• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ördeğim devamlı ötüyor, nedeni ne olabilir ?

gizzem

Nirvana
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2007
2.677
1.732
723
İstanbul
arkadaşlar ördek aldım ama devamlı ötüyo illa yanında olcam bana sokulcak ve öyle susuyor ama gece onunla yatamam sonuçta
bahçede ona kümes de yaptırıyoruz perşembe falan gelecek,yanına başka ördekler alsam susar mı?yani onlarla oyalanır herhalde değil mi?bu arada yavru ama çok çok küçük de değil yüzebiliyor yürüyebiliyor,ama hep ağlıyor sarılmazsak hatta sarılmasak bile yanımızda durmalı yoksa susmuyor ne dersiniz yanına başka alınca susar mı yoksa ikisi de mi öter?
bir de ördeklerle ilgili başka bilgisi olanlar da varsa sevinirim.mesela köpeklerle anlaşabilirler mi.köpeğimiz dogum yaptı o da eve gelecek acaba anlaşırlar mı?

Bence o kendini yalniz hissettigi icin sürekli sizin varliginizi istiyor.Yanina arkadas alirsaniz onunla oynar,sizi aramaz bile.

Şimdi ördeğinizin yanına başka bir ördek alırsanız size asla alışmaz.

Sadece tek ördek sahibini benimser peşinden koşar.

Bu sürekli bağırması biraz büyüdüğünde daha da çoğalacak buna hazırlıklı olun. Çünkü doymak bilmezler. Ve devamlı sulu bir alan bulundurmanız gerekli içine girip oynar kesinle bu gerekli.

Köpekle anlaşmasına gelince bu durum onlar karşı karşıya gelinceye kadar belli olmaz. Sonuçta her hayvanın ayrı bir karakteri vardır. Yavru iken alışma ihtimalleri var tabi ki.

Şimdilik bir kümes sulu alan işi görecektir. Bir de aç bırakmayacaksınız.

Sizin yanınızda durma istediğine gelince şuan ufak annesinden ayrıldığı için onu arıyor sıcaklık istiyor. Bırakın dursun yanınızdaa.s.

benim de ördeğim olmuştu seneler evvel, ama biz iki tane almıştık. Bir tanesi yalnız kaldığında siren gibi devamlı öterdi. Diğeri ise çıtını çıkarmazdı. Yani ördeklerde de karakter farkı olabiliyorsırnaşık şey

çok tatlı oluyorlar yaaa:1hug: dediğim gibi bizdeki bir tanesi tek kalınca kıyameti koparırdı. Bunun dışında ikisi de büyüdüklerinde isimlerini anlamaya başlamışlardı. Ya da ses tonumuzdan etkileniyorlardı, bilemeyeceğim tam olarak.:uhm:

img4591256x192fd5.jpg

işte ördeğiiimmmm

img4597256x192pz7.jpg

bu da onun bnm yatagıma uzanıp uyuma tarzııı:roflol:

Son düzenleyen: Moderatör:
çok çabuk büyüyorlar ama, şimdi çek fotoğraflarını bolca. Bir de yatağına pek çıkarma istersen, çok fena her yere pisliyorlar büyüdükçe artarak:utangac:

ördeğimin adı motito=))
motito çok aglıyordu yalnız kalınca gece uyutmuyordu illa yanımda yatcak.ben de ona bir kardeş aldım.onun adını da tomito koydum:roflol:

şu an ikisi kutularındaki yatakta yanyana yatmış bi yandan da bana bakıyolar.motito artık aglamıo ben olmayınca.ama arada beni gör
nce hemen yatagının üstüne çıkıp bana bakıyo beni al der gibi.en kısa zamanda resimlerini çekip koyucam.oburlarım bnm yaaaaaaaasırnaşık şey

Ayyyy bayildim ördegineeee.Cok tatliiiii.Demek kardes aldiniz ona.Mutlaka resimlerini bekliyorum.Benim de muhabbet kusum vardi.Iki hafta önce öldü birdenbire.Bir hafta boyunca agladim inanirmisiniz.Cok üzüldüm.Cok baglanmistik ona.Ama ne yapalim gitti,birakti bizi.

sevgili gizem ördeğini görünce benimkiler geldi aklıma ağlaya ağlaya ayrıldım onlardan ama mecbur kaldım apartmanda olmuyor çünkü
bende bebekken iki tane aldım kutularında uyudular balkonda gezdiler bebek gibi alıştırmıştım onları 3 saatte bir yemek yiyorlardı ve saatleri geldiğinde devamlı ötüyorlardı ama yemekten sonraki 3 saat hiç sesleri çıkmıyordu birbirlerine sarılıp uyuyorlardı ama biraz büyünce eve giremez oldum kokudan ve bu yüzden çiftlikte kümesi olan birine gönderdim çok tatlılardı hayat onlarla daha da bir anlam kazanmıştı ama olmadı işte

bayanlar motito ile tomito büyüdü
kocamaannn oldular
kümeslerinde yaşıyorlar hergün suyla yıkıyorum onları
geçen gün emirgan parkına gittik kocaman bir gölet ve içinde ördekler vardı
üstelik yaz kış yemek veriyorlarmış,bakan bir adam da varmış.göletin tam ortasında ada gibi kara parçaçığı var ördekler orda yemek yiyip orda dinleniyor.yani kedi riski falan da yok pek.adamlara sordum daha önce daha fazla ördek varmış ama bir kısmını yıldız parkına götürmüşler.siz de getirin burda güzel güzel yaşarlar dediler.ördeği olanlara duyrulur.akşama resimlerini de koycam inşallah tatlılarımınyerimseniben

bayanlar motito ile tomito büyüdü
kocamaannn oldular
kümeslerinde yaşıyorlar hergün suyla yıkıyorum onları
geçen gün emirgan parkına gittik kocaman bir gölet ve içinde ördekler vardı
üstelik yaz kış yemek veriyorlarmış,bakan bir adam da varmış.göletin tam ortasında ada gibi kara parçaçığı var ördekler orda yemek yiyip orda dinleniyor.yani kedi riski falan da yok pek.adamlara sordum daha önce daha fazla ördek varmış ama bir kısmını yıldız parkına götürmüşler.siz de getirin burda güzel güzel yaşarlar dediler.ördeği olanlara duyrulur.akşama resimlerini de koycam inşallah tatlılarımınyerimseniben

bu çok güzel bir haber. Biz o zamanlar yazlıkta beslemiştik ve 1,5-2 aylık olunca da kocaman bahçesinde türlü türlü hayvanın dolaştığı birilerine vermiştik. Hindi-kaz-tavuk-inek hatta:)

Ama İstanbul'da verecek yer bulmak çok zor olacaktır. Hem gidip arada görme şansınız da olur. Çok sevindim. Emirgandaki havuzu biliyorum, geçen yıl uzun bir aradan sonra gittiğimde oradaki ördeklerin yanından ayrılamamıştım, eski minklerim gelmişti aklıma. Yaz kış ziyarete gidenler oluyor bir de, yine insanlar da olacak görecekleri.

motito ve tomitoyu göle bırakalı baya oldu.yaz sonunda bıraktım yavrucuklarımı.alışamayacaklar sandım başlarında durdum 2-3 saat.1 hafta sonra geldiğimde ise diğer ördişlerle kaynaşmışlardı.ama malesef üstlerine ojeyle koydugum iz silindiği için onları tanımam mükün değil artık.çooook özledim onlarııı yavrularım iyidir inşallah,mutludurlar,gerçi mutlu görünüolardısenağlama

Back
X