Örgü Örgü Örmeye Ne Dersiniz?

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,
Hemen yapılışını yazıyorum:
Önce 8-9 adet zincir çekin..22 sıra dolgu yapın(trabzan)Üst sırada 22 dolgu 44 olacak..bir yere iki kere batın yani.Sonraki sırada 3 trabzan yaptıktan sonra 4.trabzanı yapıp alltaki ilk dolgunun dibine batın..her 4.dolguda alttan 4.sıradaki dolguya batın(Yanialltan 1. ye battık ya şimdi alttan 4.ye batıyoruz)
Tüm sıra böyle devam edin..
Bir üst sırada o oluşan fıstıklara batarak üstten uzun çekin..Böyle devam edin..Altta gördüğünüz gibi açıldı şapka..Açılması için de bir yere iki kere batıp çıkın bazı yerlerde..Şapkanın şekline göre hareket edin yani.
Çiçek yapımı:
6 adet zincir çektim.5 adet direk yaptım..(Yani 3 zincir çekip bir doldu 3 zincir 1 dolgu 5 adet dolgu olacak)Sonrasında çiçeklerin içini dolduruyoruz..1 sık iğne 1 mil üstü yapıp çıkın.1 mil üstü uzatarak batın ki yaprak şekli olsun..O sıra bittikten sonra çiçeğin arkasını çeviriyoruz..3 zincir le alttan direklere batarak bir halka oluşturuyoruz..Köprülere batmanız gerekli.Sonra o halkayı aynı şekilde doldurup bitiriyoruz..Ben ortasını yapmak için elime ip dolayıp içini doldurdum ve diktim(Ortadaki eflatun)
Bir arkadaşımızı bu çiçeğin yapılışını sormuştu..Buldum öğrendim..
Kolay gelsin artkadaşlar.

Brş1979 bunlara bir göz at canım..Beğendiğini yapmaya çalışalım.Sayfalarımı da gez derim çünkü çok fazla bebek şapkası modeli var.

arkadaşım saol yardımın için..valla süper hamarat hatunsun..canım ben bu bebegin başındaki şapkayı beyendim..kaç ilmekle başlıyayım sonra kaçar kaçar azaltayım bilgi veririsen sevinirim..bende hiç şapka yapmadım...tekrar teşekkürler...

Canım o yüne ve şişine göre değişir..ama 4 numara şişe göre öreceksen 60 ila 70 arası değişir..Yalnız bunun lastik kısmını çözemedim..Ucu fıstıklı olan yeri yani..Krem yer 1 ters 1 düz örüyorsun düz örgüye geçince zaten genişliyor ama bombeli yere geldiğinde ortalardan ya da kenardan eksiltmen lazım..ilk eksiltmeden sonra da sıklıkla ve eşit aralıklarla eksiltme gerekiyor..şu sayıda şu kadar diyemem çünkü dediğim gibi ipe göre değişir.Kolay gelsin.

İşte fırından taze çıkanlar Maviyi akşam Kırmızıyı biraz önce bitirdim ve hemen ekledim..Yapılışlarını akşama yazacağım:)

birde bu modeli beğendim bunuda hırka yapmam mümkün olurmu acaba vede nasıl olacak

Şöhret böyle birşey istiyorsun sanırım ama örmediğim için kaç ilmek başlarsın bilmiyorum.

(Alıntıdır)

Nilsu ilk model hamamtaşı modeli..pirinç örneğinin çoğaltılıp yapılması...4 düzün üstüne 4 haroşa 4 haroşanın üstüne 4 düz öreceksin..20 ilmekle falan başlayıp artırma yapmış yanlardan.Düğmeli görünen yerden de ilmek alıp lastik yapmış.

Kol ekleyip örersin ama modelde nasıl our bilmiyorum..Yan taraftaki ilmekleri sayıp 10 ilmek eksiğinden kol başlarsın..Düz örersin..3-2-1 kesip düz çıkar dikersin ama nasıl durur bilmiyorum bir fikrim yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…