ORAL HPV AĞIZDA HPV KORKUSU

Merhaba . Ben resmen genitalimdeki siğillerden Şuan ağzımda ve boğazımda da görüyorum. Devlet hastanesi bir buçuk aya smear testi çıkar dedi genital için ama ben boğaz ağız yeni farkettim ve hem kbb hem de genital için özele gitmeyi düşünüyorum. Fakat ağızdaki hpv ve siğiller için bilgi bulamadım detaylı . İnternetteki buna dair yazılar çok korkunç. Kanseri bekler gibiyim resmen . Bir bilginiz varsa lütfen içimi rahatlatabilir misiniz ? Minnettar olurum çünkü tükenmiş hissediyorum…

Agizfaki
Çok çok geçmiş olsun.sizde siğil olmamış bende var hem genitalde hem ağzımda ve boğazımda. Sizin dil kökü ve bademciklerinizde siğil var diye mi yoksa kitle lezyon vs var diye mi baktı ? Benim siğillerim var çok korktum Şuan … sanırım genitalde siğil yapan hpv türü ağızda da siğil yapabiliyormuş zararsız olabiliyormuş diye duydum doğru mu sizce de ? Ben tek eşli biriyim ve sevgilimin çocukluk yıllarından hatırladığı genital siğili var. Biz genital siğilin ne olduğunu ve hpvi bilmiyorduk ama gerçekten de sevgilimin 10 yaşlarından itibaren bile hatırladığı siğili var. Nasıl hpv oldum bilmiyorum fakat yarın sevgilim de test vermeye gidiyor bir laboratuvara. Korkmamalıyım değil mi ? Ben çok panikliyorum ve bu stres kalbime ağrı yapıyor. İlla kötü bir şey olacak diye bir şey yoktur değil mi ? Doktorunuz herhangi bir bilgilendirme yaptı mı size ağızdaki siğillerle alakalı ? İçimi rahatlatan tek ihtimal genitaldeki siğil yapan zararsız türün ağızda da siğil yapabileceği. Sizin adınıza da çok üzüldüm . Erkek arkadaşınızdan yana yani böyle bir şeye sebep olmasına diyecek söz bulamıyorum. Bilinçsiz kadınlar olarak çok kötü durumlar çok kötü korkular yaşamak zorunda kalıyoruz zamanında önlem alamadığımız

Merhaba, güncel olarak durumum hakkında bilgilendirmek istedim sizi çünkü onca desteğiniz oldu . KADIN hastalıkları uzmanına gittim bugün hem hpv hem de oral hpv testi verdim. Vajinamdaki siğillere dondurma işlemi uyguladı. Ağzımı gösterdim bence doğal yapısı olarak da çıkmış olabilir siğil gibi değil dedi. Fakat içimin rahatlaması için oral hpv testi de vermiş olduk. Hem siğil olmadan da hpv bulunabileceği için kesin olarak test yapalım istedik. Gardasil 9 aşısının ilk dozunu da vurulmuş oldum. İçimi çok rahatlattı doktor hanım. Bakalım sonuçları bekleyeceğiz artık .
Sonucunuz nedir ağzinizdaki ne çıktı

Siz de benim gibi anksiyeteli bir tipisiniz anladığım kadarıyla:) ben de öyle aşırı takıyorum ki aslında hiç öyle bir hayatım da yok. Bogazimda sol tarafta bi nokta gördüm kabariklik, bi de oynadım iyice kızardı belirginleşti. Şimdi ben de yarın bi doktora randevu aldım gidicem umarım tatsız bisey soylemez

Back
X