Bahçe Bakımı ve Çiçekler Orkide

raintimex

Guru
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2013
213
45
303
o kuruyanlar kök degil :) yalanci kök deniliyor onlara... orkide nemi sever ve gün isigini. 2 haftada bir yarim cay bardagi dinlendirilmis su verin ve arada fisfisla su sykin yada yemek yaparken, banyo yaparken yaniniza alin nemlensin diye :) Bide coook kiskanc simariktirlar biri acinca digeride acar

bende de var beyaz orkide. Odada cam kenarına koydum perdeyi hiç kapatmıyorum zaten ısık alıyor oradan 3 günde 1 su veriyorum bir miktar, şuan için çiçek açmaya devam ediyor umarım benimkilerde ölmeden bakabilirim.

orkide çok güzel ama bakımı zor değil sadece zor gibi görünüyor dinlenmiş suyla sulamak önemli sularken yapraklarına su değdirmemek lazım bambu ya da kamış dedikleri solungaçlarının yeşil kalması her şeyden önemli yaprak ve dipteki kök solungaçları yeşil ve sağlam kaldıkça orkidenizi kaldırıp atmayın güneşten ziyade aydınlığı sever direkt güneşe maruz kalmamalı 18 19 derece yaşaması için yeterli normalde haftada 1 sulayın derler ama annem her gün suladı hiç de zararı olmadı ben haftada 1 ya da 2 kez suluyorum şimdi yukarıya doğru uzanan bambularından yeni sürgünler vermiş ve hızla büyüyor. çiçek açıp döküldükten sonra en üst çiçek açan yerinden aşağıya doğru 3 ya da 4. çiçek yerinden kesip tarçını suyla krem kıvamına getirip sürdüğünüzde bambuların kurumadığını göreceksiniz :10:

peki böcekler hakkında ne diyorsunuzne zaman yaprakları çıkmaya başlıcak

Böcekler için bir çözüm bulabildiniz mi? Saksı harcını değiştirip elma sirkeli suyla orkidenizin köklerini güzelce yıkayabilirsiniz.

Bir de çok fazlaysa 2 yemek kaşığı arap sabunu 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 diş ezilmiş sarımsağı iyice karıştırıp bir gece bekleyin. 4 litre suyla karıştırıp bitkinizi fısfıslayın. Tüm bitkilerde böcek öldürücü bir karışımdır. Orkidelerde uygulamadım ama sorun olacağını sanmıyorum..

Merhaba, eşimin bana 6 ay önce aldığı orkidem önce çiçeklerini döktü sonrada o güzelim kalın yaprakları soldu ve döküldü :( Plastik altı delikli saksısında hala ve kökleri hala yemyeşil ve nemli. Uzun dalları tamamen sarardığı ve kutuduğu için kestim ve temizledim. Acaba orkide nasıl yeniden canlandırabilim ve çiçek açmasını sağlayabilirim? Bir arkadaşımın da var aynı orkideden yani Phalaenopsis (sanırım) denilen cinsten ve altında sürekli su bulundurmam gerektiğini söyledi, yaptım ama kökleri çok nemli oldu ve çürümesinden korkuyorum. Lütfen tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum. Teşekkürler şimdiden...

Merhaba, eşimin bana 6 ay önce aldığı orkidem önce çiçeklerini döktü sonrada o güzelim kalın yaprakları soldu ve döküldü :( Plastik altı delikli saksısında hala ve kökleri hala yemyeşil ve nemli. Uzun dalları tamamen sarardığı ve kutuduğu için kestim ve temizledim. Acaba orkide nasıl yeniden canlandırabilim ve çiçek açmasını sağlayabilirim? Bir arkadaşımın da var aynı orkideden yani Phalaenopsis (sanırım) denilen cinsten ve altında sürekli su bulundurmam gerektiğini söyledi, yaptım ama kökleri çok nemli oldu ve çürümesinden korkuyorum. Lütfen tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum. Teşekkürler şimdiden...

Altında su bırakmamalısın. Fazla suda öldürmüş olabilirsin orkideyi. Kökleri çürür öyle. Hazır kökleri diriyken kurtarmaya bak. Önce o harcından çıkar. Şöyle bir köklerini kontrol et. Çürümüş yerleri varsa kes. KEstiğin yerlere tarçın sür. Yeni bir orkide harcı satın al. Her yerde satılıyor artık. Ben çiçek coşturan markayı 6 liraya koçtaştan aldım. He bulamıyosan boşver eski harcına dik. Böcek yoksa sorun olmaz. Sonra ek. Hafif can suyunu ver. 2 hafta sulama. 2 hafta sonra azar azar sulamaya başla. Kökleri beyazladıkça suyunu ver. Çok sık değil. Tabağında kesinlike su kalmasın.

Ben sularken bir kovaya su doldurup saksıyı bu suya daldırıyorum. Çıkarıyorum. Lavaboda iyice süzülünce yerine koyuyorum.

Bir de saksı değişimden 2-3 hafta sonra orkide besini vermeye başlayabilirsin..

orkidenin kökleri hava almalı yani diğer saksı bitkileri gibi tabak yok bnmkinin ızgara şeklindeki nihalelerden koydum altı açık hava alıyor:34:

Back
X