Örgü Örgü Örmeye Ne Dersiniz?

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,
Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!
Malzeme: 3 no şiş ve uygun iplik.
Lütfen ilmek sayılarını kendi örgü tarzınıza göre ayarlayın.(daha az yada daha çok olabilir.)
Yapılışı: 60 ilmek başlayın. düz örgü ile beyaz iple 12 sıra örün. lila ipe geçin. 6 sıra örün tekrar beyaz ipe geçin. bu şekilde 6 sıra 6 sıra devam ederek çizgileri oluşturacağız. nitekim 2 beyaz dan sonra yanlardan 1 er ilmek kesmeye başlayın. hem sağdan hem soldan birer ilmek keserek devam edin. ancak bazen kemeden örünki çok çabuk üçgen bir hal almasın. mesela 2 kez keserek ördü iseniz üçüncüyü kesmeden örün. zaten bu kesimler sonucunda şapka uzayacak ve ilmekler azala azala bitecektir.son 4 ilmek kala ucundaki ip gibi uzanan parça için 10 sıra örün. en son yan dikişini yapın.​

ilk olarak pembe iple 9 ilmek atalım. tersten ters örgü örelim. düze gelince 1 örüp 1 ip dolayalım şişe yani artıralım. 1 örüp 1 artırarak 17 ilmek elde edeceğiz niye 18 değil derseniz son ilmeği ördükten sonra ip dolamıycaz da ondan.şimdi tersten hiç bişey yapmadan ters örgü örelim. düze gelmiş olmalıyız. 2 örüp 1 artırırarak devam edicez. artırmalarımız bir sıra halinde olacak. anlayacağınız gibi şapkaya tepeden başladık. 3 örüp 1 artırcaz. tersi ters öricez. sonra 4 örüp 1 artırıcaz. derken böyle 7 örüp 1 artırdığımızda artırmayı bitirmiş olıcaz. şimdi pembeyle bi kaç sıra devam edelim artırmadan. sonra desen yapabiliriz. ben gülkurusuyla haroşa 3 tane çizgi yaptım. pembeyle devam ettim sonrada. ve pembe ipi kırıp gülkurusu devam ettim. 3 tırtık haroşa yaptım. 15 er ilmek atkı için sağdan ve soldan ayırdım ortada kalan ilmekleri bi kerede kestim. burası alın kısmı olacak.
şimdi atkıları aynı şişte örebiliriz isteyen tek tek de örebilir. yalancı selanik örgü yapacağız. yapılışı şöyle.
3 ters 1 düz 3 ters 1 düz öricez. arkadanda yine 3 ters 1 düz öricez ama 1 düz olan ilmek öndeki 3 ters
ilmeğin ortasındaki ilmek olacak. böylece devam edip bitirip bide saçak takalım hazır sayılır. şapkayı
arkadan dikicez ve bitiricez. kolay gelsin arkadaşlar.
inanın bebişlerimiz için hrika oluyor.heleki böyle soğuk havalarda.

Malzemeler: 2 renk iplik,uygun şiş,gözler için aksesuar.
Yapılışı: Örgüye 10 ilmek başlayın. sağ ve sol yandan 1 er artırarak 20 sayı olana kadar haroşa örgü ile devam edin. daha sonra sağ ve soldan 1 er eksilterek 10 sayıya kadar düşelim. diğer ipliği bağlayarak önce artırıp sonra eksilterek atkıyı uzunca örelim. en son kuyruk kısmına birinci ipi ekleyelim 10 sayıdan 20 ye artırıp daha sonra 1 ilmek kalana kadar iki yandan yine 1 1 eksiltelim. gözlerle süsleyelim. isterseniz kırmızı kumaştan yada iplikten yılan dilide yapabilirsiniz. Kolay gelsin.​

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı! Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı! Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı! Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı! Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı! Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı! Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı! Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı! Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

Son ördüğüm atkı..
Arkadaşlar düz örgüden 9 ilmek değişik renklerde ve istediğiniz uzunlukta örüyorsunuz..Bazı renklerin tam ortasında değişik renklere geçip renkleri çoğaltabilirsiniz..5 ayrı parça olduktan sonra 3 ünü saç örgüsü yapıyorsunuz..diğer ikisini sadece ortadan birleştiriyorsunuz..kolay gelsin..

Bu kazağın yapımı ise düz örgü..yaka kısmını genişten v yaka yapıyorsunuz..kol kesimi reglan..Yaka lastiği yine geniş ve yukarıda lastikten ilmek alarak yaka örgüsünü tamamlayıp bitiriyorsunuz.. kolay gelsin..

Link Silinmiştir.

Link Silinmiştir.

Link Silinmiştir.

Link Silinmiştir.

Link Silinmiştir.

Link Silinmiştir.

Link Silinmiştir.
alıntıdır

Back
X