Ortaöğretimde başörtüsü yasağı kalktı

Deveye boynun eğri demişler,nerem doğru ki demiş...:KK51:
Normal şartlar altında 10 yaşındaki bebelerin mini okul forması giymesine, oje sürmesine, saçı açık okula gelmesine , tırnak uzatmasına,eşofman veya şortla okula gelmesine,erkeklerin saç uzatmasına ....( bu liste oldukça uzar gider) karşıyım.
Benim için okul sadece öğretim kurumu değil, eğitim kurumudur.Öğrenciler, disiplini, kurallara uymayı okulda öğrenirler.
Ama bu saydıklarımın hepsi kalktı okullarda, saçına 10 yaşında balyaj yaptıranı bile gördüm, e herşey serbestse bir başörtüsü müdür yasak olacak şey?
Tabii ki oda serbest olacak...
Ama bir gücüm olsa okulları siyah önlük dönemine çevirir,öğrencinin öğrenci gibi göründüğü dönemlerdeki kuralları uygularım.

seni niye seviyorum bu msjınla bir kez daha anladım parkonum

okullarda ne sorunlar varken tek derdimiz kılık-kıyafet oldu ya ona yanıyorum ben.

Senin çocuğun yok sanırım, olsaydı onları artık ipotek altına almadığımızı, anne baba dahi olsak öyle bir hakkımızın olmadığını anlardın. Gerçi sen de di'li geçmiş zaman kullanmışsın.. Kıyafet, oyuncak seçimi artık tamamen onların tek elinde. Seçerken de giyerken de tamamen tarzına göre kendileri alıyor. Odasının şekli şemali vs genel kavramlara dokunuyorsun, ayrıntı onlara ait. Benim kızım 4,5 yaşında bu şekilde. Genel ortalama olarak de artık yeni kuşak anne babalar böyle. Şort giymekle, türban çok farklı bir şey. Bizim de anne babalarımız kapalı değildi ama türbanı zorlama şeklinde şortu zorlamadılar. Türban bir simge olduğu için bu kadar antipatik geliyor zorla kapatılan küçük çocuklarda. Çocuk ilk doğduğu yıllarda ne öğretilir bu kültürel bir durum. Önce anne baba dinini öğrenmeli, kulaktan dolma değil araştırarak, sonrasında ancak çocuğa öğretir. Yoksa 6-7 yaşındaki çocuğun başını kapatıp da milletin orasını burasını kesmek ne kadar paralel?
çocuğum yok evet olsada ben de aynen özgür olarak kendi işini kendi yaparak yetişriridim . hangi dine mensup olacaksa saygı gösterirdim . ama hala çocuğunu özgür bırakan aile sayısı kendi istediğine göre yetiştiren aileden daha az .siz ve sizin çevrenizdekiler böyledir eminim ama bir de anadoluya bakın ? anadoluda bu oran çok çok fazla köyleri ilçeleri vs de düşünün hala bu varmı evet var , sayıca fazla mı evet cidden fazla ..

bilinçli takamaz tabiki....ama heveslenen çocuklsr da var....
benim kızım mesela.....dini çok merak eder sorar sorgular....mesela bişey istiyeceğinde allaha duqa etmesi gerktiğini bilir....şükretmesini bilir....kısacası dinle ilgili manevi herşeyi yerine getirmeye özen gösterir....ama iş başörtüsüne gelince mesela onu şuan için istemiyor....hatta geçen konuştuk sordum (ilerisi için yani ergenlik başladığında )ben açık giyinmem zaten ama saçım açık olur dedi....bir de sübhaaneke duasının anlamını blmiyor ama yola çıkarken başına kötü bişi gelmesini istemediğinde yatarken onu okur....namaz kılmaya heveslenir....sadece sübhanekeyle secde eder ama anlamını ne için secde ettiğini tam anlamıyla biliyor mu hayır.......
Canım 10 yaşındaki hangi çocuk isteyerek takarki.
bilinçli hemde.

İşte aslında bunların tamamı tartışılmalı,olay sadece başörtüsüne indirgenmemeli.
Yaşlarımız yakın senle,bizler okula spor ayakkabıyla bile gidemezdik,tırnak uzatamazdık,saçlarımızı toplamalıydık.
Disiplinli yetiştik bizler.
Şimdikilerin öğrenci olduğunu anlamıyorsun bile,beden dersi olduğu gün okula taytla gidiyorlar.
Hal böyleyken diyemiyorum ben artık başörtüsü yasak olmalıydı diye.

Aileler cocuklarini artik bu yuzden imam hatipe veriyor zaten. Liseler cok kotu durumda. Imam hatip daha guvenlidir saniyolar. Ama ayni cocuk orda ayni ogretmen orda. Bir tek kisa etek yok. Ayni pislik hepsinin icinde disiplini kaybettiler kokten.

o saydığın şeylerinde olmaması lazım. o ailelerede bir dur bakalım orada denebilmeli.
benim tek düşüncem şu.
çocuk çocukluğunu yaşamalı. çocuk çocuk gibi olmalı.
ne başörtüsü ne boyalı saç. ne ruj

artık çok geç oky,çocuklar artık genç kız gibi genç kızlarda yeteşkin kadınlar gibi görünme derdinde..erkekler de öle tabii..saçlar boyalı,etekler popo hizasında,tırnatka renk renk ojeler,disiplin desen almış başını gitmiş..aileye bunları anlatsan kızım-oğlum özgür bir birey diyor höh diyip kalıyorsun.

artık çok geç oky,çocuklar artık genç kız gibi genç kızlarda yeteşkin kadınlar gibi görünme derdinde..erkekler de öle tabii..saçlar boyalı,etekler popo hizasında,tırnatka renk renk ojeler,disiplin desen almış başını gitmiş..aileye bunları anlatsan kızım-oğlum özgür bir birey diyor höh diyip kalıyorsun.
valla eskiden ailelerdede bu kafalar vardı.
ama okulun disiplin kuralları vardı.
höhü okul diyordu. bir gün saçımı topuz yaptım. ailem çağrıldı okula. hemde balerin topuz. sımsıkı.bir sürü laf yediler bizimkiler.
neden laçkalaştığı aileden değil eğitim sisteminden o zaman. okulu sindiren kim. disiplini yok sayan aile o okula adım atamaz o zaman. eskiden nasılsa öyle yapacak okul. çekecek restini

çocuk aileye ait olabilir ama ailenin yaptığı çocuğu etkilerse orada yasalar devreye girer. psikolojisine zarar verirse. ipeğinde dediği gibi..
çocuk haklarının sorumlusu devlettir. aile bunu zorla yaptırıyorsa devlet ve hukuk öne çıkıp aileyi uyarmalı. ama devlet bile çocuk haklarını yok sayarak bu yasayı getiriyorsa ne denirki.
aslında ben de şunu diyorum . yasaksız döneme baktığımız da bunun önüne geçebildik mi ? yasak var arkadaşım her alanda var lakin kim yasağa uyuyor ki , diyorum ya okulda yasaksa evde kapatacak sokakta kapatacak ha burda çocuk özgürlüğünü veya bu yaşta çocuğun zorla kapatılmasını kastediyorsak o zaman durum hep böyle olacak yani bunu isteyen aile evde de kapatacak gerek zorla gerek isteyerek .

aslında ben de şunu diyorum . yasaksız döneme baktığımız da bunun önüne geçebildik mi ? yasak var arkadaşım her alanda var lakin kim yasağa uyuyor ki , diyorum ya okulda yasaksa evde kapatacak sokakta kapatacak ha burda çocuk özgürlüğünü veya bu yaşta çocuğun zorla kapatılmasını kastediyorsak o zaman durum hep böyle olacak yani bunu isteyen aile evde de kapatacak gerek zorla gerek isteyerek .
işte diyorum ki bende çocuk hiç olmazsa okulunda çocukluğunu yaşayacak. nefes alacak. çocuk olacak.
ama bunuda devlet elinden alıyor maalesef

höhü okul diyordu. bir gün saçımı topuz yaptım. ailem çağrıldı okula. hemde balerin topuz. sımsıkı.bir sürü laf yediler bizimkiler.
neden laçkalaştığı aileden değil eğitim sisteminden o zaman. okulu sindiren kim. disiplini yok sayan aile o okula adım atamaz o zaman. eskiden nasılsa öyle yapacak okul. çekecek restini
Evet sistemin laçkalaşmasından gelindi bu duruma.
Çoğu özel okulda disiplin devlet okullarından daha iyi uygulanıyor.
Önceden özel okullar disiplinsiz gelirdi bizlere,şimdi devlet okulları öyle bir hale geldi ki,çocuk disipli yetişsin diye özel okul tercih eder olduk.(Ki bence ordaki disiplin bile yeterli değil)

işte diyorum ki bende çocuk hiç olmazsa okulunda çocukluğunu yaşayacak. nefes alacak. çocuk olacak.
ama bunuda devlet elinden alıyor maalesef
zaten aslına bakarsanız bende karşıyım . o okul bahçesine girdiği zaman çocuk kendini başka bir dünyaya geldiğini hissetmeli bu yönden düşündüğünüzde haklısınız evet .

Evet sistemin laçkalaşmasından gelindi bu duruma.
Çoğu özel okulda disiplin devlet okullarından daha iyi uygulanıyor.
Önceden özel okullar disiplinsiz gelirdi bizlere,şimdi devlet okulları öyle bir hale geldi ki,çocuk disipli yetişsin diye özel okul tercih eder olduk.(Ki bence ordaki disiplin bile yeterli değil)
Çünkü bence hayatımız ihbar üzerine kuruldu. Öğretmeni, doktoru, tüm kamu çalışanlarını çok rahat kendince geçerli nedenlerden dolayı ihbar edebiliyorsun. Devlette olanlar kıskaç altında kısmen. Kadın bir hastalıktan dolayı dr ye gidiyor MR çektirmedi diye doktoru şikayet ediyor. Sebep: aynı hastalıktan komşum gitti ona MR çektirdi, ama bana çektirmedi X doktor diye.

Çünkü bence hayatımız ihbar üzerine kuruldu. Öğretmeni, doktoru, tüm kamu çalışanlarını çok rahat kendince geçerli nedenlerden dolayı ihbar edebiliyorsun. Devlette olanlar kıskaç altında kısmen. Kadın bir hastalıktan dolayı dr ye gidiyor MR çektirmedi diye doktoru şikayet ediyor. Sebep: aynı hastalıktan komşum gitti ona MR çektirdi, ama bana çektirmedi X doktor diye.
Zaten kılık kıyafet serbestliğiyle birlikte tamamen okul müdürlüğüne bırakıldı disiplin olayı,dediğin gibi birde şilayet mercii varken okul yöneticileride başını belaya sokmak istemiyor.

Dinim islam..elhamdulillah müslümanim
Din Kültürü dersi secmeli olsun ben hiristiyanim ben deistim ateistim cocugumda benim dinimden yetissin kafasi karismasin istemiyoruz zorunlu olmasini diye mesajlar okumustum..ona istinaden soyledim armut dibine düşer diye...benim kizlarimda islam bilinciyle yetisecek Allahin izniyle
ayrica islamda zorlama yoktur...siz her basikapali anne kizina baski yapiyor o gencler baskiylami kapaniyor saniyorsunuz
en yakinimdan kendimizden örnek veriyim
kiz kardesim ilkokul diplomasini alip ya imam hatipe giderim yada diplomami yirtarim dedi
daha ilkokulda kendi istegiyle basini kapatip 9 yasinda namaza basladi
bende 18 yasimda kapandim
Ailemin cok muhafazakar olmasina ragmen ne kardesimin sectigi okula basortusune nede benim sectigim okula giydigim yirtik kota kisa eteklere karismadi annem babam

Bende cok severim griyi...pardesum gri uzerine her renk esarpla kullanabiliyorum

benimde dinim islam emhamdülillah,inanç ve müslümanlık sadece kapalılara özel birşey değil,bende orucumu tutup,namazımı kılıyorum,üstelik yırtık kotta giyiyorum.

benim itirazım daha 12 yaşında bir çocuk kendi mantığı doğrultusunda başını kapatmazaydı,sadece ailesi öyle istedi diye kapatır yada çevresinde bir rol model vardır,annesi ablası gibi mesela.ben hiçkimsenin kapanmasına karşı değilim,özgürlükten yanayım,öyle ki çarşaflı bir arkadaşım dahi oldu,yeterki bilinçli kapanılsın.12 yaşındaki çocuğun nasıl aklı erer ki kapanmaya açılmaya?ama akli melikeleri yerine geldikten sonra ister kapanır ister açılır.evet o çocuklar direk baskıyla kapanmasada çevre ve ailedeki psikolojik baskıyla kapanıyor,.

bende size örnek vereyim;dayımın hanımı ve kızları kapalıdır,en küçük kızları aslında kapanmak istemiyordu,ama yengem ve büyük kuzenim kapalı diye ister istemez oda kapandı,peki o baskı olmuyormu,çokta bilinçlimi kapandı şimdi.benim kapanmaya itirazım yok ama daha kendi karar veremeyen çocuğun sırf anne babalar öyle diye ve öyle istiyor diye kapatılmasına karşıyım.

mor var,pembe var,onlar da insanın beynini ve ruhunu açar,neşelendirir,tavsiye ederim.

okul restini çekemez..okul müdürlerinin çoğu görevden alındı yerine kimler göreve getirildi sence? artık eğitim yuvası diye bir kavram yok okullar içler acısı durumda.aile ve öğrencinin öğretmene saygısı vardı dı diyorum çünkü şimdi yok.sen oğlunuz/kızınız böyle giyiniyor davranıyor diye aileyi okula çağırıyorsun aldığın cevaplar akıllara zarar oluyor.

okul restini çekemez..okul müdürlerinin çoğu görevden alındı yerine kimler göreve getirildi sence? artık eğitim yuvası diye bir kavram yok okullar içler acısı durumda.aile ve öğrencinin öğretmene saygısı vardı dı diyorum çünkü şimdi yok.sen oğlunuz/kızınız böyle giyiniyor davranıyor diye aileyi okula çağırıyorsun aldığın cevaplar akıllara zarar oluyor.
kısaca eğitim sistemi değişecek. eskiye dönülecek. yine olay devlette bitiyor.

benimde dinim islam emhamdülillah,inanç ve müslümanlık sadece kapalılara özel birşey değil,bende orucumu tutup,namazımı kılıyorum,üstelik yırtık kotta giyiyorum.

benim itirazım daha 12 yaşında bir çocuk kendi mantığı doğrultusunda başını kapatmazaydı,sadece ailesi öyle istedi diye kapatır yada çevresinde bir rol model vardır,annesi ablası gibi mesela.ben hiçkimsenin kapanmasına karşı değilim,özgürlükten yanayım,öyle ki çarşaflı bir arkadaşım dahi oldu,yeterki bilinçli kapanılsın.12 yaşındaki çocuğun nasıl aklı erer ki kapanmaya açılmaya?ama akli melikeleri yerine geldikten sonra ister kapanır ister açılır.evet o çocuklar direk baskıyla kapanmasada çevre ve ailedeki psikolojik baskıyla kapanıyor,.

bende size örnek vereyim;dayımın hanımı ve kızları kapalıdır,en küçük kızları aslında kapanmak istemiyordu,ama yengem ve büyük kuzenim kapalı diye ister istemez oda kapandı,peki o baskı olmuyormu,çokta bilinçlimi kapandı şimdi.benim kapanmaya itirazım yok ama daha kendi karar veremeyen çocuğun sırf anne babalar öyle diye ve öyle istiyor diye kapatılmasına karşıyım.

mor var,pembe var,onlar da insanın beynini ve ruhunu açar,neşelendirir,tavsiye ederim.
Bu mesajlasma uzar gider
benim anlatmaya calistigim yasam tarzindan veya düşünce anlayisindan dolayi cocuguna basini kapattiran aile okul disinda da o yasta kapattiriyor
bana sacma geliyor okula gelirken kapat icerde ac
arkadaslarim vardi o sekil gelen
ne anlami var disarda harama kapaniyor ama icerde görünüyor
aile yapisindan dolayi o sekil okula gelmek zorunda olanlar icin iyi olmus

Her rengi severim..sadece pardesum gri
esarplarim tuniklerim pantolonlarim rengarenk
evimde öyle

Ben de yesil corabim kacinca siyah giymistim. Babami aramisti mudur. Dusunsene ne kadar igrenc biseydi. Insan anneyi arar. Babam sabahlari corap kontrolu yapmaya baslamisti.

Sac acik birakmak tuhaf sekilli toplamak suslu tokalar kisa etek..

Back
X