Ortada kalan bebek

Papağan gibi yazmamın sebebi sizin anlama kıtlığınız hanimefendi yapacak birşeyim yok birşeyi tek seferde anlasanız bende böyle aynı şeyi defalarca yazmayacağım bakın hala aynı şeyi söylüyorsunuz yahu vermiyor diyorum vermiyorum eşim konuştu ben konuştum evet benimde içimden gelmiyor fakat kalkıp bunu ona söylemedim aksine bende sizler gibi yönlendirdim eşimde aynı şeyi yaptı ama.hayir diyor bakın anlamanız için büyük harflerle yazıyorum ÖLSEM YİNE DE EVLADIMI COCUK ESİRGEMEYE VERMEM DİYOR şimdi anladınız mı bana aynı şeyi soylemenizin bir faydası yok çocuk benim değil ben dogurmadim anne vermem dedikten sonra ben ne yapabilirim çocuk şuan bende bile değil ki
Of anlama kıtlığı olan tek kişi sizsiniz. Gidip karakola başvuracaktiniz sosyal hizmetler gelip denetleyecek ve alacakti annesi vermiyor ne demek ne cahilsiniz ya. Annesi cocugunu döven işkence eden insanlari nasil baskasi ihbar ediyo devlet elinden aliyor ayni mantik.

Konu sahibi normal bir kafada değil zaten kendisinin anne olduğunu da düşünmüyorum annecilik oynamayi sevmişler kari koca bu kadar. Akli basinda her insan sosyal hizmetlere kendi bildirirdi zaten
Annecilik oynamak istesek neden kendi evladimizi yapmayalım hadi bu konuyu da tartışalım mesela neden korunuyoruz kendimizi hazır hissetmediğimiz için maddi manevi yönden olabilir mi kendi bebegimizi büyütmek varken neden bir başkasının bebeğine göz koyayim

Peki sizin okuma kabiliyetiniz var mı? Bakın biz bunların tümünü konuştuk anlattık karşımda ki insan hayır asla diyor peki siz neyin kafasını yaşıyorsunuz he neyin

Onun hayır demesinin bir hükmü yok, arayın sosyal hizmetleri alırlar bebeği, anne geri istiyorum derse geçici koruma olarak alınır. Kurumun önceliği anneye şans vermek zaten, emzirme saatlerinde gidebilir, istediği zaman görebilir. Vermiyorum diye bir şey yok, devlet işlemi başlattığı zaman alır. Düzenini kurup, şartlarını sağlayınca da kontrol ederek geri verir

Bu kadar insan yazdi etti. Konu sahibinde gram umursama yok. Bence kendi cocuklari yok bu yuzden kadinin cocuguna cokmeye calisiyorlar. Neymis ev tutacakmis, yatili bakici bulacakmis.

Kadin zaten bir aylik lohusayken pavyona geri donuyor, ortada baba yok lafta bosaniyorlar.

Bu bebegin uzaktan yakindan bir akrabasi olsam kesinlikle polisle bu tiplerin hepsinin basina cokerdim.
Takılmış plak gibi tek yazdığı annenin gece araması. Sanki konuda her şey normal tek bu anormal. Konuyu kim okuyor acaba? Biz çok iyi baktık anne arıyor diye verdik yazıp durduğuna göre birilerine Bi mesaj gönderiyor ama hadi hayırlısı.

Bakın anne ev tutmaya düzen kurmaya çalışıyor onu anliyorum bebeği için de zaten surekli endişeli hatta bizi biktiracak raddede endişeli bize dediği şey düzenini Kur'an'a kadar bakın en kısa sürede alacagim yani ortada bir terk etme durumu yok kız kendini toplayınca zaten alacak çocuğunu ama benim aklım hep bebekte

20 günlük lohusalık. Ani boşanma. Kons olarak çalışma. Siz inanıyor musunuz düzeni kurabileceğine?
Ben hiç inanmıyorum.
İnsanların başına her an her şey gelebilir ama çalışmak için düşündüğü ilk yer pavyon olamaz.
Sosyal hizmetleri arayıp bilgilendirin. Çocukların sorumluluğu anne babaların elbette ama koruyuculuğu da devletin. En üst ele haber verin doğrusunu yanlışını sosyal hizmetler karar versin.

ÖLSEM YİNE DE EVLADIMI COCUK ESİRGEMEYE VERMEM DİYOR
Sizinde anlamadığınız şey kadının ikna olması değil. Siz şikayette bulunacaksınız. Devlet el koyuyor. Zaten kadının bu tarz yaşadığı ortaya çıkınca çocuğun menfaati göz önünde tutulup el koyarlar. Verin ismini soy ismini burda hepimiz Aile ve çocuk bakanlığına şikayet edelim Cimer’den.
Şimdi siz pavyon ortamında kadının içki masasında eğlendirdiği adama “dur ben çocuğumu arayım” diye mi kalktığını düşünüyorsunuz. Kadın tam bir tiyatrocu. İçki içirmeye çalıştığı müşterisiyle eğlenip, göbek atarken “tuvalete gidiyorum, makyaj tazeleyeceğim” diyor bir yandan da çocuğuna bakanları gece yarılarında taciz edecek kadar arsız. Siz de hala çocuğuna düşkün edebiyatı yapıyorsunuz. Çocuğuna düşkün anne 1 aylık bebeği tanımadığı insanlara bırakmaz. Başını bekler.

Son düzenleme:
Ölsem yine de evladimdan ayrılmam diyor siz anlamakta neden güçlük çekiyorsunuz ki bebeğini bırakmıyor

hı hı..
tanımadığı birilerine bırakıyor sizde kalsın mı diye.
yani sözüm meclisten dışarı ama akıl işi mi bu yaptığı o kızın belki kocanız sapık?
ne cesaret ona buna bırakıp duruyor da sosyal hizmetlere vermiyor güvenmiyor?

Annecilik oynamak istesek neden kendi evladimizi yapmayalım hadi bu konuyu da tartışalım mesela neden korunuyoruz kendimizi hazır hissetmediğimiz için maddi manevi yönden olabilir mi kendi bebegimizi büyütmek varken neden bir başkasının bebeğine göz koyayim
Siz zaten cocuk yapmayin hanimefendi saglikli bakis acisina sahip bireyler degilsiniz normalde degilsiniz. Ben anneyim o yavruya yuregim sizladi size gelmis duzgun insanlara onlarda sacma sapan mantikta oldugu icin yine savrulcak elden ele. Siz bir bebegin neye ihtiyaci olur nasil guvende olur yetisir tum bunlardan bir habersiniz. Bu bebek buyuyecek hep bebek kalmayacak. Annesi ilgili demenizden bile kadar konuya uzak oldugunuz belli cok yazik gercekten

20 günlük lohusalık. Ani boşanma. Kons olarak çalışma. Siz inanıyor musunuz düzeni kurabileceğine?
Ben hiç inanmıyorum.
İnsanların başına her an her şey gelebilir ama çalışmak için düşündüğü ilk yer pavyon olamaz.
Sosyal hizmetleri arayıp bilgilendirin. Çocukların sorumluluğu anne babaların elbette ama koruyuculuğu da devletin. En üst ele haber verin doğrusunu yanlışını sosyal hizmetler karar versin.

Konuyu okudugumda kadinin eskiden de pavyonda çalıştığını, kocasinida ordan buldugunu düşündüm ben. Yeni dogum yapmış bir anneyi pavyon sahibide calistirmak istemez normal sartlarda. Cocuk hastalanir, bisey olur, ise gelmeyi birakir vs seklinde guven duymaz isveren.

Ben konuyu ve cevapları şaşkınlıkla okudum. Allah kimsenin basına vermesin annenin düştüğü zor bir durum ama internet ilanı ile buldugu bakıcıya güvenmesi cok ilginç. Sağlıklı düşünmediği apaçık ortada. Konu sahibini ise net olarak anlamadım. Anneye maddi dedtek ve ablalık yapabilirdiniz. Hep yazılmış bebeği devlete verince hiç göremicem diye bir şey yok. Sonrasında alabilir, yurtlar da sizin düşündüğünüz gibi yerler değil. Ayrıca insanoğlu çiğ süt emmiş yatın öbür gün anne zor durumda kalsa maddi olarak size iftira da atabilir burda kendinizi ve eşinizi de güvenceye almanız gerekir. Yatılı bakıcı bulacak demişsiniz de bu devirde yatılı bakıcılar en az 30-35 bin alır bu kız hem ev hem yatılı bakıcı nasıl karsılayacak mantıklı bile değil. Konu sahibi bence eşiniz de siz de cok duygusal hareket etmişsiniz. Umarım başınıza iş açılmaz.

Konuyu okudugumda kadinin eskiden de pavyonda çalıştığını, kocasinida ordan buldugunu düşündüm ben. Yeni dogum yapmış bir anneyi pavyon sahibide calistirmak istemez normal sartlarda. Cocuk hastalanir, bisey olur, ise gelmeyi birakir vs seklinde guven duymaz isveren.

Ben de aynı şekilde düşünüyorum. Konu sahibi anlamıyor ama.

Ben hiç inanmıyorum.
Hiç yani 20 günlük kohusaya daha vücudu toplanmamışken pavyonda kim iş verir. Orası da ayrı bir saçmalık.

İyi niyetli de olsanız yaptığınız doğru değil. Polise yada bakanlığa haber vermeniz lazımdı. Yazık o yavruya.

Takılmış plak gibi tek yazdığı annenin gece araması. Sanki konuda her şey normal tek bu anormal. Konuyu kim okuyor acaba? Biz çok iyi baktık anne arıyor diye verdik yazıp durduğuna göre birilerine Bi mesaj gönderiyor ama hadi hayırlısı.
Zaten normal insan aklı vicdani olan biri bu durumu anladiginda polise gider ihbar eder devlete teslim eder. Çok iyi anne olmaya niyeti olanda cocugunun pesini birakmaz. Aramayi ilgilenmek zannediyor gercekten normal degil. Biz bi vaka almistik otel lobisinde eskort is bitmis musteri ile, lobide bayilmis aradilar muayene ettik falan zil zurna sarhos cantadan prezervatifler dusuyo kutu kutu zaten bi anda benim bebegim var dedi hop telefona sarildi bize saldirdi bebegim var emzircem gidicem diye ama gorseniz zil zurna olmus. Ortada gercekten bebek varsa gece yarisi arayan anne modeli bu işte. Kac tane denk geldik artik bilmiyorum gercekten bebekleri varsa sagda solda buyuyup sonra işe yanlarina aliyolar bu ortamdan doktor muhendis cikicak degil. Konu sahibi gibi sacma insanlar oldugu icin devletede ulasamiyo o bebekler

Pavyondaki kadını dışarı çıkaramazsın zaten. O kadın adamla sohbet, muhabbet eder, göbek atar. Adamla dışarı çıkamaz. Muhtemelen zaten önceden de yaşam tarzı buydu. Doğumdan sonra da alternatif bir yol aramadı.
Yatılı bakıcı bulacak demişsiniz de bu devirde yatılı bakıcılar en az 30-35 bin alır bu kız hem ev hem yatılı bakıcı nasıl karsılayacak mantıklı bile değil.
Eşim gelince sorarım muhtemelen ne kadar kazandıklarını. Bizim arkadaşlardan da çok var pavyon müdavimi. Ama kazanıyordur. Dostu filan varsa ondan da para koparır.

Siz kendinizi vicdanlı merhametli olarak tanımlıyorsunuz da küçücük bebeğin orda burda kalmasına ''annesi çok bağlı bırakmak istemiyor" deyip göz yumuyorsunuz.
Burda hanımlar doğruyu anlatıyor ama algılamıyorsunuz hanımefendi her ne kadar anne çok bağlı aman çok düşkün bırakmıyor desenizde bebek için doğru olan devlet koruması altında olması

Herşey yolunda olsa kim ister küçücük bebeğin annesinden ayrılmasını.annesi bebeğine çok düşkün evet ama bakacak durumda değil farkında mısınız

Bunu bende söyledim hatta eşimde ölsem yine vermem yurda diyor bırakın yurda vermeyi burda dört dörtlük bakılıyordu ona rağmen oda sıcaklığıni görmek termometreyi beş dakikada abartısız 10 kez arıyor görüntülü görüyor sonra tekrar arıyor kapatıp yine arıyor yani bebeğe deli gibi bağlı
Kadın sosyal hizmetlere basvursa geçici olarak bırakıp kendine iş başvurusu bile yapabilir orada. Bence anne sandığınız kadar da iyi değil ya da kafası karışık sağlıklı düşünemiyor. Zaten iş ortamı iyi değil boşanmada bile annenin işi bu tarz şeyler olunca çocuk babaya veriliyor.
Sizin merhametinizi anlıyorum ama merhamettten maraz doğar diye tarihi bir söz söylemiş atalarımız.
Sizin çocuğunuz var mı?

Çok çok haklısınız ama bizde hayatımızda ilk kez böyle bir durumla karşı karşıya kaldık yurda gitmesini kesinlikle istemiyor anne açıkçası bende istemiyorum orada olan yaşanan şeyleri biliyorum
Yurtlarda olan ne,ne biliyorsanız anlatın biz de bilelim.

Arkadaşım lütfen kuruma haber ver, alo 183e ihbar et. Sen iyi bir kadinsin bebeğe çiçek gibi baktın. Şimdiki bakıcısı iyi birine benziyor. Ama ne malum kadınin bakıcı parasını ödeyemedi diye tekinsiz bir iş arkadasina birakmayacagi ve onun sevgilisinin çocuğu istismar etmeyeceği? Ya da bebekle ilgilenmeyen birinin onu bakımsızlıktan hastanelik etmeyecegi?
Bu kurumlarla ilgili bir işte çalışıyorum ve inan gelmeden önce öyle şeyler oluyor ki böyle sahipsiz çocuklara,dünyada öyle kötülükler var ki. Kurum bu risklerden çok daha iyi .
Belki anneye çocuk için sosyal ekonomik destek ödemesi yaparlar, kadın rahatlar biraz.
Belki bebek bir koruyucu aileye gider güzel bir yuvada, onu seven insanlarla geçirir şu güzel günlerini . Anne de gerçekten dediği gibi durumunu toparlarsa dilekçe verir , evi incelemeye gelinir vs vs çocugun yararinaysa verilir , değilse ayda bir görmeye devam eder . önemli olan çocuğun üstün yararı.
Yarın bir gün çocuğa bir şey olsa bugün yapmadığın şey seni pişman edecek.
Ömer seyfettin'in bir sözü vardı 'vicdan beni sakat birakti' diye. Çıkikci'nin sardığı ayakklari çok acıyor diye feryat figar ortalığı yikmis, bebeğe yazık diye merhamet eden annesi sargiyi açmış ve adam iyilesememis ,sakat kalmış.
Senin durumun bana onu hatirlatti.

Back
X