye döviz geliyor ona ses yok,onlara serbest herhalde..

Tabiki de caniim. Canini sevdigim milletim ahlaki yeri gelince makama ve de paraya satabiliyor. Ne ahlaki yaaa adam nerden gelmis döviz veriyor. Fakirsen sen öpüsemezsin, cünküm ahlakli bir toplumuz biz :dondurma:

O Arap turistlere ihtimam zaten yıllardır süren bir olay. Bundan bir 10 yıl önce filan Bursa'da çok bilinen bir otelin havuzuyla anlaşmıştık 4 kadın yüzme dersi alıyoruz bir hocadan. Kış sezonu olduğu için havuz boş çoğunlukla ama ders sırasında biz kapatmış olalım başka kimse girmesin gibi bir talebimiz yok. Otelin kadın erkek ayrı havuz sunmak gibi bir iddiası hiç yok. Dersin ortasında 2 tane arap erkeği girdi içeri. Kaba saba söylendiler söylendiler çıktılar. 10 dakika sonra otel müdür geldi 'Bugün erken bitirir misiniz dersi beyler de havuza girmek istiyor ama yalnız başlarına girmek istiyor' demek için. Neyse o gün dersi normal saatte bitirdik bir daha da asla kullanmadık orayı ne balo salonlarını etkinlik için tercih ettik ne kahvaltı yapmaya kahve içmeye gittik.

Yabancı turist dediğin evet döviz bırakıyor ama maksimum 2-3 hafta kalıp gidiyor. Yılboyu tercih edebilecek yerlileri küstürüp sonra yerli turist niye gelmiyor diye ağlıyor turizmciler. Köpek çekildiği, 2. Sınıf muamele gördüğü yere niye gitsin yerli turist kafasını dinlemeye?
Gerçekten davranış biçimleri kötüydü. Bir saha gideceğimizi sanmıyorum. Dediğiniz gibi sahip çıkmaları gereken kendi yerlileri olması gerekirken...

Back
X