- 7 Kasım 2013
- 13.434
- 31.575
- 598
- Konu Sahibi meredithgrey
-
en ıyı yontem ev ıle toparlanmaya baslamakMerhaba aşkolarım dertlerimle bdv’ye giren işte benim Zeki Müren diyerek dötün dötün geldim
Yirmi sene çalıştım, koskoca şirketlerin (hakikaten koskoca) ceo’larını asiste ettim, müşteri hizmetleri yöneticiliği yaptım kısacası hayatım organize ile geçti. Yürüyen plannerdım anlayacağınız ve bildiğiniz gibi mobbinglere dayanamayarak işten ayrıldım. Hedefim bir ay tamamen plansız programsız, saate bile bakmadan yiyip içip yatmaktı. Ama yapamadım çünkü biricik oğlum kedim Ares hastalandı, kedi gastriti olmuş. Bende 4 kedi olduğundan kaka yaptı mı, su içti mi anlayabilmek için uykusuz geceler gerekti haliyle. Ki hiç önemli değil bundan sonra hiç uyumayacaksın desinler yeter ki kedilerim iyi olsun, uyumam derim.
Tabii benim boş kafayla yan yatma planlarım suya düştü, hayvan gözümün önünde eridi yemek yiyemeden (şükür düzeldi) benim de anksiyete tavan. Güya bir ay köşe minderi gibi yatıp sonra spor ve diyete başlayacaktım. Yapamadım.
O kadar kolay ve aslında başaracağım şeylere öyle uzağım ki, kendime kızıyorum. Sadece kilo vermek için değil. Kafeini azaltıp (zaten az içeriz de) yeşil çaya başlamak istiyorum mesela, nefes egzersizleri yapmak, doğa yürüyüşlerine çıkmak. Ama damadının katil olduğunu öğrenip inme inen Ali Rıza Bey gibi çöktüm, dizimde battaniyeyle oturuyorum.
Bkz. aşağıda.
Bir şeye çok odaklanıp yapıcam diyince mi yapamıyoruz acaba? Asla organize olamıyorum kafam instagramda çeyiz şov yapan ablaların odaları kadar dağınık. Nerden başlayacağımı bilmiyorum, senelerdir milleti planladım şimdi kendime hayrım yok şaka gibi.
Benim sıfat-u eşgal-i eşgaliye ektedir.Eki Görüntüle 2955572
Merhaba aşkolarım dertlerimle bdv’ye giren işte benim Zeki Müren diyerek dötün dötün geldim
Yirmi sene çalıştım, koskoca şirketlerin (hakikaten koskoca) ceo’larını asiste ettim, müşteri hizmetleri yöneticiliği yaptım kısacası hayatım organize ile geçti. Yürüyen plannerdım anlayacağınız ve bildiğiniz gibi mobbinglere dayanamayarak işten ayrıldım. Hedefim bir ay tamamen plansız programsız, saate bile bakmadan yiyip içip yatmaktı. Ama yapamadım çünkü biricik oğlum kedim Ares hastalandı, kedi gastriti olmuş. Bende 4 kedi olduğundan kaka yaptı mı, su içti mi anlayabilmek için uykusuz geceler gerekti haliyle. Ki hiç önemli değil bundan sonra hiç uyumayacaksın desinler yeter ki kedilerim iyi olsun, uyumam derim.
Tabii benim boş kafayla yan yatma planlarım suya düştü, hayvan gözümün önünde eridi yemek yiyemeden (şükür düzeldi) benim de anksiyete tavan. Güya bir ay köşe minderi gibi yatıp sonra spor ve diyete başlayacaktım. Yapamadım.
O kadar kolay ve aslında başaracağım şeylere öyle uzağım ki, kendime kızıyorum. Sadece kilo vermek için değil. Kafeini azaltıp (zaten az içeriz de) yeşil çaya başlamak istiyorum mesela, nefes egzersizleri yapmak, doğa yürüyüşlerine çıkmak. Ama damadının katil olduğunu öğrenip inme inen Ali Rıza Bey gibi çöktüm, dizimde battaniyeyle oturuyorum.
Bkz. aşağıda.
Bir şeye çok odaklanıp yapıcam diyince mi yapamıyoruz acaba? Asla organize olamıyorum kafam instagramda çeyiz şov yapan ablaların odaları kadar dağınık. Nerden başlayacağımı bilmiyorum, senelerdir milleti planladım şimdi kendime hayrım yok şaka gibi.
en ıyı yontem ev ıle toparlanmaya baslamak
dolapları acın ındırın cıkarın eleyıp yenıden dızın
oda oda yapın
kafanız dagılacak enerjınız degıcesek ve bır kere ayaga kalkmıs olacaksınız
ondan sonrası gelır
deneyın bakın hemen sımdı
muzık acmayı unutmayın
tamam bugun ne yapıyorsun hadı yuruyuse cık :)Yaptım ki, tüm dolaplar indi ev jilet gibi şu an
o kadar da salmadım demek yav
Oha Vive ne yapmayi dusunuyodun acaba daha, benim evde dolaplari falan görsen bunalima girersin sen o zamanYaptım ki, tüm dolaplar indi ev jilet gibi şu an
o kadar da salmadım demek yav
Ne bilyim kız biraz aksiyon olaydıOha Vive ne yapmayi dusunuyodun acaba daha, benim evde dolaplari falan görsen bunalima girersin sen o zaman
Jilet dedin yahu jiletNe bilyim kız biraz aksiyon olaydı
bunu ben yapmaya kalksam iyi günümde bunalıma girer geride çıkamazdım ,en ıyı yontem ev ıle toparlanmaya baslamak
dolapları acın ındırın cıkarın eleyıp yenıden dızın
oda oda yapın
Aynen ben de, niye boyle gildirgicikli, yoruculu islerle kendimi cezalandirayim, 2 gun sonra gene leş, Allahtan haftada 1 kadin geliyo, yoksa bizim eve arama kurtarma ekibi eşliginde girilirdi heraldebunu ben yapmaya kalksam iyi günümde bunalıma girer geride çıkamazdım ,
bence başka tavsiye ver kızz
Aynen ben de, niye boyle gildirgicikli, yoruculu islerle kendimi cezalandirayim, 2 gun sonra gene leş, Allahtan haftada 1 kadin geliyo, yoksa bizim eve arama kurtarma ekibi eşliginde girilirdi heralde
Hiç süper planlıyım, dehşet organizeyim gibi iddialarım yok ama vaktinde biryerlerden okuyup zayıflama olayına uyarladığım şöyle bir taktiğim var o da aşırı basitleştirme. Bir iş gözünde büyüyorsa mümkün olan en küçük parçasına kadar bölüp mevcut en küçük ve en kolay parçasını yapmak.Merhaba aşkolarım dertlerimle bdv’ye giren işte benim Zeki Müren diyerek dötün dötün geldim
Bkz. aşağıda.
Nerden başlayacağımı bilmiyorum
Hiç süper planlıyım, dehşet organizeyim gibi iddialarım yok ama vaktinde biryerlerden okuyup zayıflama olayına uyarladığım şöyle bir taktiğim var o da aşırı basitleştirme. Bir iş gözünde büyüyorsa mümkün olan en küçük parçasına kadar bölüp mevcut en küçük ve en kolay parçasını yapmak.
Mesela yeşil çay, nefret ederim. Asla aç karınla içemem, herşeyi kesip sadece yeşil çayla devam etmeye çalıştığımda midemi bulandırıyor. Sabah kahve sigara yapmayı seviyorum. Bunu yeşil çayla yapamıyorum. Bu nedenle yeşil çayın içebildiğim tek formunu tüketiyorum ki sevmeyen herkese tavsiye ederim -Doğadan Ananaslı Acaili yeşil çay, şimdi probiyotiklisini de çıkarmışlar hatta aynı ürünün- Bir de sadece yoğun karbonhidrat tükettiğim ya da gerçekten şişkinlik, tam tokluk hissettiğim öğünlerden sonra tüketiyorum. Böylece her içtiğimde faydasını fiziki olarak görmüş oluyorum ve kendimi ödev gibi sık sık içmeye zorlamadığım için bana keyifli bir içecek olarak geliyor.
Spor, bu konuda da çok gaza gelip kendimi zorladığım zamanlar oldu. 1 yıllık spor salonu üyeliklerine, 3 aylık havuz üyeliklerine max. 2 kere gidip yaktığımı bilirim. Günde bir saat kardiyo bir saat pilates yapacağım diye gaza gelip ilk yarım saatin sonunda 1 hafta kas ağrısından merdiven inip çıkamayacak hale geldiğimi bilirim. En sonunda nihayet kaslarımın minnoş ve narin olduğunu kabullendim. Hafif hafif güçlendirmek yerine full zorlarsam sonumun 1-2 hafta hareketsizlik olacağını farkettim. Bir de baharlarda yürüyüş süper, ama bu soğuklarda öyle amaçsız amaçsız yürümeyi sevmiyorum onu da anladım.
Onun yerine aşağıya bıraktığım kızın yürüyüşlerini yapıyorum. 10.000 adım diyorsa hakikaten 10.000 adımı görüyorsunuz sayacınızda, normal yürüyüşün aksine kolları filan da çalıştırıyor, arada ritme kaptırıp dans edermişçesine takılıyorum, arada laptoptan müge Anlıyı ya da netflixi açıp öyle oyalıyorum kendimi. Bir de illa 4 seti birden yapıp tek seferde 10.000 adım atayım diye zorlamıyorum. 1 set 2500 adım yapıyorum bazen 20-25 dk filan sürüyor sonra mesela akşam yemeğinden sonra 1 set daha yatarken son bir set daha yapıyorum. Zaten doktorların söylediği de gün içinde 10.000 adım atmak ve yemeklerden hemen sonra çok ağır spor yapmamakla birlikte hafiften aktif olmak.
Bir de sabahları şunu yapıyorum. Şahane esnetiyor. Uygulaması kolay. 20 dk filan sürüyor. Yalnız bu kolay yoga 1-2-3-4 diye giden bir seri. İlk gün 1.sini yaptım süper hissettim, 2.gün 2.sine başlayayım dersen ham bacakları mahvediyor. En az 1-2 hafta bir video ile çalışıp ondan sonra diğerine geçmeyi öneriyorum ben.
Diyet konusunda da, bol su içip 6dan sonra birşey yememeye, onun dışında çok uğraştırıcı olmayan sağlıklı alternatifler üretmeye çalışıyorum ki, sıkılıp eyh yeter be demeyeyim. Sabahları haşlanmış yumurta, hazır köz biber, peynir filan yiyorum mesela neden çünkü en pratik ve hızlı olan bu. Üşenmez ya da geceden hayalini kurup iştahlanırsam, daha alengirli yumurta çeşitleri, söğüş sebzeler, taze yeşillikler, humus(tahini çok az ekliyorum), yoğurtlu mezeler vs. de ekliyorum kahvaltı menüsüne ama en temel hali sevdiğim/düzenli yemeye katlanabildiğim, doğru düzgün hazırlık gerektirmeyen ve doyurucu yiyeceklerden oluşan çok basit bir kombinasyon.
Öğlen yemeklerinde sirkeli zeytinyağlı yeşillik salatası yapıp üzerine bolca önceden pişirilmiş bakliyat ekliyorum börülce, maş fasülyesi, mercimek vs. ya da piyaz filan yapıyorum. Piyazı evdeysem yapıyorum sırf. Akşam için ise fırında ya da ızgarada et, balık, tavuk. Tabi bunlar yine en fix ve pratik halleri menülerin. Balığı a101 ya da fileden donmuş alıyorum. Bazen ton balığı da yiyorum. Bakliyatı durunun pratik paketlerinden alıyorum. En ideali en sağlıklısı mı hayır ama bana göre en kolay ve en bütçe dostu sürdürülebilir versiyon bu. Ben salçalı bakliyat sevmiyorum ve pişirmeye üşeniyorum, seven nohutunu, kurufasülyesini yanına cacığını yapar öğlen öyle yer doyana kadar. Ya da üşenmez kendine mercimek köftesi,falefel filan yapar onu yer öğlen. Yine üşenmez hazırlarsa yanına her türlü sebze yemeğini dahil edip yiyebilir, zeytinyağlı fasülyesi, yoğurtlu semizotu, ıspanak, mantar, haşlanmış limon sarımsak zeytinyağı ile süslenmiş kış sebzeleri vs. Ama bunlar işin garnitür kısmı tamamen ekstra fayda sağlayacak şeyler. Önemli olan eğer ekmeği kestiyseniz sabah yumurta, öğlen bakliyat, akşam protein düzenini bozmamak. Çünkü bozup ben öğlen hadi karnıbahar kısırı yapayım sırf onunla doyayım dediğinizde aç kalıp mutsuz oluyorsunuz sürdürülebilir olmuyor süreç.
Yüklenme artık kendineMerhaba aşkolarım dertlerimle bdv’ye giren işte benim Zeki Müren diyerek dötün dötün geldim
Bkz. aşağıda.
Ya sen ne güzel bir kadınsınYüklenme artık kendine
Hayvan besleyenler bilir, onlar hasta olunca bizler anksiyetenin dibine vuruyoruz, hastalık geçmiş olsa da o günlerce yaşadığımız endişenin acısı sonradan çıkıyor. Melisa çayı yap kendine, sakinleştirir ya da yeşil çayı yaseminli iç o da iyi geliyor. Hazır değilsin demek ki kalkmaya, kendine izin ver, insana o enerji gelince istesen de dağılamıyorsun zaten
Neyı nasıl yapmak ıstıyorsan onu yap.Umarım kıdem tazmınatı almışımdırMerhaba aşkolarım dertlerimle bdv’ye giren işte benim Zeki Müren diyerek dötün dötün geldim
Bkz. aşağıda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?