- 26 Ağustos 2018
- 1.548
- 1.121
- 133
- 34
- Konu Sahibi Civciv saliha
-
İyi geceler hanımlar yeni evledindim, oturduğum apartman yeni oturma ruhsatları alınmadığı için elektiriği üstümüze inşaat mesken elektiriği olarak aldık. Üstümüze alma parası normalden daha fazla ve normal kullanımın üzerinde bi fatura geliyor. Elektiriği üzerinize alacaksınız dediler düğünde takılan paralarla koştur koştur aldım üstüme ilk faturayıda dikkat etmeme rağmen fazlaca ödedik. Karşı komşum yaşlı bir teyze apartmanla ilgili başka bir sorunu konuşurken elektiriği üstüne almadığını çok pahalı olduğunu söyledi. Şimdi düşününce kendimi enayi gibi hissettim ortak elektirikten kullanıyo muhtemelen ve parasını biz ödüyoruz. Onun kullandığı elektirik apartman elektiriği ücretine mi yansıyor, şikayet mi etsem?
Evet büyük ihtimal ile apartman elektriğine yansıyor ama sizin dairenizin elektriğine yansımaması gerekir. Yasal olarak üzerine almak zorunda. Siz elektrik idaresine şikayet ederseniz bir yaptırım gelir böyle durumda elektrik idaresi dairenin elektriğini kesiyor ama teyzenin elektriği apartman elektriği olduğu için nasıl bir prosedür olur bilmiyorum. Teyze de yaşlıymış yazık siz kötü olmayın. Ama siz apartman yöneticisi ile konuşun. Onlar çözsünler işi.İyi geceler hanımlar yeni evledindim, oturduğum apartman yeni oturma ruhsatları alınmadığı için elektiriği üstümüze inşaat mesken elektiriği olarak aldık. Üstümüze alma parası normalden daha fazla ve normal kullanımın üzerinde bi fatura geliyor. Elektiriği üzerinize alacaksınız dediler düğünde takılan paralarla koştur koştur aldım üstüme ilk faturayıda dikkat etmeme rağmen fazlaca ödedik. Karşı komşum yaşlı bir teyze apartmanla ilgili başka bir sorunu konuşurken elektiriği üstüne almadığını çok pahalı olduğunu söyledi. Şimdi düşününce kendimi enayi gibi hissettim ortak elektirikten kullanıyo muhtemelen ve parasını biz ödüyoruz. Onun kullandığı elektirik apartman elektiriği ücretine mi yansıyor, şikayet mi etsem?
Şöyle alakası var apartmanın ortak elektiriğini kullanıyosa aidatlarla biz ödüyoruz bunu, öyle mi diye sordumSiz elektriği üstünüze almışsınız. Yani sadece harcadığınız kadarını verirsiniz.
Diğerleri ortak kullanıyormuş. Bunun sizinle alakası yok.
Elektrik faturaları zaten fahiş geliyor.
Sizin (söylemleriniz ışığında) ortak elektrikle alakanız yok yani.
Evet alırken inşaat mesken diye alıyosun üstüne ruhsat olmadığı için ve 600 küsür kadar bi ücret ödüyorsunmesken uzerinden aldiginiza emin misiniz?
bizim ilk oturdugumuz evde 70-90 lira elektrik geliyordu, daha sonra tasindik tum dairelerde elektrik saati olmasina ragmen apartman hala santiye elektrigi kullaniyor bireysel fatura gelmiyor yani, ve ben bir ay once 80 fatura odedigim halde bie ay sonea buraya tasindigimda 160 lira odedim, 3 yildir burda oturuyorum 3 yildir duzelemedi bir turlu elektrik sorunh ve her ay en az 150-200 elektrik oduyorum bazen daha da fazla....
Teyze kuralları biliyor üstüne alma parası normalden pahalı olduğu için almak istememiş alsınlar ruhsatı banane ben neden fazla elektirik ödeyim diyorSaati üzerinize aldıysanız sadece o saatten geçen elektriğin parasını ödersiniz
İlk faturanızın yüksek gelme sebebi de şudur ; iskan olmasa saatler ayrıldığı andan itibaren kullanımınız kaydediliyor, üzerinize alınca ilk faturada geliyor hepsi, benimde binam yeni 6 aylık bizde de bu şekilde oldu, ikinci faturada normle dönüyor
Binaya gelene katılmayacağınızı bildirin yeter
Sizin saatiniz üzerine gelmez teyzenin kullandığı elektrik
Yaşlıysa belki kuralları bilmiyordur, şu an iskan çıktığı için saatini üzerine almıyorsa kaçak elektrik gibi işlem yapılır ve yüklü ceza öder, uyarın bence
Teyze kuralları biliyor üstüne alma parası normalden pahalı olduğu için almak istememiş alsınlar ruhsatı banane ben neden fazla elektirik ödeyim diyor
Şöyle alakası var apartmanın ortak elektiriğini kullanıyosa aidatlarla biz ödüyoruz bunu, öyle mi diye sordum
Nefret ediyorum bu durumdan ya evi yapip kirasini catirrrr catirrrrr yiyorsunuz da nie elktirigi suyu cezasi neyse odeyip ayirmiyorsunuz milleti pisligin icinde birakiyorlar bizim ortak derdimizde su 3 katli apartmandi sadece ben suyum ayriydi 2 kat daha yapildi bende o sirada memlekete gittim geri geldim ben ayri saati bir kata vermisler ben saatimede 4 kati baglamislar deli olduuuum ama yaoacak bisey yok her ay 400den assa su gelmiyor neymis sozde hesaplanyrmus yalan fazlasini bana kalanida diger katlara paylastiriyorlar 1 kurus hakkim geciyorsa helal etmiyorum 1500 kirayi alip yerken iyi ceza odeyip suyunu ayirmaya gelince e nevar oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?