• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ortaklı iş benim korkularım

Avukatsız iş yapmasın, başına bela alırsa sonra avukat avukat gezmeyin. Deneyimli avukattan danışmanlık hizmeti alarak ilerlerse şansını deneyebilir bence. Günümüzde insanlar kötü niyetli olabiliyorlar. Kendilerini güvenceye alıp, aman bir şey olursa onun başı yansın diye dalavere çevirebilirler. Bir şey olmaz demeyin, mahkemeler bir şey olmaz diyenlerle dolu.
Ben de eşime bunu anlatamıyorum asla 😔

Merhaba yollar önce babamla eşim ortak oldu (babam aşırı problemli bi adam ben asla desteklemediğim halde eşim babamın gazına geldi açtı iş yerini) çok geçmedi 11 ayda kapattı işi,babam sebep oldu aslında açık kalsa çok güzel iş yapardı bundan eminim..
(Babam hemen köşeyi dönme planı yapıyordu öyle olmayınca kapat dedi)
Neyse şimdi sorum şu eşim 10 yıldır başka bir sektörde çalışıyor bir çok müşteri edindi..
Bu müşterilerden olsun (işi bilmiyorlar eşimi biliyor diye %5-10 ortaklık teklif ediyorlar ayrıca aynı işi yapanlardan (başka markalardan) da teklifler aldı, ben hep asla istemiyorum dediğim için kabul etmedi.. geçmişteki acı tecrübe sebebiyle..

Dün de mimar olan bir müşterisi “gel sen işi biliyorsun ben sermaye koyarım sen çalıştır yıl sonu % 10 kara ortak olursun” demiş. Nedense adamın tipi kafama zaten yatmadı bi de sanırım ben biraz ürkek biriyim,aman yağımızda kavrulalım boşver diyen biriyim,hep..

Ama o da artık ömür boyu işçi olmak istemiyorum daha güzel şartlarda yaşamaya bizim de hakkımız var diyor 🤷🏻‍♀️
(Ben öğretmenim orta düzey bi evimiz ve arabamız var,3 çocuk var onların masrafına zor yetişiyorum onun farkındayım ama fazlasında gözüm yok olmadı hiç)

Siz olsanız ne yapardınız tamamen yorumsuz mu davranayım yoksa destek olmalı mıyım ?

(Eşim çalışkandır işini hakkıyla yapan biridir kendi mesleği olmamasına rağmen bu 10 yılda işi çok güzel öğrendi çevre de edindi ondan kendine güveniyor)
Ben olsam olayın detaylarını iyice ararştırırdım. Ör: eşimin maaşını aylık ne kadar olacak ve düzenli verilecek mi? BİR protokol yapılacak mı, yapılacaksa maddeleri neler olacak ? Eğer protokol yapılmayıp sözde sözler verilecekse asla bulaştırmazdım ancak yazılı protokol ve noter huzurunda bir ortaklık sözleşmesi imzalanacaksa ok getiridim. En kötü ne olabilir? Bunu hesaplar eğer gözden çıkarabilecek bir şey ise destek olurdum

Eşiniz ne iş yapıyor tam olarak? Ben de dekorasyon sektöründe çalışıyordum. Kandırmalar, bedava iş yaptırmalar çok oluyor da o yüzden soruyorum.
Mücevher 🤑 yıllardır kurumsal bi şirkette son birkaç yıldır satış müdürü 🙋🏻‍♀️ işi biliyor hakkını yemeyeyim ama bu adamla nasıl olur bilemem sonuçta marka yerler farklı bu herhangi sıfırdan başlayacak bir yer

Ben şahsen aileyle akrabayla veya herhangi biriyle ortak işe külliyen karşıyım, aileyle ortaklıklara da şahit oldum, akrabayla da, arkadaş veya aynı sektörde çalışan herhangi biriyle ortaklıkları da gördüm eninde sonunda bir problem çıktı ve ortaklıklar bozuldu.
Hatta bundan 1 ay önce 2 arkadaş arasındaki ortaklık mahkemede bitti.
Eşiniz ilerlemek istiyor haklı da ama ortaklı iş yapıp dertsiz başına dert açacağına tek başına iş kurması daha hayırlı bence.
Tek başına asla yapamaz.Evi de arabayı da satsak açamaz, mücevher işi🙈 🤝😅

Ben ortakliga çok karşıyım çünkü mutlaka biri mağdur oluyor.tanidigim birileri var ortak kanlı bıçaklı oldular.baska bı çözüm bulsun bence

mrs cicek kisisel alma senin icin demiyorum ama senin su davranisin gibi esi olan erkekler cidden ne uzuyor ne kısalıyor
benim cevremde de birkac kadin boyle. adamin potansiyeli varken yapacagi herseye "aman risk almayalim" demis kadinlar - yaslari benden cok büyük ama duyduk hikayeleri. Akrabam olan biri "ona güvenilir mi", "bu kadar kolay degildir bir iş vardir içinde", "buna kendi isini bırakmaya deger mi" , yüklü bir yatirima girmeye niyet etse "yapabilir miyiz ya odeyemezsek bunca sene" diyip diyip herseye engel olmus risk alma korkusuyla. adam ne uzadi ne kisaldi bir ömür calisip bir araba sahibi oldu sadece, kiradalar, adamin emeklilik yasi geldi kirayi odeyemeyiz diye hala calisiyor. o hikayede kadin da evde 3 cocuga bakiyordu onun da emekliligi yok .
bjr digerinin de -o da akrabam- kocasina gencken benzer ortaklik teklifi gelmis ama az da olsa sermaye istemisler, sadece is degil. kadin karsi cikmis, teklif eden de adamla ayni isi yapan diger tanidigina teklif etmis. o adam simdi cok iyi durumda. bu kadin aradan yillar gecmis sanki hakki yenmiş gjbi anlatiyor "ilk bize teklif geldi. ah edeydik simdi biz de oyle olacaktik" diye.
esi de dinlemedigine pisman. o da emek gerektiren bir işti, adam kendi isini yapip ustalasip yasliliginda daha iyi paralar kazanacakken elden bir yatirip bir yatirmadigi ssk primleriyle emekli bile olamadi, parasini toplayip emekli olmayi bekliyor.
yani esinin karşısına bir fırsat çıkmış bence engel olma
adam boyle ne uzar ne kisalir ve kendisinin reddettigi seyi baskasinin kabul edip refah jcinde yasadigini gorunce size de kinlenir.
kimse sizden sermaye de istememis. bir denesin, olursa ne ala olmazsa zaten isinde iyiymiş eskisine benzer bir ise girer.

Kar ortakligindan bahsediyorsaniz bu maas + yil sonu karindan pay almak demek. Kanimca bu ortaklik degil, esinizi kardan %10 alirsin vadiyle kendine calistirmak. Kar nasil hesaplanacak? Resmi hesaplarda bir sirketin karli yada az karli cikmasi pek cok detay icerir. Kurumlar vergisi var gecici vergiler var, var da var. Faturayla satisi olan bir ise bunlardan kacis yok. Kar etmedik dendiginde kar edildigini ne sekilde ogreneceksiniz vb vs.. Is yapmak isteyen once orta halli bir muhasebeciden is yapmanin temel esaslarini ve kurallarini ogrenmeli. Emeginizi somurtmeyin ortaklik adi altinda.
üstteki mesajima ek olarak suna katiliyorum
kârdan yüzde 10 ve maas mi var? kar edene kadar bedava mi calisacak?
yillik kârinin en az 100milyondan fazla olmasi gerekiyor ki esinizin eline ayliga dökünce 80bin para geçsin 🙄🙄🙄 ya daha az kâr ederlerse adama saka gibi kirk bin verjrlerse?

Back
X