Ortaklı iş

para varsa arada ben herseyi beklerim...enisteniz kurnaz en son kocaniz dayanamaz ...iyi niyetli olsa abi borclarimizi odeyelim derler..sizinki erken bitiyor diye konusmazlar
Haklısınız eşim eve gelince konuşup yapmayın demeliyim

Akrabadan ortak olmaz. Hele daha ise baslamadan boyle sacma sapan sart kosuyorsa hic olmaz. Onane canim. Kendi de ek ise ciksin o zaman. Cok sacma. Yol yakinken donun. Esiniz tek yapsin isi.

Kalp kırmadan olmayacak gibi. Eşi de 2 senedir işsiz boşanıcam diye tutturdu ablam 2 de çocuk var sebep olmak istemiyorum
O kalp her türlü kırılacak. Bu işin sonu can ciğer kuzu sarması olmak değil daha bile kötüsü olabilir.
Baştan yok deyin, zamanla düzelme ihtimali olur belki.

"Siz kalkinirsiniz ben kalkınamam " lafı bile bu işe girmeniz gerektiğini gösteriyor.Bakin ben sizi hiç tanımıyorum,ama kalkinmanizi isterim niye istemiyeyim

Ise gelip cikma Saati degismeyecekse kime ne ek ise girer istedigi gibi.. ama işe geç gelip erken çıkarım diyorsa eniştenize haksızlık olur..
Kesinlikle ortak girmeyin zamanla ablanlada bozuşursunuz...

Kızlar az önce karışık yazdım şimdi kısaca yazıyorum eşim işte çıkarıldı 3 bin kredi ödemesi var. ( işi iyiydi o yüzden evlenmeden önce güvenip çekti) kamyonet tipi bir arabamız var onunla pazarcılık ve taşımacılık yapacak.

ablamın eşi işsiz o da ortak yapalım dedi. Fakat eşimin başka ek iş yapmasına razı değil.

haksızlık olur sen feraha çıkarsın ben çıkamam diyor.
Onun aylık ödemesi 750 tl
benim 3 bin bankaya ve kiram faturalarım vs ödemelerim var sizce hakkım mı yeniyor.
O 3 binin için de araba krediside var. Hamileyim hormonlardan mı abartıyorum diyorum kendi kendime
kalp kırmak istemiyorum.
Ortak iş çok iyi olmuyor bi taraf zarar görebiliyor açıkçası. İnşallah sizde bu olmaz. Eşin ek işe yetişirim diyorsa buna kimse karışamaz. O da ek iş yapabilir

Doğru düzgün birşey anlamadım.
Eşini ödediği aylık 3 bin TL ödeme arabanın ödemesi mi?
Enişte hangi aşamada dahil oldu olaya?
Eniştenin bı ortaklığa katkısı ne?
Onun 750 TL ödemesi ne ödemesi?

Ise gelip cikma Saati degismeyecekse kime ne ek ise girer istedigi gibi.. ama işe geç gelip erken çıkarım diyorsa eniştenize haksızlık olur..
Kesinlikle ortak girmeyin zamanla ablanlada bozuşursunuz...
Eşim ek iş bulursa bir gün o çalışır bir gün eşim herkes rızkını yer ama kabul etmiyor biz fazla kazanırmışız

Doğru düzgün birşey anlamadım.
Eşini ödediği aylık 3 bin TL ödeme arabanın ödemesi mi?
Enişte hangi aşamada dahil oldu olaya?
Eniştenin bı ortaklığa katkısı ne?
Onun 750 TL ödemesi ne ödemesi?
Karışık yazdım haklısınız
Eşimin ödediği 3 bin eskiden kalma kredi borcu ama içinde arabası içinde çektiği kredi var ( eşim işi çok iyiydi çalışırken bizi sarsmıyordu iş yeri kapanınca Sudan çıkmış balığa döndük)
Eniştenin ortaklıktan kastı sebze meyve alsın araba bozulursa kazanılan paradan alınsın ama arabanın borcu için ses çıkarmıyor vergisi muayenesi gibi şeylerede karışmıyor
Yani ben kazandığım pazarcılık parasından hem borç ödücem hem ev geçindiricem
Onun 750 tl ödemesi eskiden kalma kredi borcu

Onu kabul etmiyor. Arabayı ilk aldığımızda öyle bir teklif sunduk bizden 3 bin maaş istedi bizde geri çekildik. şimdi kendileri geldiler bu fikri verdiler ama çok para kazanılan bir iş değil ki bu iş. Eşimde ses çıkarmıyor benim ailem diye.

Enişteniz ortak olmak için ne gibi bir maddi harcamada bulunacak anlayamadım?Örneğin yakıt parasını o mu ödeyecek ki, eşiniz ek iş yaparsa haksızlık olduğunu düşünüyor?
Sebze meyveyi ortak mı alacaksınız? Eeee bu durumda hem araç sizden hem de satılacak malın parasının yarısı sizden olacak.
Enişteniz bu işi tek başına yapmaya kalksa araca kira ödemesi gerekecekti.
Resmen sizi kullanacaklar eğer öyleyse.

Son düzenleme:
Şu durumda araba eşinin. Eşit söz hakkı olması için herşeyin ortak olması lazım. Araba da dahil. Enişte saçmalamış biraz. Fesatlık yapıyor gibi. Çok ihtiyaç yoksa ortak olmamak en iyisi bence.

Enişteniz ortak olmak için ne gibi bir maddi harcamada bulunacak anlayamadım?Örneğin yakıt parasını o mu ödeyecek ki, eşiniz ek iş yaparsa haksızlık olduğunu düşünüyor?
Sebze meyveyi ortak mı alacaksınız? Eeee bu durumda hem araç sizden hem de satılacak malın parasının yarısı sizden olacak.
Enişteniz bu işi tek başına yapmaya kalksa araca kira ödemesi gerekecekti.
Resmen sizi kullanacaklar eğer öyleyse.
Alınan sebze meyvenin yarı parasını o verecek eşimle birlikte pazara çıkacak o kadar

Şu durumda araba eşinin. Eşit söz hakkı olması için herşeyin ortak olması lazım. Araba da dahil. Enişte saçmalamış biraz. Fesatlık yapıyor gibi. Çok ihtiyaç yoksa ortak olmamak en iyisi bence.
Bana da siz feraha çıkarsınız ama ben çıkamam dedikten sonra midem bulandı şimdide işin içinden kalp kırmadan çıkmaya çalışıyorum ama olmuyor

Alınan sebze meyvenin yarı parasını o verecek eşimle birlikte pazara çıkacak o kadar

Bana da siz feraha çıkarsınız ama ben çıkamam dedikten sonra midem bulandı şimdide işin içinden kalp kırmadan çıkmaya çalışıyorum ama olmuyor
Sizin borcunuz çok ya onu bahane edin bence. Bizim borcumuz çok. Ortak olunca olmuyo. Ek iş de yapmam lazım. Falan filan desin birşeyler. Bitsin ortaklık. Enişte fesatlık yaparak yapmış zaten yapacağı ayıbı. Sizin denizden birşey olmaz

O nasıl bir kötü niyetlilik öyle ne demek sen feraha çıkarsın ben çıkamam insan şunu söylerken nasıl utanmaz.arada ablanız olmasa o enişte fazlasıyla kalbinin kırılmasını hak ediyor da...

Esin guzellikle desin. Abi ben ortak isini sevmiyorum, bu isin sevabida gunahida benim desin.

Ne demek baska is yapamazsin. Araba sizin degil mi? İster aksam yuk tasirim ister baska sey yaparim.

Pardon da ablanızın kocası da kıçını sıkıp ek iş yapsın bu ne yaa.

Karı koca pek uyanıklar. Ortak işe girmeyin bunlar sizi kullanma derdinde. Hadi enişte bi derece de ablaya bak sen hele..

Onu kabul etmiyor. Arabayı ilk aldığımızda öyle bir teklif sunduk bizden 3 bin maaş istedi bizde geri çekildik. şimdi kendileri geldiler bu fikri verdiler ama çok para kazanılan bir iş değil ki bu iş. Eşimde ses çıkarmıyor benim ailem diye.
Sana bi şey diyim mi arkadaşım.. eşim kendi babasıyla ortak iş yapıyo. Babası kızını da ortak etti sonradan ve eşim nefret etti artık. Kendi babasından ablasından bile bıktı.

Eniştesi de laf sahibi olmuş eşime bi iki cırladı. Bi defasında ben tutamadım kendimi. Senin kendi işin var bizim ek gelirimiz yok senin aklına uyarsak biz bize kim bakıcak sen mi demiştim. Eşimin çok hoşuna gitmiş bu çıkışım.

Bi defa da ben yokken ileri geri konuşmuş.. eşim sen kimsin ya demiş. Bu bizim aile işimiz sen kim oluyosun da bana böyle konuşuyosun sustukça yüz buldun benim kafamı bozma.. sana hiçbi şeyde laf düşmez sen kendi işine ailene bak demiş. Bikaç ay görüşmedik sonrasında. Ve eniştesi haddini bildi sustu.

Velhasılı eşim ablamın yuvası deyip susmadı hakkını savundu.. siz niye susuyosunuz acaba? Şu edepsize bi haddini bildirin susmasın eşiniz. Ekmek teknesi bu yaa kimseye yedirmeyin hakkınızı.

İş gücü eşit, alınan malların ödemesi eşit, ama araba sizden. Haksızlık resmen. Eşin ortak olup ek iş yapacağına hergün kendi işini yapar. Ha siz onları düşünmüşsünüz yine de ortak etmişsiniz ama onlar çok bencil ve uyanık. Araba senin ben iş gücümü daha fazla ortaya koyayım ancak o zaman eşit olmaya hakkım olur diyeceğine, bir de eşinin boştayken yapacağı işe karışıyor. Kusura bakma ama adam olsa 2 yıldır işsiz olmaz, zaten ablanı boşayacağını söylüyormuş, bu kaypak fesat adamla ortak olmayın tabiki.

Enişte çok zeki
Zaten hiç Ortaklıktan hoşlanmam
Yarın birgün sorun çıksa
Akraba bağlarınız da zedelenir

Back
X