işte bence sorunun cevabı da orada saklı. neden bir parfümeri de tester bulunmaz, çünkü bunları el altından satıyorlar. normalde her beş parfümde bir tester gelir ve onlarca yüzlerce tester çoğu denenmeden satılır. mesela bence aldığınız tester parfümü bir parfum firmasındaki kişiye götürün ve test ettirin yalnız ürünü internetten aldığınızı ve uygun fiyatlı olduğunu söylemeyin. çünkü parfüm satış elemanlarının birçoğu sattığı parfümden primler almakta ve mağaza da yüzde yüzden fazla kar elde etmektedir. kendilerine yönlendirmek için sahte diyebilirler. ama bir de aldığınız testeri benim bir tanıdığım parfüm deposunda ya da ne bileyim shopunda çalışıyor ve bana bunu verdi diyin ve satış elemanı da kokuya bir baksın. muthemelen kemküm edecek sahte diyemeyecek. aynı parfümü iki yere sordum ama ikisinde de farklı yerlerden aldığımı söyleyince farklı cevap verdiler. 90 liraya interntten aldığını söyledim kokusuna bakmaya bile gerek görmeyecekti ve dedi ki şuan bu parfüm elimde yok ama sanki daha yoğun olmalıydı kokusu, orjnal tester olamama olasılığı yüksek dedi. başka bir yerde sordum ve arkadaş getiriyor dedim, koku direk orjinal dedi. zaten sıktığınız an hissediliyor dedi. sonra kendileri de parfüm depolarında çalışan birçok insanın bu parfümleri ucuza elaltından verdiğini onlar da söyledi.