Devlet hastanesi eğer acilen girer ve darp oldugunu beyan ederseniz, hastane polisini çağırıyorlar ve bir Zabıt tutturuyorlar. Daha sonra gerekli görüp kons. İstenirse, adli tıp gelir uygun görürse darp raporu verir. Ama öyle poliklinikler de falan alamazsın darp raporunu.
Diğer bir seçenek: karakola gidip aile içinde şiddet olduğunu beyan etmektir.
Bunu yaptığında şikayetçi olup olmayacağını belirterek adli tıba gitmek istediğini söylüyorsun. Seni oraya götürüyorlar. Sonra muayene oluyorsun varsa morluklar çürük ezik ne varsa gösteriyorsun.gerekli görürse, Raporu alıyorsun.
Dikkat etmeniz gereken durum bazen iikayetçi olmadığını ve olmayacağını belirttiğinizde, memurları sevk için ikna etmek zor olabiliyor yada onlar bunun gereksiz bir işlem olduğunu belirterek ya sizi ikna etmeye çalışıyorlar ya da işi yokuşa koşuyorlar.
Benim Size tavsiyem, siz raporunun alın. Elinizde bulunsun. Tekrarlanır ve şikayetçi olmak isterseniz işlerinin kolaylaşır.
Ha bir de şu var, elinizdeki raporla evdekiler tehdit etme imkanınız olur.
Ayrıca abinizin Size şiddet uyguladığını beyan etmeniz ve şikayetçi olmanız onu işinden edecek bir durum değildir. Eğerki siz şikayet eder mahkemede ona 1 yıldan uzun bir ceza verirlerse ( süreyi tam bilmiyorum) paraya çevrilmezse o zaman tabiki içeri gireceğinden işinden olur ama anlattığınıza göre öyle bir olay yok.
Dolayısıyla 2-3 celseye girersşniz parayı öder, aklı başına gelir. Gelmezse 5 yıl içinde tekrarlanır hayatı kayar zaten. Herkes hakettiğini bulmuş olur.
ister abi olsun ister baba koca anne kim olursa olsa Size şiddet uygulamaya hakkı yok. Ben bu gün evdeki kediye bağırıp totosuna iki tane patlantınca vicdan yapıyorum. Kısaca hayvana yapılmaz insana asla yapılmaz...