Ortaöğretimde başörtüsü yasağı kalktı

Kendimize değil dünyaya getirdiğimiz çocuklarımıza üzülüyorum.
Göz göre göre çocuklarımız bir ateş topunun içine çekiliyor ve bizler sadece izlemekle yetiniyoruz.
Bizler ancak buralarda atıp tutmasını biliriz daha da yaptığımız bir şey yok kabul ama vekil olarak meclise yolladıklarımızın amacı ne de üç maymunları oynamaya devam ediyorlar!!
Çocuklarımıza torunlarımıza güzel bir dünya bırakamadığımız için hepimize yazıklar olsun!!

Ortaöğretim lise oluyor, yine on yaş muhabbeti dönmüş anlamadım.

Liseli bir kızda sevgili, aşk, cinsellik konusunda çok ama çok bilinçlidir maşallah ama
başörtü takma konusunda bilinçsizdir öyle mi?

Gülerim ben buna :)

Zorla kimse kimseye bir şey yaptıramıyor artık bırakın yahu.
İsteyen istediği gibi giyinir, kapalı çıkar evden sokakta açar, kimsenin ruhu bile duymaz.

Ama bunlara da gerek yok artık ebeveynler çocuk olmuş çocuklar ebeveyn.
Küçücük çocuklar bile hayır istemiyorum demeyi, direnmeyi çok iyi biliyor artık.

Canınızı böyle konularla sıkmayın bence.

Herkes mutlu olduğu gibi gitsin, girsin okuluna, dışarda kapalı olup başını açarken ezilip büzülmesin..

Özgürlüğü işine geldiği yerden ele,ağza almayı bıraksın herkes. Yeter..

çok net konuşuyorsun. zorla kapatmaz merak etmeyin ha. bencce genellemelerden kaçmak en güzeli.

çocuğunu zorla kapatan aile olabilir ama zorla bale yapacaksıun diye paraya kıyıp bale kursuna piyano dersine yollayan aile çok çok enderdir. istisnadır hatta.
zaten bu yetenek işidir. bir süre sonra çoocuk kendini belli eder. ve o kursa son verilir

oky kursları geçtim bikini giyen mini giyen şort giyen çocuğun iradesi ne olacak çocuk kendi iradesi ilemi giyiyor

şimdi 4 yaşındaki çocuk bilee kendi beüendiğini giyiniyor

ayrımcılığı yapan biz yetişkinleriz çocuklar değil

artı bu konuda ne kadar sert herkes

kamuda üniversitede serbest olduğunda da aynı korku yaşanmıştı

ayn sertlik

ayrıca aile dini eğitimini vermek isterse verir

kimene ?

oky kursları geçtim bikini giyen mini giyen şort giyen çocuğun iradesi ne olacak çocuk kendi iradesi ilemi giyiyor

ayn sertlik

kimene ?
çocuk denize girerken neyle girecekti peki. elbiseylemi.

ayn sertlik

kimene ?

Benim en yakın çocukluk arkadaşım başörtüsü yüzünden kendini çirkin hissediyodu ağlıyodu depresyona giriyodu ailesi pantolon giymesine bile izin vermezdi o da gizli giyerdi annesine yalan söylerdi okulda eteğini kıvırrdı filan, o çocukluğun getirisiyle sürekli yalan söyleyen depresif aşağılık kompleksine sahip biri oldu. Hala kapalı yalnız altı tekke üstü mekkelerden.

Arkadaşlar anlamıyorsunuz sanırım,okula türbanla gitmek mesela burda Norveç'te serbest.Çünkü din ve vicdan özgürlüğü var,devlet bunu yerine getirmek zorunda.Yabancı bir ülkede okula girerken türban çıkarılsa burdaki müslümanlar hemen ayaklanır,protestolar başlar.Yani devletin görevi bu,özgürlüğü sağlamak.Eğer bir çocuk zorla kapatılıyorsa bu devletin suçu değil,ailenin suçudur.Devlet özgürlük yaratır,insanlar kötüye kullanıyorsa bu o özgürlüğün verilmemesi gerektiğini göstermez ki.

Ben şu yanlışa açıklık getireyim.

ilköğretim : 1.den 8. sınıfa kadar gecen dönem
Ortaöğretim: 9.dan 12.sınıfa kadar gecen Lise dönemi,
Yükseköğretim: üniversite ve sonrasıdır.

BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç’ın türban serbestisini getiren yönetmelik değişikliğinde “ortaöğretim” ifadesini kullanarak uygulamanın liselere ilişkin olacağı açıklaması üzerinden 24 saat geçmeden tartışılır hale geldi. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “5. sınıftan itibaren isteyen öğrenciler yararlanabilir” sözleriyle Arınç’ın serbestinin ortaöğretim için olacağı ifadesini geçersiz kıldı. Muhalefet de değişikliğe tepkili...
Hükümetin okullarda öğrencilere 10 yaşından itibaren türban takma serbestliği getiren yönetmelik değişikliği tartışma yarattı. CHP sözcüleri, ‘dinsel eğitimin dayatıldığını’ savunurken, MHP yöneticileri kız çocuklarına ‘ailede ve okulda baskı olmaması’ için uyarıda bulundu. Muhalefetin değerlendirmeleri şöyle:

KIZLAR KURBAN

Gürsel Tekin (CHP Genel Sekreteri):

5’inci sınıf öğrencisi, 10-11 yaşındaki bir kız çocuğu kendi isteğiyle mi örtünecek, yoksa aile ve mahalle baskısıyla mı başörtüsü takmak zorunda bırakılacak? CHP’nin peşinde olduğu çocuğun üstün yararıdır. Herkes kendi iradesine göre yaşasın istiyoruz. Başkasının yaşamını yaşamasını değil. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın, ağabeyi Hüseyin’in başını örtmesi için yaptığı baskılar üzerine günlerce ağladığını hatırlatmak isterim. Hükümetin, gündem değiştirme amacıyla aldığı bu karar, küçük kızlarımızı mahalle baskısına kurban edecektir.

DAYATMAKTIR

Turhan Tayan (CHP Bursa Milletvekili, Eski Milli Eğitim Bakanı):

Bu karar eğitimde geriye gidiştir; millilikten ve laiklikten uzaklaşmaktır. Bu kararın demokrasiyle, özgürlükle ilgisi yoktur. 10-11 yaşındaki kız çocuğu hangi demokrasi ve özgürlük bilinciyle türban takacaktır? Bu dinsel eğitimi dayatmak, anne-baba baskısını ve mahalle baskısını dayatmaktır. Eğitimde lime lime dökülüyoruz. Her gün çağdaş, bilimsel, rasyonel karar ve uygulamalar yerine milli eğitimi geriye götüren karar ve uygulamalarla karşılaşıyoruz. İhtiyacımız orta öğretimde kıyafet serbestisi değildir.

EVDE OTURMAYA VARIR

Engin Altay (CHP Grup Başkanvekili):

Bakanlar Kurulu toplanmış, IŞİD katliamını, Kobani’yi bırakmış, başörtüsü pilavını yeniden pişirmişlerdir. Bu sene 5 olur, seneye 4, 3, 2, 1 ve okul öncesine kadar gider. Bu adımın daha sonrası kızların okula gitmeden evlerinde oturup çocuk büyütmeleri, kocalarının ayaklarını yıkamalarıdır. Baskı unsurundan öte biz bunu pedagojik görmüyoruz. CHP olarak 18 yaşını ikmal etmiş herkesin istediği örtüyü örtmesine itirazımız olmadı. Ama 18 yaşın altındaki çocuklara vermediğimiz tasarrufu sadece türban için veriyorsa burada farklı bir şey vardır. Milli Eğitim Bakanı, cami avlusuna bıraktığı eğitimin üzerine türban kapatmıştır. Hükümete sesleniyorum; siz kızların başını örteceğinize yüzünüzü örtün ve utanın. Bu örtü Reza’nın rezaletlerini örtmez.

AİLELER YAKIŞANI YAPSIN

Naci Bostancı (AK Parti Grup Başkanvekili):

Çocuklar devletin değil, ailelerindir. O nedenle, devletin işi kıyafetle ilgili olumsuz, negatif düzenlemeler yapmak değildir. Devletin bu konuda dayatma yapması yanlıştır. Devletin bu konularda gölge etmemesi iyidir. O nedenle bu konudaki düzenleme olumlu bir adımdır. İsteyen başörtüsü takar, istemeyen de takmaz. Aileler çocukları için kendilerine yakışanı yapsınlar. Aykırı işler yapmaması gerekir. Çünkü aykırı işler çocuğun gelişiminde de bir tahribat oluşturur. Çocukların bizim ideolojik fantezilerimizin bir uzantısı olmadığını da unutmamamız gerekir.

BASKI OLMAMALI

Zühal Topcu (MHP Genel Başkan Yardımcısı):

Aslında böyle bir sorun Türkiye’de yoktu. İsteyen veli zaten çocuğunu imam hatibe gönderiyordu ve orada örtünme serbestti. Karara baktığınızda yaşantı tarzımıza, örfümüze, ananelerimize, milli değerlerimize uygun olduğunu görüyoruz. Ama yarın, ileride bunun baskı aracı olarak kullanılmaması lazım. Aile ve çocuğun birlikte vereceği bir karar ortaya çıkmaktadır. Okullarda kesinlikle baskının olmaması lazım.

İLKOKUL DOĞRU DEĞİL

Özcan Yeniçeri (MHP Ankara Milletvekili):

Kişinin istediği kıyafetle derslere girmesi laik demokratik sistemi imha etmez, aksine demokrasi ve özgürlükleri inşa eder. (İlkokulu kapsar mı?) Benim söylediklerim ana karnını da kapsıyor. Türk halkının sağduyusunu devreye sokmak lazım. O sağduyu göreceksiniz hakim olacak, değişen bir şey olmayacaktır. Ama bunu ilkokula kadar indirmek doğru değil.

24 saatte 5. sınıfa indi

BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç’ın türban serbestisini getiren yönetmelik değişikliğinde “ortaöğretim” ifadesini kullanarak uygulamanın liselere ilişkin olacağı açıklaması üzerinden 24 saat geçmeden tartışılır hale geldi. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “5. sınıftan itibaren isteyen öğrenciler yararlanabilir” sözleriyle Arınç’ın serbestinin ortaöğretim için olacağı ifadesini geçersiz kıldı.
Avcı, devlet okullarındaki kılık kıyafet yönetmeliğinde yapılan değişikliğin kapsamına ilişkin yaptığı açıklamada, 5’inci sınıftan itibaren isteyen öğrencilerin okula başörtüsüyle gidebileceğini söyledi. ‘Medya Okuryazarlığı Dersi Tanıtım Toplantısı ve Yenilikler Paneli’ sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Avcı, kamuoyunda tartışma yaratan değişikliğe ilişkin şöyle dedi: “Ortaokul ve liselerde zaten belli okullarda bu uygulama vardı. Bazı öğrenci ve velilerinden gelen yoğun talepler doğrultusunda bu uygulamanın kapsamı genişletildi. Uygulamanın anaokulu ve ilkokulu kapsaması söz konusu değil. 5’inci sınıf itibarıyla isteyen öğrenciler bu uygulamadan yararlanabilir.”

Arkadaşlar anlamıyorsunuz sanırım,okula türbanla gitmek mesela burda Norveç'te serbest.Çünkü din ve vicdan özgürlüğü var,devlet bunu yerine getirmek zorunda.Yabancı bir ülkede okula girerken türban çıkarılsa burdaki müslümanlar hemen ayaklanır,protestolar başlar.Yani devletin görevi bu,özgürlüğü sağlamak.Eğer bir çocuk zorla kapatılıyorsa bu devletin suçu değil,ailenin suçudur.Devlet özgürlük yaratır,insanlar kötüye kullanıyorsa bu o özgürlüğün verilmemesi gerektiğini göstermez ki.

Devlet özgürlük veriyor insanlar kötüye kullanıyor hee.. :KK69: cidden öyle mi görünüyor sizin baktığınız yerden?

Din ve vicdan özgürlüğünün alası vardı bir zamanlar bu ülkede..
Norveç örneğini vermişsiniz ama türban Norveç in mevcut rejimine bir tehdit unsuru oluşturmuyor ki.. Öylesi bir durum kimyasına aykırı Avrupa ülkelerinin. O yüzden orada serbest bakın bir şey olmuyor bizde neden olmasın diye bakarsanız yanlış olur. Keşke sadece "başörtüsü" meselesi olsaydı bunca yapılanların nedeni...
Annesi, ninesi bir çok büyüğü başörtülü birisi olarak çok isterdim sizler kadar iyi niyetli bakmayı bu olaya..

Devlet özgürlük veriyor insanlar kötüye kullanıyor hee.. :KK69: cidden öyle mi görünüyor sizin baktığınız yerden?

Norveç örneğini vermişsiniz ama türban Norveç in mevcut rejimine bir tehdit unsuru oluşturmuyor ki.. Öylesi bir durum kimyasına aykırı Avrupa ülkelerinin. O yüzden orada serbest bakın bir şey olmuyor bizde neden olmasın diye bakarsanız yanlış olur. Keşke sadece "başörtüsü" meselesi olsaydı bunca yapılanların nedeni...
Annesi, ninesi bir çok büyüğü başörtülü birisi olarak çok isterdim sizler kadar iyi niyetli bakmayı bu olayı..
bence bu konuda ne kadar kutuplaşma olursa iktidarın din üzerinden prim yapması o kadar kolaylaşır.

Annesi, ninesi bir çok büyüğü başörtülü birisi olarak çok isterdim sizler kadar iyi niyetli bakmayı bu olaya..

Şimdi ben başı örtülü hükümet icraatlerinden son derece rahatsız olan biri olarak bu ülkenin rejimine ne gibi bir tehdit unsuru oluşturuyorum?

Başörtüsünu hala tartışmak buna karşı çıkmak iktidarın işine gelir ancak. O yüzden alakali alakasız her gündemi değiştirmek için başörtüsü ortaya atılır. Biz de tartışıp dururuz. Yılların degismezi

Şimdi ben başı örtülü hükümet icraatlerinden son derece rahatsız olan biri olarak bu ülkenin rejimine ne gibi bir tehdit unsuru oluşturuyorum?

Başörtüsünu hala tartışmak buna karşı çıkmak iktidarın işine gelir ancak. O yüzden alakali alakasız her gündemi değiştirmek için başörtüsü ortaya atılır. Biz de tartışıp dururuz. Yılların degismezi
Orta öğretime türbanı sokmak demek gündem değiştirmek değil, gündemin ta kendisi..
Siz ülke gündemini takip eden birisi olarak bunu göremiyorsanız ben ne diyebilirim ki, yada benim hangi söylediğimle ikna olabilirsiniz..
Bundan çok değil 5-10 yıl önce "Yokkk canım benim ülkemde mi aslaaa" dediğimiz bir çok şeyi bugün yaşıyorsak bundan yine çok değil 5-10 yıl sonra burada tartışabilmemizin bile hayal olduğu gün konuşmak isterdim sizlen.

kesinlikle şu markanın reklamındaki gibi olmamalı cocukları kadın gibi göstermek nedir ki
fft99_mf4760462.Jpeg

buda olmamalı benim düşüncem bu
01t4.jpg

Peki napmalıyız sizce; o hayalini kurdukları gün gelene dek başımızı kuma gömmeye devam mı etmeliyiz..
Hiç kimse kafasını kuma gömmemeli ve gömdürmeye izin vermemeli. Özgürlükler sadece başörtüsü ile kısıtlı değildir. Her türlü alanda özgür Türk Mileti olmalıyız. Örtüde demokrat olup, internette demokratlığımız bitmesin. Herkes bütün fikirlerini paylaşabilmeli ve o fikirlere karşı fikirlerini de paylaşabilmeli. Acaba soruşturma açılır mı diye korkmamalı. Özgürlüklerin sınırı da diğer insanlara zarar vermemesidir.

Üniversitelerde başörtüsü yasağına her zaman karşı oldum.ben okuluma rahatça girerken arkadaşlarımın başını açmak zorunda kalmaları benim için bile rahatsızlık uyandıran bişeydi.o yaşa gelmiş bir insan kendi kararlarını kendisi verebilecek yaştadır çünkü. Fakat burada 5.sınıftan bahsediyoruz.bu ne kadar doğrudur,ne kadar 'özgürlük'tür bilemiyorum.Bu uygulama en azından liseden itibaren yapılabilirdi.

Basortusu takmanin ozgurluk neresinde bir de ben anlasam... Bir kere kadinin dogasina aykiri. Kadin...:DSuslenip puslenmek ister... Takip takistirmak ister... Gelin gibi suzulmek ister... Begenilmek ister... Hem de herkes tarafindan.. Kadin...:DCani birseye sikilsa gider berbere saclarina yeniden bir sekil verir.. Boyatir... Kuaforden cikti mi yeni sacina begeni ile bakilmasindan, hemcinslerinin bile imrenen bakislarindan haz alir... Ruhu oksanir... Mutlu olur.. Bir kadin begenilmekten mutlu olur, dunya kuruldugundan beri hem de... Kapanip butun bu dogal icgudulere bir set cekmenin, bunlarin hepsini kendine yasak etmenin ozgurluk neresinde?:KK64:

Back
X