Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,
Şampiyon Belli 2. Kim?
Kayıtlı Üye
Şampiyon Belli 2. Kim?
Kayıtlı Üye
Şampiyon Belli 2. Kim?
Kayıtlı Üye
Şampiyon Belli 2. Kim?
Kayıtlı Üye
Şampiyon Belli 2. Kim?
Kayıtlı Üye
Şampiyon Belli 2. Kim?
Kayıtlı Üye
Şampiyon Belli 2. Kim?
Kayıtlı Üye
Şiş:3,5 mm misinalı şiş
Tığ:3,5 mm
Saç örgülü örnek şeması verilmiş M1 ve M2 şemalarına göre örülecek.
Bere misinalı şişle daire şeklinde örülecek.şişe 90-100 ilmek atarak 1 sıra bütün ilmekler düz örülecek.2.sıra bütün ilmekler ters örülürken eşit aralıklarla 10 ilmek artırılacak=100-110 ilmek.berenin devamını 1 sıra M1 şemasına göre tekrar 1 sıra bütün ilmekler ters ve 1 sıra bütün ilmekler düz örülürken eşit aralıklarla 8-10 ilmek artırılacak=108-120 ilmek.devamı M2 şemasına göre 5 cm.ördükten sonra her ters ilmek aralığından 1 ilmek eksiltilecek.örgü boyu 8 cm.olunca tekrar ters ilmek aralıklarından 1 ilmek daha eksiltilecek=99-110 ilmek.11 cm.olunca tekrar ters ilmek aralıklarından 1 ilmek,14 cm.olunca aynı eksiltmeler tekrarlanacak=90-100 ilmek.örgü boyu 15-16 cm.olunca ters ilmek aralıklarında olan ilmekler 2 ilmek birlikte ters örülecek=63-70 ilmek.kalan ilmekleri 5 şişe geçirerek düz ilmekler 2 ilmek birlikte düz örülecek=45-50 ilmek.1 sıra bütün ilmekler düz örülürken tekrar düz ilmekler ikişer birlikte düz örülecek.=23-25 ilmek.kalan ilmeklerin iççinden ip geçirerek büzdürülecek.berenin kenarlarından tığla 90-100 sık iğne örülerek eşit aralıklarla 6-10 ilmek eksiltilecek=84-90 sık iğne.3 cm.hiç eksiltme ve artırma yapmadan örgü bitirilecek.
(Alıntıdır.)
Şampiyon Belli 2. Kim?
Kayıtlı Üye
Ben şapka bilmiyorum beceremiyorum diyenlere kolay bir örnek buldum.
Bu örneğe kafa genişliğinize başlayın..70-90 arası (ipin kalınlığına göre değişir)3-4 sıra haroşa örün.(Bir yüzü düz arka sırası ters)
Düz devam edin ve renkli yerlerde ipin rengini değiştirin 8 sıra veya 6 veya da ne kadar isterseniz kareyi o kadar renkli örün..devam edin..Veya tek renkle dümdüz örün farketmez..Kafa genişliğinin bittiği yerde her 9 ilmekte bir kesebilir..Ya da dümdüz örüp bitirip içten dikin..Bu kadar:)
Şampiyon Belli 2. Kim?
Kayıtlı Üye
Gediz istediğin gibi yapabileceğin bir model..Sen modeli uygulamak zorunda değilsin..Bu modelin haroşa ile örülmüşü de çok şık duruyor..Bel ve kol kısmını haroşa diğer yerleri düz devam et..İstediğin yerde sor..
Şampiyon Belli 2. Kim?
Kayıtlı Üye
Şampiyon Belli 2. Kim?
Kayıtlı Üye
Şampiyon Belli 2. Kim?
Kayıtlı Üye
Şampiyon Belli 2. Kim?
Kayıtlı Üye
Resimleri kopyalayıp üstüne tıklayarak büyütebilirsiniz..
(Resimlerin Yüzde doksanı başka sitelerden alıntıdır..Bilginize.)
Şampiyon Belli 2. Kim?
Kayıtlı Üye
Şampiyon Belli 2. Kim?
Kayıtlı Üye
Şampiyon Belli 2. Kim?
Kayıtlı Üye
Şampiyon Belli 2. Kim?
Kayıtlı Üye
Şampiyon Belli 2. Kim?
Kayıtlı Üye
Şampiyon Belli 2. Kim?
Kayıtlı Üye