Örgü Örgü Örmeye Ne Dersiniz?

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,
hülyacım şu 22 sayfadaki yeşil yeleği örecem sence arkasını kaç çift başlayım 42 beden giyiyorum ben önü fermuarlı yapacam. arkasını modeldeki gibi çift burkma yapıp araya lastik koyacam tekrar çift burkma araya lastik yapacam ama kaç çift başlamalıyım bilmiyorum fikir verirsen sevinirim. öptüm bitanem

hülyacım kayboldun sana sormak istediğim bazı şeyler var canım buralardaysan yardımcı olurmusun bana.

Canım kazaklarda sık burgu ilmekleri gerer yani demek istediğim kafandaki ilmeklerden biraz daha fazla başlaman gerekir ama o sayfada iki adet yeşil yelek var koyu olan mı açık yeşil olan mı?Benim tavsiyem daha önce ördüğün düz model yelek varsa onu göze al ve biraz daha fazla başla çünkü çok hafif te olsa burgu ve lastik örgüyü sıklaştırır ve olduğundan az daha fazla başlaman gerekir..Cevabına göre yorum ekleyeceğim bekliyorum..

koyu olanı örecem canım hani iki resim yanyana olan varya çift burkmalı olanı. ben arkayı 58 başlayım diyordum ama dediğin gibi biraz daha fazla başlamam gerekecek herhalde kaç yapabilirim 65 felan nasıl olurki :1no2:

koyu olanı örecem canım hani iki resim yanyana olan varya çift burkmalı olanı. ben arkayı 58 başlayım diyordum ama dediğin gibi biraz daha fazla başlamam gerekecek herhalde kaç yapabilirim 65 felan nasıl olurki :1no2:

Sen 70 yap bence..burgular kalın ve fazla..baktın geniş oldu mühim değil yelekte fazla sorun çıkmaz..kolay gelsin..

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı! Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı! Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

İşte size hem farklı hem çok kolay aksesuarlar..
Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı! Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

Bu görsele ulaşılamamaktadır/Silinmiştir.
bu model cok kolay hele ki tıg işni bilenler için.bebişlerimize böyle şirin.bir elbise örmeye ne dersiniz?
yapılışı cok basit aslında.öncelikle bebişimizin beden ölcüsü kadar zincir çekip üstüne 2li trabzanlar yaparak ilerliyoruz.sonra kol altına gelinnce kol oyuntusunu vererek bir kaç sıra daha örüyoruz.sonrasında yakayı daacıpp omuzları orüp örgümüzü sonlandırıyoruz.bu işlemi bir kez daha papıp ikinci bir parca daha elde ediyoruz ve birlestiriyoruz.birleştirme işleminden sonra ise bel kısmından tekrar ilmekler alarak etek böümüne baslıyoruz.etegi yaparken de ilk sıra badinin olcusu kadar.ikinci sırada bellı aralıklarla artırmalar yapıyoruz.istedigimiz uzunluga geldıgınde uctakı gırgırları yapıyoruz.bu fırfırları yapmanızda sanırım su adrestekı vıdeo sıze yardımcı olur.
Link Silinmiştir.
bu işlemide yaptıktan sonra örgümüzü sonlandırıyoruz.ve cıcek motıflerıyle susluyoruz.ayrıca kol agzına da resımdekı gıbı fırfırlr yapabılırsınız.
bu modelı kızım ıcın denedım harıka oluyor.en kısa zamnada sızlerle de paylasacagım(fotosunu ceker cekmez yanı)
şimdiden kolay gelsin herkese:çiçek: :çiçek: :çiçek:

bunlarda siz tıg ısnı severlere.mınık kızlarımıza degısık degısık orelım bu cıcılered.hadıyın ıs basına.kolay gelsın.

Arılı Şapka: 7 zincir çekin. Üserini sıkdiş doldurun. 2. sırada 1 tek 1 çift batarak artırma yapın. başımızın üstüne koyduğumuzda alnımıza gelene dek artırarak dönmeye devam edelim. Alına gelince artırmadan her sık dişe 1 tane batarak şapkanın kıvrılmasını sağlayalım. böylece bitene kadar devam edeceğiz. boynuzlarla ve gözlerle süsleyelim.

Kelebekli ve Çiçekli Model: 7 zincir çekin. Üzerine sık dişle dolgu yapın. 2. sırda bir tek bir çift batın. 3. sırada gene arada çift batarak çoğaltma işlemine devam edin. Burada amaç bombe vermeden devam etmek. Yani elimizdeki örgüyü düz bir yere koyduğumuzda tabak gibi dümdüz olacak. Gerekli büyüklük aşağı yukarı bir çay fincanı tabağı büyüklüğü kadar olacak. Yani pasta tabağından daha küçük olmalı.
Bu büyüklüğe eriştiğimizde her sırayı örerek devam edeceğiz. Artma işlemi yok. Her tur sık diş yaparak taaa ki alnımıza gelene dek. Bere anlımıza geldiğinde gene arttırımlar başlıyor.
İlk sırada 3 sık diş yapın. 1 kez çift batın. Böylece çapkanın etrafını bir tur dönün.
2. sırada 5 sık diş yapın. 1 kez çift batın. Gene şapkanın etrafını dönün. Bu sistemle şapkayı başınıza geçire geçire boyunu ayarlayabilisiniz. Modelde 9 sıra saydım ama bu kişiye göre değişen bir olay. Herkes kendi başına ( çocuğunun ) göre ölçüp yapabilir. Bittiğinde ipi koparın. Süslemeleri yapalım. kelebek modelinde siper kısmı aşağı doğru çiçekli modelde yukarı doğru bükeceğiz. birde çiçek modelinde kiprikli tığ işi ile ucunu süsleyeceğiz.

Back
X