Sulama şekliniz aynen olması gereken gibi.Çiçekleri bittikten sonra 3 ay gibi dinleniyor sonra tekrar açıyor ve bu kezde 3 ay çiçekli kalıyor.
Orkide'nin bakımının zor olduğunu duymuştum. saksı harcı hindistan cevizi torfu oluşturularak hazırlanıyor diye biliyorum. ağaç kabuğu falan konuluyor sanırım.
benim de minik bir orkidem var hediye verdiler. ve nasıl bakıyorsunuz dediğimde çok güneş almayan aydınlık bir yerde dursun ve haftada bir sulayıp tabağında su kalmayana kadar süzdür demişlerdi. öyle yapıyorum. aldığımda 2 yapraktı bir kaç zaman önce üzerinden 2 dal çıktı sanırım bunlar orkidenin ana gövdeleri olacak. inşallah iyi bakıyorumdur. ve ölmesini hiç istemiyorum. resim ekte :))
Eki Görüntüle 411021
bugün stardaki soframızda bir kadın yemek yapıyordu yurtdışında çiçekçilik yapmış orda eğitim almış orda hocaları çiçeğin dibinde su kaldığında kızıyormuş kendi evindede vardı burcu sordu nasıl bakıyorsun diye
oda:
türkiyede bakımı bu şekilde yaptığını söyledi haftada bir yarım çay bardağı su koyduğunu söyledi kendi saksının altındaki saksıya
orkide bir saksıda altında da ek bir saksı daha vardı üzerine oturtmuştu
belki işinize yarar):
Orkide'nin bakımının zor olduğunu duymuştum. saksı harcı hindistan cevizi torfu oluşturularak hazırlanıyor diye biliyorum. ağaç kabuğu falan konuluyor sanırım.
benim de minik bir orkidem var hediye verdiler. ve nasıl bakıyorsunuz dediğimde çok güneş almayan aydınlık bir yerde dursun ve haftada bir sulayıp tabağında su kalmayana kadar süzdür demişlerdi. öyle yapıyorum. aldığımda 2 yapraktı bir kaç zaman önce üzerinden 2 dal çıktı sanırım bunlar orkidenin ana gövdeleri olacak. inşallah iyi bakıyorumdur. ve ölmesini hiç istemiyorum. resim ekte :))
Eki Görüntüle 411021
Amin canım sağol.
evet ben de öyle okudum, hatta bi arkadaşta görmüştüm bildiğimiz hindistan cevizii yanlardan delmiş ve içine orkideyi dikmiş. acayip güzel olmuştu internette bulursam resmini yüklerim.
Ben de aynı düşünüyorum. sararmadığı sürece korkma. yalnız bir şey daha (bunlar hep duyarak edindiklerim) orkideyi bana veren kişi çiçekleri döküldükten sonra dallarını 3. boğumdan kesip biraz daha soğuk olan bir yere alıp (onun tabiriyle cezalandırarak) bekletiyormuş. ve o serin yerde tomurcuklanıyormuş ve tekrar sıcak yere alıyormuş. ve tabiki orkide açmaya devam ediyormuş ben onun orkidelerini gördüm gayet sağlıklıydı ve üzerlerinde oldukça büyük tomurcukları vardı.
bakalım inşallah hepimiz orkidelerimizin çiçek açtığını görebiliriz. :)
ne güzel cnm maşallah dallanmış filan allah soldurmasınbenm de uzun dalları ve çiçekleri çoktu üzerinde ama b anda döküldü.kökleri sararmadığı sürece tekrardan canlanırmış.bide suyu direkt üzerinden vermemek gerekiormuş.içinde bulundğu plastik saksının yanlarına delikler açılıp saksıyı da su dolu kapta bekletmek gerekiomuş. o deliklerden suyu emmesi lazımmış.internetin yalancısıyım ben de :)))
Kızlar bunlarda benimkiler... Tomurcuk olan eşimle evli değilken almıştı ve üstünde bir sürü bembeyaz çiçeği vardı ve onlar uzun süre durdu ve döküldü boyuda uzundu o zaman.. sonra eşim askere gitti geleceği zamana yakın tekrar tomurcuklandı hemde daha çok fotoğraflarını çekmiştim ama annemin evdeki bilgisyarda olması lazım çok güzel açmıştı o zaman sonra bu alttan yeni bi dal verdi ve ben o güçlensin diye eski dalını kestim.. İkinci çiçeksiz olansa evlendikten sonra aldım tabi oda uzun ve çiçekliydi çiçeklerini döktükten sonra tomurcuklanmadı ben onu budadım yine bişey olmadı eşimin gazabına uğradı kısacık kesti çiçeğimi buda mordu neymiş oda yeni dal verirmiş verseydide öyle kesseydi bari.. <çiçekli olanda en son aldığım onunda çiçeklerini dökme zamanı yaklaştı uzun zamandır öyle duruyor çünkü..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?