ortadayım, ne yapacağımı bilmiyorum

birdelikiz

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2017
2
0
6
merhaba kızlar
uzun zamandır takip ederim kv ama ilk defa yazıyorum. yaklaşık 3 aydır nişanlıyım. kv ilk başlarda çok tatlıydı gayet güzel anlaşıyorduk ama son 2-3 haftadır görüşmelerimizde bana iğneli laf söyleyip duruyor. örnek vericek olursam mesela biz düğünden hemen sonra ertesi gün balayına gidicez otel rezervasyonu vs. her şeyi hallettik nişanlımla. ama kv konuşma esnasında başkasından örnek veriyormuş gibi millet düğünden sonra hemen balayına kaçıyor gelen misafirlerden kaçmak için eskiden balayımı vardı ne var evde otursalar gibi bir konuşma yaptı o an güldüm ama sonradan nişanlıma söyledim yanlış anlamışşın gibi klasik bi cümle kurdu. neyse dedim çok takılmayayım. en son olan olayda da kv yine oturup konuştuğumuz bir akşam, bizim uzaktan bir akrabayla konuştum bugün dedi kadın demişki "senle dünür olamadık benim kız almadı senin oğlanı keşke biz dünür olsaydık" demiş bunun üzerine kv oğlum nişanlanmadan önce nerdeydiniz kızında pek güzeldi yahuuu demiş bu konuşmayı benim ve ailemin yanında yaptı benim suratım düştü o an nişanlım yoktu içimden keşke olsaydı kendi kulaklarıyla duysaydı dedim yarım saat sonra geldi ve annesi aynı konuşmayı tekrarladı ben 2. kez duyup sinir olmuş olsamda nişanlımın duyması iyi oldu bence daha sonra söylediğimde bana hak verdi patavatsızlık etti evet dedi .bunlar bi kısım örneklerdi buna benzer şeyler olmaya başladı son zamanlarda annemde bana noluyo demeye başladı artık. saygıda sevgide kusur ettiğimi düşünmüyorum. ilerde bana zorluk çıkarır mı sizce? zaten bi evlilik ve sorumluluk alma stresi yaşıyordum üstüne bu hiç iyi gelmedi..

Eger nişanlın böyle sana inanmayıp kendi duyunca inanacaksa bu iş yaş. Eğer arkanda olursa, ağzından çıkan lafa inanırsa kv ile araya mesafe koyar halledersin de bu hiç iyi görünmüyor. Evlenince bi de sen abartiyorsun anneme iftira ariyorsuna kadar gider bu iş.

Kiskanmaya baslamis sizi anladigim kadariyla. Nisanlinizla ciddi bir konusma yapin annesine bu patavatsizliklarindan bahsetsin anlasin kadin hic olmazsa karsisindakilerin enayi olmadigini

Kesinlikle eğer nişanlınız sizin anlattığınıza inanmayıp ille de sadece duyduklarıyla hareket edecekse ileride çok zorlanacaksınız demektir. Kayınvalideniz ile son zamanlarda kötü bir olay yaşadınız mı? En başlarda çok iyi davranıyorsa sonradan sizi istememeye başlamış gibi geliyor bana. Balayı mevzusu tamamen kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla durumu. Eskiden böyle miydi adı altında 'ben bu şekilde münasip görmüyorum' diye söylevini çekmiş. Son yaptığı, hele siz ve aileniz yanlarındayken, sonradan da konuyu tekrar açması oğlu gelince... Yok artık. İstemediğini daha ne kadar belli edebilirdi bilmiyorum, ya da size 'Oğlumun başka talipleri de var, iyi davran, kaçırma' mesajı vermek istiyor. Allah yardımcınız olsun.

Patavatsızlık değil bile isteye söylüyor, seni istemiyor belliki. Çok sorun yaşarsın bu kv ile nişanlında sanmıyorum sana destek versin. Verse nolurki erkeğin desteği bedir haklısın hayatım annem patavatsıZlık etmiş.böyle istenmeyen evlilikler hep sorunlu oluyor. Kusura bakmayın ama gerçekler böyle.

Baba ve kp adayının olmadığı zamanlarda böyle durumlarla karşılaşırsanız o an cevabı uygun bi üslupla verin derim. İçinizde biriktirip kinlenmeyin.
Balayı konusunda da neden karışırlar bu gibi şeylere anlamam bırakın gençler tadını çıkarsın yani :)

Haklısın. Yolun başındayken nişanlına nota ver. Herkes kendine gelsin. İkinci söylediği laf çok çirkin. Resmen seni istemiyorduk demeye getirmiş.

Kaynana olacağını yeni idrak etmiş edepsiz . Görevini yapıyor aklınca .
Ezdirme sakın kendini

Densiz ve terbiyesiz bir kadınmış, belli etmiş kendini. Belki de öyle bir tanıdık, öyle bir kız bile yok sizi üzmek için uydurmuş bile olabilir. Resmen bu iş bozulsun diye uğraşıyor, kadınla uygun bir şekilde, bir büyüğünüz konuşsun amacı neyse öyle iğneleyici konuşarak değil açık yüreklilikle söylesin.

Kolay gelsin diyorum..yaptigi çok büyük ayıp ailenin yaninda hele

İşin çok zor. Kv oğlunu takmıyor. Seni hiç takmaz. İstediği gibi konuşuyor. Oğlum bana gücenir mi demiyor.

Bu arada benim ex eş kişisinin annesi de böyle patavatsızdı, düğünden sonra biz balayına falan gitmedik bütün takıları paraları aldıkları gibi bizim düğünün ertesi günü onlar tatile gittiler yani kadın oğlu evlendi diye balayına gitti ne kadar hakkım varsa haram olsun hepsine de...

kızlar hepinize tek tek teşekkürler yorumlarınız için. tatil günümüzde nişanlımı alıp karşıma güzelce konuştum (çalıştığımız için haftaiçi pek imkan olmuyor) ben eve gidince annemle konuştum yaptığın hoş değil aynısı bana yapılsa arıza çıkarmıştım dua et gelinin sesini çıkarmadı şimdilik,bir daha bu tarz konuşma olmasın demiş zaten bir daha bu tarz bir şey olursa kesinlikle susmayacağımı söyledim nişanlıma, artık bakalım göreceğiz ilerleyen zamanda tavırlarını kv nin

nişanlın şimdiden geçiştiriyorsa işin iş.
bence düğünü ertelemek için en güzel sebep.
terbiyesiz kadın senin yanında nasıl o şekilde konuşabiliyor ona ne oğlu kimi sevdiyse sevmiş. Nişanlınla severek evleneceğinizi düşünüyorum sanırım görücü usülü değil.

nişanlın arkanda durmazsa çoook işin var söyleyeyim bir seneye travmalar geçirip boşanırsın.

Klasik bir kv daha....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…